Page 75 of 715 FirstFirst ... 256571727374757677787985125175575 ... LastLast
Results 1,851 to 1,875 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danas sam pokusao da pomognem jednom mjestaninu registrovati apartmani na Booking.com.
    I bio sam vrlo iznenadjen kad tokom registracije stigao je mejl od Bookinga:
    "Thank you for your interest in working with Booking.com. Please note that unfortunately we are not yet operating in your country (Serbia and Montenegro). You will be contacted as soon as Booking.com expands to your country."
    A medjutim, 72 hotela Crne Gore vec se nalaze tamo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Jaroslav View Post
    Danas sam pokusao da pomognem jednom mjestaninu registrovati apartmani na Booking.com.
    I bio sam vrlo iznenadjen kad tokom registracije stigao je mejl od Bookinga:
    "Thank you for your interest in working with Booking.com. Please note that unfortunately we are not yet operating in your country (Serbia and Montenegro). You will be contacted as soon as Booking.com expands to your country."
    A medjutim, 72 hotela Crne Gore vec se nalaze tamo.
    Necemo sad o tome Tema je osjetljiva hahahahaha.
    Treba obavijestiti nadlezne Organe (vjerovatno je i tu neka od funkcija g. Vujice) a zauzet, na rabotu. hahahaha

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

^Ocigledno ne kad vec ima 72 hotela? Je li taj smjestaj hotel? Mozda za sad iz CG mogu samo hoteli?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    ^Ocigledno ne kad vec ima 72 hotela? Je li taj smjestaj hotel? Mozda za sad iz CG mogu samo hoteli?
    Zgrada ima 5 apartmana. Onda zasto se ne pise da mogu samo hoteli i sl.?

