Originally Posted by
dida122
pozdrav svima živ stigoh iz napulja. prvo su me ludi talijani pokušali ubit, niko ne pali žmigavac, a prestrojavanje iz 3. trake u krajnju desnu izvode bez gledanja imali koga na tom potezu, posebno to vole izvest kamionđije. a po gradu nitko ne poštuje znakove, pravilo desne strane pa ponekad čak ni semafore.
kasnije su nas na bazenu napali neka 3 lika. najdeblji među njima je imao majicu primorca, jedan s njime šorc nakojem je pisalo grobari. kasnije su jednog od izletnika iz dubrovnika grobari napali ispred bazena i oteli mu ranije spomenuti transparent. preko noći smo (među jugašima je bilo dosta sredovječnih žena kojima je šivanje hobi) sašili novi, a neka se malo ugriju kad ovoga budu palili (ako je to običaj, nisam baš upoznat udetalje). pravi je uspijeh ukrast transparent od gledatelja (ovo nisu navijači) juga gdje od 200 ljudi ima: 1 od 78 godina, slijedećih oko 150 preko 50, pa oko 40 preko 40, 6 između 16 i 30, i 3 ispod 10 godina.
što se tiče vaterpola. toga je bilo jako malo u napulju, suci su se pobrinuli za to. dobro je štroco reko košarkaški suci, po 30ak izbačaja i 10ak kontrafaulova po utakmici, to se nije moglo gledat. prvi dan je uvijerljivo najbolji bio partizan, ali se stavridis pobrinuo da ne izbace recca. inače uopće ne navijam za partizan da bi nešto govorio njima u prilog. gazili su recco - fantastična taktika milanovića, pokrit kasasa i udovičića, a ostavit 3 ljevaka da sve riješavaju - sve dok im nije bezrazložno izbačen najbolji igrač prlainović. bez njega su postali nemoćni u napadu.
primorac i jug je isto bilo očajno suđenje. isto je najbolji igrač juga sukno izbačen bez razloga, prva 2 izbačaja nisu postojala, a 3. nisam vidio. bušlje je dobio 2 smješna izbačaja. do krajatreće su bili naklupi, s tim daje sukno 2 izbačaja dobio do 2. minute 2. četvrtine. mislim da je prvih 7 igrača više za primorac suđeno na vanjskoj poziciji, 8. bušlje bez lopte na steinmetzu. ne znam je li iti jedan igrač više primorac dobio s loptom na 2 metra.
bilo je grešaka i u korist juga. što je cattaro spomenuo 6. gol, nije trebao bit priznat jer je jedan sudac sudio kontrafaul prije nego što jedrugi sudio izbačaj na drugom paru igrača. kod peterca je sudac pogriješio jer je krivo dao znak, a isto tako bi se moglo spomenut prvi peterac koji je radić obranio da jeigrač primorac zabio preblizu boškoviću i udario ga je nogom ispod vode u trenutku šuta. bilo je jasno i nepostojećih izbačaja u jugovu korist,ali ipak manje.
u finalu je opet bilo loše suđenje (prvih 5 napada 5 izbačaja - 3:2 za reco, svih 5 na vanjskim pozicijama, a bar 3 do 10 sekunde trajanja napada) ali bez navlačenja za neku od strana jer nije bilo potrebno. da se primorac držao blizu stavridis bi i njih pokro. ključna figura je bio tempesti koji je uništio kissa prije svih (polukontru i igrača više na prebačaj mu je obranio s dvije ruke u kratkom periodu kad se utakmica lomila), a i obrana recca s igračem manje je bila maestralna, mislim da su imali više od 10 blokova.
i birri mi je reko da je suđenje katastofalno, mislim da se još nikad nije dogodilo da se jednog suca pošalje doma. nikić mi se u razgovoru složio da je jug pokraden, ali nije da je partizan. a azevedo je navečer poslije finala u društvu sa ženom, njenom sestrom (jako zgodna koka), i još najmanje 2 amerikanke i još par žena i sa njima svako malo pjevao melodiju od kako dobro je po napuljskim kafićima.
Bookmarks