View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 79 of 105 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast
Results 1,951 to 1,975 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ....Nego ovo bas nema veze sa lokalnim izborima i svaka prica tipa "necemo da ih glasamo jer su Srbi Dukljani Tracani" i sl. bi trebalo da se brise po defaultu. ...
    Are you talking to me?

"Oni su koalicija koja je 'sklepana' u kabinetu jednog savetnika predsednika Srbije, čiji je cilj da pokušaju sa sruše DPS. Iako to danas ne kažu, njihov cilj je da dovedu do preispitivanja crnogorske nezavisnosti", rekao je Đukanović na promotivnom skupu u Golubovcima kod Podgorice.

"Sve što su do sada radili - radili su da Crne Gore ne bude. Zbog toga su i sada, po instrukcijama sa beogradske adrese, potpomognuti novcem i jednom marketinškom agencijom, na istom zadatku rušenje Crne Gore. To im nećemo dozvoliti", rekao je Đukanović.
    Ko o čemu u ovoj kampanji, premijer o državnosti i čettničkim barjacima.

Novo je da je među neprijatelje naše mlade obnovljene demokratije svrstana i marketinška agencija?!

Ako su ovo priče koje pale vaskoliko glasačko tijelo DPS-a, nek vam je nazdravlje
    Last edited by MonterO; 17-05-10 at 08:28.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

CG je od tadasnje SFRJ bila nezavisnija nego sto je danas od Evrope i svijeta.
    Nema tu zavisnija, nezavisnija - ili je formalno suverena država, ili nije, a meni je vidiš vrlo bitno da jeste.

To koliko će zavisiti od Evrope i svijeta su već iluzije o kojima je apsurdno raspravljati, i nešto o čemu se ne pita niko u Crnoj Gori - zavisićemo od onih globalnih sila koje odluče da treba da zavisimo od njih, i u mjeri u kojoj odluče da treba da zavisimo. Kao što bi zavisila i SFRJ da nije nestala na nižem stadijumu evolucije.

Nego ovo bas nema veze sa lokalnim izborima i svaka prica tipa "necemo da ih glasamo jer su Srbi Dukljani Tracani" i sl. bi trebalo da se brise po defaultu. To sto 99% ljudi kod nas za lokalne izbore glasa ljude iz partijskog/nacionalnog ubjedjenja je sistemski problem i nece se rijesiti dokle god bude odgovarao onima koji ga mogu rijesiti.
    Pa ti si sam ušao u tu priču i iskreno mi nije jasno što si htio da postigneš time.

Ja sam samo rekao zbog čega većina na opozicionoj listi, po meni, nema legitimitet da se bavi politikom u Crnoj Gori, ni na lokalnom, ni na državnom nivou. I da taj legitimitet neće imati dok ne ispune neke osnovne, elementarne, kvalifikacione - kakogod - uslove. Tvoj prvi komentar se vratio u devedesete (što ti je postala navika) i ušli smo u nekakva besmislena poredjenja koja i nemaju veze sa temom.

I ne, to nema nikakve veze sa nacionalnošću, nacionalizmom, i nacionalnim identitetom. Već jednostavno sa odnosom prema državi u kojoj ti ljudi žele da obavljaju neke funkcije. Ne postoji scenario po kom političke fakcije koje imaju nedefinisan ili negativan stav po pitanju suvereniteta i integriteta države u kojoj se bave politikom mogu biti prihvatljivi predstavnici na bilo kom nivou. Meni su njihova nacionalna osjećanja i nacionalni predznaci najmanji problem (odnosno uopšte nisu problem).

Što se pravog problema o kom pričaš tiče - a to je da su nam svaki izbori referendum - to se neće riješiti dok jedna strana ne postane dovoljno dominantna, toliko da svaka dalja podjela po toj osnovi više neće imati smisla (jer ta strategija više neće imati prednosti).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

CG je od tadasnje SFRJ bila nezavisnija nego sto je danas od Evrope i svijeta. Skoro sve sto cini drzavu nezavisnom (ekonomski ponajvise) smo prodali a i ono sto nismo brzo cemo. Mene interesuje da CG bude stvarno nezavisna od spoljnih faktora a ne samo na geografskoj karti. Nego ovo bas nema veze sa lokalnim izborima i svaka prica tipa "necemo da ih glasamo jer su Srbi Dukljani Tracani" i sl. bi trebalo da se brise po defaultu. To sto 99% ljudi kod nas za lokalne izbore glasa ljude iz partijskog/nacionalnog ubjedjenja je sistemski problem i nece se rijesiti dokle god bude odgovarao onima koji ga mogu rijesiti.
    Cg u tadasnjoj SFRJ je bila malo malo morgen nezavisna,po najvise ekonomski.Bili smo u rangu sa Kosovom,dobijali smi pomoc FNP(fond za nerazvijena podrucja),naravno,da bi dalje ostali nerazvijeni i da bi nam se vazda nabijalo na nos da su nas drugi hranili.
    Npr.,u svakom hotelu je bio inspektor narodne banke sfrj,koji je dobro pazio da sve zaradjene devize odu u Beograd,a od umjesnosti direktora da potkupi inspektora,zavisilo je oce li se nesto sakriti da se ima isplatiti plata zimi i ulagati u hotel.Izasli smo iz SFRJ,bez stadiona,pozorista,sporskih hala,puteva,vodovoda,i i sada jos neko ima nesto da palamudi,blahhhhhhhhhhhhh
    Last edited by minjo; 17-05-10 at 10:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Cg u tadasnjoj SFRJ je bila malo malo morgen nezavisna,po najvise ekonomski.Bili smo u rangu sa Kosovom,dobijali smi pomoc FNP(fond za nerazvijena podrucja),naravno,da bi dalje ostali nerazvijeni i da bi nam se vazda nabijalo na nos da su nas drugi hranili.
    Npr.,u svakom hotelu je bio ispektor narodne banke sfrj,koji je dobro pazio da sve zaradjene devize odu u Beograd,a od umjesnosti direktora da potkupi inspektora,zavisilo je oce li se nesto sakriti da se ima isplatiti plata zimi i ulagati u hotel.Izasli smo iz SFRJ,bez stadiona,pozorista,sporskih hala,puteva,vodovoda,i i sada jos neko ima nesto da palamudi,blahhhhhhhhhhhhh
    Sjajna analiza. Crna Gora je bila siromašna i u rangu sa Kosovom jer su se pare koje su dolazile iz Beograda vraćale u Beograd??!!

Šta je problem Crne Gore, savršeno je opisano u feljtonu koji je izlazio u Vijestima. A taj problem je takođe savršeno opisan u onom članku o Grčkoj danas.
    Nije se cijenio rad, niti se danas cijeni. A glasačku mašineriju ne čine oni koji stvaraju, nego upravo oni koji troše pare onih koji su napravili nešto.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Sjajna analiza. Crna Gora je bila siromašna i u rangu sa Kosovom jer su se pare koje su dolazile iz Beograda vraćale u Beograd??!!

Šta je problem Crne Gore, savršeno je opisano u feljtonu koji je izlazio u Vijestima. A taj problem je takođe savršeno opisan u onom članku o Grčkoj danas.
    Nije se cijenio rad, niti se danas cijeni. A glasačku mašineriju ne čine oni koji stvaraju, nego upravo oni koji troše pare onih koji su napravili nešto.
    Sve devize koje smo zaradjivali od turizma,sve je odlazilo u BG,a mi smo dobijali sticovane dinare,bili smo najnerazvijenija Republika koja je sa Kosovom dobijala FNP pomoc,da bi imali za plate i penzije.I opet neko danas palamudi,blahhhhhhhhhhhhh.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Nema tu zavisnija, nezavisnija - ili je formalno suverena država, ili nije, a meni je vidiš vrlo bitno da jeste.

To koliko će zavisiti od Evrope i svijeta su već iluzije o kojima je apsurdno raspravljati, i nešto o čemu se ne pita niko u Crnoj Gori - zavisićemo od onih globalnih sila koje odluče da treba da zavisimo od njih, i u mjeri u kojoj odluče da treba da zavisimo.

Ali - ako zavisimo od ino-faktora, po njihovom nahodjenju - priznajem, malo sam zbunjen - zasto je tebi formalna suverenost toliko bitan faktor u promisljanju unutrasnjih politickih opcija?