Booking.com : http://www.booking.com/country/me.ht...d_currency=EUR

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

^Ja kazem sta bi moglo da bude problem, a ne da mora da bude hotel. Jer nesto su se zeznuli, kad vec ima 72 hotela na toj listi.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Je li itko cuo za napad na ruskih turista u nekom resturanu u Herzeg Novi 6. svibnja?
    Na jednom se forumu pise da je njih cetvorica (ukljucajuci i jednu curu) bila napadnuta od strane 12 prijatelja gazde restorana kojega su rusi okrivili za upisanje nenarucenijeh jela u racun.
    Dobilu su batine tijekom kojih crnogorcu su njih psovali i vikali: "Evo vama, ruske svinje!"
    Evo vama izvornog teksta na ruskom: http://www.tourdom.ru/news/?read=27891
    Uopce ne znam nista o tome, nego samo pitam, jer je uvijek dobro cuti i poziciju druge strane svadje.
    Last edited by A+A; 17-05-10 at 18:13.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Ne bi me cudilo Trebali su zvati policiju...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Jesi li itko cuo za napad na ruskih turista u nekom resturanu u Herzeg Novi 6. svibnja?
    Na jednom se forumu pise da je njih cetvorica (ukljucajuci i jednu curu) bila napadnuta od strane 12 prijatelja gazde restorana kojega su rusi okrivili za upisanje nenarucenijeh jela u racun.
    Dobilu su batine tijekom kojih crnogorcu su njih psovali i vikali: "Evo vama, ruske svinje!"
    Evo vama izvornog teksta na ruskom: http://www.tourdom.ru/news/?read=27891
    Uopce ne znam nista o tome, nego samo pitam, jer je uvijek dobro cuti i poziciju druge strane svadje.
    Ne bi ni mene nimalo čudilo. Jedna od većih predrasuda jeste da Crnogorci simpatišu Ruse. Simpatišu ih samo dok ih gledaju na TV ali kada ih vide uživo taman o njima većina i misli da su svinje.
    Crnogorci ćute dok god Rusi dolaze, kupuju i troše, a kada imaju potrebu protestvovati zbog nečeg onda im Crnogorci brzo kažu što uistinu misle o njima.
    Žalosno je svako očaravanje nekim narodom ali i svaki šovinizam. A nije baš da su Crnogorci imuni na ovo posljednje iako misle da tako veliko srce nema nijedan slovenski narod kao što ga oni imaju.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Primitivnost je primitivnost. Koliko Rusa toliko i karaktera, koliko Crnogoraca toliko i razlika. Kako se desavalo da sam po sviijetu bila u hotelima i restoranima gdje su se nalazili i Rusi .. stekla sam neke utiske.
    Recimo u samoj Rusiji elita se zna i jako se odmjereno ponasaju, drze do sebe i svog imidza koji ostavljaju na druge oko sebe.
    U drzavama Evrope kao po defaultu podivljaju, preglasni - mora da se zna da su tu, da oni pripadaju Sili Narodu, da su "nepravedno" pod pozorstvom, da imaju novac za taj njihov "dzins" i "banane", da mogu da ih "sve kupe", itd. Od ljetnjih mondenskih mjesta do zimskih - isto. Nebitno koja je klasa viseg staleza u pitanju.
    U Americi su kao bubice. Jako paze na sve.
    Da li je u pitanju strah zbog teshko dobijenih viza ili ... Nebitno. Nevjerovatno stalozeni i istichu kulturu na sofisticiraniji nacin.
    U zemljama razvijenog istoka mi djeluju malo uplaseno. Moguce da postoji razlog za to ali ...
    E sada CG i bahhatost u "kuci" kad se osjete klasno "ispod" e to je vec za Grchku tragediju...Oni su u svom "selu" gazde jer su vlasnici restorana i kafica, a to sto ih turisti posmatraju kao usluznu djelatnost i da treba da budu usluga radii zadovoljstva gosta... e to u psihi crnogoraca ne ide nikako.
    Mnogo ce vode proteci kad se nesto shvati i podesi. Ali, CG nije jedina u tome...Kompletan Mediteran, Latinska Amerika, srednji istok... josh je na istim kodeksima.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-05-10 at 16:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U Herceg Novom je obiljezen nacionalni praznik Norveske,priredbom i setnjom kao svake godine.Norvezani preko 30 godina su vjerni gosti ovom gradu,sada ih je oko 600 u Igalu.A sto se pijanih i bahatih gostiju tice,ima ih,pa i Rusa.Samo to je bio interventni vod,koji ih je smirivao.Jedan takav"Rus"je pucao iz automatskog oruzja sa terase svoga apartmana proslog ljeta,pa kada je upala policija,kukao je na sva zvona,ambasada cuda,odlezao je nesto u spuz i deportovan u Rusiju.Takodje ima i porodicnih mirnih ljudi koji dodju na 7 dana,kao i svuda,ima svakakvih gostiju.Uglavnom ambasador Srbije ce sigurno imati najvise posla ovog ljeta,jer ce kao i uvjek,najvise uhapsenih,zbog kradja,svadja,tuce biti iz Srbije,nazalost i uvjek se desi neka pogibija na putevima ili "obracunima",a sto je i normalno u zakonu velikih brojeva.
    Last edited by minjo; 17-05-10 at 16:44.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne bi ni mene nimalo čudilo. Jedna od većih predrasuda jeste da Crnogorci simpatišu Ruse. Simpatišu ih samo dok ih gledaju na TV ali kada ih vide uživo taman o njima većina i misli da su svinje.
    Crnogorci ćute dok god Rusi dolaze, kupuju i troše, a kada imaju potrebu protestvovati zbog nečeg onda im Crnogorci brzo kažu što uistinu misle o njima.

Žalosno je svako očaravanje nekim narodom ali i svaki šovinizam. A nije baš da su Crnogorci imuni na ovo posljednje iako misle da tako veliko srce nema nijedan slovenski narod kao što ga oni imaju.
    Koristit cu ovaj citat kao poen koji tocno objasnjava odnos prosjecnog Crnogorca-iz-interneta prema Rusima , zbog toga sto se potpuno slazem s tobom!
    Ima puno Rusa koji pogresno misle da su njima Crnogorci "pravoslavna slovenska braca". Mozda ne citaju tisak i ne znaju da Crna Gora danas ima samo jednoga omiljenoga brata - Tasksina Sinavatru!
    Ovo je naranvo sala jer nitko ne moze zamisliti da Crnogorci mogu biti toliko cinicni da bi batinali gosta iz inozemstva odmah nakon trosenja novca ... jer uvijek postoi mogucnost da njihov dzep (ili racun) jos nije potpuno prazan
    Ali pitanje je bilo: zna li tko tocno sto se tamo desilo?
    PS Da budem ozbiljan: ja osobno mrzim onijeh Rusa kojima fali mozak u glavu! Skoro svaki put kazem njima da nije CG neka "banana republika" u kojoj se mogu ponasati kao "bijelci pored divljaka". Ali mislim da su ponekad batine bolji lijek od tijeh zabluda nego moje lekcije!
    Ali 12 protiv 4 (jedna je od kojieh cura) - ovo nije dobar primjer niti junastva niti cojstva
    Last edited by A+A; 17-05-10 at 19:13.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Ne vidim ikakvu potrebu za generalizacijom u startu i lijepljenju nekih etiketa nekom samo na osnovu nacionalnosti. nacionalnost je obična glupost, isti je q bio neko rus, austrijanac, amer ili nigerijac, samo ako je korektan kao gost i kao osoba. Upravo zbog toga, generalizacija u startu se pokaže kao netačna, s toga ne treba ni najmanje dijeliti ljude po nacionalnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

El Re, vecina nas, UKLJUCUJUCI I MENE, voma simpatise Ruse.

Naravno, treba im staviti do znanja da svoje navike imperijalne nacije mogui da zaborave i primene u njihovoj zemlji i okruzernju...a da su ovdje MILI gosti...i nIsta vise.

Nikada necu i ne mogu da zaboravim SVA NJIHOVA DOBROCINSTVA KROZ VJEKOVE...I KO OD CRNOGORACA TO ZABORAVIO-NIJE OK KARAKTER!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    U Herceg Novom je obiljezen nacionalni praznik Norveske,priredbom i setnjom kao svake godine.Norvezani preko 30 godina su vjerni gosti ovom gradu,sada ih je oko 600 u Igalu.A sto se pijanih i bahatih gostiju tice,ima ih,pa i Rusa.Samo to je bio interventni vod,koji ih je smirivao.Jedan takav"Rus"je pucao iz automatskog oruzja sa terase svoga apartmana proslog ljeta,pa kada je upala policija,kukao je na sva zvona,ambasada cuda,odlezao je nesto u spuz i deportovan u Rusiju.Takodje ima i porodicnih mirnih ljudi koji dodju na 7 dana,kao i svuda,ima svakakvih gostiju.Uglavnom ambasador Srbije ce sigurno imati najvise posla ovog ljeta,jer ce kao i uvjek,najvise uhapsenih,zbog kradja,svadja,tuce biti iz Srbije,nazalost i uvjek se desi neka pogibija na putevima ili "obracunima",a sto je i normalno u zakonu velikih brojeva.
    ambasador srbije ce ove godine biti bez posla sobzirom da vam iz srbije skoro niko nece doci.

imam mnogo prijatelja al jos nisam cuo da ce neko ove godine ici u crnu goru.

a i zasto bi , kad nam je tu grcka ispred nosa, cene nize nego u crnoj gori a ponuda daleko daleko bolja.

tu su takodje bugarska turska tunis egipat...

primera radi iz beograda mozes otici avionom za tunis vec od 250 evra -prevoz smestaj u hotelu 3 zvezdice pun pansion

u crnoj gori tako nesto ne mozes dobiti ispod 500 evra ....

samim tim svako ko voli da dobije sto bolj uuslugu za svoj novac nece trositi isti u crnoj gori.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    ambasador srbije ce ove godine biti bez posla sobzirom da vam iz srbije skoro niko nece doci.

imam mnogo prijatelja al jos nisam cuo da ce neko ove godine ici u crnu goru.

a i zasto bi , kad nam je tu grcka ispred nosa, cene nize nego u crnoj gori a ponuda daleko daleko bolja.
    sa srecom

idite u grcku, ionako mnogo volite da demonstrirate pa tamo se sukobljavajte sa vladom...
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa ne vidim kakve veze to ugrozava bilo koga kao turistu. grci protestvju zato sto ih njihova vlada pljacka , i smanjuje im plate i dize poreze- za to imaju moju podrsku. sto se tice turizma to je sto bi rekli - skroz drugi par cipela.

grcka i spanija imaju najbolju obalu u evropi a najbolje turisticke ponude za novac koji platis imaju pre svega egipat tunis i turska.

evo sad gledam na sajtu argus tursa da se u spaniji na ljoret del mar, rivijeri spanskoj pokraj barselone moze letovati 11 dana vec od 170 evra

ko je lud da bira pored jedne spanije crnu goru?

zaista je malo takvih - cak i u srbiji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bice kriza u Zeti neće se paradajz prodati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

za tunis cene aranzmana krecu vec od 205 evra uz uracunat prevoz avionski + smestaj+ polupansion.

jeftinije nam je iz srbije da odemo u tunis nego da ostanemo kuci u beogradu.

o crnoj gori ovde niko ozbiljno i ne razmislja.

ko lud da se vozi do crne gore 10tak sati kolima kad vec za sat vremena avionskog leta mozes piti koktel na nekoj meditaranskoj plazi u tunisu, grckoj, spaniji, turskoj ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by global warming View Post
    za tunis cene aranzmana krecu vec od 205 evra uz uracunat prevoz avionski + smestaj+ polupansion.

Jeftinije nam je iz srbije da odemo u tunis nego da ostanemo kuci u beogradu.

O crnoj gori ovde niko ozbiljno i ne razmislja.

Ko lud da se vozi do crne gore 10tak sati kolima kad vec za sat vremena avionskog leta mozes piti koktel na nekoj meditaranskoj plazi u tunisu, grckoj, spaniji, turskoj ....

لديك الوقت لطيف

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jeftinije nam je iz srbije da odemo u tunis nego da ostanemo kuci u beogradu.

o crnoj gori ovde niko ozbiljno i ne razmislja.

ko lud da se vozi do crne gore 10tak sati kolima kad vec za sat vremena avionskog leta mozes piti koktel na nekoj meditaranskoj plazi u tunisu, grckoj, spaniji, turskoj ....
    super,koliki je vanpansion u tim zemljama,u spaniji ti je cetvrtina pice kao u Crnoj Gori mesni meni,samo sto volite da palamudite ili jedete sendvice,jer ja u Spaniji ne mogu proci sa hranom ispod 30 eura za jedan dan a da ne krepamavam gladan.Tako da mi dva,tri dana tranzita,taman dosta da vidim "kako je jeftino"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O kakvom vanpasionu pricas kad se sa sobom ponese karneks pasteta i mineralna voda knjaz Milos???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    super,koliki je vanpansion u tim zemljama,u spaniji ti je cetvrtina pice kao u Crnoj Gori mesni meni,samo sto volite da palamudite ili jedete sendvice,jer ja u Spaniji ne mogu proci sa hranom ispod 30 eura za jedan dan a da ne krepamavam gladan.Tako da mi dva,tri dana tranzita,taman dosta da vidim "kako je jeftino"

vanpansion u spaniji i grckoj je na nivou vanpansiona u crnoj gori - ali sa mnogo boljim kvalitetom usluge

imam prijatelja spanca iz barselone pa pricamo cesto o svemu i primera radi dobar stan se u spaniji moz iznajmiti za 400 evra mesecno a cene su im uglavnom nize ili iste kao kod nas u srbiji.

o vanpansionskim cenama turske egipta i tunisa ne vredi trositi reci - cene su ili kao u beogradu ili jeftinije.

nema tu neke ljubavi - cist interes, drugi jednostavno nude vise i bolje za isti novac od crne gore.

a siguran sam da bi i ti letovao negde u spaniji egiptu ili grckoj nego u crnoj gori - samo kad bi mogao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    O kakvom vanpasionu pricas kad se sa sobom ponese karneks pasteta i mineralna voda knjaz Milos???

nemate vi sta da ponudite nama turistima iz srbije sa dubljim dzepom koji letovanje placaju od 500 do 1000 evra po osobi .

a i ovaj vid ciganskog letovanja po sobama tj privatnom smestaju vam je sa cenom hotela od 3 zvezdice u tunisu egiptu i turskoj tako da i te goste lagano gubite.

zato mi idemo na druga mesta, obicno uzimamo hotele sa all inclusive uslugom , to znaci da mozemo da jedemo i pijemo kolko hocemo, zato ne nosimo karneks pastete a i pomidori nas cekaju tamo gde odemo u hotelu uredno iseckani i servirani u restoranima u okviru samih resorta.

zato mi ostavi adresu na PM , da ti posaljem jedno pakovanje karneks pasteta i kesu pomidora - trebace ti za letovanje

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

zato mi idemo na druga mesta, obicno uzimamo hotele sa all inclusive uslugom , to znaci da mozemo da jedemo i pijemo kolko hocemo, zato ne nosimo karneks pastete a i pomidori nas cekaju tamo gde odemo u hotelu uredno iseckani i servirani u restoranima u okviru samih resorta
    Hoteli su s "all-incluzive" uslugom od pocetka bili namjenjeni za turista s djecom te bebom. I kod nas u Rusiju ako se netko bude tamo odmarao sam, ovo znaci da je neka vrsta siromaha koji nikad u svome zivotu nije bio dosta nahranjen i putuje u onaj hotel samo zbog kruha. Svima je poznato koliko hotelski zaposlenici mrze onijeh "gladnijeh i zednijeh turista iz divlijeh zemalja"
    Mi smo u Rusiju vec ovo upoznali ali vi imate jos dosta vremena za ponoviti nase pogreske
    PS Nothing personal, naravno.
    Last edited by A+A; 18-05-10 at 09:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nemate vi sta da ponudite nama turistima iz srbije sa dubljim dzepom koji letovanje placaju od 500 do 1000 evra po osobi .
    u bre ti si neki parajlija dublji dzep pa potreosi 500 eura na ljeto

Page 75 of 715 FirstFirst ... 256571727374757677787985125175575 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)