Barcelona
Real Madrid
Almería
Malaga
Atlético Madrid
Deportivo La Coruńa
Villarreal
Tenerife
Real Zaragoza
Sporting Gijón
Valencia
Espanyol
Xerez
Real Valladolid
Osasuna
Athletic Bilbao
Racing Santander
Sevilla
Getafe
Mallorca
A reka je masu puta da će doć u Španiju da osvoji i to. A poslije svega, ne vjerujem da bi u Barsu došao, tako da Real ostaje jedina solucija. Tako da ovoga ljeta ili sljedećega eto njega u Madrid. To će onda bit klanica, kasapana, mesara, a ne La LigaKakve će to tek tenzije da budu. Neću reć da jedva čekam to, (jer se zna da, đe Muki dođe pehari idu s njim) al ću reć da će to donijet nešto baš posebno La Ligi. I biće jako jako zanimljivo kako će to onda ić Real - Barsa, Murinjo - Barsa, jer Murinjo donosi medijski haos sa sobom!
Murinjo igra sa 3 napadaca i sa trekvartistom,ako to nije ofanzivan fudbal onda ne znam sto je
igra je murinjo sa 3 napadaca i u kamp nou ali je malo improvizao tokom meca postavivsi etoa kao lijevog beka a milita kao stopera :mrgreen:
toliko o tvom vidjenju tj njegovoj ideologiji futbala![]()
U tom mecu je branio prednost od 2 gola iz prvog meca (3-1), a narocito treba napomenuti cinjenicu da je 4/5 meca igrao sa DESET igraca.Toliko o (ne)znanju
Murinjo u ITALIJI (dakle, u ligi u kojoj vazi dobro znano pravilo "ko predje polovinu nek' mu umre bliza rodbina") igra sa 3 SPICA i Snajderom koji je (sada, ne u Realu) ekvivalent Kakinoj poziciji.Ako to nije ofanzivna ekipa i hrabar (ofanzivno orijentisan) fudbal - ne znam sta jeste.Sad, druga je stvar sto Inter ima FENOMENALNU odbranu, i sto moze da se zatvori i cuva/sacuva rezultat kad god pozeli - to je samo jos jedan u nizu njihovih kvaliteta...
Il calcio sono io...
Sa onoliko klase u napadu i ofanzivi ekipe, jedan trener SVE I DA 'OCE mislim da ne bi mogao igrati defanzivan, tj. ruzan fudbal.Po meni, Real ni za vrijeme Kapela nije igrao ruzno, ali je tripoidna Markina filozofija presudila da se otjera takav fudbalski Bog :mad: Kakva glupost - kao da su posle sa Susterom igrali nesto posebno ljepse...
Il calcio sono io...
stari, nemo' zaebavat, covjek bi svaki put (po potrebi) stavio tj rasporedio napadace kao bekove, stopere, liberoitd... sjeti se kako su igrali protiv celzija u londonu (nothing is as it seems)...
sad druga je stvar sto se u italiji sprda je ima duplo bolji tim od milana, rome, juventusa i ostalih pretendenata za skudeto.
cinjenica je da lik igra pre*****sti futbal i to je dokazao jos od vremena porta pa sjeti se samo meca celzi-barsa kad su se branili 180 minuta u misju rupu (u londonu 60 minuta sa igracem vise) a nije da nije imao ofanzivne igrace...
to sto je on trenutno najbolji trener je vec druga pjesma ali da mi sad interisti prosipaju forice odje kao igraju napadacki futbal sa murinjom wtfff :burp:
Ja bih volio da Real igra najdefanzivniji i najružniji fudbal na svijetu , ali pod uslovom da osvaja trofeje.
Jer trofeji su vječni , a ljepota je prolazna.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Nije ljepota prolazna, nego se stil tj način osvajanja dosta brzo zaboravi, a uspjeh ostaje uspjeh i pamti se
Eo Barselona će za vikend imat priliku da prvi put poslije 1998. godine tituli osvoji i proslavi na svoj stadion. Svaka titula od 1998. do sad bila je matematički osigurana na gostujući teren.
