View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 34 of 88 FirstFirst ... 243031323334353637384484 ... LastLast
Results 826 to 850 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad se znade ko je novi Tito, Igor Lukšić ime ponosito.

Ovo me podsjeća na onu legendu o davanju imena jednom bgd klubu " Kada je Zvezda, neka bude CRVENA"

POBJEDA SAZNAJE: VICEPREMIJER LUKŠIĆ PREDLOŽIO IME ŠKOLE NA DRAČU

Školi ime Dana nezavisnosti

Potpredsjednik Vlade i ministar finansija Igor Lukšić predložio je da osnovna škola na Draču, koja je otvorena prekjuče, dobije ime „21. maj“, saznaje Pobjeda u Kabinetu vicepremijera.
    Prijedlog bi, prema našim saznanjima, trebalo da bude proslijeđen ministru prosvjede Slavoljubu Stijepoviću.
    Odluku o davanju imena školama donosi osnivač, uz saglasnost Ministarstva prosvjete.
    Osnovna škola u podgoričkom naselju Drač, vrijedna oko četiri miliona eura, jedan je od najsavremenijih obrazovnih objekata u našoj zemlji. Izgrađena je kreditom Vlade Mađarske.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo minjo kao covjek iz vlasti dobro informisan potvrdjuje da izmedju dps-a i sdp-a nema sukuba da je to laz ne bi li prevarili jos jednom ovaj narod i osvojili vlast a onda posle izbora zajedno po starom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by altona View Post
    :lolblue::lolblue::lolblue:

pojacao je demokratski centar a zivi bili pa vidjeli
    Super jaki DC ?
    Oli da ti kažem kojih će 2 funkcionera tog DC-a poslije izbornog kraha u neđelju pojačat SDP, pa i da za njih već smisliš da su "ionako samo štetili partiji"?
    DC će inače od solidnog broja odbornika u CG (preko 20) u neđelju pasti na svega 5, od kojih su 3 u Tivtu đe nema izbora, a najveći gubitnik na ovim izborima će bit PZP koji će sa nakadašnjih (2006) preko 60 doći na svega 10 odbornika, ili na nivo podrške koji je duplo manji od Bošnjačke stranke recimo...
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by altona View Post
    evo minjo kao covjek iz vlasti dobro informisan potvrdjuje da izmedju dps-a i sdp-a nema sukuba da je to laz ne bi li prevarili jos jednom ovaj narod i osvojili vlast a onda posle izbora zajedno po starom
    Nisam iz Vlasti,a ti ne budi naivan da vjerujes da partije bilo opozicione ili pozicione mogu biti u sukobu,politika je nauka,vjestina moguceg,i vrlo jednostavno tvorenje vlasti sa partnerom koji to zeli,i sa kojim se moze napraviti dogovor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ako ti vjerujes da bi SDP u bilo kojim varijantama pravila koaliciju sa ovima "Vesela Crna Gora" onda si u teskoj zabludi, a ako vjerujes u ono sto Vujica prica onda je u pitanju naivnost. Bojim se da će Mugi pocistiti i vas veseljake i Caka Norisa iz SDP ali vidjećemo u ponedjenik kad pocne uobicajna kuknjava "pokradose, nagrdise..."
    Neće biti kuknjave!
    Prvo niko ne kaže da će SDP sa nama, već da Vlast koju će DPS formirati sa SDP-om neće funkcionisati...
    Za mene je pokazatelj i to ogromni( priznajem nijesam to očekivao od SDP-a) da 5 dana prije izbora Vujica Lazović jasno kaže da neće podržati Mugošu!
    Nikada SDP do sada nije bio tako eksplicitan.Uvijek je bio poznat po ,,mekšim" stavovima...
    Uvjeravam vas da je SDP ,,otišao" iz kandži DPS-a i da jer to nepovratno!
    Zašto je Mugi otkazao duel sa Lazovićem na ATLAS TV juče u 21h!?
    Misliš li da je to ,,fingirano"?!
    DPS je ostao sam, vjeruj mi...SDP se u poslednji čas otrgnuo i shvatio da ,,vesela koalicija" ima podršku međunarodnih faktora!
    Da li potcjenjuješ ambasadore SAD i Njemačke?
    Da li su nam u neformalnom razgovoru punu podršku.
    Naravno( pošto to tebe najviše interesuje) istakli su da preispitivanje državnog ne dolazi u obzir i da se samo demokratskim putem i koncezusom mogu riješavati sva goruća pitanja!
    Zar ne primećuješ da je akcenat ,,Bolje Crne Gore" stavljen isključivo na život građana, a DPS-a na podjelama?!
    DPS samo priča o četnicima, tenkovima, Tadićima, Slobistima a mi o novoj Crnoj Gori!
    Zar naša kampanja ima veze sa onim prijašnjim kampanjama?
    Crna Gora je zaokružila nezavisnost i to je završena priča.Sada jedino što svi želimo je valjda BOLJA CRNA GORA!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Sad se znade ko je novi Tito, Igor Lukšić ime ponosito.

Ovo me podsjeća na onu legendu o davanju imena jednom bgd klubu " Kada je Zvezda, neka bude CRVENA"
    odlican predlog...to ce i bit 100 posto
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Neće biti kuknjave!
    Prvo niko ne kaže da će SDP sa nama, već da Vlast koju će DPS formirati sa SDP-om neće funkcionisati...
    Za mene je pokazatelj i to ogromni( priznajem nijesam to očekivao od SDP-a) da 5 dana prije izbora Vujica Lazović jasno kaže da neće podržati Mugošu!
    Nikada SDP do sada nije bio tako eksplicitan.Uvijek je bio poznat po ,,mekšim" stavovima...
    Uvjeravam vas da je SDP ,,otišao" iz kandži DPS-a i da jer to nepovratno!
    Zašto je Mugi otkazao duel sa Lazovićem na ATLAS TV juče u 21h!?
    Misliš li da je to ,,fingirano"?!
    DPS je ostao sam, vjeruj mi...SDP se u poslednji čas otrgnuo i shvatio da ,,vesela koalicija" ima podršku međunarodnih faktora!
    Naravno( pošto to tebe najviše interesuje) istakli su da preispitivanje državnog ne dolazi u obzir i da se samo demokratskim putem i koncezusom mogu riješavati sva goruća pitanja!
    Zar ne primećuješ da je akcenat ,,Bolje Crne Gore" stavljen isključivo na život građana, a DPS-a na podjelama?!
    DPS samo priča o četnicima, tenkovima, Tadićima, Slobistima a mi o novoj Crnoj Gori!
    Zar naša kampanja ima veze sa onim prijašnjim kampanjama?
    Crna Gora je zaokružila nezavisnost i to je završena priča.Sada jedino što svi želimo je valjda BOLJA CRNA GORA!
    Sinisa, ja iznosim svoje misljenje, a ono je da si ti JEDINI, BUKVALNO JEDINI OPOZICIONAR koji vodi kampanju na pravi nacin, koji JESTE NOV i koji me veseli! Pozdravljam te iz srca i zelim da *posadis pelcer* u svoj opoziciji, pa da stvarno budu i opcija i PROGRES.
    Jov, ti si *klasika*, onaj sto bi *naplatio sto 21 godinu maltretiraju*, a to je ono sto mora u opoziciji bit prevazidjeno, ako se hoce dalje...i zato TI NE SMIJES DOC NA VLAST NIKAD.....ovo sto pricam je u srcu mnogih koji ga ne znaju formulisat, ali imaju dubinske strahove od lomova u drustvu (t.j. promjena i lustracija, koje mogu bit mali gradjanski rat po negativnom ucinku na drustvo ) i to se polako shvata u opoziciji, na veliku srecu MNE. Hvala ambasadorima sto i oni ovo podvlace sto ja pisem (kako nas to obavjestavas SInisa)

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 10:39.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    odlican predlog...to ce i bit 100 posto
    Ne radi se o predlogu, Getsbi. Predlog je.... logičan.

Radi se o tome da polako kreće kampanja za Lukšića nasljednika, a stil je onaj komunistički 1/1.

Zamisli, Igor Lukšić se sjetio i on će LIČNO o SVOM predlogu da obavijesti Miga Stjepovića?!
    Kakve značajne aktivnosti mladog potpredsjednika..
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa i bez ovoga je logicno bilo zakljucit da ce luksic bit milov naslednik...
    i to se odavno zna...samo je pitanje kad ce milo otic...
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

......
    U neformalnom razgovoru me je podrzao japanski kralj u mojoj namjeri da budem sef rovacke regije.
    Mani se gluposti i prica u koje povjeruje neka baba iz Malinska. Ajde da rece da vas je podrzao ambasador sa Fidzi ali SAD-a....
    Ja ne znam kad Mugiju istice mandat i kad će se birati sljedeći a da Lazović zna sta ce biti za godinu ili dvije, ko će koga podrzati to je isto kao kad bi ti tvrdio da ćes naćerati Obamu da nesto uradi. Ne boji se Lazović Mugija gradonacelnika nego je muka ako Mugi bude premijer pa njega najuri iz vlade, ali to ce pokazati malo kasnije tj. onda kad ti budes u korotu poslije izbora

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Sinisa, ja iznosim svoje misljenje, a ono je da si ti JEDINI, BUKVALNO JEDINI OPOZICIONAR koji vodi kampanju na pravi nacin, koji JESTE NOV i koji me veseli! Pozdravljam te iz srca i zelim da *posadis pelcer* u svoj opoziciji, pa da stvarno budu i opcija i PROGRES.
    Jov, ti si *klasika*, onaj sto bi *naplatio sto 21 godinu maltretiraju*, a to je ono sto mora u opoziciji bit prevazidjeno, ako se hoce dalje...i zato TI NE SMIJES DOC NA VLAST NIKAD.....ovo sto pricam je u srcu mnogih koji ga ne znaju formulisat, ali imaju dubinske strahove od lomova u drustvu (t.j. promjena i lustracija, koje mogu bit mali gradjanski rat po negativnom ucinku na drustvo ) i to se polako shvata u opoziciji, na veliku srecu MNE. Hvala ambasadorima sto i oni ovo podvlace sto ja pisem (kako nas to obavjestavas SInisa)

Pozdrav,
    uzalud si se ovookiko raspisao, njemu i takvim ljudima koji razmisljaju kao on, tesko dopire ovakva prica ;0
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ih potcjenjujem.
    Dali su vam mnogo vise od neformalne podrske 2006., pa smo vidjeli kako ste prosli.

Mada ako cemo pravo nije da je ih ja potcjenjujem koliko ih vi precjenjujete.

Inace vam se gro aktivnosti u zadnjih par godina svodi na pribavljanje pritisaka spolja, posto ste uvidjeli da ste nesposobni da djelujete samostalno na utrusnjem planu. Od kad ste to ukapirali ni dobro ne valja, nego je sve crno da crnje ne moze biti, cak i pozitivni izvjestaji tih faktora, ciju podrsku pokusavate da obezbijedite, su po vama netacni usljed nepoznavanja prilika u zemlji.

Objasni mi kako da cijenim i dam podrsku grupi nesposobnih politicara koji predstavljaju svoju zemlju u najgorem mogucem svijetlu dje god stignu, cak se i utrkuju ko ce je bolje popljuvati sve zarad svoje guzice? Pardon, naroda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma ovi iz opozicije jedva cekaju da dodju na vlast da se zajedno sa SINISAM-om dobro naplaste PARA. posto izigravaju POSTENJACINE, a zivot bih dao da bi krali vise od svih politicara. Plastili bi ko na sjever livade posle kosenja.
    MA doduse, jasno je da imaju KOMPLEKS zvani DPS ili Milo, Ili MUGI...ima ih jos, jasno mi je koja je to zelja, 10 izbora, deset poraza...mislim stvarno...hihiihhihi
    ja bi se stideo i ne bih evra uzeo ahhahahah
    :)

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako je losa kampanja opozicije, letci... Obecanja tako nekonkretna, uopstena... Steta.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Kako je losa kampanja opozicije, letci... Obecanja tako nekonkretna, uopstena... Steta.
    A svaka je takva - uzaludna, bas kao i demokratija u cjelini.

Dovoljno je pogledat pre$ednicke izbore (i to ne samo u Crnoj Gori) i pogledat te kampanje i kakva se tu obecanja daju, koja veze nemaju s ingerencijama i nadleznostima pre$ednika.

Time after time I think: Oh, Lord what's the use? Time after time I think it's just no good.
    Last edited by Nikollaki; 19-05-10 at 13:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pozdrav,
    Bone sto se mene licno tice ja nisam za nasilje vec za PRAVDU. A ti si LICNO kao Old Bone, postovalac lika i djela nasilnika koji iza sebe imaju Ranku da ih cuva od pravde i da uzgaja nasilje predstavljeno kao milosrdni andjeo sa siskicama.

Ako kazem da bi naplatio 21 godinu, to znaci da bih za pravdu koja bi mnoge ostavila bez imetka stecenog nepravdom i kradjom, dao sve sto mogu. A ja vjerujem da ce doci taj dan, i da ga cekam da nam svane, a to da ce biti usko mnogima ne znaci da ce biti nasilja kako ti tumacis. Idi i potapsi nasilnike po ramenima, ove sto mlate novinare i dizu obrve na sirotinju dok iza sebe imaju cijeli aparat policijsko/sudski... hrabri cojak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam, ali ta *pravda* bi izazvala KOLAPS (bjegstvo kapitala i gasenje 90% firmi zbog naglog ostajanja bey obrtnog kapitala, a ovakve banke ih ne bi podrzale), to je vec dosta zla i nesrece, a da i ne govorim o mogucnosti da vlast brane SVIM SREDSTVIMA (u iznudici), a jedini colj treba da bude civilizovana tranzicija, kad se za to stvore politicke prepostavke.

A ko je kriminalac-pred sud, naravno....ali ne sa obrazlozenjem * da se osvetim za 21 godinu ...*
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam, ali ta *pravda* bi izazvala KOLAPS (bjegstvo kapitala i gasenje 90% firmi zbog naglog ostajanja bey obrtnog kapitala, a ovakve banke ih ne bi podrzale), to je vec dosta zla i nesrece, a da i ne govorim o mogucnosti da vlast brane SVIM SREDSTVIMA (u iznudici), a jedini colj treba da bude civilizovana tranzicija, kad se za to stvore politicke prepostavke.

A ko je kriminalac-pred sud, naravno....ali ne sa obrazlozenjem * da se osvetim za 21 godinu ...*
    Pozdrav,
    Je li zbog ovoga Šini dobio državljanstvo?

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Default Predizborne rupe, kamenje i crvene vrpce

Jedne se rupe iskopavaju, druge na brzinu zatrpavaju, a neke postaju rupe optimizma (ma šta to značilo), postavljaju se kameni temeljci, otvaraju se bezimene škole na kraju školske godine, čak nedovršene, renoviraju domovi zdravlja, te drugi infrastrukturni objekti, kao dokaz navodnog uspjeha lokalne vlasti i omiljeni dekor u predvečerje izbora. Toliko je toga degutantnog da su zdravorazumnom građaninu prosto potrebni medikamenti da bi sve to mogao nekako da svari.
    Hvale se, likuju, pjevaju ode šerifu, a naravno, zanemaruju da su za sve to izdvojena budžetska sredstva, odnosno novac svih nas poreskih obveznika. I to presijecanje kilometara crvenih vrpci, planski tempirano pred izbore, nije ništa drugo do direktno ismijavanje građana.

Ove godine repertoar se proširio, pa ne fali ni otvaranja likovnih izložbi, raznoraznih sajmova, antifašističkih skupova, kancelarija nacionalnih udruženja. Danas sve prolazi. “Daj što da daš”, moto je podgoričkog šerifa.
    To, koliko će građani imati koristi od tih objekata, od tih sajmova i izložbi koje šerif otvara, uostalom nije ni važno. Važno je da se u žaru političke borbe pod plaštom opšteg dobra prikupi koji glas više.
    Zato upozoravam moje drage Podgoričane, opasno je, pazite da ovih dana iznenadno ne naletite na podgoričkog šerifa, koji u nezadrživom naletu zvecka makazama (srećom ne pištoljem ovog puta) jurcajući na sve strane kako bi presjekao što više vrpci. A kad kući dođete, čuvajte se jer čim uključite TV, očekujte da će vas opet sačekati šerif sa makazama, sad sa kanala državne televizije. Prava noćna mora. Hičkok.

No, prpa da nije pokidano dovoljno crvenih vrpci, naćerala je šerifa da krene da se udvara građanima raznim obećanjima. Zamislite njega, onako samoživog i nadmenog, kome su svi ispod nivoa, da se udvara, bolje reći dodvorava. Koliko uspješno, vidjećemo. Ali, jedno je nesporno - trudi se. Pa kako kome i kako đe, nekome obećava opštinu, nekome stan, nekome posao, nekome vodu, nekome i vodu i bazen, a nažalost mnogima je dovoljno obećati i bon od 17,5 eura za trgovinu u Merkator Meksu, jer su ih na te grane doveli. A kad potroše taj bon, u kesu će im prodavci (šta će kad moraju) kao “džek pot” uvaliti brošuru “šta je šerif sve izgradio”, a mašti na volju je ostavljeno da kalkulišemo “koliko se majstor ugradio” jer kod njega, to znaju svi, “nema gradnje bez ugradnje”.
    Sve to šerif radi sa očiglednim ciljem da se zaboravi njegova drčnost, isključivost, demonstracija sile, kršenje zakona, koruptivne radnje, zloupotreba službenog položaja, prebijanje novinara, da se zaborave njegovi omiljeni građevinski preduzetnici, njegovi stanovi i poslovni prostori, da se zaboravi maltretiranje slijepe službenice, da se zanemari nezaposlenost i bijeda Vrela Ribničkih i da se opet pokušaju predizbornim trikovima ubijediti građani da zaokruže njega i njegove poslušnike, odnosno njih iste koji su ih doveli u stanje apsurda. Ako ne upali, ni prijetnje i ucjene nijesu im strane. A to, ne samo da ponižava i vrijeđa svakog ko misli svojom glavom, već udara u elementarno ljudsko dostojanstvo.

Isti taj scenario je svuda, od Ulcinja, Bara preko Bijelog Polja, Pljevalja pa do svih onih opština u kojima se 23. maja održavaju lokalni izbori. A da je sreće za svaku državu i svaku vlast, podatak da joj se polovina stanovništva nalazi u zoni siromaštva bio bi, u najmanju ruku, razlog da ili prione na ozbiljan posao ili da se povuče. Ovdje, kao što vidite, nema izgleda ni za jedno ni za drugo. Oni se gnušaju siromaštva i siromašnih, jer svi oni potiču iz veoma “bogatih” porodica, pa nam serviraju neku virtuelnu stvarnost, putem njihove, državne televizije. A oni su država, pa im to može i biti. I tako, sve te njihove bezbrojne “šarene laže” plaćamo im mi.
    Ali i to im je bilo nedovoljno, pa su počeli, čak besplatno, da nam isporučuju dnevni list, njihov i njihovog prijatelja (ma znate onog “korektnog” momka iz Pljevalja sa Interpolove potjernice), a sve da bi nas informisali o svojim virtuelnim poduhvatima i da bi nas ubijedili da vidimo ono što ne postoji, ono što oni žele da mi vidimo, od auto-puta do Hilton hotela. Jer u režimskim medijima, pogotovu sad pred izbore, nema ničega više što bi moglo da liči na stvarni život, nema otkaza, nema štrajkova, nema siromaštva... To guranje stvarnosti pod tepih, to sistematsko bježanje od rješavanja bilo čega što gori pod njihovim prozorom, a nije u interesu očuvanja trona, omiljeni je blef, koji se nažalost lako prima kod ovog naroda. Zato ne čudi što ima dosta onih koji nasijedaju na njihove blefove, kao moj omiljeni lik iz Sadikovićevog magazina “Bez granica” koji kaže “glasam DPS i tako to”.

Zato molim vas, nemojte “tako to”. Ne nasijedajte na blefove Primusa, njegovih šerifa i vezira, ne dajte da vas potcjenjuju, da vam vrijeđaju inteligenciju i serviraju “šarene laže”. I nemojte da mi kažete da vas politika ne zanima, da su svi isti, da nije moguće išta promijeniti, da nećete izaći na izbore, jer poslije toga nemate pravo da se žalite da vam je loše. Kaznite ih masovnim izlaskom, a PROMJENE su vam ovog puta na dohvat ruke.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Je li zbog ovoga Šini dobio državljanstvo?
    Jok! Dobio je zato sto je milijarder...i svako ko ima dovoljno para, a nema *crvenu potjernicu* Interpola MORA DOBIT DRZAVLJANSTVO U NORMALNIM ZEMLJAMA. Jos kad sam bio mlad i kad me to interesovalo, znao sam tarife drzavljanstava, i one su bile (a vjerovatno i ostale) da se za zaposljavanje 1-2 drzavljana novo-unetim novcem dobija drzavljanstvo, dakle za 40-50.000 dolara. Tako je to bilo u US i Canadi...pokazes banovni racun, das 5-10.000 advokatu i dok ti istekne 3 ili 6 mjesecna turisticka viza dobije se boravak, pa posle 3-5 godina drzavljanstvo. Ako insistiras, advokat nadje zensku koja te *prizeni* za 5.000 dolara i koja se javlja Imigracionom uredno, u dogovoru sa advokatom. Ti otvoris neku palacinkarnicu, zaposlis nekoga i zivis srecno i dugovjecno.......kao Alisa u zemlji cuda.
    To je sve tako i danas, tvdim sa 99% vjerovatnoce.
    Primjera radi , ja likovima iz Indije nudim uslugu oko MNE drzavljanstva za oko 20.000 EUR. Ide isto kao i gore, u principu (prvo doo da registruje, pa da nadje stan na pola godine, pa da podnese izvod da nije osudjivan, pa da napravi Biznis plan za 3 godine ...i dobi ga).
    Ako je to tako,a jeste, koliko tek treba biti PONOSAN sto je jedan Sinavatra odabrao bas nasu zemlju da ovdje ulaze, ako odluci da ostane i ulaze posle ovako neukusnih komentara, koji pokazuju da smo jedan obesan narod, koji ne zna da postuje nikoga i nista. A da nismo-mi bi postovali bogatase, jer ih postuje cio svijet, zato sto je novac opredmeceni rad i ima svoju direktnu snagu da mijenja svijet oko sebe. NIje najvaznija ni najveca stvar na svijetu, ali jeste medju 5 najvaznijih, I TREBA POSTOVATI ONE KOJI SU GA STVORILI, jer u najmanju ruju imaju neke kvalitete koji ih odvajaju od drugih....ne moras ih postovat ni voljet, ali bogatase moras UVAZAVAT zato sto zaposljavaju oko sebe, zato sto radi svog licnog standarda dizu i standard svojih uposlenika...itd..itd.

