njemacka fali na spisku.
odlicno ce biti prvenstvo [pod uslovom da svi igraju u najjacim sastavima].
Ko je 12-i ucesnik?
Nikad jace prvenstvo Evrope!
Ne znam ko ce igrat za madjare, a Milic izgleda da 'oce za Makedoniju...bice da ga dobro placaju.
P r i m o r a c
njemacka fali na spisku.
odlicno ce biti prvenstvo [pod uslovom da svi igraju u najjacim sastavima].
Kad je izvlacenje grupa? I uopste, kakav je sistem takmicenja?
Pretpostavljam da su 2 grupe po 6, a onda je pitanje, idu li 3 dalje ili 4?
P r i m o r a c
ždrijeb je 21. na središnjem trgu u zagrebu. bit će cijeli program, htv će prenosit.
sve info imaš na http://www.zagreb2010.com
vaterpolski portal - www.dance.hr
Bice mnogo dobro prvenstvo,konacno su opet tu svi bitni
Raise my hammer,take my aim
kao sto sam i ocekivao, prvoplasirani iz grupa idu direktno u 1/2 finale.
jedino sto je nejasno napisao i pogresno, kako 4. iz grupa mogu igrati direktno u 1/2 finalu, a 2. i 3. igraju s ostalima u 1/4 finalu?
uglavnom, po mojoj pretpostavci, iako su ovi nejasno napisali, 3 iz grupe idu dalje. 1. idu direktno u 1/2 finale, a 2. i 3. iz grupa ce igrati medjusobno za ulazak u 1/2 finale.
<--- leuk
Da, da, to je neka greska...
Prije da ce 1. sa 4. igrat' 1/4 finale... (ako je vec napisano da se 5. i 6. razigravaju od 9-12 mjesta).
P r i m o r a c
To ili 4 tima koji budu 1. idu direktno u 1/4,a 2. sa 3. igraju za 1/4
hahahahahaha...
@need2rock
imaju 2 grupe po 6 ekipa, a 2 ekipe koje su prve u svojim grupama ce ici direktno u 1/2 finale. 2. i 3. ekipa iz grupa ce igrati jos po 1 utakmicu (2A sa 3B, i 2B sa 3A) za ulazak u 1/2 finale. ako se ne varam, takav je bio sistem takmicenja i na proslom EP.
<--- leuk
@Fidimose,
a mislis da ce se u tom slucaju cetvrtoplasirani razigravat za 7-8 mjesto?
Ne vjerujem...
P r i m o r a c
imaju 2 grupe po 6 ekipa, a 2 ekipe koje su prve u svojim grupama ce ici direktno u 1/2 finale. 2. i 3. ekipa iz grupa ce igrati jos po 1 utakmicu (2A sa 3B, i 2B sa 3A) za ulazak u 1/2 finale. ako se ne varam, takav je bio sistem takmicenja i na proslom EP.
edit: nista, glup sam, sorry![]()
ovakav je sistem bio u malagi: CG prva u grupi A, isla direktno u 1/2 finale, kao i Srbija koja je bila prva u grupi B.
1/4 finale
utakmica 1: 2.plasirana ekipa u grupi A, Madjarska, igrala je 3.plasiranom Njemackom u grupi B.
utakmica 2: 3. plasirana u grupi A, Hrvatska, igrala je s 2. plasiranom Italijom u grupi B.
ostale ekipe - koje su bile na zadnja 3 mjesta u svojim grupama su igrale razigravanje za plasman od 5-12 mjesta.
1/2 finale znate kako je proslo, i finale naravno.
<--- leuk
ne znam koju ste vi rubriku gledali, ali iz rasporeda utakmice je vidljivo da se igra na slijedeći način:
kad se odigra po 5 kola u grupama i svi zauzmu pozicije od 1-6 onda ide ovako:
2A - 3B
3A - 2B
5A - 6B
6A - 5B
1. i 4. su slobodni u tom "1/4finalnom danu", a 1. čekaju protivniku u polufinalu, a 4. čekaju protivnike u borbi od 7-10. mjesta
pa slijedeći korak:
1/2finale:
1A - pob 3A/2B
2B - pob 2A/3B
razigravanje od 7 - 10.
4A - pob 6A/5B
4B - pob 5A/6B
Sad je sve jasno.
Interesantan clanak:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...ne-Zagreb.html
P r i m o r a c
e to sam zaboravio napisat, EP u areni je upitno (onda bi se igralo na otvorenom bazenu na savi). do 20.5. se mogu prepucavat, a ondaje krajnji rok zanarudžbu montažnog bazena
Vaterpolski klub POŠK iz Splita, koji je 1999. godine osvojio titulu europskog prvaka, najavio je svoje gašenje zbog odluke sudskog tijela koja onemogućuje daljnje financijsko poslovanje ovog kluba.
U priopćenju kluba navodi se kako će se žurno sazvati izvanredna skupština VK POŠK na kojoj će Uprava kluba podnijeti prijedlog članovima kluba za stečajni postupak a samim time i za gašenje kluba.
Pojašnjava se da je račun VK POŠK godinama u višemilijunskoj blokadi, te se poslovanje odvijalo preko Udruge za promicanje ekologije i športa POŠK-ZENTA.
"Hrvatsko pravosuđe donijelo je, za sada, nepravomoćnu odluku kojom se blokira žiro račun Udruge do okončanja parničnog postupka, a koji bi mogao potrajati godinama, zbog navodnog dugovanja jednom svom bivšem igraču koji seže iz 2001. godine. Sud provodi ovršni postupak odnosno blokadu računa Udruge preko koje POŠK posluje. S obzirom da nam je onemogućen daljnji rad primorani smo donijeti ovakvu odluku", navodi se u priopćenju u kojem se izvješćuje o gašenju VK POŠK.
Napominje se kako je sudska odluka o blokadi računa Udruge preko koje je poslovao POŠK presedan kojim se dovodi u pitanje niz sportskih klubova koji posluju na isti način.
Naglašava se da su u tijeku pregovori sa Hrvatskim vaterpolskim savezom kako bi se izborilo pravo za registriranje novog vaterpolo kluba kojem bi se omogućilo sudjelovanje u regionalnoj vaterpolo ligi.
izvor Net.hr
i tako ode jedan od velikih klubova sa ovih prostora.
<--- leuk
Auh,kako se prosuh..
@ cattaro evo izgleda![]()
Ništa od vaterpola za 12.000 ljudi?
Evropsko prvenstvo u vaterpolu ipak se neće igrati u zagrebačkoj Areni, pišu hrvatski mediji. Vlasnik Arene, zagrebačka INGRA, zatražila je bankarske garancije za moguću štetu koja bi nastala zbog održavanja šampionata vredne 25 miliona eura. Grad Zagreb i Hrvatski vaterpolo savez ne mogu da izdvoje toliko novca pa je sve manje realno da se mečevi Evropskog prvenstva igraju pred 12.000 gledalaca.
Predsjednik HVS Perica Bukić, kako prenosi B92, pokušava da pronađe rješenje koje bi zadovoljilo sve strane ali je ostalo malo vremena pa od "najatraktivnijeg EP u vaterpolu u uistoriji", kako šampionat u Zagrebu nazivaju hrvatski mediji neće biti ništa.
Najvjerovatnije će se igrati na otvorenom bazenu Mladosti na Savi ali je na tom objektu neophodno obaviti dodatne radove da bi bio spreman za šampionat.
Prvenstvo će biti odigrano od 29. avgusta do 11. septembra.
Vijesti i Arena, 2 dana nakon zavrsetka JL pisu o jadranu i svi skupa zale sto nisu u Napoli.
Ali neko mozda ide tamo!?
Izvinjavamo im se zbog toga.
Jeb'o ih drzavni projekat, jos jednom! :mad:
P.S.
Iz Arene saznadoh da polufinale domaceg prvenstva pocinje 19-og, a ne 20-og.
Ako moze 16-og ikako, jer jadran ne ide u Napoli, pa da ne cekaju toliko.![]()
P r i m o r a c
Mozda vijesti i arena treba da ne pisu uopste o tome da je neko osvojio Jadransku ligu?
Ako je ta cinjenica toliko nevazna onda j ekritika opravdana. KOga briga ko je osvojio Jadransku ligu ove godine?
sa stanovista urednika ili vlasnika novina mislim da ce oni o toj temi pisati onoliko koliko im ona moze prodavati novine. Ili mozda postoji vremenski period u kojem je dozvoljeno pisati o necemu, pa makar to bio uspjeh jadrana?
Mozda bi bilo bolje svaki dan ici na trening kotora i pitat ih koliko su kilometara preplivali u pripremama za Napulj. Onda bi mi odje vjerovatno se prepirali oko toga sto im nije bilo dovoljno leptira ili ledja ubaceno u zaggrijavanje
Pocinjalo prvenstvo 16, 19 ili 21 mislim da to nece kotoru predstavljat problem.. ako ispadnu u polufinalu od juga nece im se igrat prvenstvo, a ako osvoje opet titulu , opet im se nece igrati, tako da opet sve isto.
Ne znam jesu li kotorani slucajno vec ugovorili kakve treninge sa cattarom poslije fiinal foura i za kad![]()
Please alowe me to introduce myself.......
Bez obzira kako prodjemo u Italiji, bice najveci moguci gusht dobit' jadrana u finalu play off-a (a preduslov za to je pobjeda i u banji)!
Sad, kad su ovako napaljeni, kad kukaju svakodnevno kako im je forma dosla kasno, kako im je realno mjesto na F4 u Napoliju...(i ostala sranja, koga briga za to sad?)
Nikad nije dovoljno pisati o vaterpolu i meni je drago kad makar nesto ima, ali zar je tim novinskim kucama, a i citateljima (malobrojnim, jos uvjek mali broj ljudi u CG prati redovno ovaj sport) bitnija kuknjava igraca jadrana od mogucnosti da Adam Stajmnec ne zaigra u NapolijuDa ne pricam o tome kako je moguce da nidje ne pise da je razlog njegove povrede igrac crnogorskog kluba, Ciric, koji ga je udario u totalno nebitnoj utakmici (koju smo izgleda, umjesto bez pet prvotimaca trebali da ugramo bez 14)?
Adam ima hematom zbog kojeg i dalje ne trenira najjacim intenzitetom.
P r i m o r a c
ajde malo ostavimo sa strane navijacke strasti i pripadnosti razlicitim gradovima, i budimo realni. tebi to djeluje kao kukanje, meni djeluje kao sportsko priznavanje poraza. realno je da s ovakvom ekipom i s ovakvom igrom kakvu su pokazali u zadnje 3 jake utakmice (2 protiv primorca i protiv juga) jadran pripada na F4 u napulju. ali isto tako, realnost je da ih je primorac razbio u dvomecu 1/4 finala i da su zasluzeno prosli dalje. ne vidim u cemu je tu problem.
a ko garantuje da ce primorac zablistati uopste u napulju? ja vjerujem da oce, jer su uglavnom sve podredili tome, ali opet s druge strane sanse su 50:50. i sta ako ih jug recimo razbije u 1/2 finalu? onda ce svi oni kukati kako su umorni bili od priprema, kako je ciric kriv, itd itd. ne razumijem tu nepotrebnu zavist i ljubomoru.
a ako su vasi dopisnici toliko nesposobni da ne uguraju clanak o klubu iz svog grada, onda nemamo sta da pricamo. da je neko poslao to za stajnmeca, vjerovatno bi bilo objavljeno.
<--- leuk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks