Page 3 of 24 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Naravno da je neobjasnjiv(trenutno) kao i mnoge druge stvari. Ali to ne znaci da trebamo da koristimo easy way out, aka religion koja em sto ne objasni em sto je jo blesava

A sto se mozga tice, BELIEVE, jednog dana cemo zivjet u svijetu ko SCI FI, ako nas ne uniste religijski ratovi opet, ko sto oce, samo unazadjuju
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Samim tim da smo skontali da dosta toga ne znamo i da što više saznajemo istovremeno sve više i ne znamo, napravili smo džinovski korak na našem putu ka istraživanju i zadovoljavanju naše istraživačke prirode.
    Ko zna što sve može nas mozak, mislim da to ne možemo trenutno ni da poimamo, ali znamo da je snaga uma široko polje gdje trenutno gazimo sitnim koracima. Ko zna što ćemo tek otkrivati... jedino mi je žao što neću biti živ kad otkrijemo paralelne univerzume

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    kako objašnjavaš činjenicu da se ta "izmišljotina" toliko dugo održala i još egzistira.
    Tebi je to argument koji ide u prilog vjerodostojnosti te "izmišljotine"?

Bazirati svoju fundamentalnu životnu filozofiju na ideologiji i svijesti koja potiče iz starog vijeka i nije baš pretjerano pohvalno, s obzirom na ograničenost ljudskog znanja u tom periodu.

Nekada (u stvari, sve do relativno skoro) su ljudi imali dobar razlog za to. Jednostavno nisu znali za ništa drugo, nisu imali mogućnosti da dodju do relevantnih saznanja. Taj razlog danas - bar u našem dijelu svijeta - ne postoji, što moderne vjernike čini za mene vrlo neobičnom sortom ljudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Samim tim da smo skontali da dosta toga ne znamo i da što više saznajemo istovremeno sve više i ne znamo, napravili smo džinovski korak na našem putu ka istraživanju i zadovoljavanju naše istraživačke prirode.
    Ko zna što sve može nas mozak, mislim da to ne možemo trenutno ni da poimamo, ali znamo da je snaga uma široko polje gdje trenutno gazimo sitnim koracima. Ko zna što ćemo tek otkrivati... jedino mi je žao što neću biti živ kad otkrijemo paralelne univerzume

Dakle, ne možemo izbaciti kao nemoguće, recimo meditaciju jednog hindusa kada on tvrdi da je izašao iz tijela i otišao u sobu mr.Smitha i vidio da mu se na stolu nalazi otvorena tabakera i upaljač marke ronson.

Pogotovo oko ovih stvari ima mnogo dokaza...eksperimenata, koji govore da zaista mogu da se izvrše neka svjedočanstva i daju neke potvrde koje govore da je zaista to učinjeno.

Ja mislim da je to moguće...e sad kako...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ko zna za sta bi bili sposobni da koristimo 100%
    Bih da kažem nešto,pošto ovo o neiskorištenosti mozga postaje neki urbani mit,polagano.
    Kad smo svjesni,koristimo 6-7 % mozga na svjesne procese.Koristimo oko 90% mozga na nesvjesne procese,koji uključuju : percepciju,verbalno mišljenje,funkcionisanje autonomnog nervnog sistema,kontrolu motorike,reagovanje,interpretaciju čulnog utiska,održavanje ravnoteže itd. itd.
    3% aktivnosti mozga je nepoznato.Nepoznato funkcionisanje,neimenovane funkcije itd.
    Ta priča da koristimo 10% mozga,a da 90% mozga idleuje dok mi pokušavamo da dostignemo viša stanja svijesti je priča za malu djecu.
    Tako da,momci...To vam je što vam je.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Dakle, ne možemo izbaciti kao nemoguće, recimo meditaciju jednog hindusa kada on tvrdi da je izašao iz tijela i otišao u sobu mr.Smitha i vidio da mu se na stolu nalazi otvorena tabakera i upaljač marke ronson.

Pogotovo oko ovih stvari ima mnogo dokaza...eksperimenata, koji govore da zaista mogu da se izvrše neka svjedočanstva i daju neke potvrde koje govore da je zaista to učinjeno.

Ja mislim da je to moguće...e sad kako...
    Ni to ne treba odbaciti nikako.
    Iako je to teško objasniti trenutno, postoje ljudi koji su u stanju da učine nevjerovatno sa svojim umom. Astralna projekcija je jedna od tih stvari, a to je samo jedna od dosta sličnih mogućnosti iz te palete našeg uma.
    Vrijeme će pokazati...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Bih da kažem nešto,pošto ovo o neiskorištenosti mozga postaje neki urbani mit,polagano.
    Kad smo svjesni,koristimo 6-7 % mozga na svjesne procese.Koristimo oko 90% mozga na nesvjesne procese,koji uključuju : percepciju,verbalno mišljenje,funkcionisanje autonomnog nervnog sistema,kontrolu motorike,reagovanje,interpretaciju čulnog utiska,održavanje ravnoteže itd. itd.
    3% aktivnosti mozga je nepoznato.Nepoznato funkcionisanje,neimenovane funkcije itd.
    Ta priča da koristimo 10% mozga,a da 90% mozga idleuje dok mi pokušavamo da dostignemo viša stanja svijesti je priča za malu djecu.
    Prosto griješiš...

Naime, skenerskim snimanjem mozga je otkriveno da 98% mozga je aktivno...dakle mnogo više nego što se mstralo. Jer se mislilo da dobar dio mozga uopšte nije aktivan, da ne funcioniše i da je poput slijepog crijeva...

Na to su išli neki dokazi, rijetke fizičke povrede mozga i da su ljudi živjeli normalno bez dijelova mozga. Naime, od toga 6-7% odlazi na svjesnost, baratanje i obrada informacije. A pravo iznenađenje jeste da ostatak mozga je aktivan i zasigurno mu se ne može odrediti neka funkcija...bez njega(dobrog dijela) možemo da 'normalno' živimo...ali on radi... ćihu ćihu hu

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Koristimo... ali to ne znači da ne možemo na bolji način da iskoristimo
    Sve se može naučiti vremenom. Imamo sjajne kognitivne predispozicije

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Biće da vrtimo neku ranu verziju Viste unutra, čim 90% resursa ode na operativni sistem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na to su išli neki dokazi, rijetke fizičke povrede mozga i da su ljudi živjeli normalno bez dijelova mozga. Naime, od toga 6-7% odlazi na svjesnost, baratanje i obrada informacije. A pravo iznenađenje jeste da ostatak mozga je aktivan i zasigurno mu se ne može odrediti neka funkcija...bez njega(dobrog dijela) možemo da 'normalno' živimo...ali on radi... ćihu ćihu hu
    Gaul,ne lupetaj,momče moje mlado.
    Ako ja griješim,onda ti znaš o neurofiziologiji više nego mnogi vodeći neurofiziolozi.Nego,idemo korak po korak.
    Korak 1:
    U zadnjih 200 godina se nije mislilo da je mozak poput slijepog crijeva.Definitivno ni prije toga,nego ajd' da ne uspavljujem.
    Dokaz?Momčić po imenu Pol Broka,koji je prvi dao teoriju o stadijalnom,odnosno odvojenom funkcionisanju mozga.Dakle,mozak je podijeljen na regione kad funkcioniše,reče Broka i ostade živ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Pierre_Broca
    Korak 2:
    Ljudi nisu živjeli normalno bez djelova mozga.Primjer,molim.Po mogućstvu iz eksperimentalnog istraživanja,ali biću zadovoljan i anegdotom.Koji god dio mozga da povrijediš,funkcionisanje nečega je oštećeno.
    No,valjda sve zavisi od toga šta ti je potrebno za život.
    Not.
    Koristimo... ali to ne znači da ne možemo na bolji način da iskoristimo
    Sve se može naučiti vremenom. Imamo sjajne kognitivne predispozicije
    To je već druga stvar.Valorizovanje svojih potencijala je jedno - korištenje nekih 'novih','nepostojećih' - totalno drugo.
    Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Biće da vrtimo neku ranu verziju Viste unutra, čim 90% resursa ode na operativni sistem.
    Jebiga,kompleksni smo.PC nema oči i kožu,for one.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Iako je to teško objasniti trenutno, postoje ljudi koji su u stanju da učine nevjerovatno sa svojim umom.
    Postoji li ijedan propisno provjeren, ispitan i dokumentovan slučaj sličnih "nevjerovatnih stvari", i zašto ne?