No neki to ne priznaju....ali isto bi voljeli "da dodju do malo para" .... na bilo koji nacin.
    POzdrav,
    Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 14:54.

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Zašto nam onda državljanstvo nisu tražili ostali svjetski milijarderi koji su investirali kod nas?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Jok! Dobio je zato sto je milijarder...i svako ko ima dovoljno para, a nema *crvenu potjernicu* Interpola MORA DOBIT DRZAVLJANSTVO U NORMALNIM ZEMLJAMA. Jos kad sam bio mlad i kad me to interesovalo, znao sam tarife drzavljanstava, i one su bile (a vjerovatno i ostale) da se za zaposljavanje 1-2 drzavljana novo-unetim novcem dobija drzavljanstvo, dakle za 40-50.000 dolara. Tako je to bilo u US i Canadi...pokazes banovni racun, das 5-10.000 advokatu i dok ti istekne 3 ili 6 mjesecna turisticka viza dobije se boravak, pa posle 3-5 godina drzavljanstvo. Ako insistiras, advokat nadje zensku koja te *prizeni* za 5.000 dolara i koja se javlja Imigracionom uredno, u dogovoru sa advokatom. Ti otvoris neku palacinkarnicu, zaposlis nekoga i zivis srecno i dugovjecno.......kao Alisa u zemlji cuda.
    To je tako i danas to niko ne spori, medjutim ovo je poseban slucaj..a nesto mi govori da bi radije uzeo njemacko ili americko drzavljanstvo da mu je moglo bit. Sveisto njegovo prisustvo ovdje treba sto bolje iskoristit u interesu drzave.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne postoje ni tako jer po starom zakonu odbornici uopšte ne mogu da smijene gradonačelnika.
    Oni mogu samo zakonski da pokrenu inicijativu za njegov opoziv nakon čega, kada bi se desilo da u gradskom parlamentu većina odluči i donese odluku o raspisivanju referenduma na kome bi opet građani odlučili da li će mu uskretiti povjerenje. Do isteka ovog mandata Mugija mogu smijeniti samo gradjani. U opstinama u kojima je gradonacelnik biran po novom zakonu (birali ga odbornici) odbornici ga mogu i smijeniti.
    Onda, uzmemo li u obzir blizinu termina odrzavanja lokalnih izbora, teorija je svedena na skup i komplikovan minimum.

_

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U neformalnom razgovoru me je podrzao japanski kralj u mojoj namjeri da budem sef rovacke regije.
    nema careva vise ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pozdrav,
    Samo želim da mi dijete raste u državi u kojoj će se sankcionisati najveći dileri droge, želim da imamo svi jednale šanse, da živimo kao čitav demokratski svijet...želim da imam otvoreni Javni servis, da imamo nepolitizovano pravosuđe.
    Želim da naša đeca žive NORMALNO!
    Vjeruj mi samo mi je to želja.
    Misliš da je lako biti u društvu ljudi koji dijametralno različito misle?
    Objašnjavam ljudima da nam treba novi početak...da su bjelaši i zelenaši, četnici i partizani davno umrli i da njihove podjele ne smiju biti i naše podjele.
    U Crnoj Gori treba mnogo više razgovora, otvorenih emisija, foruma, komunikacije.
    Svi smo mi strašno slični ali nas namjerno pokušavaju napraviti različitima jer se tako lakše vlada na podjelama!
    Dovoljno je reći da su naši đedovi zajedno išli na Vučiji Do, Martiniće,Kruse
    Mi smo njihovi potomci i ja neću da se dijelim- hoću slogu!
    Libertas

Page 34 of 88 FirstFirst ... 243031323334353637384484 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)