Inače, bilo je dosta slučajeva da se u zadnje kolo dogodi čudo pa se tituli poraduje onaj za koga se manje očekivalo. Barsa je dosta srećna bila što se toga tiče. 1992. i 1993. Barsa je "čudom neviđenim" dolazila do trona tako što se oba puta, Tenerife u zadnje kolo, uzimao bodove Realu (jednom ih je Real vodio 0:2 i tenerife ih je stiga na 3:2, a drugi put je bilo 2:0 za Tenerife) i donosio titulu Barsi. Pa onda 1994. kad Miroslav Đukić promašuje penal, u zadnje kolo, u 89. minut, za Deportivo (protiv Valensije) i tako Barsa osvaja titulu.
E tako Barsini igrači moraju da daju 300% protiv Valjadolida, da se ne bi dogodilo nešto što ne bi smjelo. Valjadolid igra za svoj opstanak i sigurno se neće predat Realu + što je Real u prošlosti znao da posudi nekog solidnog igrača Valjadolidu, čak mislim da su klubovi bili u nekim "affiliate" odnosima jedno vrijeme. Barsa mora rano dat gol, inače će bit sve nervoznija, pogotovo ako čuje da Real vodi protiv Malage, može svašta da se desi. real je pokazao dosta puta da je besmrtan, i kad gubi i pretrpi 2-3 100% šanse da protivnik poveća, Real se lagano vrati u igru i dobije meč. Zato ekipa ne smije da se opušta i šetka po terenu. Rani gol donio bi mir i igru bez pritiska - a Barsa je tad najjača.
Na današnji dan, prije godinu dana Barsa je osvojila Kup Španije, protiv Bilbaoa bilo je 4:1. A protiv Valjadolida će igrat 16. Maja, i to će bit tačno godinu dana od proslave prošle titule prvaka.
http://www.marca.com/2010/05/13/futb...f&t=1273776915
sooner or later![]()
Last edited by Orgullo; 13-05-10 at 20:00.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
http://www.marca.com/2010/05/13/futb...273745634.html
http://www.marca.com/2010/05/11/futb...273600096.html
ovo je vec sredjeno...a zna li se sta je sa Silvom?
Moze prevod za ova 2 linka ukratko o cemu se radi![]()
vilja i fabregas u barsu
a
murinjo u real![]()
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Bolje je trgova madrid.
Hvala Lijepo![]()
Sto sirite dezinformacije?
Murinjo ne ide nidje, jos.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Ada oni i Sofro znaju najbolje,maj mjesec a svi znaju dje ce ko,posebno najskuplji igraci.Odmorite malo da vE zamolim
U Real moraš da imaš i dobre rezultate, ali bogami i dobar fudbal. Publika neće pobjede od 1:0. To smo viđeli i uvjerili se valjda svi, kad je Kapelo dobio (prvi put u životu) otkaz, iako je osvojio titulu ispred favorizovane Barselone. Bez sumnje da bi Murinjo donio pehare u Madrid (ka i svuđe), ja mislim da to ne bi bilo to. Murinjo voli koljače na sredinu, radnike, a Real ima tehnički prefinjene fudbalere. Meni se čini da su Inter i Real naj-suprotniji timovi i da to što imaju jedni, ovi drugi nemaju. Ne znam kako bi se on izborio za svoje "ja" u Madrid. Nije mu to Čelsi ili Inter koji imaju vlasnika koji se pita za sve pa ti on dozvoli (ili ne dozvoli), Real je ogroman brend, sportsko društvo, velika porodica, tu se i za najobičniju stvar pitaju na desetine ljudi, koji su uvjek tu i uvjek im se mišljenje uvažava. Nijesam siguran da bi se Murinjo tu usrećio, jer on voli da vlada u klub, a to u Real neće moć nikad (ni on ni niko drugi).
Mourinho ostaje, ja garantujem, rekao mi je covjek
Inace, ovim merenguesima bi bolje bilo da osvoje ovo prvenstvo, jer samo njih masim na ove pollove po forumu. Pogodio sam Bayern, Partizan u NLB league, a pogodicu i Inter u Seriji A (normalno, rekao sam da ce oni da osvoje i LS, na dobrom sam putu i to da pogodim),... Bolje bi im bilo![]()
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
http://www.marca.com/2010/05/14/futb...273816170.html
ukratko...ako murinjo dodje najvjerovatnije dolazi i lampard...
lampard u vezni red real madrida? :lolblue:
e ti si mi neki poznavaoc futbala cc sta sve odje necu procitati.. ja mislim da bi prosa gore no mekmanaman :roll:
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks