mos li nam nabrojat tih par "jakih imena" cisto da imamo kao orijentir?
She is only here to annoy herself!
TipiCHKi za kvazi drzave,
dhje se politika vishe placa nego profesura na UNIVERZITETU,
takve drzave nemaju BUDUCNOST,
jer se u CIVILIZOVANIM drzavama, samo neuspjeshni privrednici, sindikalci i nauchnici, doktori bave politikom,
to je PROFESIJA ZA ONE KOJI SU PROMASHILI PROFESIJU,
kod nas je to PUNI POGODAK,
sa neba pa u REBRA.
Sve LJUDSKE VRIJEDNOSTI su devastirane,
lov u mutnom se nastavlja,
i dalje ce LUDI DA JEBU ZBUNJENE,
CRNO CHELJADE CE JOSH VISHE POCRNJET.
Teshko nama sa vama,
znam ja nas, hebo ja nas&VAS.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Da kao Obama. Koji glupan! Vidi mu se da je bivši urednik Harvard Law Review. A tek ono faslače od ministra francuskoga koji je recimo erudita medievalne poezije... Ili onaj što osnova Ljekare bez granica... pih! Nema nas u svijet da intelektualci idu u politiku!
Ovo se i meni čini najvjerovatnijim scenariom, s izuzetkom toga što ja mislim da je ovo posljednji mandat ovog (jedinstvenog) DPS-a. Dakle, scenario mi izgleda realan. barem sudeći po tome kako izgledaju figure na tabli i kako su raspoređene na današnji dan. Sve dok se bude Đukanović zadržavao u politici gotovo se ništa neće promijeniti u odnosu snaga. Moguće da se par lica promijene na čelu opozicije a od njihove pobjede Đukanovićevog DPS-a, gotovo sam ubijeđen - nema ni govora.
Opozicija će vjerovatno učiniti sve da održi svoje pristalice na okupu čekajući cijepanje DPS-a iz koga će nastati najmanje 3 partije. Nakon toga ja očekujem da pod izgovorom i u ime "budućnosti" jedan kooperativniji dio opozicije formira koaliciju sa onim dijelom današnjeg DPS-a koji bude imao međunarodnu podršku.Taj dio ne vjerujem da će nositi ime "DPS" već neko sasvim deseto i to daleko i od asocijacije na bivši DPS. Ipak puno ljudi koji budu u vrhu te nove partije biće lica koja su politički bila prepoznatljiva i u DPS-u. Treba li reći da će priča koju budu pričali biti neka "nova" i potpuno "reciklirana" u odnosu na ovu današnjeg DPS-a.
Nikakvo naročito čudo (a najmanje revolucija) se neće dogodit, no ipak završiće se prva etapa života ponovno rođene Crne Gore, koju će istoričari vjerovatno kolokvijalno nazivati - era Đukanovića.
Last edited by El Re; 24-04-10 at 16:34.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Slogan je čist proizvod Milićevog ličnog vizionarstva koji radi nemoguć posao reforme sopstvene partije, ali i reforme pristupa političkoj borbi u redovima kompletne opozicije. Iako se radi o čovjeku srpskog nacionalnog opredjeljenja koji bi rado vidio da Crna Gora ponovo postane kulturološki (ali i politički) satelit Srbije, on je dao veliki doprinos da neki dinosaurusi u opoziciji počnu da misle u skladu s vremenom i prostorom u kom žive.
Srđan Milić je najbolje što se opoziciji moglo dogoditi u zadnjih 10 godina. Ipak, on ima protiv sebe jako puno onih koji ne razumiju njegov način borbe i mnogi mu zamjeraju nedostatak "jasnih i tvrdih" stajališta kao i nedostatak lične harizme. Ja sam samo zabrinut da oni koji jedva čekaju da ne uspije, ne iskoriste njegovo liderstvo u ovoj koaliciji (u koje ga je ugurala njegova partija) kako bi za gotovo sigurno loš rezultat, njegovi opozicioni konkurenti - okrivili samo njega.
I da dodam, radi se o izuzetno inteligentnom, doslednom i poštenom čovjeku a ovo poslednje je danas rijetkost sresti na političkoj sceni CG.
Ipak, na žalost, ime koalicije je još uvijek tek više prijemčiv slogan nego bilo kakvo opoziciono suštinsko pomjeranje stavova u odnosu prema Crnoj Gori kao nezavisnoj i suverenoj državi.
To je samo dokaz lične spoznaje nekoliko opozicionih partijskih funkcionera da se populističkom, a još manje "srpskom" retorikom, jednostavno ne može postati vlast u Crnoj Gori. Populizam i "srbovanje" znače gubitak utakmice i prije njenog početka. A i red je bilo da nakon 14 izbornih ciklusa to više nauče makar neki među njima.
Dakle, i pored svega, ovo jeste jedan evolutivan korak pa makar bio i mali. Jako je velik jer nas ova opozicija godinama nije prijatno iznenadila bilo čim što bi nas uvjerilo da su sposobni da se mijenjaju. Ne treba se zanositi, na tom putu svog "sretanja" sa većinskom podrškom opozicija će morati da učini još jako mnogo koraka. No ja ovo vidim kao početak puta i valja ga ohrabriti.
Ponavljam, tim više to cijenim jer je izraz svijesti i vizije samo jednog čovjeka - Srđana Milića.
Iako je u pitanju tek ime koalicije, jeste dobar nagovještaj nečega što može i izostati ukoliko se prerano ugasi politička zvijezda sadašnjeg lidera SNP.
Last edited by El Re; 24-04-10 at 17:09.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Poštovani Milovane...ne znam što da kažem a da pritom ne pomenem Vilija Branta, Putina, Obamu, Galija, Margaret Tačer ili stotinu drugih imena koji ti ovako po svom običaju (vjerovatno ne razmišljaći puno) smjesti u red "neuspjeshnih privrednika, sindikalaca i nauchnika".
Zbog čega uopšte pišeš u rubrici politika ako se toliko ježiš i same pomisli na nju?
Da li ti je konzistentan stav da najbolji treba da se bave politikom, a onda kad najbolji (a profesori od po 60 godina su definitivno bolji dio CG društva) odluče da se bave tim poslom, ti ih proglasiš neuspješnim budalama...
Ne valja takva brzopletost Milovane.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
E to je nesto drugo![]()
Nije da bih se Cedom Dobrovicem bas ponosio, da ne komentarisem ostale![]()
Znaci li to da će Vujica biti i skupstinu Podgorice? Stvarno bi bio red jer kako je krenulo Vujica ce biti i u Sigurnu zensku kucu neki funkcioner
Eto Hari tvoj post pokazuje da se u CG uspjeh ne prašta..
Koji uspjeh? Ne radi se uopste o uspjesima vec zalosnoj cinjenici da su isti ljudi od parlamenta do preśednika mjesne zajednice. Najpametnijem i najglupljem dan traje jednako i sumnjam da neko ima vremena da se bavi problemima sa MMF-om i o tome da li ce se asfaltirati neka ulica ili kako sprijeciti da se ne kradu sahte na Starom aerodrumu. Jedan posao mora trpjeti a zivot uci da je to uvijek onaj tezi komplikovaniji.
evo recimo karijere jednog Danca... iz fotelje u fotelju... i to je svestran i sposoban mnogo
Lars Barfoed
Minister for Family and Consumer Affairs
2005 – 2006
Minister for Transportation
2008 – 2010
Justice Minister of Denmark
2010–present
koliko vidim to je diplomirani pravnik tako da mu osim saobracaja (mada i tu ima dosta pravnih pitanja) ostala 2 ministarstva leze![]()
pravnik sve zna.
A jesu li svi ti profesori imali knjizicu KP? Ili, da li su postali profesori na preporukama svojih profesora sa KP preporukama? Ako jesu....
Hvala Lepo
Poshtovani OSKAR,
Ne jezim se na politichare,
nego na podcjenjivanje i mizerne plate Doktora medicine i Profesora u odnosu na plate politichara, u svakoj PROFESIJI ima izuzetaka,
ali ne postaje svako Doktor medicine i Profesor univerziteta,
za te profesije je potrebno znanje a ne poslushnost i podanishtvo.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Univerziteti u CG sve sa rezultatima jednostavno- fantastichni, pa i to govori o zalaganju njihovih profesora, renomea...Studentski odborasi u svoje i ovo vrijeme, u doktorsko SK pero itd. Prvo su bili clanovi partije, pa studenti, a onda u savezima, pa podobni, ugodni, onda magistri, pa opet doktorirali na istom tom PG slavnom komunistichkom Univerzitetu sa kapitalistichkim ugodjajima, a do doktorata su imali josh xyz funkcija.... Iskoristeni, i izmrcvareni kapaciteti do maksimuma... Vecina...
Greota... od studenata...
Hvala Lepo
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Mozda buduci DR ima dislekciju,nista strasno,dok dobro vidi ono sto napise......
većina građana zna čitati pa opet nikakve fajde od toga...
možda čovjek ne može čitati... možda ima neki oblik sinestezije... čita u bojama...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks