Nije demagogija i ukoliko je tako kako ti kažeš onda građanima CG treba tek malo više samopouzdanja i samopoštovanja. Ako se nešto ne može dokazati pred sudom u zemlji, može se dokazati pred sudom u inostranstvu.
A Boga mi treba i malo hrabrosti. Ako je sve tako "mafijaški" u CG onda ili je narod:
1. zadovoljan
2. kolektivna kukavica uključujući i one u opoziciji.
Ako je ovo pod 2 onda taj narod i ne zaslužuje bolje osim jaram.
Biće da je posrijedi nešto drugo...Ja mislim da je problem MNOGO komplikovaniji i da mi imamo nevjerovatno dobro organizovan dil mafije, vlasti, dobrog dijela opozicije i ubjedljive većine naroda gdje predmet kriminalnog udruživanja nijesu ni ubistva ni droga već zloupotreba ovlaštenja, pronevjere, korupcija, nedozvoljeno pribavljanje imovinske i druge koristi, nepotizam i slično...Nije to nikakav sitan kriminal. To su milijarde eura koje se prometuju u toj sprezi u kojoj je jako puno uključenih. Tačno se zna ko koliko može dobiti za sebe u tom ogromnom kolaču. Nekome i mrvice puno znače...recimo legalizovao je kuću, neko dobio građevinsku dozvolu, priključak za struju, iz firme izvukao neku otpremninu na koju nije imao pravo, neko je "sredio" sebi diplomu nekog fakulteta, neko dobio unapređenje, neko je dobio službeni (državni ili firmin) auto na korištenje i hiljade drugih stvari a pobrojao sam samo one sitne zbog kojih su građani podjednako uključeni u taj vrlo kompleksan mafijaški projekat iako su svima usta puna morala.
U CG gotovo i ne postoji volja da se ova zemlja uredi i to je ono što izaziva moje zgražavanje. Postoji samo Kurta koji želi i dalje da jaše i Murta koji bi da on sad malo jaše mjesto Kurte.

Reply With Quote

Bookmarks