Page 74 of 715 FirstFirst ... 246470717273747576777884124174574 ... LastLast
Results 1,826 to 1,850 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Medo,jesi to ti:twist:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nikad bolja nauticka sezona,luke Budva,Novi i Kotor su bukirane za ovo ljeto,o Port of Montenegro da ne govorimo,a ugovori sa kruzerima cvjetaju,samo pet dana u maju su bez kruzera u luci Kotor,a tek je predsezona

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fekalije prekrile Sveti Stefan
    http://www.vijesti.me/index.php?id=337302

Jos jedan apsurd. Dok se hvalimo Svetim Stefanom, investitorima koji grade luksuzne objekte za elitne turiste, dopustamo da se ovo desava i da ovo docekuje te elitne turiste.
    Sami sebi u stomak, vazda.
    Last edited by sky; 08-05-10 at 20:45.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nikad bolja nauticka sezona,luke Budva,Novi i Kotor su bukirane za ovo ljeto,o Port of Montenegro da ne govorimo,a ugovori sa kruzerima cvjetaju,samo pet dana u maju su bez kruzera u luci Kotor,a tek je predsezona
    Kruzeri polako postaju siguran i dobar izvor prihoda. Sjećam se kako se u Hrvatskoj po kruzerima još lani i preklani pljuvalo, a sad se slave kao spasitelji. I gosti su postali kvalitetniji pa se u Dubrovniku prosjek potrošnje po gostu sa 35 eura podigao na 50 eura. Znači prst gore za kruzere

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A bogami nisam nesto siguran..Oni za tih sat-dva sto izadju s broda jedino se 'vataju za digitalni i slikavaju, a slabo za novcanik

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

svako gost je dobrodosao

ali mi ne umijmo bas nista ponuditi tim turistima sa gruzerima , oni ne potrose ni za wc u kotor , cak im ni nasag vodica ne naplacujemo nego vode svog

trenutno od kruzera samo statistika ima korist jer se racunaju gosti koji centa ne potrose , bukvalno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

0,50 centi je turisticka taksa,ima onda montenegro tura,pa neko do mozaika,pa grupa u pomorski muzej,pa i neko nesto potrosi,pa luka zaradi,pa tamo,pa amo neko sjedne,to su najlakse pare...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    0,50 centi je turisticka taksa,ima onda montenegro tura,pa neko do mozaika,pa grupa u pomorski muzej,pa i neko nesto potrosi,pa luka zaradi,pa tamo,pa amo neko sjedne,to su najlakse pare...

e moj minjo

dok im nista ne ponudimo nista od toga , sem da se tob hvali sa brjem gostiju . mnoge zemlje proputovah i svugdje morasmo njihovog vodica da platimo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

brodomaketar pravo zbori. više para ostavi autobus izletnika iz Budve koji radi Montenegro turu i svrati kod nas u Crmnicu po dana u vinske podrume Klisića, Ukšanovića i Kopitovića no cipan cijela bulumenta penzionera sa tih kruzera. tu se u kotor nešto mora činjet, nedopustivo je da ođe rade strani vodići ( računam tu i ture iz Dubrovnika najedno).
    a da ne bude zabune, poštivam ja ovi Minjov rezon-treba da kapa na sve strane po euro, no to Kotoranima nešto slabo ide. kod nas vala kad se odvrne, toči samo tako (degustacija tri vina sa i bez somelijera 4-6 eura, dobro vino ide i 8-15 eura flaša 0,75)
    kad je muka đe si duka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kako nase vodice, kad su nasi "mozgovi" ukinuli kurseve za vodice i sad moras ici na predavanja godinu dana i to ne, recimo, na Fakultet za turizam i hotelijerstvo (sto bi bilo logicno) nego u PG i to spada pod nadleznost Centra za strucno obrazovanje ...
    Last edited by Bijela_City; 11-05-10 at 21:45.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

CG: Na plažama poneki Rus

Gosti su se mogli izbrojati na prste, ali ne domaći i iz okruženja. Tu i tamo sunča se i kupa tek po neki Rus ili rjeđe, turista sa sjeverozapada Evrope.

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?&nav_id=430274

Koliko u ovome ima istine?

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Ne znam jeste li gledali jučerašnju epizodu Robin Huda, kad se uključila žena koja je govorila o problemima na primorju. Ljetovala je u Splendidu i nije mogla zaspati u 2 ujutru zbog buke iz obližnjih lokala na šetalištu. A postoji dozvola do 1 da rade. Jedino je policija intervenisala kad ih je zvala da im ugase muziku. Na brojeve sanitarne, komunalne i drugih inspekcija se niko nije ni javljao. I na kraju se pokupila, zajedno sa 14-15 ostalih gostiju i napustila hotel prijevremeno. I to je sve imala na nekoliko snimaka koje je snimala kamerom i poslala kao dokazni materijal.
    Niko iz ministarstva turizma i inspekcija raznih se nije udostojio da dođe u emisiju i odgovori na pitanja i kaže o čemu se radi. A kamoli da razmatraju to pitanje da li je previše da muzika trešti do toliko sati uveče pored 'elitnog' hotela. Toliko o volji naših turističkih radnika da saslušaju gosta i vide kako da se upravljaju prema njemu, a ne prema samovolji lokalnih maca-faca radi kratkoročnog profita.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post

Gosti su se mogli izbrojati na prste, ali ne domaći i iz okruženja. Tu i tamo sunča se i kupa tek po neki Rus ili rjeđe, turista sa sjeverozapada Evrope.

nimalo
    ,u zadnjih 15 godina najvise je gostiju ovog maja

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post

Ima velike istine. Bio sam u budvi do juče, i da nije medicinijade i gradjevinijade, ne bi bilo nikog osim ponekog rusa, kako oni rekoše. A i nije baš najtoplije još uvijek, plaže su puste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bijela_City View Post
    A kako nase vodice, kad su nasi "mozgovi" ukinuli kurseve za vodice i sad moras ici na predavanja godinu dana i to ne, recimo, na Fakultet za turizam i hotelijerstvo (sto bi bilo logicno) nego u PG i to spada pod nadleznost Centra za strucno obrazovanje ...
    stani de, zar ne školuje kotorski fakultet vodiče na kursevima od po mjesec-dva-tri -prašćajte, ne znam baš dobro koliko to traje
    kad je muka đe si duka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo viđeh sad da je prošle godine bilo deset dana predavanja na fakultet za vodiče
    kad je muka đe si duka

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Dosta puta sam vidio da su vodiči ljudi iz neke iz zemalja u regionu, ili pak rusije. I ta 'obuka', koliko sam čuo traje svega par dana. Porazno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako je bilo ranijih godina, sad su ti kursevi ukinuti..Zasto, ne znam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dukacrmnicanin View Post
    stani de, zar ne školuje kotorski fakultet vodiče na kursevima od po mjesec-dva-tri -prašćajte, ne znam baš dobro koliko to traje

Slucajno znam nesto o ovoj tematici "iz prve ruke"jer sam se u januaru vratio poslije 22 godine provedene u njemackoj u CG.POsto perfektno govorim njemacki ,interesovao sam se za te obuke za vodica.Cinjenica:Ni Kotorski ni Barski fakultet ne nude vise skolovanje za vodice.inace ta obuka je kod njih trajala otprilike 2 mjeseca i kostala 350 EUR +udzbenici.Ali gospoda iz PG su se sjetili da sada mora ta obuka da se obavlja u PG i kosta(po neprovjerenim informacijama 5000EUR!!!!Znaci ova 2 fakulteta su odustala kao i ja!!

Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Slucajno znam nesto o ovoj tematici "iz prve ruke"jer sam se u januaru vratio poslije 22 godine provedene u njemackoj u CG.POsto perfektno govorim njemacki ,interesovao sam se za te obuke za vodica.Cinjenica:Ni Kotorski ni Barski fakultet ne nude vise skolovanje za vodice.inace ta obuka je kod njih trajala otprilike 2 mjeseca i kostala 350 EUR +udzbenici.Ali gospoda iz PG su se sjetili da sada mora ta obuka da se obavlja u PG i kosta(po neprovjerenim informacijama 5000EUR!!!!Znaci ova 2 fakulteta su odustala kao i ja!!

Pozdrav

no comment
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne pricajte da se vodici za npr. grad Kotor skoluju i uce o Kotoru u Podgoricu ?!
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Ne pricajte da se vodici za npr. grad Kotor skoluju i uce o Kotoru u Podgoricu ?!
    Evo danas sam zvao "centar za strucno obrazovanje" u PG, koji je navodno zaduzen za obuku vodica.Rekose mi da jos nije napravljen plan jer je to "visokostrucna obuka", ali da je to u svakom slucaju u njihovoj nadleznosti.Znaci,jeste i ja iz HN i neko iz Kotora bi moraou PG da polaze ispit.
    Ako bude toliko kostalo kao sto sam cuo, ne pada mi napamet!Pa neka oni onda idu sa gostima i objasnjavaju o znamenitostima CG...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

česovih crnih 5000 eura?!?!?!?!
    kad je muka đe si duka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Evo danas sam zvao "centar za strucno obrazovanje" u PG, koji je navodno zaduzen za obuku vodica.Rekose mi da jos nije napravljen plan jer je to "visokostrucna obuka", ali da je to u svakom slucaju u njihovoj nadleznosti.Znaci,jeste i ja iz HN i neko iz Kotora bi moraou PG da polaze ispit.
    Ako bude toliko kostalo kao sto sam cuo, ne pada mi napamet!Pa neka oni onda idu sa gostima i objasnjavaju o znamenitostima CG...
    Pa dobro, oni su "visokostručnu obuku" stavili u rang sa masterom. To je tako i u svim drugim zemljama. Ne znam kojim ali jeste

mada je i direktor izuzetno referentan, skoro kao Ministar prosvjete

Obrazovanje: Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti - Diplomirani profesor Narodne odbrane;

Radno iskustvo:
    JU Mašinsko - tehnička škola "Ivan Uskoković" Podgorica:
    2000-2006 Direktor,
    1994-2000 Pomoćnik direktora,
    1983-1994 Profesor;
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Diplomirani profesor Narodne odbrane

I feel safe now
    She is only here to annoy herself!

Page 74 of 715 FirstFirst ... 246470717273747576777884124174574 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)