Page 71 of 715 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171571 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Kada se otvara Sveti Stefan?
    pa vec u julu ce poceti da prima goste ne punim kapacitetom, dok ce pocetkom septebra biti zvanicno otvaranje
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Stanje hotela koji su iz državnog vlasništva prešli u privatne ruke
    Njivice :
    RIVIJERA - ne znam što je sa njom,ali sam čuo da je extra uređeno.Sjecam se da je VEKTRA tražila da se i ona da njima,pa bi prošla ka tamaris i igalo

Igalo :
    Tamaris - porušen unutra i spolja
    Igalo - mislim da je istu sudbinu doživio nisam siguran
    Metalurg - nikšićki hotel koji je u stanju raspada dje su mi prije 2godine noćenje znači samo noćenje bez doručka naplatili 70e

Topla :
    Mađarski hotel ili nama poznat kao TOPLA
    Fino uređeno,samo što ima malo proseravanja što se tiče kupališta

Herceg Novi
    HOTEL PLAŽA
    Na svu sreću mislim da je VEKTRA nije burdala unutra ka ove na Igalo.
    U hotel se nije uložilo osim to što kupuju sijalice,papir i tome slično
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Isla sam od Novoga do Pg neki dan, iznad Markovica, ono dje su oni Romi, da li je neko primijetio prosirenje malo prije njih, dje je bilo dosta parkiranih kamiona, kako neko dosnosi zemlju i samo je oburdava dolje nizastranu. Uzas.
    Onda, malo naprijed, mnogo smeca pored puta, nikad to tako nije bilo na tom mjestu.
    Brajici i treca traka, kako se neko obogatio od para za taj dio puta, a evo ne potraja ni godinu dana, sve se sruchilo. Sezona ce a put je pao ispod puta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Stanje hotela koji su iz državnog vlasništva prešli u privatne ruke
    Njivice :
    RIVIJERA - ne znam što je sa njom,ali sam čuo da je extra uređeno.Sjecam se da je VEKTRA tražila da se i ona da njima,pa bi prošla ka tamaris i igalo

Igalo :
    Tamaris - porušen unutra i spolja
    Igalo - mislim da je istu sudbinu doživio nisam siguran
    Metalurg - nikšićki hotel koji je u stanju raspada dje su mi prije 2godine noćenje znači samo noćenje bez doručka naplatili 70e

Topla :
    Mađarski hotel ili nama poznat kao TOPLA
    Fino uređeno,samo što ima malo proseravanja što se tiče kupališta

Herceg Novi
    HOTEL PLAŽA
    Na svu sreću mislim da je VEKTRA nije burdala unutra ka ove na Igalo.
    U hotel se nije uložilo osim to što kupuju sijalice,papir i tome slično
    Zalili su mi se neki ljudi iz Svajcarske za Plazu,vele da je los.Tamaris je jedna obicna rusevina.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    pa vec u julu ce poceti da prima goste ne punim kapacitetom, dok ce pocetkom septebra biti zvanicno otvaranje
    To rekoše i prije 3 godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stranci navlače rukavice
    IAKO JE OSTALO SVEGA DESET DANA DO POČETKA KUPALIŠNE SEZONE, VEĆINA PLAŽA I DALJE PRLJAVA, OGORČENI TURISTI U IGALU SPREMNI DA IH SAMI OČISTE
    Budva/Bar/Herceg Novi - Ukoliko zakupci do 1. maja ne srede kupališta duž crnogorske obale, neće moći početi da rade, kategorični su u “Morskom dobru”.
    Poslije prozivki iz budvanskog SNP-a da je sezona već počela, a da plaže još nijesu ni očišćene, iz tog javnog preduzeća juče su ponovili da su svi zakupci kupališta dužni da do 1. maja pripreme plaže.
    Portparol “Morskog dobra” Sandra Radulović rekla je da su korisnici djelova zone kojom gazduje to preduzeće dužni da zaključe ugovor ili aneks sa njima prije početka kupališne sezone, odnosno prije 1. maja.
    “Prilikom sklapanja ugovora, korisnik dobija katastarsku skicu dijela morskog dobra koji mu se ustupa na korišćenje, rješenje o lokaciji i urbanističko-tehničke uslove za sve odobrene privremene objekte, rješenje o postavljanju ugostiteljskih i trgovinskih objekata i uslove za organizaciju kupališta sa skicama”, navela je Radulović.
    Ona je dodala da će poštovanje ugovornih obaveza biti predmet stalnih kontrola ovlašćenih službenika “Morskog dobra” i nadležnih republičkih inspekcijskih službi.
    “Prije nego kupalište otpočne sa radom, korisnici su dužni da pribave saglasnost o ispunjavanju uslova za rad kupališta, a na osnovu sačinjenog pozitivnog zapisnika o obavljenoj kontroli komisije koju čine predstavnici Ministarstva turizma, Lučke kapetanije, Crvenog krsta i ‘Morskog dobra‘. Ukoliko kupalište nije pripremljeno, korisnik od komisije neće dobiti pozitivan zapisnik, a time ni saglasnot da može započeti sa obavljanjem djelatnosti”, upozorila je Radulović.
    Kontrolu saglasnosti o ispunjavanju uslova za rad kupališta, dodala je ona, tokom sezone obavljaće Republička turistička inspekcija.
    “Na seminaru održanom prošle sedmice pozvali smo sve korisnike da otvore kupališta do 1. maja, kada će komisija započeti i kontrolu”, kazala je Radulović.
    Jedan od preduslova za dobijanje saglasnosti je da, kako je navela, korisnici moraju da potpišu ugovor i sa lokalnim komunalnim preduzećima, kako bi se obezbijedio uslov za održavanje čistoće na plažama.
    U priobalju barske opštine komunalci rade punom parom, shodno dogovoru Komunalnih djelatnosti i Opštine.
    Tako su samo juče pokupili više od 20 velikih kesa otpada sa poteza od Gradske plaže ispred Dvorca kralja Nikole i hotela „Prinses“, pa sve do pješačkog mosta na rijeci Željeznici.
    „Vijestima“ je juče u preduzeću rečeno da se akcija čišćenja plaža nastavlja i prema Žukotrlici, ali i u Sutomoru i na Velikom pijesku.
    Svi zakupci plaža, kako su naveli u Komunalnim djelatnostima, imaju sezonske ugovore sa tim preduzećem za odvoz smeća.
    Duž hercegnovske obale većina plaža još nije spremna da dočeka turiste. Na kupalištima, kako onim koja su zakupljena, tako i na onim koja nemaju zakupce, smeća ima.
    Zakupci tek sada, deset dana pred početak kupalište sezone, uređuju plaže nasipanjem pijeska.
    U Igalu, gdje sezona počinje ranije nego na drugim djelovima crnogorske obale, situacija je ista.
    Najbolje ju je nedavno na skupštinskom zasjedanju oslikao dr Milan Obradović, dekan Visoke škole sestrinstva “Kraljica Jelena”, smještene u Institutu “Igalo”.
    On je kazao da su plaže u Igalu toliko prljave da su strani turisti namjeravali da kupe rukavice i organizuju čišćenje.
    “Holanđani, Norvežani i Šveđani, koji su naši gosti u Institutu, ne mogu da shvate da plaže nijesu briga grada i građana. Mi počinjemo sezonu u februaru i martu kada nam dolaze prve grupe gostiju, a plaže se sređuju i čiste od maja. Zakup plaža, koji daje ‘Morsko dobro‘ se tada ugovara, pa se plaže poslije toga čiste”, rekao je Obradović.
    To, dodao je on, goste ne interesuje, niti bi trebalo da je njihova briga.
    “Naši gosti u Institutu vide nebrigu o gradu. Igalo ima samo dobru zdravstvenu ponudu i tradiciju, a ostalo mu nedostaje”, zaključio je Obradović.
    Hercegnovska “Gradska čistoća” ugovorila je sa “Morskim dobrom” preuzimanje brige o čišćenju plaža.
    Međutim, taj posao će započeti tek kada se okonča ugovaranje sa zakupcima. A, 1. maj je na pragu...

Sa Velike plaže 216 vreća smeća

Ulcinj - Čišćenjem zaleđa Velike plaže u okolini kupališta Safari, juče je u Ulcinju simbolično obilježen nastupajući Dan planete Zemlje.
    U akciji, koju je pokrenulo Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine, a organizovali “Morsko dobro” i ulcinjsko Komunalno preduzeće, učestvovali su i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode, OEBS-a, Opštine Ulcinj, Hidrometeorološkog zavoda, Komunalnog preduzeća iz Bara, NVO „Zeleni korak” i „Bojana”, kao i djeca vrtića i učenici osnovnih škola.
    Sandra Radulović iz „Morskog dobra” kazala je za „Vijesti” nakon tročasovne akcije da su aktivisti prikupili 216 vreća raznog otpada.
    „Pored redovnog godišnjeg ugovora o održavanju čistoće u zoni morskog dobra, naše preduzeće je za čišćenje 1.045 kubika evidentiranih divljih deponija šuta i komunalnog otpada u zaleđu Velike plaže, zaključilo ugovor za Komunalnim preduzećem iz Ulcinja, koji vrijedi 35.000 eura”, kazala je Radulović.
    Ona je ocijenila da je akcija bila veoma uspješna uprkos tome što je imala simboličan karakter i što je izvedena na relativno maloj površini oko kupališta Safari gdje je za sve učesnike priređen i koktel.
    „Zadovoljni smo i apelujemo da akcija bude nastavljena jer pored organskih stvari i onoga što je biološki i prirodni sadržaj mora, tu je bilo i puno onoga što su bacili ljudi. More nam često vrati ono što mi njemu damo”, kazala je Radulović.
    Direktor Komunalnog preduzeća Kaplan Mučaj rekao je da će akcija biti nastavljena i narednih dana. „Već sedmicu smo, shodno ugovoru sa ‘Morskim dobrom‘, angažovani na čišćenju divljih deponija u zaleđu Velike plaže. Tako će biti sve dok i posljednja deponija ne bude uklonjena”, kazao je Mučaj.
    Je li to ta dodatna vrijednost koju turisti dobiju, boraveci u CG.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Morsko dobro je napravljen samo da bi pare sa primorja isisavali za pg

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Veri View Post
    Morsko dobro je napravljen samo da bi pare sa primorja isisavali za pg
    Vala istina, meni je kuca 500 metara od mora i isto je u zoni Morskog zla....ako ocu popraviti kokosinjac, trebam ici u ministarstvo uredjenja prostora ili kako se vec zove. A ne razumijem sto se ovaj narod na primorje dopusta da ga ove usi iskoristavaju. A pogotovo me tivcani nerviraju, od svih bokeljskih opstina jedino oni imaju predsjednik sa strane, tacnije sa planine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nadam se da ce se i Hrvati nasmijati duhovitosti njihovih komsija...

VIDEO: Parodija iz Dežele
    Slovenci: Hrvatska je zemlja pravih guzica

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

ahahahahahaha a jos sudija priznade kos u zadnjoj sekundi..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Nadam se da ce se i Hrvati nasmijati duhovitosti njihovih komsija...

VIDEO: Parodija iz Dežele
    Slovenci: Hrvatska je zemlja pravih guzica

Hvala lepo
    Slovenci (Hrvati) i humor... to ne ide zajedno...
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Tako lijepa, a tako skupa

Dosad ste plaćali ulaz na plažu? E sad ćete i tuš!

Gradovi na hrvatskoj obali sve češće spominju velike račune za tuševe na svojim plažama, no neki od njih i za to su već pronašli rješenje. Protiv krize će se boriti i uvođenjem tuševa, čije će korištenje svaki turist morati i platiti.

Vež za ovo ljeto na 17 tuševa na makarskoj plaži ugradit će se automati na kovanice od 2 kune. Također će se ugraditi poseban sustav uštede vode i energije, pa će se umjesto 18 litara u minuti trošiti 6 litara vode.

Način je to na koji je vlast u Makarskoj riješila "kuknjavu" predsjednika NO Vodovoda, HDZ-ovca Stjepana Eljuge, koji je na Gradskom vijeću kazao kako treba smanjiti troškove vode na tuševima plaža. Prema njegovim riječima, račun za vodu po jednom tušu dosegne i do 60.000 kuna. Razlog je, kaže, tuširanje dozvoljeno u neograničenim količinama, ali i neispravni tuševi kroz koje stalno teče voda.

Ograničenjem trajanja tuširanja, tvrde zagovornici, izbjeglo bi se šamponiranje na plaži, jer prljava voda zagađuje more, a i uštedjelo bi se.

"Ako se uzme da se u jednom danu na makarskoj plaži kupa 15 tisuća ljudi i ukoliko pomnožimo s cijenom po jednom tuširanju od 2 kuna dobit ćemo cifru od 30 tisuća kuna. Pomnožimo to sa 100 dana sezone što daje rezultat od 3 milijuna kuna. S tolikim novcem Grad bi mogao podmiriti kompletnu potrošnju vode", izračunao je Eljuga.

Kao primjere za uvođenje plaćanja tuširanja naveo je Španjolsku i Francusku ali i Istru. Njegov prijedlog ubrzo je prihvaćen, a Grad je rješenje dogovorio u srijedu s predstavnicima njemačke tvrtke Preval d.o.o., piše Jutarnji list.
    Obzirom da je sve kod nas c/p politika...Ocekujte i ovo...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala Lepo
    Ali sa slanom vodom!
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Hvala Lepo
    Ovo podržavam 200 posto. Radio sam na plaži i znam što znači rasipanje vode na tuševima, pogotovo kad se parkiraju kamperi, bajkeri, backpackeri, biciklisti i ostali pa navale na tuširanje sa šamponima, sapunima, gelovima za tuširanje i ostalim preparatima, pa onda gost plaže čeka pola sata da dođe na red za jednominutno tuširanje. Da ne spominjem djecu kojima je uživancija dotrčat pod hladan tuš pa skočit u more i tako po deset puta zaredom. Računi za vodu su malo kad bili ispod 10.000 kuna mjesečno pa računaj. Tuševi se doslovno nisu gasili od 8 ujutro do 8 navečer.

Jedan koncesionar jedne plaže se ima već nekoliko godina dosjetio i ugradio na tuševe automat na žetone. Tko se hoće tuširati ode na šank, plati 1 kn, dobije žeton i ima 1 minut tuširanja. Nitko se buni, tuševi isplaćuju sve račune vode (i one na šanku i u wc-ima), na tuševima je manja gužva i svima dobro.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hvala Lepo
    pa to treba i odavno da se uvede
    pa sto ako je c/p
    treba izmisljati toplu vodu na tusevima je li? :zzz:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ovo podržavam 200 posto. Radio sam na plaži i znam što znači rasipanje vode na tuševima, pogotovo kad se parkiraju kamperi, bajkeri, backpackeri, biciklisti i ostali pa navale na tuširanje sa šamponima, sapunima, gelovima za tuširanje i ostalim preparatima, pa onda gost plaže čeka pola sata da dođe na red za jednominutno tuširanje. Da ne spominjem djecu kojima je uživancija dotrčat pod hladan tuš pa skočit u more i tako po deset puta zaredom. Računi za vodu su malo kad bili ispod 10.000 kuna mjesečno pa računaj. Tuševi se doslovno nisu gasili od 8 ujutro do 8 navečer.

Jedan koncesionar jedne plaže se ima već nekoliko godina dosjetio i ugradio na tuševe automat na žetone. Tko se hoće tuširati ode na šank, plati 1 kn, dobije žeton i ima 1 minut tuširanja. Nitko se buni, tuševi isplaćuju sve račune vode (i one na šanku i u wc-ima), na tuševima je manja gužva i svima dobro.
    Sasvim pristojna cijena, samo u CG odmah mnoze putaxputa.

pa to treba i odavno da se uvede
    pa sto ako je c/p
    treba izmisljati toplu vodu na tusevima je li? :zzz:
    Izgleda da treba, jer tople i nema ... Ili ste to pitanje postavili sami sebi gospodine Veri?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nemoj gospodine kada pricamo o tusevima. Pod tusevima smo svi isti
    Nekome treba hladan, nekome topao tus.
    U svakom slucaju ovo nije neka vijest. Ne treba mnogo logike da bi se shvatilo da je voda
    najvazniji resurs i da nema rasipanja, posebno ne dzabe.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nemoj gospodine kada pricamo o tusevima. Pod tusevima smo svi isti
    Nekome treba hladan, nekome topao tus.
    U svakom slucaju ovo nije neka vijest. Ne treba mnogo logike da bi se shvatilo da je voda
    najvazniji resurs
    i da nema rasipanja, posebno ne dzabe.
    Samo odgovorite, chiji je to resurs?
    Dobro je sto samo po par dana gostujem i u Cro i u CG, inace ... Ipak mi vise odgovaraju drzave gdje o tome nema ni pomisli.
    Gospodin bracodubrovnik je naveo nesto zanimljivo usput.. tj. da naplacivanje tusa isplacuje sank i toalet. Obzirom da cijena pica i hrane od strane vlasnika "sanka" u sebi sadrzi i kompletan servis... Ovo vec postaje zanimljiva i ne bash "ekoloshki" bitna naplata.
    Razumijem da su donedavni veci komunisti od sovjetskih komunista naprasno postali veci kapitalisti od vodecih kapitalistichkih drzava ...ali sto je mnogo - previse je.
    Drago mi je sto u USA, zapadnim drzavama Evrope, Azije, Afrike, Australije i Juzne Amerike nema takvih gluposti (bar ja ne vidjeh).
    EX YU matematichari su ideoloshko chudo.. Kad racunaju za svoj dzep.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-04-10 at 15:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pocni da nabrajas od dinastije Ming pa do Marksa... sa komunizmom i kapitalizom
    Ovo je dobra stvar jednostavno da se voda ne bi rasipala.
    Ja znam ciji je resurs voda, s obzirom da sam u tome zadnjih 20godina, ali za tebe nijesam
    siguran. Ne valja biti sveznalica opste prakse Majo... Rasplini se kvalitet kao.... gas

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam samo turista g. Vieri, a experstvo za "resurse" ostavljam Vama.
    To sto "derete" narod pricajuci bajke o "chuvanju" vode, a onda privatnici ubiraju korist pravdajuci sa svachim, a necete da postavite ni normalnu slavinu a kamoli neku koja ima senzor ili na potisak za odredjenu kolichinu vode... Tu pricu ostavite za one koji nazalost ne znaju pa padaju na takve gluposti.
    Rekao bi covjek da se radi o Cadu ili Nigeru pa restrikcije i chudesa.
    Obidjite malo svijet pa cete i sami znati o chemu pricam, da ne brkate sa experstvom za prirodne resurse.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Samo mi reci tamo gdje si ti, sada trenutno, da li je voda sa cesme
    pijaca?
    Zvucis mi kao jos jedan ogorceni paradajz turista. Hrdjavom.....
    Svu vodu koja prodje preko tusa neko mora da plati. Ako ti se ne svidja kao turisti, da das 15centi, kao npr u DU sto braco napisa, za minut tusiranja - mijenjaj plazu, grad, destinaciju.
    Zasto da obilazim svijet?
    Lijepo mi je u CG, svega ima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

I Majo pozdrav od cika Vieria

buc buc

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sad ste se opisali...
    Obzirom da mi je zao taj jadni izmanipulisani narod i koliko ga pljachkaju na najgluplje fore... Reagovah. A uostalom... Izgleda da svako ima mjesto i uslove koje zasluzuje prvenstveno po vaspitanju i obrazovanju.
    Chim se Vi sprdate "paradajz" turistima, sve je jasno...
    Samo se pitam kao zapadni kapitalista ..gdje su Vase granice.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne odgovori mi za pijacu vodu Majo?
    Dodje li ti sto marovic od grblja?

Page 71 of 715 FirstFirst ... 216167686970717273747581121171571 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)