Page 73 of 722 FirstFirst ... 236369707172737475767783123173573 ... LastLast
Results 1,801 to 1,825 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Ovo sam morao da C/P sa sajta Pobjede

Pejzaži kao iz slikovnice

Podgorica – Vodeći njemački časopis Die Welt objavio je članak o Crnoj Gori kao ekskluzivnoj turističkoj destinaciji, u kojem opisuje njene prirodne ljepote i sve što se nudi turistima koji odluče da je posjete. Autor piše da je naša zemlja već godinama vodeća na tabeli turističkih destinacija koje najbrže rastu, uz godišnje stope povećanja broja posjetilaca od 30 odsto.

Autor zapaža da se u Crnoj Gori osjeća bum, rade bageri i tutnji, kao da nema krize. Sada u svim novim luksuznim odmaralištima vlada još opušteni mir, ali će uskoro odmora željni Srbi, Albanci, Kosovari i Rusi obalu pretvoriti u zahuktalu ludnicu. Autor smatra da se duž obale očituje ambivalentnost turističkog uspona, kao i da se ne mogu previdjeti uniformne betonske tvrđave, bezlični plažni barovi i fast fud radnje, kao i uobičajeni mediteranski bezvrijedni primorski predmeti.

Naravno, postoje pejzaži kao iz slikovnice, prije svega u pravcu albanske granice - maslinjaci, smokve, magarci, pravoslavni manastiri sa cvjetnim vrtovima i nekoliko opuštajućih plažnih taverni, dodao je autor teksta i zaključuje da se ono što je za vrijeme Tita bilo cilj iz sna prije svega njemačkih nudista, a pod Slobodanom Miloševićem se raspalo, od prije nekoliko godina pažljivo renovira (misli na nudističko naselje na Adi Bojani).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedno drugo vuce:

Lonely planet: Crna Gora najbolje mjesto za odmor u junu 29. Crna Gora je, prema izboru poznatog svjetskog turističkog vodiča Lonely planet, jedno od najboljih mjesta za odmor u junu.
    - Temperatura mora u ovom kutku bivše Jugoslavije dostiže 28 stepeni, a, mala čuda, utvrđeni stari obalski gradovi, kao što je Kotor i Budva, brzo dobijaju na popularnosti, navodi Lonely planet.Krevete je, kako se dodaje, teško obezbijediti tokom ljeta, ali bi posjeta u junu trebalo da osigura pobjedu nad hordama. Na listi najboljih mjesta za odmor u junu Lonely planeta, Crna Gora je na prvom mjestu, a slijede Provansa, Grčka i Peru. Prema Lonely planetu, ovog ljeta treba izbjegavati Srednji Istok, zbog visokih temperatura, prenosi SEEbiz.

U Crnoj Gori boravi 10.359 turista što je pet odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Ministarstva turizma.
    Prema podacima Monstata, u martu mjesecu Crnu Goru je posjetilo 17.206 turista koji su ostvarili 71.289 noćenja. Domaćih turista je bilo 4.157 i ostvarili su 19.528 noćenja, a stranih turista 13.049 sa ostvarenih51.761 noćenja. Najveća posjeta turista kao i broj noćenja ostvarena je u primorskim mjestima, prenosi SEEbiz
    Last edited by Old Bone; 04-05-10 at 09:45.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne idite u Grcku da se grcite,dodjite u Prcanj da se prcite...
    Hvala Grcima sto nam uceruju 500 miliona u shpag i ovog ljeta,nicim izazvani......:-D

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

E nevjerovatno, bas maloprije o tome razmisljam.
    Ni krivi ni duzni dobicemo vise turista nego smo se nadali hahahah

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne radujte se unaprijed za par dana ce biti prica da to nesto Crnogorci zamutili u Grckoj zbog turista

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Te cijene koje se ovdje spominju od 0,5 do 1 euro mi nikako nisu jasne. Pa za jedan euro ću se rađe pivom tuširat

E sve su nam cijene "uslugica" takve, frustrirajuće
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ne staviste temu:
    Turizam - sta se to (ne) desava
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sjutra dolazi 2000 gostiju u Budvu-slovenska plaza,20 eura polupansion.
    odlicno su rjesene ture Dubrovnik-Kotor,sada idu brodom LA BELLE DE LADRIAT,tako da ima samo 10tak autobusa dnevno,a Luka Kotor je puna kruzera kao nikad
    Last edited by minjo; 06-05-10 at 13:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    E sve su nam cijene "uslugica" takve, frustrirajuće
    Doživio na autobusnom kolodvoru u Herceg Novom kad mi je gospođa u javnom WC-u malu nuždu naplatila 1 euro. Isto toliko je koštala i velika. A unutra čučavac, sapuna ni za lijek itd :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

nezaboravite sta je sa turcima bili su hit predhodnih godina
    smile if you fucked today

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Doživio na autobusnom kolodvoru u Herceg Novom kad mi je gospođa u javnom WC-u malu nuždu naplatila 1 euro. Isto toliko je koštala i velika. A unutra čučavac, sapuna ni za lijek itd :mrgreen:

^^
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prolazim danas u HN od Skvera prema Toploj i vidim razrovali cijelo setaliste,ko fol hoce da ga poplocavaju!!??Pa jesu li ovi normalni , cekali su do sada do pocetka sezone ccc...vjerovatno radi izbora(iako nisu u HN)hoce da pokazu sve blagodeti"opozicione vlasti".E jos da oce pocet onaj put od plaze prema Meljinama ono je bruka. Ali ne cekaju parlamentarne izbore pa ce onda uradit 200 m pred izbore da opet zamazu oci blesavom narodu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

pa kazes: samo sam pustio gasove... :mad:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,470
    Thanked in
    2,627 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Prolazim danas u HN od Skvera prema Toploj i vidim razrovali cijelo setaliste,ko fol hoce da ga poplocavaju!!??Pa jesu li ovi normalni , cekali su do sada do pocetka sezone ccc...vjerovatno radi izbora(iako nisu u HN)hoce da pokazu sve blagodeti"opozicione vlasti".E jos da oce pocet onaj put od plaze prema Meljinama ono je bruka. Ali ne cekaju parlamentarne izbore pa ce onda uradit 200 m pred izbore da opet zamazu oci blesavom narodu.
    Istu stvar sma primjetio u Ulcinju... Užas...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Sjutra dolazi 2000 gostiju u Budvu-slovenska plaza,20 eura polupansion.
    odlicno su rjesene ture Dubrovnik-Kotor,sada idu brodom LA BELLE DE LADRIAT,tako da ima samo 10tak autobusa dnevno,a Luka Kotor je puna kruzera kao nikad
    Ne ajvani zivota ti, kad sam ja mora izac iz posla posle 11 godina, mos mislit kakva je situacija, ne isplati nam se drzat dio plaze Jaz, alo, Jaz, koji je vazda pun, i vazda se grdilo para tu zaradjivalo, ove godine necemo nista otvarat, samo izdavanje apartmana, pa ti vidji kakve su olaksice dali, a ovamo na TV se ne moze zivjet od propagande da je sve olaksano
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Jeste, čitav sjever prolazi kroz HN u ovom periodu...
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ne ajvani zivota ti
    Ne ajvani on no ima finu korist od te price
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne ajvani zivota ti, kad sam ja mora izac iz posla posle 11 godina, mos mislit kakva je situacija, ne isplati nam se drzat dio plaze Jaz, alo, Jaz, koji je vazda pun, i vazda se grdilo para tu zaradjivalo, ove godine necemo nista otvarat, samo izdavanje apartmana, pa ti vidji kakve su olaksice dali, a ovamo na TV se ne moze zivjet od propagande da je sve olaksano
    Zar niste nesto od tog "grdila para" ostavljali za ovakve ekonomske situacije i da skromnije svote novca zaradite?
    Samo "grdilo" dolazi u obzir?
    E Amerika bi davno sa ostatkom svijeta otishla u pershun da na biznis gledaju ko biznisMeni u CG.
    Olaksice za "grdilo para", a ne za finu i pristojnu zaradu?
    Izgleda da je skromnost u CG mana...

Hvala Lepo

p.s. Na zapadu je u ovoj situaciji usluga puno puta bolja iako je zarada manja. U CG se dupencetom zatvaraju svaka vrata ukoliko strpljenje za "grdilom novca" prevazilazi mogucnosti.
    Last edited by Maja; 07-05-10 at 02:23.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Majo, zaobidji me sa tom tvojom demagogijom

Pod grdilo para nisam mislio meleone, nego jednu pristojnu cifru, koja je cak i premala za sva nerviranja koja sezona donosi, a i mnogo je lakse i bolja je klijentela na Jaz, nego u Bd recimo
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kakve olaksice da ti se daju,nema vise"zgrtanja para" za sebe malo i drzavi daj kvarni,15 zahtjeva je ove godine za izgradnju i prosirivanje plaza dato morskom dobru,idi na oblatno pa uzivaj,mozes i na dobrech,odmori malo i broji zgrtane pare iz proslijeh vremena,nije bavljenje turizmom za svakoga......
    Last edited by minjo; 07-05-10 at 13:04.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    kakve olaksice da ti se daju,nema vise"zgrtanja para" za sebe malo i drzavi daj kvarni,15 zahtjeva je ove godine za izgradnju i prosirivanje plaza dato morskom dobru,idi na oblatno pa uzivaj,mozes i na dobrech,odmori malo i broji zgrtane pare iz proslijeh vremena,nije bavljenje turizmom za svakoga......
    Pa kad bi tebi kvarni ispostavio do sad placeni porez, za sve sto se radilo, drugacije bi prica, no im ni ovo nije bilo dovoljno, pa su htjeli jos, zato pusti tu pricu meni zivota ti, ako si navika da pricas sa ljudima koji vole da mute, onda s njima pricaj ovako, sa mnom ne mos imat temu za razgovor, jos sam ka avetinja zna u sred sezone da idem da podizem prijavljeni profit, i da mijenjam rjesenje o oporezivanju, da ne bih zakinuo koga, da bi mi se ovako vratilo, i posle se pitate sto nema turista, kako ce imat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Jeste, čitav sjever prolazi kroz HN u ovom periodu...
    Ne razumijem sta je"pjesnik hio da kaze".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pa kad bi tebi kvarni ispostavio do sad placeni porez, za sve sto se radilo, drugacije bi prica, no im ni ovo nije bilo dovoljno, pa su htjeli jos, zato pusti tu pricu meni zivota ti, ako si navika da pricas sa ljudima koji vole da mute, onda s njima pricaj ovako, sa mnom ne mos imat temu za razgovor, jos sam ka avetinja zna u sred sezone da idem da podizem prijavljeni profit, i da mijenjam rjesenje o oporezivanju, da ne bih zakinuo koga, da bi mi se ovako vratilo, i posle se pitate sto nema turista, kako ce imat
    Oni gledajuci pojedince kako "rade" misle da su svi takvi...
    p.s.
    Minjo svercuju li svi pomorci??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Veri View Post
    Oni gledajuci pojedince kako "rade" misle da su svi takvi...
    p.s.
    Minjo svercuju li svi pomorci??
    Veri,da li svi fotografi rade za tajkunske medije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Minjo, Minjo

Page 73 of 722 FirstFirst ... 236369707172737475767783123173573 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)