znaci presvlace se koze i ostale domace zivotinje
ahahahahah
![]()
sto se odje cini![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
znaci presvlace se koze i ostale domace zivotinje
f6
bash ste PRELUDI![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ima li koji majstor/servis kod nas onaj uredjaj za 'transmission flush' tj 'ispiranje ulja' iz mjenjaca/diferencijala itd ?
ono da pod pritiskom cjera staro ulje VANI a novo lepo crveno ulje unutra ?
jer smo u osnovnoj skoli uchili da se ispustanjem ulja obavi samo pola posla, jer u sistemu ostane mnogo starog ulja i metalnih opiljaka
Originally Posted by my name is ...
Da rastavim cijeli mjenjac i TC?
TAKUMI
Prvi put chujem to. To rade skoro svi ovlasTeni servisi, ali uzimaju grdne pare za to.
ne mora pod pritiskom onda. Mozes da dignes auto na dizalicu, raskacish ono crijevo nedje oko motora i stavish neko gumeno i pustish da auto radi. I dok curi staro ulje na to crijevo, ti istovremeno sipash novo i kad vidish da je ono braon staro ulje prestalo da tochi, a umjesto njega ide sjajno lepo novo crveno ulje.
Ali ja niti imam dizalicu, niti znam koje je to crijevo tako da...![]()
Slusaj, to bas i ne ide.
Flush ubija mjenjac, so no.
Ovo sto sam ja uradio je najbolja stvar, risk free.
TAKUMI
a za to 'prvo' ulje koje sipash, tu moze neko 'jeftinije' ? ali naravno da je approved !?
i posle sipam ono 'dobro' ?
a sto cu za diferencija? kako dje koje ? wtf![]()
Last edited by aCid_cOokiE; 20-05-10 at 19:06.
Jao!
Stari, sipas novo ulje, approved, i to ostaje unutra. Vozis malo, onda opet sipas novo.
Posle prve zamjene unutra imas 60% novog ulja, posle druge zamjene imas 80% novog ulja i to je to. Filter mijenjas prvi put. Magnete takodje.
Za diff, stavis dizaljku:
ulje dolje:
saraf za dolivanje:
E da, ovaaaaj, kljuc imas u centrometal ili Okov.
Ulje, Valvoline Fully Synth 75 90, 15 eura litar. Ide litar i nesto sitno, uglavnom do cepa.
TAKUMI
Ima odje blizu mene jedan "broadway lube" po najmanje dvojica mjesecno ako ne i vise koji "zahtijevaju" transmission flush bez obzira na ubjedjivanje radnika iste da ne cine to, ostanu na mjesto bez obzira sto je auto u "D" i pod punim gasom.mislim da je transmission flush ako ga nisi radio od pocetka na 100 000 KM (ili milja) pa i manje riskantna stvar narocito za automatske mjenjace.
Ako nije skupo najbolje je mozda to uradit dva puta uzastopno kako rece Fabia da se ne bi karter skidao i cuda....
WHEN RELIGION RULED THE WORLD,THEY CALLED IT THE DARK AGES
That's what I am saying.
TAKUMI
****!
Gledam danas oko motora i vidim vlagu oko Vanos Oil pipe (ko zna od kadje to tu). Novo kosta 96 eura. Polovno, ne moze.
Radi li neko ovo kod nas? Cuo sam da ima neko u Masline, poneses mu ovo crijevo a on ti napravi drugo.
Info? Brzi?
TAKUMI
Rajko Ivanovic prije otpada Ivanovic 20 metara desno (zaboravih mu broj)
Gdje je taj odpad? Masline?
Ocu broj, ocu broj.
Onda imas :*
Trile, ljut?
TAKUMI
Imas i u Tivat jedan covjek odlicno radi Hidrauliku, meni je prije mjesec dana puklo crijevo sto ide na amortizer (zadnji) BMW karavan i napravio ga je za 10E novo kao iz fabrike a novi bi morao cekati 10 dana a i tesko naci.
Sve radi po uzorku i odma kaze dali moze ili ne napraviti.
ada u Masline,svako zna dje je otpad Ivanovic u Masline,kad dodjes do otpada pitaj njih tamo i reci ce ti
Hvala svima.
Ovaaaaj, ne znam, ovaj u TV mi je malo daleko...
Idem onda u Masline.
:*
TAKUMI
Zna li neko dje da podjem da mi neko utvrdi koji lezaj je otisao na kaisu klime, alternatora itd...
Isao sam kod Fandja i Acika mi rece da je do natezaca, kupih natezac i zamjenih, sutra opet ista prica. Podjem kod njega, kaze los ti je bio i natezac...ali ti je remenica to sto se cuje.
Inace nisam bas zadovoljan njegovom dijagnostikom...
Dakle dok je hladan cuje mi se, kad se masina zagrije skoro da se i ne cuje.
Eni ajdia?
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Lezaj alternatora?
P.S. ko je napisao ovdje da su oni doktori i da imaju iskustva i da znaju sve i da lansiraju rakete za Mars?
TAKUMI
Acika je dobar majstor ja to potvrdjujem !
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks