Page 8 of 24 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast
Results 176 to 200 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Kada nije nista postojalo, postojao je Bog s.w.t. Definicija Boga u Kur'anu glasi: "Nije rodio i rodjen nije i niko mu ravan nije." Brate, kada sam ti rekao pitaj, mislio sam vjerovao ili ne na konkretnija pitanja. Sto se tice kosmosa i ko ga je stvorio, sada onim eksperimentom uradjenim u Austriji sa sigurnoscu kazemo da se vise ne radi o teoriji velikog praska, vec o naucno potvrdjenom dokazu. A sta Kur'an prije 1400 godina o tome kaze: "Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina pa smo ih mi raskomadali... 21, 30.
    mene konkretno zanima ovo sto sam te pitao! mislio sam da ces mi dati neki 'opipljivi' dokaz a ne jos jedan citat iz kurana. nego ajde kad si spomenuo sto su napisali u kuran prije 1400 god. mozes li malo to da mi pojasnis? ne razumijem sto zelis da kazes dokazes sa ovim?
    tvoj odgovor a I svi oni odgovori koje sam cuo od drugih mi apsolutno nemaju smisla. ne postoji nikakav dokaz da je bog ista stvorio!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by assassinate View Post
    mene konkretno zanima ovo sto sam te pitao! mislio sam da ces mi dati neki 'opipljivi' dokaz a ne jos jedan citat iz kurana. nego ajde kad si spomenuo sto su napisali u kuran prije 1400 god. mozes li malo to da mi pojasnis? ne razumijem sto zelis da kazes dokazes sa ovim?
    tvoj odgovor a I svi oni odgovori koje sam cuo od drugih mi apsolutno nemaju smisla. ne postoji nikakav dokaz da je bog ista stvorio!
    Ovdje neces dobit odgovore. Dobices samo citate koji kazu nesto, i u koje odredjeni ljudi bespogovorno vjeruju, i za njih ti citati predstavljaju samu sustinu dokaza da bog postoji, i da je stvorio narod na zemlji, eto, nemoj se nadat nekim opipljivim stvarima...

Mada ce te vjerovatno proglasit ogranicenim i zatucanim, kad istina iz tih citata ne moze da dopre do tebe...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta će dobiti citate. To su svete knjige, prema tome čovjek ne smije previše da se upušta u proizvoljna tumačenja. Muhamed s.a.v.s je rekao: Ljudi vas neće prestati pitati o znanju sve dok ne kažu: Ovo je Allah stvorio, a ko je Allaha stvorio?! Znajte da su to ljudi koji su teško zalutali, jer oni direktno slijede šejtansko došaptavanje.
    Last edited by Ibn Sinan; 17-05-10 at 12:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako je to Muhamed reka, a? Svaka mu je bila ka Njegosu.

Velis da se covjek ne smije u tumacenja upustat, a? Kako je to zgodno, i kako je to SLUCAJNO zakljuceno?

A mase..
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Šta će dobiti citate. To su svete knjige, prema tome čovjek ne smije previše da se upušta u proizvoljna tumačenja. Muhamed s.a.v.s je rekao: Ljudi vas neće prestati pitati o znanju sve dok ne kažu: Ovo je Allah stvorio, a ko je Allaha stvorio?! Znajte da su to ljudi koji su teško zalutali, jer oni direktno slijede šejtansko došaptavanje.
    Znaci mi moramo da prihvatimo objasnjenje da je alah sve stvorio, ali dalja pitanja su nepozeljna, i ne smiju se pitati? I ako se pita kako je stvoren alah, to je odma sejtansko maslo? Drugim rijecima: alah vas je sve stvorio, i cutite, ne pitajte nista vise?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Znaci mi moramo da prihvatimo objasnjenje da je alah sve stvorio, ali dalja pitanja su nepozeljna, i ne smiju se pitati? I ako se pita kako je stvoren alah, to je odma sejtansko maslo? Drugim rijecima: alah vas je sve stvorio, i cutite, ne pitajte nista vise?

Kao što vidiš...ne smiješ ništa da pitaš.
    Sve što ti kaže prepodobni ibn sinan i ihtus 567 ima da bez pogovora prihvatiš, euforično i sa oduševljenjem.

Što ti nije jasno, neka ti ostane nejasno a ti se pravi da si shvatio...

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Znaci ako neko zeli da zna istinu, ako neko zeli progres on je pod uticajem sejtana? Jedini sejtan ovdje je tvoja religija koja pokusava (i uspijeva) da te zadrzi na srednjevjekovnom nacinu razmisljanja. Ovo je ocigledno ogradjivanje od istine i onih koji ce pokusat da vam pokazu istinu. Zao mi te je jer si pao na njihovu foru.
    Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Kada nije nista postojalo, postojao je Bog s.w.t. Definicija Boga u Kur'anu glasi: "Nije rodio i rodjen nije i niko mu ravan nije." Brate, kada sam ti rekao pitaj, mislio sam vjerovao ili ne na konkretnija pitanja. Sto se tice kosmosa i ko ga je stvorio, sada onim eksperimentom uradjenim u Austriji sa sigurnoscu kazemo da se vise ne radi o teoriji velikog praska, vec o naucno potvrdjenom dokazu. A sta Kur'an prije 1400 godina o tome kaze: "Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina pa smo ih mi raskomadali... 21, 30.
    Kazem ja da ce da mi citira Kuran. Brate ako imas dokaz, daj dokaz. Ako nemas ne pravi budalu od sebe. Sto se tice boldovanog, moze da ga tumaci kako ko oce. Ocigledno da niko nece da pravi toliku budalu od sebe i da tumaci to bukvalno, pa onda samo prenese vodecu naucnu teoriju i kaze da se ovaj citat odnosi na to. To i Islam i Hriscanstvo rade decenijama da bi uspjeli da prilagode svoje lazno pripovjedanje modernom dobu u kojem nema mjesta za religiju.
    Ja vise vjerujem u teoriju o rozoj kornjaci i jos nekoj zivotinjki, koja nosi svijet, a koju je neki od kolega forumasa smislio
    Ne, ne. Rozi je slon koji se borio sa dzinovskom kornjacom. Kornjaca je pobjedila i od ostatka slona napravila sve sto postoji
    Last edited by VanjaTheMan; 17-05-10 at 12:57.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne, ne. Rozi je slon koji se borio sa dzinovskom kornjacom. Kornjaca je pobjedila i od ostatka slona napravila sve sto postoji
    E to je to! E ja u to vjerujem
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post

Nema te kornjače koju slon ne može da spršti.
    Znaš li ti koliki je slon ?!!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Nema te kornjače koju slon ne može da spršti.
    Znaš li ti koliki je slon ?!!
    Da, ali je ovdje u pitanju dzinovska kornjaca, koja je mogla lako pobijedit rozog slona, jer taj slon sigurno nije bio jak, cim je bio roz, msm, sigurno je bio neka zenkulica, da se kornjaca borila protiv recimo teget plavog slona, to bi vec bilo zeznuto, ko zna sto bi bilo sa nama, da li kornjaca uspjela da nas stvori...dzinovska kornjaca, pardon
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

Ovdje neces dobit odgovore. Dobices samo citate koji kazu nesto, i u koje odredjeni ljudi bespogovorno vjeruju, i za njih ti citati predstavljaju samu sustinu dokaza da bog postoji, i da je stvorio narod na zemlji, eto, nemoj se nadat nekim opipljivim stvarima...

Mada ce te vjerovatno proglasit ogranicenim i zatucanim, kad istina iz tih citata ne moze da dopre do tebe...
    nisam u sustini ni ocekivao da cu ista novo cut ili saznat a to kako ce me ko gledat ehhh moze kako god oce meni svakako misljenje drugih po pitanju ovakvih stvari nece pomoc a ni odmoc u onome sto radim...
    ne znam ni zasto se upustam u ovakve rasprave! ali eto nekad me izludi kad cujem kako neki ljudi pricaju price koje apsolutno nemaju dodirnih tacaka sa stvarnoscu! mrzim kad pokusavaju da ubjede druge u postojanje neceg zasto ni oni sami nemaju ni jedan jedini valjan dokaz! sve sto imaju je 'slijepa vjera' a to je I razlog zasto se I dan danas o svemu ovome raspravlja! ljudima je to zaslo duboko u 'krv' I jednostavno iz nekog straha (misle da ce ih visa sila kaznit ako budu ista 'zapitkivali') I postovanja prema tradiciji ne zele da sagledaju stvarnost...
    mislim kako god... neka svako vjeruje u sto oce I neka drzi to za sebe! tako moze da pokaze najbolje tu svoju 'vjeru' mrzim kad cujem da svako samo ono svoje potencira I pritom gazi I pljuje po drugima koji misle drugcije!
    najbolje je po mom misljenju VJEROVAT u sebe najbolje je napisat neku svoju svetu knjigu I postovati I drzati se onoga sto vas cini srecnima ma sto god to bilo! a dok god si ti sam srecan - srecni ce biti I ljudi oko tebe

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by assassinate View Post
    najbolje je napisat neku svoju svetu knjigu I postovati I drzati se onoga sto vas cini srecnima ma sto god to bilo! a dok god si ti sam srecan - srecni ce biti I ljudi oko tebe
    Ne moras nista pisat, ovdje na forum je vec napisana knjiga o nastanku svega, koja ukljucuje dzinovsku kornjacu i rozog slona, koji su imali odredjenih nesuglasica, ja sam vjerni pratilac te knjige, i vjeruj mi, savrsena je
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

Da, ali je ovdje u pitanju dzinovska kornjaca, koja je mogla lako pobijedit rozog slona, jer taj slon sigurno nije bio jak, cim je bio roz, msm, sigurno je bio neka zenkulica, da se kornjaca borila protiv recimo teget plavog slona, to bi vec bilo zeznuto, ko zna sto bi bilo sa nama, da li kornjaca uspjela da nas stvori...dzinovska kornjaca, pardon
    za razliku od svih ostalih teorija ova ako nista bar zanimljivo I smjesno zvuci nije neki crnjak I tezina kao sve ostalo... daje ti najvise slobode lako je kornjaca slona mogla savladat. bitna je tehnika - nista-nista sirova snaga... mada realno i tu ima dosta 'rupa'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neki nevjernici su rekli Muhamedu s.a.v.s: Navedi nam rodoslovlje svoga Gospodara, pa je Allah u Kuranu objavio : Reci- On je Allah Jedan! Allah je utočište svakom. Nije rodio i rođen nije, i niko Mu ravan nije! Reci: On je Allah Jedan! Znači On je Jedan i Jedini Koji nema Sebi ravna, Koji nema nikakva sudruga ni pomoćnika i Kome nije niko sličan. Allah je utočište svakom! znači kod njega traže utočište sva stvorenja, od Njega mole pomoć kada im je potrebna i kada im je teško. Nije rodio i rođen nije znače On nema ni djeteta ni roditelja ni žene... i niko Mu ravan nije, znači da među Svojim stvorenjima nema nikog ko bi se sNjim mogao porediti, niti likom niti osobinama. A vi ostanite u svojim lakrdijama, jer jedino znate da bezveznjarite, pih, Bože do kad ih držiš? Auuu koliko strpljenja imaš kad ovo gazi zemljom.
    Last edited by Ibn Sinan; 17-05-10 at 15:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Чекај брате мили,не можеш тако даразговараш.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poduči me šta pogriješih ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A vi ostanite u svojim lakrdijama, jer jedino znate da bezveznjarite, pih, Bože do kad ih držiš? Auuu koliko strpljenja imaš kad ovo gazi zemljom.

Не можеш овако да пишеш.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pročita li ti kako pokušavaju da se poigravaju sa Božijim riječima, a da ja ostanem miran ? Zar ovo što rade nije veliki grijeh ?
    Last edited by Ibn Sinan; 17-05-10 at 15:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Чекај:ако се поигравају то је њихова слободна воља.Ако вјерујеш да БОГ даје слободну вољу и да је поштује онда и ти испоштуј њихов став.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, u islamu se poštuje mišljenje čovjeka, jer u vjeru nije dozvoljeno silom ugoniti, ali se ne poštuje da neko obesmišljava riječi Boga u tvome prisustvu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Али ти мораш да покажеш аргументовано да тај други гријеши.Сад ја могу да узмем и да бацам анатему на свакога ко мисли и вјерује другачије од мене али факат је тај што ја нисам никоме доказао да сам ја у праву.

Да сам доказао па ајде,али нисам.Тако и ти:све је то фино што ти знаш Куран напамет и што се држиш Ислама,али мораш да докажеш зашто неко треба да слиједи Куран.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovima koji se sprdaju svejedno dokazivao ti nešto ili ne dokazivao. Čekaj, hoćeš li to da mi kažeš da sa njima treba da postupim kao i sa razumnim ljudima? Kad oni ne žele ništa da čuju, samo hoće da obesmišljavaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ти ради свој посао а они нека раде како мисле да треба.

Да,са њима треба да поступаш као са људима јер ако вјерујеш у БОГА знаш да је БОГ и њих створио.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovima koji se sprdaju svejedno dokazivao ti nešto ili ne dokazivao. Čekaj, hoćeš li to da mi kažeš da sa njima treba da postupim kao i sa razumnim ljudima? Kad oni ne žele ništa da čuju, samo hoće da obesmišljavaju.
    Razumni ili ne,ovdje ima ljudi.
    Poštovanje koje ti očekuješ,a ne ukazuješ,je u najmanju ruku komično.
    Što se obesmišljavanja tiče,to je širi problem današnje civilizacije,i ako se na njega nisi navikao dosad - šta da se radi...
    Obesmišljavanje ljudi je mnogo gore nego obesmišljavanje religioznog stava.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne čika Džo, kada je u pitanju obesmišljavanje Boga tada čovjek ne smije da sjedi miran. Zašto ti to ne radiš ? Jer da oni vrijeđaju lično mene to je nešto drugo, i tada bi i ti i Ihtus bili u pravu.

Page 8 of 24 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)