Page 45 of 108 FirstFirst ... 354142434445464748495595 ... LastLast
Results 1,101 to 1,125 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ibn, moze li se kako onih sest nevinih na onaj svijet zamijeniti, za samo jednu na ovaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam kako to misliš srećo moja? Tamo kako zaslužiš dobićeš, ne zavisi to od tebe, a ovamo imaš izabranicu i to je to. A ako izabranica zasluži raj, ona će biti tvoja najljepša i najvoljenija žena u raju. Ovo nije za svakakve paćenike na ovaj forum, ovo sam odgovorio tebi. Jer nije svaka priča za budale.
    Last edited by Ibn Sinan; 06-05-10 at 19:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Što se dešava sa ženom koja dospije u raj i jednostavno ne želi da bude nečija konkubina ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne brini ti, o tome se neko postarao. I kad bi razumio nebi vjerovao, tako da ću te poštediti odgovora.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Ne brini ti, o tome se neko postarao. I kad bi razumio nebi vjerovao, tako da ću te poštediti odgovora.
    A mozda jednostavno nemas odgovor a ne usudjujes se da ga izmislis, ili ti nedostaje masta koju je Muhamed imao.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hoće li u raju biti zatvorene (mislim na žene), dok će muška vesela družina da luduje ?

Zamisli još da vječnost provedeš sa ženom kojoj je ispran mozak, nešto poput stepford wives...UH

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vanja, tebe to ne treba da zanima jer bi i da saznaš, gledao to da izvrgneš ruganju, po staroj utabanoj navici oholnika, podrugljivca i klevetnika.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Vanja, tebe to ne treba da zanima jer bi i da saznaš, gledao to da izvrgneš ruganju, po staroj utabanoj navici oholnika, podrugljivca i klevetnika.
    E sad, sta koga treba ili ne treba da zanima nije na tebi da odlucis. Imas li ti odgovor na pitanje ili ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Druže Sinane samim postovanjem na ovoj temi sve nas zanima...ti si uzeo veliku odgovrnost na svoja nejaka pleća da reprezentuješ Islam, bilo bi korektno da nam daješ odgovore.

Šta misliš o muzičkom klipu koji sam ti poslao?
    Sultan Ruđeri je mnogo volio tu muziku...kako kaže Tarik Ali

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vjernik i vjernica, ako uđu u Dženet Allah će na njih spustiti pravu ljubav, ne ovu zemaljsku, prolaznu i nesavršenu. Ljudi će biti istih godina, neće stariti niti umirati. Muževi i žene, jedni će drugima govoriti: ne vidim u Dženetu ništa ljepše od tebe, niti mi je išta draže od tebe...one koje, prije njih, ni čovjek ni džin nije dodirnuo, tj. one će biti djevice, Bog će ih ponovnim stvaranjem učiniti takvim, drage svojim muževima i učinjene da budu određene dobi i koje niko nije takao prije njihovih muževa, bilo ljudi ili džina. Svaki muškarac u Dženetu će imati bar po dvije žene, neki i više do 70, zavisi od jačine vjere, i u raju neće biti neženja. U njima će biti ljepotica naravi divnih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Hurija u šatorima skrivenih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Te žene će biti skrivene od drugih, jedne na druge neće biti ljubomorne, jer će Allah zlobu iz ljudskih srca odstraniti. U jednoj predaji ( hadisu se kaže, da će Hurije- rajske žene, imati takvu ljepotu- da samo pramen kose jedne od njih je ljepši od ljepota svih žena u ovom životu. To je to, nisam želio da pišem o ovome jer: Muhamed kaže: ne propitujte mnogo, jer su prošlim poslanicima njihovi ljudi postavljali mnogo pitanja, pa kada im je bilo objašnjeno, nisu se toga pridržavali. Dženet je mjesto koje oko nije vidjelo, koje ruka nije dodirnula, i ono koje nikad čovjeku nebi na pamet palo: to znači da je Allah koristio nama poznate riječi da bi objasnio ono što ne možemo da svatimo jer se radi o nečemu što ne postoji trenutno u našim iskustvima.
    Last edited by Ibn Sinan; 07-05-10 at 17:59.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Svaki muškarac u Dženetu će imati bar po dvije žene, neki i više do 70, zavisi od jačine vjere, i u raju neće biti neženja.
    Muževi i žene, jedni će drugima govoriti: ne vidim u Dženetu ništa ljepše od tebe, niti mi je išta draže od tebe...
    Muž će svakoj od svojih 2-70 žena ponaosob govoriti da ljepše i draže od nje nema?

Izgleda da je Bog zaboravio da iskorijeni laži iz Dženeta, zajedno sa ženskom ljubomorom.

Quote Originally Posted by Ibn Sinan
    Dženet je mjesto koje oko nije vidjelo, koje ruka nije dodirnula, i ono koje nikad čovjeku nebi na pamet palo
    Yeah, right. Raj sa 2 do 70 djevica čija je kosa ljepša od bilo koje žene na zemlji je nešto što čovjeku NIKAD ne bi palo na pamet.
    Last edited by MadGod; 07-05-10 at 18:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, govoriće to samo onoj jednoj koju bude najviše volio. Prc.
    Last edited by Ibn Sinan; 07-05-10 at 18:46.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,512
    Thanked in
    2,654 Posts

Ne, govoriće to samo onoj jednoj koju bude najviše volio. Prc.

Onda će ostalih 1 do 69 biti nesrećme jer im se to neče pričati, a samim tim će se poništitit "mjesto sreće"...

Zar to nije čudno, možeš da budeš vjernica 100% ali da tvoj muž u Dženetu voli drugu i jednostavno su osuđena da čitav život provedeš na taj način.

People's Republic of China
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Raj sa 2 do 70 djevica ....
    Chu raj onome ko ima 70 tasta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne ta jedna odabrana će biti iznad ostalih, a ostale neće biti ljubomorne. A ovo sa Taštama je dobro, hahahaha, valjda će tašte u pakao. Šalim se, i one će biti istih godina, valjda će zlobu Bog i iz njihovih srca odstraniti.
    Last edited by Ibn Sinan; 07-05-10 at 19:10.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Vjernik i vjernica, ako uđu u Dženet Allah će na njih spustiti pravu ljubav, ne ovu zemaljsku, prolaznu i nesavršenu. Ljudi će biti istih godina, neće stariti niti umirati. Muževi i žene, jedni će drugima govoriti: ne vidim u Dženetu ništa ljepše od tebe, niti mi je išta draže od tebe...one koje, prije njih, ni čovjek ni džin nije dodirnuo, tj. one će biti djevice, Bog će ih ponovnim stvaranjem učiniti takvim, drage svojim muževima i učinjene da budu određene dobi i koje niko nije takao prije njihovih muževa, bilo ljudi ili džina. Svaki muškarac u Dženetu će imati bar po dvije žene, neki i više do 70, zavisi od jačine vjere, i u raju neće biti neženja. U njima će biti ljepotica naravi divnih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Hurija u šatorima skrivenih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Te žene će biti skrivene od drugih, jedne na druge neće biti ljubomorne, jer će Allah zlobu iz ljudskih srca odstraniti. U jednoj predaji ( hadisu se kaže, da će Hurije- rajske žene, imati takvu ljepotu- da samo pramen kose jedne od njih je ljepši od ljepota svih žena u ovom životu. To je to, nisam želio da pišem o ovome jer: Muhamed kaže: ne propitujte mnogo, jer su prošlim poslanicima njihovi ljudi postavljali mnogo pitanja, pa kada im je bilo objašnjeno, nisu se toga pridržavali. Dženet je mjesto koje oko nije vidjelo, koje ruka nije dodirnula, i ono koje nikad čovjeku nebi na pamet palo: to znači da je Allah koristio nama poznate riječi da bi objasnio ono što ne možemo da svatimo jer se radi o nečemu što ne postoji trenutno u našim iskustvima.

Je li ovo samo meni zvuci kao sarena laza? Moze li bit ociglednije od ovog?

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Svaki muškarac u Dženetu će imati bar po dvije žene, neki i više do 70, zavisi od jačine vjere, i u raju neće biti neženja. U njima će biti ljepotica naravi divnih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Hurija u šatorima skrivenih, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete. Te žene će biti skrivene od drugih, jedne na druge neće biti ljubomorne, jer će Allah zlobu iz ljudskih srca odstraniti. U jednoj predaji ( hadisu se kaže, da će Hurije- rajske žene, imati takvu ljepotu- da samo pramen kose jedne od njih je ljepši od ljepota svih žena u ovom životu.

uff, pa taj Dženet je mekša verzija Sodoma i Gomore.
    Sofisticirani razvrat.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tebe sve liči na šarenu lažu kad gledaš kroz šarene nevjerničke naočare. Hahahahaha. U Sodomi i Gomori su bili homići.
    Last edited by Ibn Sinan; 07-05-10 at 19:41.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Tebe sve liči na šarenu lažu kad gledaš kroz šarene nevjerničke naočare.
    Mislim ipak da tebi sve djeluje kao istina kad si slijepi vjernik. Znam da sad pricam u prazno osobi tvojeg mentalnog kapaciteta, ali probaj malo da razmislis o onome sto si napisao. Samo nenormalnoj osobi ono moze da djeluje istinito. Toliko je ocigledno izmisljotina da je smijesno diskutovat o tome da li je istina ili nije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo da ti kažem da ako sam ja slijepi vjernik, ti si slijepi nevjernik. Pema tome ja u ovo vjerujem, a ti ostani u svom nevjerovanju i to je to, nemamo šta jedan drugom da dajemo objašnjenja i razloge, na kraju ćemo vidjeti ko je u pravu. Samo znaj, da ja nemam baš mnogo da izgubim, ovaj bezvezni život. A ti imaš, i to mnogo. Jedan ajet kaže: Zažaliće često nevjernici što nisu postali muslimani.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Samo znaj, da ja nemam baš mnogo da izgubim, ovaj bezvezni život.
    Hmmmm... ako se ispostavi da je to i jedini život koji ćeš ikad imati, ne bih baš rekao da nemaš ništa da izgubiš.

Ako je već toliko bezvezan, još si na vrijeme da ga popraviš.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nešto sam htio da napišem ali mi se time otvori nova tema "Bog - uputstvo za upotrebu".
    Pokušaću generalno da opišem neke elemente odnosa čovjeka i Boga bez obzira na vrstu religije ili ateizam , smo logičko filozofski . Vjernicima za razmišljanje a ateistima za razumjevanje druge strane.

P.S. https://forum.cdm.me/showthread.php?...47#post1623447
    Last edited by septembar; 08-05-10 at 00:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nesto razmisljam, kad u tom raju za svakog muskica ima sest djevica izgleda da su muski mnogo visi gresnici pa ih tamo manjkava. Kad bi se naglo popravili onda bi bio problem sa tih obećanih sest i kako se to tada rjesava?
    Ili kako se rjesava spor kad naprimjer dodje tamo VanjatheMan i njemu se bas svide cetiri od djevica Ibn Sinana oće da se zamijeni a Ibn oće da zadrzi svoje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mad God, kad sam napisao bezvezan, time sam mislio na njegovu prolaznost i nestalnost svake sreće,: živimo niko nas ne pitajući da li to hoćemo, umiremo isto tako, bez ako ne izvršimo samoubistvo. U Kuranu je ovaj život nazvan prolaznim naslađivanjem, to znači da čovjek ne treba da ga voli previše. Muhamed a.s. u jednom pojašnjenju Kurana kaže: Živi za ovaj život koliko ćeš da budeš u njemu, a živi za onaj život koliko ćeš da budeš na njemu. Hari, Vanja, Dabogda da bude u raju>: samo ako se to desi on će kao i ja imati jednu koja će biti najvoljenija i koja će gospodariti drugima, a on neće moći da želi moje ni ja njegove žene, jer te Hurije su ponovo stvorene žene koje će biti vidljive samo njemu, njegove, a meni moje.
    Last edited by Ibn Sinan; 07-05-10 at 23:27.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Mad God, kad sam napisao bezvezan, time sam mislio na njegovu prolaznost i nestalnost svake sreće
    Kad život ne bi bio prolazan, i kad sreća ne bi bila nestalna, ne bi nalazili zadovoljstvo ni u životu ni u sreći.
    Last edited by MadGod; 07-05-10 at 23:27.

Page 45 of 108 FirstFirst ... 354142434445464748495595 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Bookmarks

Bookmarks