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Postoji li ijedan propisno provjeren, ispitan i dokumentovan slučaj sličnih "nevjerovatnih stvari", i zašto ne?
    Ne postoji, ali će nekad postojati.
    Tek nekoliko hiljada godina upošljavamo mozak da radi stvari koje se ne tiču samo lova, ribolova i obrade zemljišta. Polako, ogromno putovanje je pred nama ukoliko nas ne strefi neko čudo iz kosmosa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Gaul,ne lupetaj,momče moje mlado.
    nema potrebe za ovim...
    Ako ja griješim,onda ti znaš o neurofiziologiji više nego mnogi vodeći neurofiziolozi.Nego,idemo korak po korak.
    Korak 1:
    U zadnjih 200 godina se nije mislilo da je mozak poput slijepog crijeva.Definitivno ni prije toga,nego ajd' da ne uspavljujem.
    Dokaz?Momčić po imenu Pol Broka,koji je prvi dao teoriju o stadijalnom,odnosno odvojenom funkcionisanju mozga.Dakle,mozak je podijeljen na regione kad funkcioniše,reče Broka i ostade živ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Pierre_Broca
    Očigledno nisi moj post pričitao u potpunosti. naime ja sam naveo da je potvrđena aktivnost mozga 98%, skenerskim snimanjem, dok se ranije smatralo da određeni dijelovi mozga uopšte nisu aktivni i da su poput slijepog crijeva. I onda sam naveo da su za to pružali neke dokaze gdje se dešavalo fizičko oštećenje mozga i ljudi su 'normalno' živjeli.
    Dakle...

Korak 2:
    Ljudi nisu živjeli normalno bez djelova mozga.Primjer,molim.Po mogućstvu iz eksperimentalnog istraživanja,ali biću zadovoljan i anegdotom.Koji god dio mozga da povrijediš,funkcionisanje nečega je oštećeno.
    No,valjda sve zavisi od toga šta ti je potrebno za život.
    Not.
    Ima puno primjera. Posebno mi je privukao pažnju rudar,miner zapravo iz SAD, kome je kroz glavu prošla metalna šipka. On je bio interesatnan slučaj čak i krucijalni dokaz za teoriju koju sam iznio gore, da su neki smatrali da su pojedini dijelovi mozga neaktivni.
    Takođe ovakvi slučajevi prilikom ispitivanja utvrđeno da particija mozga koja je fizički oštećena , odnosno njenu funkciju zna da preuzme druga particija.

To je već druga stvar.Valorizovanje svojih potencijala je jedno - korištenje nekih 'novih','nepostojećih' - totalno drugo.
    Upravo je to moja poenta priče. Mozak je 98% aktivan, znači vrši određene funcije, e sada valorizacija i iskorištenje tih resursa i tog rada je u pitanju...

Čudno...kako trgaš iz konteksta, da bi...šta?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nema potrebe za ovim...
    Bilo je kad sam počinjao post.
    Očigledno nisi moj post pričitao u potpunosti. naime ja sam naveo da je potvrđena aktivnost mozga 98%, skenerskim snimanjem, dok se ranije smatralo da određeni dijelovi mozga uopšte nisu aktivni i da su poput slijepog crijeva. I onda sam naveo da su za to pružali neke dokaze gdje se dešavalo fizičko oštećenje mozga i ljudi su 'normalno' živjeli.
    Dakle...
    Ja sam tvrdio nešto drugo.Da bar unazad 200 godina nije bilo govora o tome da se mozak smatra slijepim crijevom.Mislim da čak unazad 2000 godina to nije bio slučaj,ako ne i 5000,no 'ajd.
    A propo druge tvrdnje,pogrešno sam te razumio i dugujem ti izvinjenje.
    Izvini.
    Ima puno primjera. Posebno mi je privukao pažnju rudar,miner zapravo iz SAD, kome je kroz glavu prošla metalna šipka. On je bio interesatnan slučaj čak i krucijalni dokaz za teoriju koju sam iznio gore, da su neki smatrali da su pojedini dijelovi mozga neaktivni.
    Takođe ovakvi slučajevi prilikom ispitivanja utvrđeno da particija mozga koja je fizički oštećena , odnosno njenu funkciju zna da preuzme druga particija.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
    Fineas Gejdž,otac lobotomije.Nehotični,kao i puno očeva mimo njega.
    Nažalost,on je upravo dokazivao drugu teoriju,i prvi put čujem za to da je taj slučaj korišten kao dokaz za teoriju da je mozak smatran mrtvom površinom (za koju nisam siguran ni da postoji,zvuči mi kao neko srednjevjekovno ubjeđenje prije nego kao teorija),ali kako ti dugujem izvinjenje,neću insistirati na tome.
    Upravo je to moja poenta priče. Mozak je 98% aktivan, znači vrši određene funcije, e sada valorizacija i iskorištenje tih resursa i tog rada je u pitanju...
    Aye.
    Last edited by Čika Džo; 20-04-10 at 02:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
    Fineas Gejdž,otac lobotomije.Nehotični,kao i puno očeva mimo njega.
    Nažalost,on je upravo dokazivao drugu teoriju,i prvi put čujem za to da je taj slučaj korišten kao dokaz za teoriju da je mozak smatran mrtvom površinom (za koju nisam siguran ni da postoji,zvuči mi kao neko srednjevjekovno ubjeđenje prije nego kao teorija),ali kako ti dugujem izvinjenje,neću insistirati na tome.
    Nema potrebe da me štediš. Samo mi nije jasno šta pokušavaš da izboksuješ...i strašno je nepristojno što opet počinješ post sa potvrđivanjem uvrede.

Samo sam naveo da do skora za neke dijelova mozga se smatralo da nisu aktivni i da ničemu ne služe. Danas se zna da su aktivni ali se ne zna konkretno čemu služe (za neke djelove).

Da fizičko uništenje odnosno povreda mozga može da se 'premosti' i da čovjek funkcioniše 'normalno'...
    Evo odličan primjer čovjeka kojem je prošla šipka kroz glavu...

Ovo je prozrokovalo masovno oštećenje mozga...čudno jeste da je na uštrb nečega njegov mozak premostio oštećenje i nastavio rad. Ovaj čovjek je funcionisao gotovo normalno.
    Ali šta je izgubio? Koja sfera djelovanja mozga je ugašena? I kako je mozak izvršio prespajanje funkcija i aktiviranje drugih particija...itd...
    Last edited by gaul; 20-04-10 at 03:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je prozrokovalo masovno oštećenje mozga...čudno jeste da je na uštrb nečega njegov mozak premostio oštećenje i nastavio rad. Ovaj čovjek je funcionisao gotovo normalno.
    Ali šta je izgubio? Koja sfera djelovanja mozga je ugašena? I kako je mozak izvršio prespajanje funkcija i aktiviranje drugih particija...itd...
    Lobotomija je proces u kome se prefrontalni korteks odvaja od ostatka mozga.U prefrontalnom korteksu nalaze se centri koji se vezuju za donošenje odluka,rješavanje problema,kao i centri koji su vezani za ličnost.
    Fineas Gejdž je imao masovne karakterne promjene nakon ove nezgode,što je dovelo do daljih zaključaka.Dakle,lobotomija dovodi do promjena u ličnosti,kako su neki neurofiziolozi (tad su se zvali anatomi) zaključili.
    Lobotomija je doskora primjenjivana u psihijatriji sa nasilnim ili rizičnim pacijentima.
    Kako je mozak izvršio prespajanje funkcija? Teško ili nikako.Da je povreda bila drugačija,bio bi mrtav.
    Danas se pretpostavlja da je Fineas Gejdž imao dosta problema sa motorikom,ciklusom budnosti i spavanja,kao i da mu je ova nezgoda značajno smanjila životni vijek (umro sa 36 godina).Imao je poteškoća sa pamćenjem i bio neobično agresivan ukoliko je bio pod bilo kakvim pritiskom.
    Naravno,socijalno se adaptirao manje - više lako u onim zanimljivim vremenima.
    Samo sam naveo da do skora za neke dijelova mozga se smatralo da nisu aktivni i da ničemu ne služe.
    Djelimično tačna tvrdnja.
    Znalo se da ti djelovi nečemu služe i da su aktivni,samo se nije znalo o čemu se radi.Otkrivanje je počelo sa renesansom.
    Nema potrebe da me štediš. Samo mi nije jasno šta pokušavaš da izboksuješ...i strašno je nepristojno što opet počinješ post sa potvrđivanjem uvrede.
    Ništa.
    Nije potvrđivanje nego obrazloženje.A i nije neka uvreda.Svi ponekad lupetamo.
    Last edited by Čika Džo; 20-04-10 at 23:14.

Thanks Thanks Given 
    1,419
    Thanks Thanks Received 
    5,630
    Thanked in
    2,646 Posts

Bazirati svoju fundamentalnu životnu filozofiju na ideologiji i svijesti koja potiče iz starog vijeka i nije baš pretjerano pohvalno, s obzirom na ograničenost ljudskog znanja u tom periodu.
    Nekada (u stvari, sve do relativno skoro) su ljudi imali dobar razlog za to. Jednostavno nisu znali za ništa drugo, nisu imali mogućnosti da dodju do relevantnih saznanja. Taj razlog danas - bar u našem dijelu svijeta - ne postoji, što moderne vjernike čini za mene vrlo neobičnom sortom ljudi.
    Ne bih se složio.
    Mnogi naučnici su takođe bili vjernici, a nauka je dosta puta sebe demantovala novim istraživanjima,tako da neka sadašnja saznanja u budućnosti neće biti toliko relevantna.
    Prosto je začuđujuće kako je moguće da i dalje postoji veliki broj vjernika (u ovom slučaju hrišćana) kojima su na raspolaganju silna saznanja a uslijed kojih se nisu odrekli vjerske fantazije.
    Prošlogodišnji podatak
    Rimokatolici – oko 1 milijarda vjernika
    Protestanti (Evangelici, Reformirani, Anglikanci, Baptisti, Pentekostalci…) – 500 miliona vjernika,
    Pravoslavci – oko 200 miliona vjernika.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne bih se složio.
    Mnogi naučnici su takođe bili vjernici, a nauka je dosta puta sebe demantovala novim istraživanjima,tako da neka sadašnja saznanja u budućnosti neće biti toliko relevantna.
    Prosto je začuđujuće kako je moguće da i dalje postoji veliki broj vjernika (u ovom slučaju hrišćana) kojima su na raspolaganju silna saznanja a uslijed kojih se nisu odrekli vjerske fantazije.
    Starwalkeru, ja sad se pitam,, ? hm koji je smijesniji ? ti ili Sinan, :lolblue: ako si nama ovo pisao nemoj vise da pises ovako nesto, religija i nauka ko ulje i voda. E to pisi drugima a ne ovo. Da nioste ti i Ibn tu nedje zajedno?

Nabla Guest

Bilo je kad sam počinjao post.
    Aha. Postiš. A ovamo si, kao, nevjernik?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Naravno da dobar naučnik može da bude vjernik, kao i ateista da bude pošten i dobar čovjek.

To su nespojive stvari,bar tako smatram,u nekim situacijama gdje se poštuje naučna metodika.

Uopšte društvo funkcioniše po nekom religijskom principu. Dobri se nagrađuju a loši se kažnjavaju na osnovu nekih pravila.
    Nije tajna da se prave ovozemaljski vid pakla gdje se šalje čovjek da odsluži kaznu, gdje se sa moralnim popravljanjem on toga spašava,ili makar to je cilj. Međutim uticaj naučnog izražaja vjere koja se javlja u obliku religije koja apsolutno ima sve odgovore u svojim svetim spisima, jeste čist odraz upravo odstupanja od vjere.
    Kada se slao prvi brod van orbite planete, sve veće religije su osuđivale to, davale pretpostavke i sijale strah da će se desiti pogrmom svijeta i ekumene...to su upoređivali sa sindromom 'vavilonske kule' i da će žustro biti to kažnjeno. Ubrzo su se ujeli za jezik, sada pronalaze psalme i ajete koji govore da je to već kod njih bilo zapisano i da su oni to znali.

Mnogi odgovori se gube u izmaglici ne znanja...tu su hipoteze koje su osnov zdrave misli. A ponešto se i saznalo.

Samo se pitam gdje je vjera kod religioznih fanatika?
    Zašto imaju poriv da osujete progres?
    Očigledno od straha da se njihovo shvaćanje svijeta ne pokaže pogrešno, to je upravo manjak vjere.

Ima jedna divna knjiga od Karl Sagana, 'Kontakt', čak je snimljen i film...on je baš nekako najbolje simulirao ovaj fenomen, sukob religije i nauke i na jedan fantastičan način ih ujedinio.

Baš upravo jedan od likova predstavljen kao religijski fanatik postavlja bombu u jednom od brodova koji treba da se pošalje na to fascinatno putovanje. Čemu strah?

Sa druge strane Nobel kada je izmislio eksploziv nije ni slutio koliko će njegov pronalazak služiti za sijanje smrti, kao ni tesla da će se njegova struja koristiti za ubijanje i čuvena električna stolica, počasno ispočetka nazvana Teslina stolica.
    Kada se rade štetne stvari, one su štetne bez obzira koji metod štetočina izabrao. Ako u biblioteci odlučiš da ubiješ nekoga, mislim da je svejedno da li ćeš uzeti bibliju,kuran, enciklopediju ili vujaklijin rečnik i premlatiti nekoga na smrt.

Thanks Thanks Given 
    1,419
    Thanks Thanks Received 
    5,630
    Thanked in
    2,646 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Da nioste ti i Ibn tu nedje zajedno?
    U kojem smislu?
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by emanuil View Post
    Само ће у Рају, у вечном животу човек познати тајну страдања, схватиће да су овде, на земљи, жалости, напори, болести и туге велики благослов Божји: човек пије чашу из које је пио Сам Господ Исус Христос. Због тога ћемо у вечном животу захваљивати нашим непријатељима, захваљиваћемо клеветницима, онима који су се према нама неправедно односили, зато што су они, сами то не знајући, помагали нашем спасењу.
    Овде, на земљи, нам је много тога нејасно, али овде видимо само прву страницу Књиге која ће се открити у вечности, а тамо ћемо схватити сву дубину премудрости Божије, сву силу Његове љубави. -

Архимандрит Рафаил Карелин

Кажем, они који се муче у паклу, муче се, јер не могу да поднесу да их неко јарко воли...Потпуно је нетачно мишљење да су грешници у паклу лишени Божије љубави.Љубав је подарена свима једнако... Али љубав има двојаки учинак: она је мучна за грешнике, док је уживање за оне, који су живели у складу са њом.

Свети Исаак Сирин
    Ma zaj*ebavas.

Pardon, i Gospod Isus Hristos i Bog i sva ta tvoja kompanija gore se za'ebava i sprda s tvojom glavom, mrcio se ti, sta god da uzimas prestani vise, nagrdices se..
    Toliko ste morbidni i dosadni sa tim vasim zalostima i naporima koje smatrate sastavnim dijelom svacijeg zivota, preduslovima za put u Raj, da bi to toliko smijesno bilo, da nije zalosno..
    To ti je kao da vjerujes u djeda mraza.. Uskocice ti u dimnjak i donijece poklon ako budes dobar cijele godine.. e pa ti pod ovim 'dobar' podrazumijevas nekakvo samokaznjavanje citavog zivota,
    zivot po nekakvim pravilima iz Biblije ili okle vec, nebitno..
    I pokusaj nekad nesto sam da kazes, objasni nam malo svojim rijecima te tvoje 'vjerske osjecaje' umjesto sto citiras nekakve nebuloze arhimandrita i tih ostalih drogasha..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko oholosti na usnama jedne djevojke. Ti mora da si bez Stvoritelja stvorena. Mora da ti je bliski predak majmun.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Hahahahhahaha kakav odgovor ahahahaha
    jadno...
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Koliko oholosti na usnama jedne djevojke. Ti mora da si bez Stvoritelja stvorena. Mora da ti je bliski predak majmun.
    Ne bih bas da ti opisujem sad detalje mojega stvaranja, moji stvoritelji te puno pozdravljaju, eno ih u susjednu sobu..

Nego, sto velis, koje su mi prognoze, ima li mi spasa?

Page 3 of 24 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)