Aj' sa srećom, samo neka se gradi. Moraće poneko i iz Crne Gore biti uključen u posao.
Nije mi jasno samo zašto bi, po Minju, Mrkonjić trebao da bude nesrećan zbog toga?
kilometar je jos i jeftin sa tolikim mostovima i tunelima i odrzavanjem od 30 godina.
Drzava je smanjila konribuciju za 600 milona,nego sto je konstruktor ponudio.Niti mi dizemo kredit,niti ga vracemo,sto koga briga koliko kosta kilometar?
Mrkonjic je proglasio jednodnevnu zalost u svom kabinetu,promjenio je lacoste crvenu majcu u crnu,otvorio wiski i utapa tugu u ministarsku casu ministra za puteve Srbije![]()
Aj' sa srećom, samo neka se gradi. Moraće poneko i iz Crne Gore biti uključen u posao.
Nije mi jasno samo zašto bi, po Minju, Mrkonjić trebao da bude nesrećan zbog toga?
Opet ti kažem da pomnožiš to sad već sa 15%, koliko je depresacija eura u odnosu na dolar od kad smo se kladili, i da sačekamo sredinu ljeta
Kompanija ENKA u ALB gradi km autoputa na sličnoj kofiguraciji za mjesec dana, mislim da nije nemoguće ni da ovi to ođe naprave.
Ne miješam babe i žabe, osim ako ne spadaš u ljude koji nijesu prolazili skoro put Cetinja, pa da vidiš kakav je teren na kojem se proširuje put (20 metara visoki kameni usjeci).
Ako mogu tu sa propuštanjem vozila, bez miniranja i sličnim stvarima da završe 3.2 km za 2 mjeseca, mogu i ovamo ovo za 48.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Koliko su mostova i tunela napravili tu? E moj oscare![]()
She is only here to annoy herself!
može se, može, dobra mehanizacija i pošten rad, pa da vidiš.....
![]()
"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda
Zato sto je Mrkonjic pametovao "kako to treba da se radi",da je sve to ishitreno, shetovao nas kako se to radi,ko da nemamo najjacu evropsku konsalting kucu za taj posao, no da Mrku pitamo........
No Mrka najbolje zna,ko i Dacic,pa su zajedno napravili vise masovnih grobnica u Srbiji no u Ruandi,ti iskopi im dobro idu..
Last edited by minjo; 12-05-10 at 11:13.
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
tako je, a maca i kramp ostaju iza nas....
sve se može kad se hoće..:-D
"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda
Jel ovo neko poredi famoznu treću traku sa auto-putem?!
68 km auto-puta
Ako od naplatne rampe startuješ na najbrže (120 km/h) pa onda usporavaš radi izlaza ovu dionicu prođeš za nešto više od pola sata, a gdje si stigao?
Koliko sam shvatio gradi se dionica:
petlja SITNICA - iz pravca Bara/Cetinja, pravo autoput, desno Podgorica, lijevo Nikšić
most ZETA
most ŠIRALIJA
petlja SMOKOVAC - pravo autoput, desno Podgorica, lijevo kanjon Moraće
most MORAČA
onda preko Uvača do
petlja MATAŠEVO - pravo autoput, desno Andrijevica, lijevo Kolašin
što je nekih 50-ak kilometara
i 18-ak kilometara priključnih puteva
Dakle stigoh iz Podgorice do Mataševa, i onda pud Kolašina (a put vodi kroz Kolašin) pa se uključijem na magistralni put i nastavljam dalje ...
Šta sam uštedeo? Pa, otprilike 15 do 20 min. + sam platio putarinu ... Neka hvala
aaa sjajno!
inace, jos jedna ishitrena odluka nase mudre vlade...odnosno, nerealne projekcije u toj mjeri da je nevjerovatno koliko je javnost potcijenjena informacijama o isplativosti koje se plasiraju.
koje nezrelo razmišljanje.....pojedinaca koji pljuju po auto putu
da mi je znati koliko su kilometara prošli po nekom auto putu, pa znaju njegove pozitivne i negativne strane....
Sad odjednom potpisase ugovor tandara-mandara, pa ce posle izbora da se doradjuje i preradjuje.
Prosto mi je milo da vidim ovoliko stručnjaka za niskogradnju na jednom mjestu, jer je to siguran poikazatelj da imamo ogromne kapacitete za gradnju ovog autoputa.
Izgradnja puta je skoro uvijek ista...projektuje se trasa, izmjeri se teren, dovedu se inžinjeri, krene mehanizacija, probijanje, tamponiranje i asfaltiranje. As simple as that.
To je upravo ono što se radi i na trećoj traci i na autoputu.
Ukoliko neko misli da sa dvadesetak rovokopača, 30 kamiona i deset buldozera uz jedno 500 radnika nije moguće za jedan dan probiti 30 metara puta, onda imamo problem u percepciji, jer mi se čini da ga neće raditi na Marsu no kroz CG ovakvu kakva je.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ja kažem da je obim radova višestruko veći i znatno komplikovaniji i zahtijeva veći stepen stručnosti, nego kad se pravi treća traka.
Drugo, poučeni iskustvima iz prošlosti, gdje su rokovi probijani, makar 5 puta, a nerijetko i više, ko zna koliko će se i ovo odužiti. No evo viđećemo, mislim da je normalno skeptično razmišljanje nakon svega do sad. Pa ona rupetina gdje je trebao da se gradi WTC je zjapila skoro 10 godina, a evo još se atlas nije završio. Da ne navodim ostale primjere.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks