Quote Originally Posted by metuzalem View Post
Ukoliko se osvrnemo na ono sto je do sada uradila za Crnu Goru (DM, euro, nezavisnost, mislim da EU ima veoma povoljne namjere sa CG... jer joj je namijenila slicnu ulogu koju ima Monaco u Francuskoj... Prema tome nas ocekuje dosta zanimljiva buducnost, a nadati se da nece biti po onoj kineskoj poslovici (kletvi): Dabogda zivio u zanimljivim vremenima..." sto ce reci u vremenima rata i prevrata...

Jos ako bude onako lijepog i okretnog zenskog naroda ka u Monacu...!!!!!

- M -
Ako i budu, u MNE ce se najmanje osjetiti posljedice....
"Oni-kojima-se-sve-na-zemlji-moze" su izabrali MNE, zbog klime, tradicije koja pravi dobre policajce, a najvise zbog obale da bude PROSTOR ZA UTOCISTE ELITE, jer je Monako prenaseljen, Luksemburg takodje ( a i losa je klima), tako da ( smijesno je to!) ovo JESTE ZEMLJA ODABRANA U BUKVALNOM SMISLU TE RIJECI! A tu je Djukanoviceva uloga ogromna, jer su ga prihvatili kao izuzetnog vladaoca i primili ga u svoje drustvo sa ugledom mnogo vecim nego sto mi je velicina zemlje (jer su mu povjerili cuvanje kapitala i zivota)...a svaka usluga se mora plait, i toga su stranci vrlo svjesni!
I svakako da nije tacno sto kaze moj uzoriti prijatelj Milovan da "narodu nije bolje"...jeste, eno je svaki prirucio nekoga Golfa II makar, mobilni, garderobu koja je na prbi pogled lijepa, pa su skoro svi i opravili stari "krov nad glavom" ili stekli novi...ili blizu zatvaranja fin. konstrukcije za novi....a procenat zaista gladnih je minimalan, mjereno sa onim kako je bilo prije 20-30 godina ( a evo je i Crkva otvorila kuhinje, iz kojih se nosi starima na kucu dobar obrok dnevno...svaka chast!), a dako jednoga dana dodje i do politicke evolucije ( mislim da je taj dan vrlo, vrlo blizu). Samo treba pustit da se amortizuju ovi strajkovi (kako ugasise 2 strajka preko noci, pomagaj majko sveta.....a rekao bi covjek e ce zapalit Evropu gnijevni radnici.....e ko povjeruje radnickoj klasi taj je magarac bio i ostao, zakljucak mi je isti kao kad sam napustao BIP prije 27 godina).

Pozdrav,