Zar ne mislis da je to malo kontradiktorno?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

...
    ----------------------------------------------------------------
    Nedjelja, 16. maj 2010. godine
    STRANKA PENZIONERA, INVALIDA I SOCIJALNE PRAVDE OSTALA BEZ PRVOG ČOVJEKA

Mitrić podnio ostavku

Podgorica - Predsjednik Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde Blagota Mitrić podnio je juče neopozivu ostavku zbog, kako je rekao, stalnih i nepodnošljivih sumnji u njegov opozicioni angažman od pojedinih koalicionih partnera i stranačkih saradnika.
    Kako je Mitrić kazao agenciji Mina, sve je kulminirao nedavno, na sjednici stranke, kada mu je saopšteno da svoje kolumne ne smije više potpisivati titulom akademik DANU, nego isključivo kao predsjednik stranke SPISP, što je sa indignacijom odbio. On je neke od opozicionih medija optužio za stalnu opstrukciju, jer ne objavljuju saopštenja stranke sa njegovim potpisom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Branko Radulović:
    Naše bijele košulje su odraz čojstva, kao djevojačka čednost, momačka snaga, urođeno gospodstvo

May 16, 2010

Izvor: Vijesti

Nakon promotivnog skupa u Ulcinju, lideri opozicije obratili su se pristalicama u Baru, gdje je Milić poručio da onaj „ko ostane kući, glasa za DPS“.
    Milić je zapitao „kako neko poslije Maljevika može imati obraza i u Baru tražiti još jedan krug za nesposobnu i nedomaćinsku vlast“.
    „Imaju obraza da na svoje bilborde stave brodove, i to u gradu u kojem je uništena „Prekookeanska plovidba“. Znate kako se vidi u kojim su gradovima DPS i SDP u krizi – tamo gdje izlaze zajedno, a BS samostalno. Cilj je da BS prikupi glasove nezadovoljnih“, naveo je Milić.
    „Umjesto da premijer kaže gdje su ona 53 miliona eura od prodaje Maljevika, deponovanih u Prvoj banci, on pominje četničke barjake“, nadovezao se Mandić.
    Milić se zahvalio prof. dr Blagoti Mitriću, koji je juče podnio ostavku na funkciju predsjednika Stranke penzionera, navodeći da su odlično sarađivali.
    Potpredsjednik PzP Branko Radulović rekao je juče u Ulcinju da je kao inicijator zajedničkog bloka bio svjestan da koaliciji faliuistinu opoziciona albanska nacionalna partija”.
    „Razgovarao sam sa nekima od njih. Rekli su mi da ne mogu sa našom koalicijom prije izbora, ali su mi dali besu da ćemo nakon 23. maja biti zajedno”, kazao je Radulović.
    On je u Baru, između ostalog, govorio o onome što simbolizuju bijele košulje koje oblače opozicioni funkcioneri.
    „Naše bijele košulje su odraz čojstva, kao djevojačka čednost, momačka snaga, urođeno gospodstvo, a tvoja bijela košulja, Đukanoviću, ima genetsku manu-u nju su utkane crne uspravne štrafte koje se sad ne vide jer nemamo dobrog državnog tužioca, ali, kada ga mi postavimo, biće uočljive”, rekao je Radulović

-------------------------------------------------------
    Znači (po Raduloviću) najbolje bi im pasovala u koaliciju neka partija ko onog Đeljošaja, valjda neka crnogorska varijanta Albanske nacionalne armije (od milošte poznata kao ANA koja je usrećila Makedoniju)...
    Takođe (po Raduloviću) snažan je samo momak koji nosi bijelu košulju, čedna je jedino djevojka u takvoj košulji a rođeni gospodin ne bi smio nositi drugu do - bijelu košulju! Ipak najbitnije je da je nečovjek onaj koji ne nosi bijelu košulju...Vrh!...

Interesantno je ipak jedino ovo Milićevo da tamo gdje DPS i SDP idu zajedno pokazuju da su zapravo u krizi a da tamo gdje idu odvojeno pokazaju snagu, što će reći da u Podgorici pobjeda DPS-a i SDP-a nijednog trenutka nije upitna......Kakav idiot. Zašto ovi ljudi ne sjednu pa napišu govor i pripreme se pred obraćanje..
    Last edited by El Re; 17-05-10 at 13:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno za opoziciju. Kakva god da je, bolja je u svakom slucaju od ovih 21ogodisnjih jahaca koji su iznurili CG u svakom smislu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Are you talking to me?

Ko o čemu u ovoj kampanji, premijer o državnosti i čettničkim barjacima.

Novo je da je među neprijatelje naše mlade obnovljene demokratije svrstana i marketinška agencija?!

Ako su ovo priče koje pale vaskoliko glasačko tijelo DPS-a, nek vam je nazdravlje

Ovo je nazalost nesto sto se nije "gasilo" od vremena g. Kostunice... i nije nikakva "novost". Samo je bilo pitanje "granica" ukusa i ogromne diplomatske trpeljivosti CG Vlade...
    Protiv CG Srbija vodi tezak propagandni rat u marketinskom smislu i mimo agencije.
    Mnogi vec "zavrseni" korisni projekti za CG prosperitet pali su upravo zbog toga. Predstavnicima EU se ne libe da direktno ukazuju da u CG ne treba ulagati jer nije vrijedna toga itd. Nevjerovatna drskost i sirovost u svim odnosima. A to sto su se infiltrirali u CG i skupljaju znanje i modele na koji nacin da se pripreme za skidanje slaga od investicija (samo sta rade to su kompletiranje projekata za izvlacenje novca od EU za igradnju Srbije), to je vec za smijeh... Smatraju da je taj novac Bogom dan za njih i da su svi ispali idioti sto nisu uzeli taj novac - a mogli su.
    Kompletna ekonomska mobilizacija je u tom pravcu. Rade na tome da uklone konkurenciju i ponize CG kapacitete u svakom smislu. Srbija se ujedinila u tome i chudno da to bar niste primijetili i komentarisali i bez ove izjave. Ipak ovdje na forumu ima ljudi koji rade na malo sirem podrucju i znaju sta se desava odavno.
    I opet nazalost ... istina je.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,197
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Npr.,u svakom hotelu je bio inspektor narodne banke sfrj,koji je dobro pazio da sve zaradjene devize odu u Beograd,a od umjesnosti direktora da potkupi inspektora,zavisilo je oce li se nesto sakriti da se ima isplatiti plata zimi i ulagati u hotel.Izasli smo iz SFRJ,bez stadiona,pozorista,sporskih hala,puteva,vodovoda,i i sada jos neko ima nesto da palamudi,blahhhhhhhhhhhhh
    Mnogi sto su tada ukali i bukali da im je lose bi se danas rado vrnuli na te plate iz FNPa...a bice da su stadioni pozorista a pogotovo putevi, pruge i luka napravljeni u zadnjih 20 godina, kako ne
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

(@ Maya)

Jadni mi Crnogorci

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

(@ Maya)

Jadni mi Crnogorci

Pa za Vas ne znam kojim Crnogorcima pripadate, mozda i tim jadnim... Srecom ima nas i drugacijih.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Pa za Vas ne znam kojim Crnogorcima pripadate, mozda i tim jadnim... Srecom ima nas i drugacijih.

Hvala Lepo
    Isti smo mi Crnogorci Mayo. Isti, jer oboje volimo zemlje u kojima ne živimo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nismo isti g. Montero, samo voljeti, i voljeti i chinjeti za tu zemlju nije isto.
    Zato se ja ne osjecam da pripadam "jadnim" Crnogorcima.
    Svako svoju poziciju...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jesu ka ne ovijana *djevojacka cednost*...meni, barem na pocetku, vise izgledaju kao kad se inspektori iz odeljenja za imovinske delikte pripremaju za *saslusanje* u *betonjerci*, pa zavrcu rukave *da bolje cuju*....(doduse to je tako bilo ranije...sad su zaista puno, puno bolji!)

Nego, vazno je da su se ujedinili i da je to NOVI KVALITET MNE POLITICKE SCENE!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 17-05-10 at 17:37.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Mislim da je bzv pominjati predsjednika strane države kako se petlja u lokalne izbore u Crnoj Gori!!!Ne da je bzv nego je deplasirano jer da bi plasirao nešto sa pozicije premijera treba da ima težinu i jasnu poruku a ovo nema ništa od toga!!!Treba sad optužiti Ameriku ili EU kako se petljaju u unutrašnje prilike u CG a sasvim je jasno da se svako ko ima odredjeni intres u bilo kojoj državi, htio ne htio,on se petlja u političke prilike jer je dovoljno da ne izbača radnika sa posla zbog političke pripadnosti pa to može uticati na političke prilike!!!Sad da se oni baš toliko miješaju ne vjerujem već mislim da je to ona priča:"Drž'te lopova...!!!"
    ps:nije da branim nešto Srpske vlasti (ili bilo koje druge države) ali nema potrebe ispirati usta sa njima već sve nesporazume ili zavjere riješiti nekim bilateralnim susretom...tako ja mislim...možda griješim...ne znam
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Boze, onoga ableka od Mugose.. veli: "Nek' mi se popere svih njih 12 iz opozicije, pa da popricam ja sa njima ko je ciji, ko je sta imao prije, ko sta ima sad.."
    A premijer po starom.. "Sa beogradske adrese.. placeni sa te iste beogradske adrese.. dirigovani sa te iste beogradske adrese.. beogradske.. beogradske..."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije Tadic sa Milicem razgovarao o vremenu,to sigurno..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/05/17/1-387/
    Beogradski politički analitičar Dušan Janjić rekao je danas da “u međunaordnoj zajednici i lokalnim javnostima već dva meseca” kruži saznanje da je “sastanak o objedinjavanju crnogorske opozicije i priključivanja Socijalističke narodne partije bio organizovan u Beogradu”.

Janjić je za Radio Slobodna Evropa rekao i da je sastanak bio organizovan od strane kabineta predsjednika Srbije Borisa Tadića”.

Portparol Demokratske partije socijalista Rajko Kovačević rekao je da “i vrapci na grani znaju da je do objedinjavanja partija dijametralno suprotstavljenih pogleda po većini najvažnijih političkih pitanja u Crnoj Gori, došlo nakon instrukcija koje su dvojica lidera dobili na Tadićevom kanabeu”.

“I ne samo to. Očigledno da im je odabrao i garderobu koju će nositi”, rekao je Kovačević.

“Znate, samo par dana ranije, Milić je za Medojevića bio čudo koje se zove pro režimski opozicionar. Medojević i Mandić su za Milića bili neko kome je jedini cilj bio rušenje SNP-a. Za Batrićevića su svi oni bili kao zaljubljeni srednjoškolci koji se krišom sastaju, a roditelji im brane. E, pa, više je nego očigledno da im roditelji, ne samo više ne brane, već su, mimo njihove volje, dogovorili i brak. To je nešto što ne treba poseno dokazivati, što je više nego očigledno za svakog iole upućenijeg u političke prilike u Crnoj Gori”, rekao je Kovačević za RSE.
    pozdrav, cao, dovidjenja, hvala...
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

pozdravljacemo se posle 23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kakve gluposti, Janjic je jedan obican PREPAID, kad je CG priznala Kosovo on se odmah kao slucajno javio da je to dobar potez i bla bla bla, pa je posle gostovao kod V.Vukotica na UDG, pih...

Djukanovicu smeta svoja proslost, koju sanja, koja ga muci i stalno mu se javlja ista slika, kako se uz pomoc Srbije i srpskok lobija probio unutar Komunisticke partije, kako je smijenio sve dobre ljude, kako je posle izvrsio i puch pomocu Milosevica i sad zeli da lupi i ovima istu etiketu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li Milic bio na sastanku srpske dijaspore kod Tadica,bio je?
    Je li njegov gabinetat za dijasporu radilo na objedinjavanju opozicije u CG,radio je.
    I sta sada..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bolje sastancit po Beogradu no ic bjelosvjetskim lesinarima na davanje usluga ka Gospodar. Dao bi i guzice svoje samo da ne ide onamo dje treba.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oni koji zele da se Crnom Gorom opet upravlja iz Beograda, glasace "Bolju Crnu Goru".To je valjda svima jasno

Page 79 of 105 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)