Page 40 of 108 FirstFirst ... 303637383940414243445090 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Spidey131 View Post
    Dajte ljudi ne sprdajte se, to je tako ocigledo da vas neke stvari bole kad je Islam u pitanju i onda kao na foru izigravate sotonu da bi opsovali, islam tj. muslimane.
    Spajdi,vidim da je ona prošla pedala koju stavih nestala,pa ću je postavit' opet.

"And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

epic fail.

Ne znam sto je toliko tesko prihvatiti da se Islam siri i svakog dana je sve vise ljudi koji prelaze u Islam (pa i sam Vatikan je priznao) mada tehnologija je toliko napredovala da i ne mora niko nista da prizna, jednostavno cinjenice su tu ko oce da zna... Nego posebno me zacudjuje ponasanje ovih kvazi ateista sa foruma... nego znam ja dobro trip Pravoslavcima u CG pa lako mogu provalit i ove forumase koji izigravaju na forum... pitaj Pravoslavca u CG je li vjernik on ce ti reci ne ja sam ateista, i moji su ateisti... a da im odes po kuca, stanove, sve neke karikature, te Sveti sava, Ostrog itd... naravno da se razumijemo, ja volim to i postujem, ipak je bolje biti vjernik nego nevjernik pa bila to i pogresna vjera...

evo sad za ovaj uskrs, poslao sam sms kolegi Pravoslavca da mu cestitam uskrs i nadjoh neku finu poruku preko neta i poslah mu... zove drug da se zahvali kao hvala ti puno, prijatno si me iznenadio ovo ono mada veli ja sam ateista

Dajte ljudi ne sprdajte se, to je tako ocigledo da vas neke stvari bole kad je Islam u pitanju i onda kao na foru izigravate sotonu da bi opsovali, islam tj. muslimane.
    Kad bi bar dao neki argument jer to sto ti pricas je samo tvoje misljenje. Sto bi Big Lebowsky rekao: "Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man"

Islam moze da se siri ali pitanje je gdje se siri. Siri se u zaostalim sredinama. Sa Istoka se siri u Afriku koja je u jos gorem stanju. Ali religija u razvijenijim drzavama polako ali sigurno odumire. U najrazvijenijim demokratskim zemljama Evrope vecina stanovnistva su ateisti. Vidis li sablon ovdje: razvijene zemlje - vise ateista, nerazvijene zemlje - vise vjernika, u ovom slucaju Muslimana jer pricamo o Islamu. Pogledaj samo podatke koliko je procenata Ateista u Francuskoj, Holandiji, Svajcarskoj itd. Ili u tehnoloski najrazvijenijoj zemlji svijeta - Japanu i bice ti jasno da religija koci napredak.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Kad bi bar dao neki argument jer to sto ti pricas je samo tvoje misljenje. Sto bi Big Lebowsky rekao: "Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man"
    Gle slucajnosti bas sam malo prije citao neke citate sa tog filma

Islam moze da se siri ali pitanje je gdje se siri. Siri se u zaostalim sredinama. Sa Istoka se siri u Afriku koja je u jos gorem stanju. Ali religija u razvijenijim drzavama polako ali sigurno odumire. U najrazvijenijim demokratskim zemljama Evrope vecina stanovnistva su ateisti.
    Grijesis i to boldovano, pogledaj malo statistiku u Francuskoj, Njemackoj koliko ljudi prelaze masovno u Islam... aj brate pa baci neku statistiku :twist:

Vidis li sablon ovdje: razvijene zemlje - vise ateista, nerazvijene zemlje - vise vjernika, u ovom slucaju Muslimana jer pricamo o Islamu. Pogledaj samo podatke koliko je procenata Ateista u Francuskoj, Holandiji, Svajcarskoj itd. Ili u tehnoloski najrazvijenijoj zemlji svijeta - Japanu i bice ti jasno da religija koci napredak.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Gle slucajnosti bas sam malo prije citao neke citate sa tog filma
    Ti mislis da je slucajnost, ali ja znam da si ti gledao te citate
    Grijesis i to boldovano, pogledaj malo statistiku u Francuskoj, Njemackoj koliko ljudi prelaze masovno u Islam... aj brate pa baci neku statistiku :twist:
    54% stanovnistva Francuske su Ateisti. To sto Muslimana ima vise od drugih vjera nije bitno, bitno je sto je vise Ateista.
    Last edited by VanjaTheMan; 25-04-10 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Većina ne govori o tome ko je na ispravnom putu. Sve religije kada su se pojavljivale imale su najviše sljedbenika među siromašnim slojem stanovništva. Sjeti se šta kaže Isus: blago siromašnima, jer je njihovo carstvo nebesko. Tako je bilo i u islamu, bogati sloj stanovništva, nije htio da prihvati islam, zbog ekonomskog interesa prodaje kipova, i mnogoih drugih privilegija. Tako da moj ateistiću, priča ti je prazna.
    Last edited by Ibn Sinan; 25-04-10 at 11:39.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Većina ne govori o tome ko je na ispravnom putu. Sve religije kada su se pojavljivale imale su najviše sljedbenika među siromašnim slojem stanovništva. Sjeti se šta kaže Isus: blago siromašnima, jer je njihovo carstvo nebesko. Tako je bilo i u islamu, bogati sloj stanovništva, nije htio da prihvati islam, zbog ekonomskog interesa prodaje kipova, i mnogoih drugih privilegija. Tako da moj ateistiću, priča ti je prazna.
    1. Samo Hriscanstvo i Islam. Sve ostale religije su od pocetka bile propovjedane od strane vlasti
    2. Ali kad siromasni sloj prihvati Islam i kad bogati vise nemaju kome da prodaju kipove i ostale gluposti cik pogodi sta ce da urade...
    3. Ne bih rekao.
    4. Stavljas zareze gdje im mjesto nije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

epic fail.

Ne znam sto je toliko tesko prihvatiti da se Islam siri i svakog dana je sve vise ljudi koji prelaze u Islam (pa i sam Vatikan je priznao) mada tehnologija je toliko napredovala da i ne mora niko nista da prizna, jednostavno cinjenice su tu ko oce da zna... Nego posebno me zacudjuje ponasanje ovih kvazi ateista sa foruma... nego znam ja dobro trip Pravoslavcima u CG pa lako mogu provalit i ove forumase koji izigravaju na forum... pitaj Pravoslavca u CG je li vjernik on ce ti reci ne ja sam ateista, i moji su ateisti... a da im odes po kuca, stanove, sve neke karikature, te Sveti sava, Ostrog itd... naravno da se razumijemo, ja volim to i postujem, ipak je bolje biti vjernik nego nevjernik pa bila to i pogresna vjera...

evo sad za ovaj uskrs, poslao sam sms kolegi Pravoslavca da mu cestitam uskrs i nadjoh neku finu poruku preko neta i poslah mu... zove drug da se zahvali kao hvala ti puno, prijatno si me iznenadio ovo ono mada veli ja sam ateista

Islam se šiti ?
    Gdje?

Fascinantan je vaš uski islamocentrični pogled na svijet. Čak i ateizam je maska da bi naudio tebi i da bi se dobio kredibilitet i mogućnost da se opsuješ. Zašto misliš da bilo koji vjernik koji želi da opsuje bilo kog muslimana ne da sebi za pravo to, nego već mora da se odrekne Boga da bi to isto uradio.
    Nevjerovatno patetična konstantacija.

Spominješ neke karikature Hrišćana kroz njihove domove. Zar nije i to jadno, ako već te neko pozove u sopstveni dom kao prijatelja posmatrati dio njegovog kulturnog ili vjerskog bića na ovakav način?

Želja za nekom dominacijom, sa nekim usiljenim oreolom veličine...
    Jednom prilikom ako ikada odeš do Carigrada posjeti monument Aja Sofia pa pogledaj preko puta i uviđećeš iskopleksiranost Islama.

Kad se već pozivaš na brojke, treba da budeš svjestan da je Hrišćanstvo još uvijek daleko ispred Islama. Dok i ta nerealna brojka na koju se Islam poziva se drži na staklenim nogama. U državama gdje Islam je preuzeo inicijativu oslikava se jad i bijeda, gdje se kolju ljudi i kidaju im se glave, gdje se širi histerični teror da bi se očuvala religijska kompaktnost. Krvave slike koje se rade u ime Boga svakog čovjeka sablažnjuju ma bilo koje vjere bio.

Dobro se zapitaj zašto Islam u sopstvenim domenima sankcioniše bilo koji vid individualizma ?
    Čega se to plaši?

Od ovog vijeka je vaseljena očekivala možda i previše. Siguran sam da najgori pesimista nije mogao zamisliti da će postojati države u kojima vlada teokratizam i u kome se sprovodi inkvizicija. U kome po osudi se ljudi kolju,javno šibaju jer su zgriješili ili postavili nezgodno pitanje o religiji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti si najbolja slika koja govori sama o sebi. Zašto vidiš trun u oku brata svojega, a ne vidiš brvno u svom. Najčešće ako neko pokazuje prstom u nekoga i optužuje ga, tri prsta su uperena u onoga koji optužuje. Kada bi ljudi poput tebe imali vremena da se pozabave svojim manama, nikad nebi imali vremena za tuđe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li Ibn i vi drugi, sta vi mislite?? sve vise i vise muslima,??? e pa sve je to biznis. Ko zna neko dobije posao kod nekog i pokorava mu se ,,??? ko zna on kaze ee pa od danas sam musliiiim ,m??/ ali iza ledja krsti prste,,@@ hehe . Sta mislite?/ business

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne haluciniraj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne haluciniraj...
    Ibn Sinane, sta ti je INAT?? en moras , nego udalji flase s pivom od sebe ili sta jos uzimas??!! Niko ti nije kriv sto si neznalica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ti si najbolja slika koja govori sama o sebi. Zašto vidiš trun u oku brata svojega, a ne vidiš brvno u svom. Najčešće ako neko pokazuje prstom u nekoga i optužuje ga, tri prsta su uperena u onoga koji optužuje. Kada bi ljudi poput tebe imali vremena da se pozabave svojim manama, nikad nebi imali vremena za tuđe.

Koja je to slika?
    Šta vidiš na toj slici?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Negiranje islama bez argumenata, licemjerje, srdžba, i nazivanje ljudi pogrdnim imenima, umišljenost, oholost, ismijavanje siromašnih zbog njihovog siromaštva, hvalisanje, slijeđenjem strasti i okretanjem od istine. Kad te analiziram, svatam da si dijete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Negiranje islama bez argumenata, licemjerje, srdžba, i nazivanje ljudi pogrdnim imenima, umišljenost, oholost, ismijavanje siromašnih zbog njihovog siromaštva, hvalisanje, slijeđenjem strasti i okretanjem od istine. Kad te analiziram, svatam da si dijete.

wow!

AHAHAHAHA

Pogrdnim imenima ?

Kolikos e sjećam tebe sam nazvao Sinanić, da imalo imaš mozga shvatio bi da je to zapravo ibn Sinan...no dobro

Slijeđenjem strasti? -što ti je ovo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne brini, vidim i mnoge dobre osobine, ali po mojoj vjeri ne smijemo da hvalimo druge, da ih nebi upropastili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne brini, vidim i mnoge dobre osobine, ali po mojoj vjeri ne smijemo da hvalimo druge, da ih nebi upropastili.
    Auuuu...e sad si me štrecnuo...

Koliko mi samo prijetiš dženetskim vatrama, ubistvom...a ipak imam i dobrih osobina kako veliš.

