View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 52 of 105 FirstFirst ... 24248495051525354555662102 ... LastLast
Results 1,276 to 1,300 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Oglasavala se jeste, a i tesko je reci da Balkanski ratnik nema bas nikakve veze sa CG.

Direktor DEA za Evropu i Afriku Rasel Benson i direktor srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saša Vukadinović tokom razgovora u Beogradu, istakli su zadovoljstvo zbog uspešnog okončanja akcije "Balkanski ratnik", u kojoj je zaplenjeno 2,7 tona kokaina.
    Kako je saopšteno iz kabineta BIA, Benson je u svom obraćanju prisutnima, među kojima je bio i srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, istakao ulogu BIA u celom slučaju.

On je naglasio da je BIA bila pokretač akcije i pouzdani partner tokom operacije da se zapleni droga, kao i da je lider u regionu u borbi protiv organizovanog kriminala.
    Niko iz DEA nije pominjao Crnu Goru i nema potrebe za kreativnim tumačenjima. Da jeste sve bi drugačije bilo od početka.

Što se tiče toga na šta se ljutnuo Đukanović,.. Đukanoviću čovjek može zamjeriti štošta ali ne i da je izgubio kompas. Zna on tačno dokle se proteže njegova moć i ne razmeće se više od onog što je spreman i sposoban da iskontroliše.
    Evo biću iskren prema tebi iako ti zamjeram istu nedoslednost kao Pirun:
    Moj je utisak da u Vašingtonu (koji je njegov ključni saveznik) savršeno znaju i koliko jeste i koilko nije on (Đukanović) u nešto umiješan. Bolje od bilo kog nesretnog građanina CG. Znali su to još 1997. kada su s njim napravili aranžman...Đe je onda problem?
    Što nema nikog da se pojavi s nekim čvrstim dokazom koji bi zaista Đukanovića kompromitovao. Sve što radi opozicija je ista i ista buka koju slušamo već više od deceniju i ništa od toga što podgrijavaju ko staru večeru nije njihovo saznanje ili njihov rezultat. Oni se ne razlikuju od bilo koga ko izjutra čita novine i gunđa na nešto što mu zasmeta u sadržaju.
    Da se vratim na ove Đukanovićeve sponzore...Jedan od mojih šefova a inače crnogorskoj javnosti prilično poznat stranac mi je jedne prilike onako u polušali rekao: "vidiš, u MIP-u svake velike zemlje postoji nešto što se neformalno zove "centar za upravljanje rizikom" i ako bilo šta krene kako ne valja na scenu stupaju oni koji saniraju štetu tj., vrlo brzo se prelazi na plan B tako da velika zemlja ne može nikada biti na "pogrešnoj strani"".
    Ne morate mi vjerovati u ono što ću reći ali crnogorsku opoziciju u međunarodnim centrima ne tretiraju kao Plan B. Jednog dana možda,.. danas svakako ne.
    Koliko god to nekog iritiralo - razlog zašto je Đukanović i DPS na vlasti leži upravo u nesposobnosti opozicije da ga uistinu kompromituju i poraze. Jednostavno, sportskim rečnikom rečeno, daleko su oni od njegove lige. Pošto možda sad ima neko ko se pita - ne, nimalo nisam srećan zbog toga.
    Sve drugo je samoobmanjivanje i traženje najboljeg izgovora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Ovakvo postavljene stvari su demagogija zato što nema šanse da se dokaže bilo šta, makar pravnim putem u CG dok je na vlasti Đukanović. Istovremeno, čak i da znaju da se nešto od mafijaškog udruživanja desilo, niko neće da napravi bilo kakav potez jer bi samoga sebe izložio problemima.
    Nije demagogija i ukoliko je tako kako ti kažeš onda građanima CG treba tek malo više samopouzdanja i samopoštovanja. Ako se nešto ne može dokazati pred sudom u zemlji, može se dokazati pred sudom u inostranstvu.
    A Boga mi treba i malo hrabrosti. Ako je sve tako "mafijaški" u CG onda ili je narod:
    1. zadovoljan
    2. kolektivna kukavica uključujući i one u opoziciji.
    Ako je ovo pod 2 onda taj narod i ne zaslužuje bolje osim jaram.

Biće da je posrijedi nešto drugo...Ja mislim da je problem MNOGO komplikovaniji i da mi imamo nevjerovatno dobro organizovan dil mafije, vlasti, dobrog dijela opozicije i ubjedljive većine naroda gdje predmet kriminalnog udruživanja nijesu ni ubistva ni droga već zloupotreba ovlaštenja, pronevjere, korupcija, nedozvoljeno pribavljanje imovinske i druge koristi, nepotizam i slično...Nije to nikakav sitan kriminal. To su milijarde eura koje se prometuju u toj sprezi u kojoj je jako puno uključenih. Tačno se zna ko koliko može dobiti za sebe u tom ogromnom kolaču. Nekome i mrvice puno znače...recimo legalizovao je kuću, neko dobio građevinsku dozvolu, priključak za struju, iz firme izvukao neku otpremninu na koju nije imao pravo, neko je "sredio" sebi diplomu nekog fakulteta, neko dobio unapređenje, neko je dobio službeni (državni ili firmin) auto na korištenje i hiljade drugih stvari a pobrojao sam samo one sitne zbog kojih su građani podjednako uključeni u taj vrlo kompleksan mafijaški projekat iako su svima usta puna morala.
    U CG gotovo i ne postoji volja da se ova zemlja uredi i to je ono što izaziva moje zgražavanje. Postoji samo Kurta koji želi i dalje da jaše i Murta koji bi da on sad malo jaše mjesto Kurte.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I kako stoje predizborne ankete u PG,ko ce vozit smece na deponiju poslije 23 maja?
    SNP ili DPS?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    90% partijaša to zna i bez dokaza. Čak ga dosta njih i cijeni zbog toga jer je on "sposoban"..get real

Ne zaboravi da je Đukanović istorijska ličnost i njega se njegovi pristalice neće odreći tek tako i nebi bilo prirodno da ga se tek tako odriču...
    Ja znam da mnoge udaraju ospe na ovo "istorijska ličnost" no ja tu ne mogu zaista ništa. O njemu će vaša djeca i unuci učiti iz istorije pa svidjelo se to nekima ili ne...
    Dakle, za Đukanovića imaju nevjerovatno visok prag tolerancije no to ne znači da će njegove pristalice ostati uz njega ukoliko bi se za njegovo ime vezalo neko ubistvo, šverc droge ili neko takvo kriminalno djelo.
    Pa nemojmo da smo djeca...Pa ne živi u Crnoj Gori marva koja će reći "'alal mu vjera što je naručio ubistvo" ili "'alal mu vjera što je bio maher pa dilovao drogu". Ako bi takvo nešto bilo istina, onda sve ovo gubi smisao.
    Ako bi se, pod uslovom da se nešto takvo dokaže, zaista moji zemljaci odredili tako, ja zaista više nebi želio da imam ikakvu vezu s ovim narodom jer to nebi bio moj narod i nebi više želio boraviti i djecu vaspitavati među takvim narodom.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ..

Što se tiče toga na šta se ljutnuo Đukanović,.. Đukanoviću čovjek može zamjeriti štošta ali ne i da je izgubio kompas. Zna on tačno dokle se proteže njegova moć i ne razmeće se više od onog što je spreman i sposoban da iskontroliše.
    Logika ti je, mada se ni tebi nece dopasti ta rijec, logika obozavatelja. Ne procjenjujes lika na osnovu njegovih djela vec njegova djela vrednujes na osnovu lika. Za tebe njegove akcije, kao sto je ovo praskanje u Zagrebu, ne mogu biti pogresne jer "on ne gubi kompas". Posljedica dokazuje uzrok

Evo biću iskren prema tebi iako ti zamjeram istu nedoslednost kao Pirun:
    Ostavi ti Piruna Pirunu. Da sam htio da se bavim njegovim fantazijama odgovorio bih.

Moj je utisak da u Vašingtonu (koji je njegov ključni saveznik) savršeno znaju i koliko jeste i koilko nije on (Đukanović) u nešto umiješan. Bolje od bilo kog nesretnog građanina CG. Znali su to još 1997. kada su s njim napravili aranžman...Đe je onda problem?
    Ah, saveznici i savezi... bjese li to onaj isti Vasington koji je preko Montgomerija pustio u etar izvjestaje o svercu duvana? Da se mi ne bavimo visokom politikom nego time u kakvoj drzavi zivimo, sta imamo za veceru i zasto niko ovdje, bio obozavatelj ili ne, ne vjeruje da ova vlast hoce i moze da pohvata bandite koji godisnje od droge zarade vise nego CG drzavni budzet.

Koliko god to nekog iritiralo - razlog zašto je Đukanović i DPS na vlasti leži upravo u nesposobnosti opozicije da ga uistinu kompromituju i poraze.
    Ima neke istine u tome. Kao sto ima istine i u ovome, sto u svim razgovorima sa strancima nikad nisam cuo da neko porekne: Da presadis Laburisticku partiju iz Britanije ovamo glatko bi izgubila izbore od ove i ovakve DPS masinerije.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ne zaboravi da je Đukanović istorijska ličnost i njega se njegovi pristalice neće odreći tek tako i nebi bilo prirodno da ga se tek tako odriču...
    Ja znam da mnoge udaraju ospe na ovo "istorijska ličnost" no ja tu ne mogu zaista ništa. O njemu će vaša djeca i unuci učiti iz istorije pa svidjelo se to nekima ili ne...
    Dakle, za Đukanovića imaju nevjerovatno visok prag tolerancije no to ne znači da će njegove pristalice ostati uz njega ukoliko bi se za njegovo ime vezalo neko ubistvo, šverc droge ili neko takvo kriminalno djelo....
    Vecini njegovih pristalica nije bitno da li se uz njegovo ime vezuje neko ubistvo ili sverc droge, da se ne lazemo. Ali sjutra da izgubi izbore za sest mjeseci ne bi mogao da nadjes nikog u CG ko bi priznao da je glasao za njega. Taman kao sto nikad niko u Srbiji nije glasao za mentora mu.
    Last edited by SKOJ; 20-04-10 at 19:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jel moguce da medo izjavi da vlast vrsi pritisak na birace ??!??!?!
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima li kakva anketa predizborna???
    :)

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    jel moguce da medo izjavi da vlast vrsi pritisak na birace ??!??!?!
    Jel moguce da ti stvarno vjerujes da ne vrsi?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Logika ti je, mada se ni tebi nece dopasti ta rijec, logika obozavatelja. Ne procjenjujes lika na osnovu njegovih djela vec njegova djela vrednujes na osnovu lika. Za tebe njegove akcije, kao sto je ovo praskanje u Zagrebu, ne mogu biti pogresne jer "on ne gubi kompas". Posljedica dokazuje uzrok .
    Ne odustaješ od toga da svrstavaš ljude. No kako hoćeš...
    Dokaz da ne gubi kompas je upravo u tome što vlada preko 20 godina i gotovo svi oni iz vremena kada je počeo bavljenje politikom su danas uglavnom dio prošlosti i odavno zaboravljeni, no ne i on.
    Uz sve kritike imam divljenje prema tome kako opstaje jer to jeste za poštovanje. Ja nemam potrebu za crno-bijelom tehnikom i reći ću uvijek i ono što jeste i ono što nije.
    Takođe, i to ću reći otvoreno, jesam mu zahvalan što je Crnu Goru doveo do nezavisnosti i ostaću mu zahvalan dok sam živ ko uostalom i velika većina suverenista. Da bi to razumio morao bi biti "prosječan" suverenista.
    No tu se završavaju moje zahvalnosti. Još 2006.(odmah posle referenduma) sam otvoreno priželjkivao da se u interesu ovog naroda povuče ODMAH s vlasti (u tišini i bez pompe) i to znaju oni koji su imali prilike čitati ono što sam pisao na nekim drugim mjestima. I danas mislim isto. Mislim da tim svojim ličnim angažmanom više šteti sebi lično nego koristi. Čak sam ubijeđen da je 2006. u CG bio moguć opšti (ili makar dvotrećinski) konsenzus da se Đukanovića ostavi na miru i garantuje mu se status uvaženog građanina a sve iz pijeteta prema činjenici da se do sticanja nezavisnosti došlo najviše zaslugom njegove politike. Bogatstvo je već bio stekao tako da mu nisu trebali ovi fudbalski produžeci.
    No nije bitno. Dogodilo se nešto drugo...

Da presadis Laburisticku partiju iz Britanije ovamo glatko bi izgubila izbore od ove i ovakve DPS masinerije.
    Vidiš ja bih među tim Englezima glasao prije za neke druge a ne laburiste koji su se pokazali kao jedna elokventna družina prevaranata i demagoga.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Dakle, za Đukanovića imaju nevjerovatno visok prag tolerancije no to ne znači da će njegove pristalice ostati uz njega ukoliko bi se za njegovo ime vezalo neko ubistvo, šverc droge ili neko takvo kriminalno djelo.
    Pa nemojmo da smo djeca...Pa ne živi u Crnoj Gori marva koja će reći "'alal mu vjera što je naručio ubistvo" ili "'alal mu vjera što je bio maher pa dilovao drogu". Ako bi takvo nešto bilo istina, onda sve ovo gubi smisao.
    Ako bi se, pod uslovom da se nešto takvo dokaže, zaista moji zemljaci odredili tako, ja zaista više nebi želio da imam ikakvu vezu s ovim narodom jer to nebi bio moj narod i nebi više želio boraviti i djecu vaspitavati među takvim narodom.
    Ako se takvo nešto dokaže onda to znači da će se promijeniti vlast a oni će mu dokazat i što jes i što nije A narod će mu nadodat još 5 puta toliko kao da ga nikad zaokružili nijesu

Što se naručenih ubistava tiče građane bi trebalo mnogo više da bude strah ako vlast ne zna ko ih je naručio nego ako je ta ista vlast to uradila..(ne mislim na njega ali je isti on personifikuje, isto kao što vjerujem da je zločine po Srbiji više naručivala mira od muža joj pokojnog).

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Dokaz da ne gubi kompas je upravo u tome što vlada preko 20 godina i gotovo svi oni iz vremena kada je počeo bavljenje politikom su danas uglavnom dio prošlosti i odavno zaboravljeni, no ne i on.
    Mislim da smo vec utvrdili da je to zbog cinjenice sto on fantasticno dobro poznaje psihologiju naroda kojim vlada, a koja nije previse evoluirala od doba pljackanja turskih karavana..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ako se takvo nešto dokaže onda to znači da će se promijeniti vlast a oni će mu dokazat i što jes i što nije A narod će mu nadodat još 5 puta toliko kao da ga nikad zaokružili nijesu
    Ako bi rulja vladala državom ovo bi se sigurno dogodilo. Opisao je Živko Andrijašević kako se Crnogorci odnose "zahvalno" bivšem gospodaru na primjeru kralja Nikole.
    ipak ja mislim da će eru Đukanovića zamijeniti nova koju će u kontrolisanom procesu koordinirati strani faktor. Prosto ja očekujem tektonske lomove unutar samog DPS-a iz kojih će na površini doći do promjena koje će baršunasto nježno označiti kraj jednog doba i početak novog i to tako da mi to gotovo i nećemo u svakodnevnom životu mnogo registrovati.
    Posebno će tu važnu ulogu odigrati dio današnje opozicije.
    Nema više divljanja na Balkanu i traumatičnih revolucija. Mi smo dvorište Evrope i to svijet svakako neće dozvoliti. Ta vremena su iza nas.

Što se naručenih ubistava tiče građane bi trebalo mnogo više da bude strah ako vlast ne zna ko ih je naručio nego ako je ta ista vlast to uradila..(ne mislim na njega ali je isti on personifikuje, isto kao što vjerujem da je zločine po Srbiji više naručivala mira od muža joj pokojnog).
    Ja mislim da vlast zna za većinu naručioca ubistava no ne mislim da je ubistva sama naručivala. Neko pojedinačno - moguće, no i to svakako ne direktno. Uz vrh vlasti vezano je i podzemlje koje se obračunava između sebe a ponekad ukloni i nekog ko mu smeta a za kog misli da će to biti po volji i samim vlastima. Ipak, ja bih rekao da tu funkcioniše jedan "dogovor" gdje mafija ne smije da ubija s reda i nekontrolisano i time "ljulja" mir u državi a s druge strane vlast se ne petlja u poslove mafije uz uslov da ne rade s drogom, prostitucijom i oružjem na teritoriji CG.
    Građevinski objekti, hotelijerstvo, berza, kockarnice i kladionice, berzanske špekulacije, banke pa i klasično zelenašenje...sve to može ali ovo troje gore navedeno - ne.
    To je neka vrsta nekakvog stanja "kontrolisane mafije". Nešto slično su radila i braća Kenedijevi u SAD. Zna se da je mafija (Semi Đankana za kog se i javno zna) bila angažovana da ubije Kastra pa čak i Martina Lutera Kinga. No ono što se meni čini jeste da crnogorska vlast nema snage da prekine ovaj dil a svako "dogovaranje" s Đavolom kad tad se obije o glavu onih koji misle da ga mogu vječno držat pod kontrolom. Za sad rekao bih sve ide po planu. Do kad? Vidjećemo...
    I da se razumijemo nizašta od navedenog naravno nemam dokaz. Ovo je čisto neki moj utisak kao građanina.
    Last edited by El Re; 20-04-10 at 20:41.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

OK oruzjem se vjerovatno ne bave (jer to nije isplativo) ali droge i prostitucije itekako ima..i to je nesto sto ce bilo koja druga vlast jako tesko iskorijenit(a smanjit se sigurno moze).

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

jel moguce ovo da su Medu vec pokradeni izbori, kao neko da ga glasa kad je on vec izgubio izbore....
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    jel moguce ovo da su medu vec pokradeni izbori, kao neko da ga glasa kad je on vec izgubio izbore....
    vec su napisani i prigovori za odredjena biracka mjesta:-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Očigledno da im je jasno da će izbore izgubiti i sad pripremaju najbolji izgovor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vecini njegovih pristalica nije bitno da li se uz njegovo ime vezuje neko ubistvo ili sverc droge, da se ne lazemo. Ali sjutra da izgubi izbore za sest mjeseci ne bi mogao da nadjes nikog u CG ko bi priznao da je glasao za njega. Taman kao sto nikad niko u Srbiji nije glasao za mentora mu.
    Ne da nije bitno, nego ogromna većina glasača DPS-a sanjaju i dive se Milu kako se ,,snašao" kako je ,,sposoban".Glasači DPS-a su ljudi koji , upravo, glasaju Mila zbog toga što CITIRA SUBOTIĆA I ŠTO MU JE TO GLAVNI DIO NAPADA NA OPOZICIONOG POSLANIKA!Glasači DPS-a bi sjutra svi potpisali da budu Subotić, Šarić,Đukanović,Marović... a NIKADA NE BI PRISTALI DA BUDU NPR:VUJANOVIĆ!
    To su ljudi koji su srećni kada vide da je njihov šef srećan iako sami nemaju razloga za sreću...
    To su ljudi koji se raduju već unaprijed režiranim pobjedama...iako im je sve jasno...
    To su ljudi koji podrazumjevaju da je normalno da sudije, policajci,profesori glasaju za njih jer im oni i daju pare jer partija to je država.
    To su ljudi kojima je normalno da opozicija i nakon preseljena Vlade u novu zgradu nije dobila kancelarije u staroj zgradi Vlade već im Vlada plaća podstanarstvo kod DPSa.
    Njima je normalno da oni(DPS) koriste tu imovinu jer je sve njihovo...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije demagogija i ukoliko je tako kako ti kažeš onda građanima CG treba tek malo više samopouzdanja i samopoštovanja. Ako se nešto ne može dokazati pred sudom u zemlji, može se dokazati pred sudom u inostranstvu.
    Pred kojim sudom u inostranstvu? Gdje si ti čuo za takav sud? Haški tribunal nije sudio nikome ko je bio na vlasti, već tek kad je sa vlasti svrgnut. Ne da ne mogu građani, no ni bilo koja organizacija, politička ili ne, koja može pokrenuti bilo šta protiv vlasti u CG, a ni u inostranstvu. Kad ne može Italija koja je direktno oštećena, kako bi mogao to bilo ko u CG. U CG nema promjene vlasti dok država skroz ne bankrotira.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Ne da nije bitno, nego ogromna većina glasača DPS-a sanjaju i dive se Milu kako se ,,snašao" kako je ,,sposoban".Glasači DPS-a su ljudi koji , upravo, glasaju Mila zbog toga što CITIRA SUBOTIĆA I ŠTO MU JE TO GLAVNI DIO NAPADA NA OPOZICIONOG POSLANIKA!Glasači DPS-a bi sjutra svi potpisali da budu Subotić, Šarić,Đukanović,Marović... a NIKADA NE BI PRISTALI DA BUDU NPR:VUJANOVIĆ!
    To su ljudi koji su srećni kada vide da je njihov šef srećan iako sami nemaju razloga za sreću...
    To su ljudi koji se raduju već unaprijed režiranim pobjedama...iako im je sve jasno...
    To su ljudi koji podrazumjevaju da je normalno da sudije, policajci,profesori glasaju za njih jer im oni i daju pare jer partija to je država.
    To su ljudi kojima je normalno da opozicija i nakon preseljena Vlade u novu zgradu nije dobila kancelarije u staroj zgradi Vlade već im Vlada plaća podstanarstvo kod DPSa.
    Njima je normalno da oni(DPS) koriste tu imovinu jer je sve njihovo...
    --------------------------------------------------------------------
    Slazem se sa skojem da izgubi izbore 80% glasaca dps bi ga zaboravila ali pod uslovom da je opozicija normalna kao svudje tj da se ne bave nacionalistickim pitanjima vec zivotnim ekonomskim (kada osvoje vlast). Dosta glasaca dps uglavnom ima neki sitan interes ili ga je strah da ce se nesto promjeniti na gore za njega ako izgubi dps tj milo. Problem je sto ljudi koji glasaju opoziciju jedan dio onaj zatucani sto nikad nije vidio svijet dalje od srbije i crne gore mrzi glasace dps-a, i onda nastaje ovo sto imamo danas "podjele na ove i one" kada se svijest ljudi promjeni nekad mozda kad dodju neke pametnije generacije i bolja vremena dps ce izgubiti.
    Last edited by exmm; 21-04-10 at 01:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Pred kojim sudom u inostranstvu? Gdje si ti čuo za takav sud? Haški tribunal nije sudio nikome ko je bio na vlasti, već tek kad je sa vlasti svrgnut. Ne da ne mogu građani, no ni bilo koja organizacija, politička ili ne, koja može pokrenuti bilo šta protiv vlasti u CG, a ni u inostranstvu. Kad ne može Italija koja je direktno oštećena, kako bi mogao to bilo ko u CG. U CG nema promjene vlasti dok država skroz ne bankrotira.

Surovo...ali realno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A Boga mi treba i malo hrabrosti. Ako je sve tako "mafijaški" u CG onda ili je narod:
    1. zadovoljan
    2. kolektivna kukavica uključujući i one u opoziciji.
    Ako je ovo pod 2 onda taj narod i ne zaslužuje bolje osim jaram.

Biće da je posrijedi nešto drugo...Ja mislim da je problem MNOGO komplikovaniji i da mi imamo nevjerovatno dobro organizovan dil mafije, vlasti, dobrog dijela opozicije i ubjedljive većine naroda gdje predmet kriminalnog udruživanja nijesu ni ubistva ni droga već zloupotreba ovlaštenja, pronevjere, korupcija, nedozvoljeno pribavljanje imovinske i druge koristi, nepotizam i slično...Nije to nikakav sitan kriminal. To su milijarde eura koje se prometuju u toj sprezi u kojoj je jako puno uključenih. Tačno se zna ko koliko može dobiti za sebe u tom ogromnom kolaču. Nekome i mrvice puno znače...recimo legalizovao je kuću, neko dobio građevinsku dozvolu, priključak za struju, iz firme izvukao neku otpremninu na koju nije imao pravo, neko je "sredio" sebi diplomu nekog fakulteta, neko dobio unapređenje, neko je dobio službeni (državni ili firmin) auto na korištenje i hiljade drugih stvari a pobrojao sam samo one sitne zbog kojih su građani podjednako uključeni u taj vrlo kompleksan mafijaški projekat iako su svima usta puna morala.
    U CG gotovo i ne postoji volja da se ova zemlja uredi i to je ono što izaziva moje zgražavanje. Postoji samo Kurta koji želi i dalje da jaše i Murta koji bi da on sad malo jaše mjesto Kurte.
    U starom, oprobanom procesu koji je u teoriji nazvan "kurtimirtifikacija"....nego jedino da se ovi ne vlasti bar malo uplase, pa da se poprave.

Dobra, bas su ti dobra oba posta, po meni.

POzdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by exmm View Post
    --------------------------------------------------------------------
    Slazem se sa skojem da izgubi izbore 80% glasaca dps bi ga zaboravila ali pod uslovom da je opozicija normalna kao svudje tj da se ne bave nacionalistickim pitanjima vec zivotnim ekonomskim (kada osvoje vlast). Dosta glasaca dps uglavnom ima neki sitan interes ili ga je strah da ce se nesto promjeniti na gore za njega ako izgubi dps tj milo. Problem je sto ljudi koji glasaju opoziciju jedan dio onaj zatucani sto nikad nije vidio svijet dalje od srbije i crne gore mrzi glasace dps-a, i onda nastaje ovo sto imamo danas "podjele na ove i one" kada se svijest ljudi promjeni nekad mozda kad dodju neke pametnije generacije i bolja vremena dps ce izgubiti.
    Što se u običnom životu može promjeniti na gore i kakav to sitan interes gubi?!
    Promjeniće se na gore to što više neće biti brašna pred izbore, što neće biti tolerisanja šverca, što neće moći da se bavi ,,dodatnim" poslovima, što neće moći da ,,sredi" za neki ,,brzi" posao...
    Promjeniće se to što RTCG više nikada neće biti Šarić televizija, što će neki ,,malo veći igrači iz njegovih redova" morati da snose posledice zbog svoje ,,sposobnosti" i ,,snalažljivosti".
    Promjeniće se to što Svetozar Marović neće moći držati lekcije o korupciji i kako je ona napast za društvo, već će sam odgovarati za korupciju.
    Promjeniće se to što će Aco,Mićun,Brko,Vesko i svi ti likovi kojima su se divili i bogami i zavidjeli im,više neće biti uspješni biznismeni već će biti u nekom drugom objektu blizu Podgorice...
    E to će se promjeniti.
    Promjeniće se to što će morati da misle svojom glavom, što će moći slobodno da govore, da odlučuju sami o sebi, što će moći da prijave korupciju i kriminal a da za to dobiju nagradu a ne batine, promjeniće se to ...
    Promjeniće se to što bratanić jednog kriminalca neće moći presrećati po ulazima poslanike skupštine Crne Gore i prijetiti im da će im pobiti porodicu a da za to dobije kaznu 950 eura!
    To se sigurno više nikada,nikada neće dešavati!
    I konačno shvatiće da je njihov vođa bio samo jedan obični kriminalac koji je vladao zbog ,,okupacije" cijelog državnog aparata!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Milić: Izmjena državnih simbola nakon lokalnih izbora
    21. april 2010.
    Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je sinoć u emisiji Otvoreni studio Televizije Crne Gore da će nakon lokalnih izbora, biti nastavljeni razgovori sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o izmjeni Zakona o državnim simbolima.
    Milić je kazao da je sa predsjednikom Vujanovićem ranije razgovarao o izmjeni državnih simbola, kako bi oni bili opšte prihvaćeni za sve građane Crne Gore i dodao da očekuje konkretnu inicijativu Vujanovića po tom pitanju.
    On je dodao da prije svega misli na brisanje dvije strofe iz teksta crnogorske himne ''koje je napisao osuđeni ratni zločinac Sekula Drljević'' kao i zvanično uvođenje trobojke kao narodne zastave.
    Predsjednik SNP-a je naveo da nema ništa protiv aktuelne crvene zastave koja je zvanična državna zastava.

www.portalanalitika.me

Mislim da je ovim svim receno, pa mogu da potpisuju sta hoce, nikad na vlast nece doci.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... i promjeniće se to što više nikada ni jedan premijer neće citirati lica sa potjernica da bi oponirao opozicionom poslaniku...
    Promjeniće se to što će Crna Gora biti kuća svih i Albanaca i Hrvata i Bošnjaka i Mulsimana i Srba i Crnogoraca...
    Promjeniće se to što će manjine bez ulizivanja vladajućoj koaliciji koristitii sve što im evropskim modernim zakonima pripada i što im ne može uzeti ni MILO ni SVETO, ni ANDRIJA, ni MEDO, ni NIKO!
    Postaćemo slobodni ljudi, jer kada se jednom promjeni vlast- promjeniće se hiljadu puta.Bićemo hrabriji, sigurniji jer ćemo znati da naš glasački listi ODLUČUJU O NAŠOJ SUDBINI...a ne kao do sada da odlučuju brašno, šećer, put, posao, kredit...
    E to su te strašne opasne promjene!
    Libertas

Page 52 of 105 FirstFirst ... 24248495051525354555662102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)