View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 78 of 105 FirstFirst ... 286874757677787980818288 ... LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Neka sad ta prica Montero.Pred referendum(a posebno ranije) su nas ubjedjivali kako cemo pocrkat od gladi,kako ce nas Albanci rasparcat...pa ne ispade bas tako.Jos ranije-97. da je pobijedio Momir danas bismo vjerovatno imali dan zahvalnosti Srbiji sto nas ovako jadne drzi na grbacu.Sta bi sad ova promjena price?

Prijatelju, znaš li ti šta je predizborna kampanja? Zašto isti kritičku stav ne zauzmeš prema obećanjima vladajuće vlastele o "medu i mlijeku"?

Đe ti je aerodrom?
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Prijatelju, znaš li ti šta je predizborna kampanja? Zašto isti kritičku stav ne zauzmeš prema obećanjima vladajuće vlastele o "medu i mlijeku"?

Đe ti je aerodrom?

Znam sta je predizborna kampanja,samo sto ono nije bila predizborna,nego antidrzavna kampanja i kao takvu im je nikad oprostit necu.Otvoreno su lagali i vodili kampanju,cupali i rukama i nogama da ta drzava u kojoj pretenduju da budu vlast uopste nikad ni ne postane drzava i sad se namecu kao neka bolja,casna alternativa?
    Nije tacno da ne zauzimam kriticki stav,ali isto tako pravim razliku izmedju pljuvanja po drzavi i predizborne kampanje.
    Obecanja daje svaka strana i svjestan sam da od vecine stvari koje obecaju nema nista,ako se 10% ispuni-puna kapa.Od tog aerodroma nema nista,ali je primjera radi napravljena obilaznica.Uostalom,barem je odje opozicija imala vlast dovoljno dugo i isto su obecavali brda i doline i sta su napravili?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pred referendum(a posebno ranije) su nas ubjedjivali kako cemo pocrkat od gladi,....
    Mozda smo i pocrkali od gladi nego nam nijesu jos javili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam sta je predizborna kampanja,samo sto ono nije bila predizborna,nego antidrzavna kampanja i kao takvu im je nikad oprostit necu.Otvoreno su lagali i vodili kampanju,cupali i rukama i nogama da ta drzava u kojoj pretenduju da budu vlast uopste nikad ni ne postane drzava i sad se namecu kao neka bolja,casna alternativa?
    Nije tacno da ne zauzimam kriticki stav,ali isto tako pravim razliku izmedju pljuvanja po drzavi i predizborne kampanje.
    Obecanja daje svaka strana i svjestan sam da od vecine stvari koje obecaju nema nista,ako se 10% ispuni-puna kapa.Od tog aerodroma nema nista,ali je primjera radi napravljena obilaznica.Uostalom,barem je odje opozicija imala vlast dovoljno dugo i isto su obecavali brda i doline i sta su napravili?
    Upravo tako.100 puta je posteniji onaj Dedeic koji makar kaze ono sto misli,a ne ovi sto cu toboze preko noci postali velike crnogorske patriote.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

antidrzavna kampanja i kao takvu im je nikad oprostit necu.Otvoreno su lagali i vodili kampanju,cupali i rukama i nogama da ta drzava u kojoj pretenduju da budu vlast uopste nikad ni ne postane drzava i sad se namecu kao neka bolja,casna alternativa?

barem je odje opozicija imala vlast dovoljno dugo i isto su obecavali brda i doline i sta su napravili?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jednu stvar sam primijetio u ovim spotovima/reklamama u novinama.Na primjer,u Vijestima kaze:
    "Kako je moguce da u tako lijepoj i bogatoj drzavi opada bruto drustveni proizvod,opada zarada,skoro 13 000 preduzeca je u blokadi..."
    Posebno mi je interesantan ovaj "tako lijepoj i bogatoj" dio jer se dobro sjecam da su nas pred referendum ubjedjivali kako cemo bez Srbije maltene crkavat od gladi i kako smo jad i bijeda,nema vece u Evropi,no nas eto Srbija hrani i brani iz ciste ljubavi i bratske solidarnosti
    Oni su to govorili za nase dobro xD.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od aerodroma nema ništa, ali je napravljena obilaznica
    . Obilaznica oko čega?

O referendumu stvarno neću govoriti na ovoj temi. Bar zbog ljudi iz tvog kraja koji su obnovili državnost Crnoj Gori i vratili se u svoje državice EU
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od aerodroma nema ništa, ali je napravljena obilaznica
    . Obilaznica oko čega?

O referendumu stvarno neću govoriti na ovoj temi. Bar zbog ljudi iz tvog kraja koji su obnovili državnost Crnoj Gori i vratili se u svoje državice EU

Obilaznica oko grada.Da ne mora da se prolazi kroz ono usko grlo kod kuce Softica,ako vec toliko poznajes grad,ali prije svega napravljeno je setaliste pored Lima.O tome je svojevremeno govorila i sadasnja opozicija dok je bila vlast,ali se sad ne sjecaju i kritikuju taj potez kao nesto strasno lose uradjeno(ni ja ne mislim da je bilo neophodno,ali ni ne steti).
    Uopste,nevezano za temu,primijetio sam kako ljudi kod nas bas mnogo brzo zaboravljaju.Moram se pohvalit da ocigledno imam mnogo dobro pamcenje,pa se tako na primjer,iako sam imao manje od 15 godina,kao da je juce bilo sjecam kad su se u skupstini potpredsjednici SNP medjusobno "svadjali" koji ce otic da brani Kosovo,a koji ce da ostane da vodi partiju.Pa bi tako svaki na Kosovo,a ovi mu drugi ne daju i na kraju ne ode ni jedan-lici na ono,drz me da ga ne udarim.Tako sam prije neki dan sa nekima raspravljao o tome i oni kazu nije.Moze bit da sam poludio,ali da mi je nac snimak,joj.
    Ima tako jos dosta tih zaboravljenih stvari-kad se rusila PG onomad pa su mnogi demonstranti na koje je nasrnula policija(made by RTS) medju pripadnicima policije neke crnce i Kineze gledali.Jesam li i tu nesto pogrijesio?Pa se sjecam kako je Arkan bio mnogo popularan,pa slavlje i velicanje Legije,Spasojevica i ostalih kad su izdajnika Djindjica likvidirali...
    U stvari,ovi zadnji i dalje imaju ogromnu popularnost,posebno kod mladjih clanova Bolje Crne Gore.Cak i neki sto vam cesto daju izjave u medijima imaju obicaj da prilicno javno iskazu simpatije prema gore pomenutim licnostima,ali ih necu imenovat-nisam toliko go vno.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

This.

Većina partija na opozicionoj listi (i ovoj sad i većini prethodnih), što se mene lično tiče, nema legitimitet da se bavi politikom u Crnoj Gori. Da se razumijemo - ne zalažem se za zabranu tih partija (mada bi pojedine od njih u normalnim zemljama i bile "na ivici"), samo kažem da za mene lično oni ni ne postoje - osim kao neko koga po svaku cijenu treba držati daleko od vlasti. Kad kažem po svaku cijenu, mislim po svaku cijenu.

Oni će za mene postojati kao legitimni politički faktor onda kad ispune sljedeće uslove:
    - Kad nedvosmisleno priznaju nezavisnost crnogorske države i deklarišu svoju posvećenost očuvanju suvereniteta.
    - Kad bezuslovno priznaju aktuelne simbole.
    - Kad se javno i jasno odreknu svog referendumskog stava.
    - Kad upute javno IZVINJENJE svim gradjanima Crne Gore zbog svog referendumskog stava i pokušaja da se spriječi obnavljanje suvereniteta.

Ja mislim da ne tražim mnogo. Naprotiv, ovo je vrlo malo, i neki osnovni - kvalifikacioni - minimum koji bi svaka partija trebala da ispuni da bi imala suštinski legitimitet u ovoj zemlji. Ovo nije nikakvo traženje "idealne" opozicije, od ovoga jednostavno manjih zahtjeva ne može biti.
    Last edited by MadGod; 16-05-10 at 22:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

^Nacekacemo se do toga.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ja imam vremena.

Za ostatak Crne Gore i nisam baš siguran. Nego dobro, svaki stav ima svoje posljedice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs up

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    This.

Većina partija na opozicionoj listi (i ovoj sad i većini prethodnih), što se mene lično tiče, nema legitimitet da se bavi politikom u Crnoj Gori. Da se razumijemo - ne zalažem se za zabranu tih partija (mada bi pojedine od njih u normalnim zemljama i bile "na ivici"), samo kažem da za mene lično oni ni ne postoje - osim kao neko koga po svaku cijenu treba držati daleko od vlasti. Kad kažem po svaku cijenu, mislim po svaku cijenu.

Oni će za mene postojati kao legitimni politički faktor onda kad ispune sljedeće uslove:
    - Kad nedvosmisleno priznaju nezavisnost crnogorske države i deklarišu svoju posvećenost očuvanju suvereniteta.
    - Kad bezuslovno priznaju aktuelne simbole.
    - Kad se javno i jasno odreknu svog referendumskog stava.
    - Kad upute javno IZVINJENJE svim gradjanima Crne Gore zbog svog referendumskog stava i pokušaja da se spriječi obnavljanje suvereniteta.

Ja mislim da ne tražim mnogo. Naprotiv, ovo je vrlo malo, i neki osnovni - kvalifikacioni - minimum koji bi svaka partija trebala da ispuni da bi imala suštinski legitimitet u ovoj zemlji. Ovo nije nikakvo traženje "idealne" opozicije, od ovoga jednostavno manjih zahtjeva ne može biti.

PZP sa 20 na 2 %

Medojevic: I blew it, didn't I? Why didn't I concur?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo tek sad vidjeh.Glasali su,ma je veci problem koje su vjere nego sto su glasali,ako ne zbog drugog a ono zbog toga sto ih je ne manje glasalo iz Beograda i iz Danske koji tu ne zive i po 20 godine,pa se isto poslije kuci vrnuli bez da ih iko spomene.Nije tesko provjerit procente izlaznosti.
    Last edited by GreatMontenegro; 16-05-10 at 23:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Lokalni izbori u Crnoj Gori biće održani 23. maja, odlučio je danas predsjednik države, Filip Vujanović.

Vujanović je raspisao izbore za odbornike u Glavnom gradu Podgorica, gradskim opštinama Golubovci i Tuzi i opštinama Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Žabljak, Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Ulcinj i Šavnik.

Rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju teći od 23. marta.

Rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike Opštinskim izbornim komisijama počinje 12. aprila, a završava se 28. aprila.

Pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji počinje od dana potvrđivanja izbornih lista učesnika predizborne kampanje, a prestaje 21. maja u 24 sata.

Svi ynamo da 'e opoyicija pobjediti u boldovanim opštinama a vlast u neboldovanim!
    Pitanje je Bijelog Polja, Bara,Danilovgrada,Podgorice...
    Moje iznenađenje je pobjeda u Bijelom Polju i bez apsolutne većine u PG!
    Bar i Danilovgrad je njihov!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Manje ti je bitno izvinjenje gradjanima CG za sve ono sto su (vecina njih) radili pocetkom 90ih sa vecinom danasnje vlasti?!

Cudno cudno...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Manje ti je bitno izvinjenje gradjanima CG za sve ono sto su (vecina njih) radili pocetkom 90ih sa vecinom danasnje vlasti?!

Cudno cudno...
    Referendum je bio prihvatljiva kompenzacija za to izvinjenje (u stvari, mnogo više od prihvatljive) - isto kao što bih prihvatio i apsolutno bilo kog člana aktuelne opozicije, da je tada stao na pravu stranu.

S obzirom da to nisu napravili, izvinjenje je jedina opcija koja im danas ostaje. Čak i sa tim bi se jeftino izvukli.
    Last edited by MadGod; 16-05-10 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Cekaj a zasto bas tada? Zasto ne 1995. 2003. 2008. ili 2026.? Zasto je bas 2006. moglo nesto da se kompenzuje?!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Može da se kompenzuje i sad, nije nikakav problem.

Ali s obzirom da je referendum završen i da je taj voz odavno prošao, izvinjenje je sad (uz ostale gore pomenute uslove) dio kompenzacije. I kao što rekoh, sve je to jeftino u poredjenju sa referendumom.

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

A mozda da uvale opet CG u nekakvu zajednicu pa da opet organizuju referendum (nesto ka i dps sto je uradio) to bi ti bilo isto?!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

A mozda da uvale opet CG u nekakvu zajednicu pa da opet organizuju referendum (nesto ka i dps sto je uradio) to bi ti bilo isto?!
    Sad se već udaljavaš od realnosti, ali da ti ugodim -

Za mene je prihvatljivo kad neko jednom predje na moju stranu i teži ispunjavanju mojih ciljeva - koliko god vremena mu za to trebalo, i iz kojih god razloga to činio.

Kako sad već imam nezavisnu Crnu Goru, naravno da mi neće biti niti isto niti prihvatljivo uvaljivanje u zajednicu i organizovanje referenduma da bih ponovo dobio samo ono što već imam. Ne isplati mi se.

Razlika je upravo u tome što ja do 2006-e nisam imao nezavisnu Crnu Goru - imao sam nekakve Jugoslavije, zajednice, i šta sve ne. Sad možemo mi pričati o tome što bi bilo kad bi bilo i je li moglo ranije (mada se ne sjećam da si imao nekih argumenata prošli put na tu temu), ali su to pretpostavke i nagadjanja, a referendum i ljudi koji su stali iza njega su stvarnost. Tu poredjenja više ne može biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Obilaznica oko grada.Da ne mora da se prolazi kroz ono usko grlo kod kuce Softica,ako vec toliko poznajes grad,ali prije svega napravljeno je setaliste pored Lima.O tome je svojevremeno govorila i sadasnja opozicija dok je bila vlast,ali se sad ne sjecaju i kritikuju taj potez kao nesto strasno lose uradjeno(ni ja ne mislim da je bilo neophodno,ali ni ne steti).
    Eto. Od aerodroma dođosmo do šetališta. Još uvijek mi nisi rekao šta obilazi ta obilaznica. Koliko me sjećanje služi, a dosta putujem po Crnoj Gori, Berane je imalo (i ima) savršenu obilaznicu oko grada.

A što se legitimiteta političara i izjava tiče, opet ih slektivno gledate, sve kako vam odgovara. No ja imam kratko pamćenje pa se sjećam samo one " Da završimo referendum, pa ćemo zbaciti DPS"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto. Od aerodroma dođosmo do šetališta. Još uvijek mi nisi rekao šta obilazi ta obilaznica. Koliko me sjećanje služi, a dosta putujem po Crnoj Gori, Berane je imalo (i ima) savršenu obilaznicu oko grada.

A što se legitimiteta političara i izjava tiče, opet ih slektivno gledate, sve kako vam odgovara. No ja imam kratko pamćenje pa se sjećam samo one " Da završimo referendum, pa ćemo zbaciti DPS"

Pa kao sto ti rekoh glavna funkcija je da bude setaliste,ali nece bit da bas nije korisna kao obilaznica-meni je licno izuzetno korisna jer ne moram da se zavlacim kroz centar nego imam sa nje iskljucenje prakticno pred kucu,ali slazem se da nije bila neophodna.Ako ocemo bas da sitnicarimo Berane nije imalo setaliste uz rijeku,a sad je dobilo jedno vrlo lijepo-koje inace zovu infarktstrase jer tu mozes vidjet veliki broj srcanih bolesnika kojima je doktor preporucio setnju.Ako zelis,zovni nedje kad navratis u Berane,pa cu ti rado objasnit i demonstrirat njenu funkciju.S druge strane,Berane je mali grad i tacno je da obilaznica nije neophodna,kao ni jos mnogo toga,ali da li to znaci da ne treba nista gradit?Ovo mi izgleda isto kao da ja sad kazem sta ce nam dva mosta,dosta je jedan,jer ovaj drugi zaista ni nije neophodan-koga briga sto dosta olaksava.
    Ne znam,ako je obilaznica glavni argument kontra lokalnih vlasti onda je to jadno.Moze to opozicija i bolje.
    Last edited by GreatMontenegro; 17-05-10 at 01:26.

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Razlika je upravo u tome što ja do 2006-e nisam imao nezavisnu Crnu Goru - imao sam nekakve Jugoslavije, zajednice, i šta sve ne. Sad možemo mi pričati o tome što bi bilo kad bi bilo i je li moglo ranije (mada se ne sjećam da si imao nekih argumenata prošli put na tu temu), ali su to pretpostavke i nagadjanja, a referendum i ljudi koji su stali iza njega su stvarnost. Tu poredjenja više ne može biti.
    CG je od tadasnje SFRJ bila nezavisnija nego sto je danas od Evrope i svijeta. Skoro sve sto cini drzavu nezavisnom (ekonomski ponajvise) smo prodali a i ono sto nismo brzo cemo. Mene interesuje da CG bude stvarno nezavisna od spoljnih faktora a ne samo na geografskoj karti. Nego ovo bas nema veze sa lokalnim izborima i svaka prica tipa "necemo da ih glasamo jer su Srbi Dukljani Tracani" i sl. bi trebalo da se brise po defaultu. To sto 99% ljudi kod nas za lokalne izbore glasa ljude iz partijskog/nacionalnog ubjedjenja je sistemski problem i nece se rijesiti dokle god bude odgovarao onima koji ga mogu rijesiti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nego ovo bas nema veze sa lokalnim izborima i svaka prica tipa "necemo da ih glasamo jer su Srbi Dukljani Tracani" i sl. bi trebalo da se brise po defaultu. To sto 99% ljudi kod nas za lokalne izbore glasa ljude iz partijskog/nacionalnog ubjedjenja je sistemski problem i nece se rijesiti dokle god bude odgovarao onima koji ga mogu rijesiti.

Potpuno si u pravu da bi trebalo da bude tako,a cija je uglavnom zasluga sto nije-u to necu ulazit.
    Kako cu ja da glasam za nekoga(i na lokalnom nivou) ciji ce "promoteri" da maltene pocnu slavlje ako CG sjutra izgubi od Albanije prijateljsku utakmicu :? ?

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Ako izgubimo takvu utakmicu onda treba da mijenjamo selektora a ne onoga ko slavi zbog toga a nema veze sa fudbalom(ili cime god vec). Uostalom CG je gubila i prijateljske i zvanicne utakmice pa ne vidim da se iko iz javnog zivota (a nisam nesto primijetio ni ovako) radovao zbog toga.. ako aludiras na albanske partije cisto sumnjam da te politicare sport toliko zanima da bi se radovali sve i da nas dobiju u finalu svjetskog prvenstva a ne u prijateljskoj.

Page 78 of 105 FirstFirst ... 286874757677787980818288 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)