Jer to religijska obaveza da se sa nemuslimanima uvijek govori preko 'nišana' ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste, pogodio si u potpunosti, ali sa nevjernicima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Smiri se ibn sinane, nemoj da se nerviraš, ipak sam jedan poglavica 'znaš ti dobro koji'... biće to dobro, samo polako

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Smiri se ibn sinane, nemoj da se nerviraš, ipak sam jedan poglavica 'znaš ti dobro koji'... biće to dobro, samo polako
    Svaki post mu sve manje i manje smisla ima
    Ali neka ga, nek pokusava. Simpatican je. Kao kad macka dohvati misa pa ga ne ubije no oce prvo da se igra s njim. E pa, mi smo macke, Sinan je mis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Većina ne govori o tome ko je na ispravnom putu. Sve religije kada su se pojavljivale imale su najviše sljedbenika među siromašnim slojem stanovništva. Sjeti se šta kaže Isus: blago siromašnima, jer je njihovo carstvo nebesko. Tako je bilo i u islamu, bogati sloj stanovništva, nije htio da prihvati islam, Tako da moj ateistiću, priča ti je prazna.
    Hahaha..... hahahah..... i opet HAHAHA ooo kako je ovo smijesno ,pogotovo ovo boldovano. Pa pametniji su bogati naravno po ovome sto si tio pisao, ali ti posto nemas veze blage u zivotu onda opet sta da ti radimo. Oni su lijepo prihvatili realnost ovoga svijeta, i sva blagodeti a siromasni nek sanjaju, i to im je sve , i opet hahahahahahaha e biser si Sinane biser. hahahahah ej covjece ne mogu da stanem smejuci se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sinan je pretjeko i Mabusa i Ihtusa i jos neke.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta ju tu smiješno ? Normalno je da svaka religija je donosila promjene i nove vrijednosti, koje su prihvatali prvo siromašni sloj ljudi, zbog toga što to nije ugrožavalo njihove interese. A i logično je, svakom normalnom čovjeku osim tebe, da o Bogu i njegovoj pomoći razmišljaju oni koji su siromašni i u nevoljama. Dok bogataši razmišljaju o provodima. Samo neka je tebi veselo... Mabusu i Ihtusu nisi ni do članaka...
    Last edited by Ibn Sinan; 26-04-10 at 09:11.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Šta ju tu smiješno ? Normalno je da svaka religija je donosila promjene i nove vrijednosti, koje su prihvatali prvo siromašni sloj ljudi, zbog toga što to nije ugrožavalo njihove interese. A i logično je, svakom normalnom čovjeku osim tebe, da o Bogu i njegovoj pomoći razmišljaju oni koji su siromašni i u nevoljama. Dok bogataši razmišljaju o provodima. Samo neka je tebi veselo... Mabusu i Ihtusu nisi ni do članaka...
    Mabus je fanatik koji bi da htio da se Kur'an primjenjuje svuda u svijetu. Ihtus - respect. S njim je uvijek dobra diskusija i postuje tudja misljenja za razliku od nekih...mada tu i sebe mogu da smjestim ponekad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta ju tu smiješno ? Normalno je da svaka religija je donosila promjene i nove vrijednosti, koje su prihvatali prvo siromašni sloj ljudi, zbog toga što to nije ugrožavalo njihove interese.
    E ovo je biserski smijesno, kakve interese imaju siromasni hahaha, sta oni imaju pa da im se ugrozi , i opet hahaha, Sinane vrati se u nas vijek s 6-oga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mabus nije fanatik. Njegovi stavovi su čvrsti, zasnivaju se na strožijem pogledu na islam. A što se tiče Ihtusa ponekad me iznervira time što daje odgovor pošto poto, samo da odgovori. Generalno, ni jedan ni drugi nisu loši. Bonoble, baš zbog toga što nisu imali šta da izgube oni su prvi prihvatali promjene.

Page 40 of 108 FirstFirst ... 303637383940414243445090 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks