View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 48 of 105 FirstFirst ... 384445464748495051525898 ... LastLast
Results 1,176 to 1,200 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Izvinite sto vas prekidam, ali ja bi samo da kazem da sam sretna sto ne moram glasati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Pa o tome i pricam, kad okolnosti naceraju svijest se mijenja da bi se vlast sacuvala, nije to ni ovima strano ne boj se

A dinosaurusi su izumiruca vrsta. Takvih sto se nadaju da ce Krajina biti srpska u tim partijama ima mnogo manje od onih kojima je obecano kakvo "idealno" radno mjesto ako se budu dobili izbori.
    NSX, na putu do vlasti neke teme je nemoguće preskočiti...Da bi opozicija na njih odgovorila jezikom 21 vijeka i onim koji želi čuti Brisel, pa i na kraju nesretni građani Crne Gore suviše veliki dio opozicije bi morao da se zatrpa pepelom. To se ubrzo neće desiti...Toliko o njihovim moćima da mijenjaju svijest.
    Evo, imali su recimo dobru priliku kod glasanja o Rezoluciji o osudi zločina u Srebrenici, ali avaj,..što mačka rodi to miša lovi...Oni ne znaju za drugačije i normalno svaka dalja priča kako su oni opcija za budućnost pada na elementarnim ispitima.
    Last edited by El Re; 17-04-10 at 22:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Za sve, pogotovo za BS i LP. I za jedne i za druge više nego jasno zašto. Par ljudi iz GP mogu će bit na našu listu ka nezavisni kandidati na listi SDP-a, kao i par intelektualaca koji nijesu članovi partije, ali će pružit podršku listi na taj način.
    BS ima šanse da napravi nešto u Rožaje i to je to. Ulazak u parlament u BP i Bar je za njih pun pogodak, a i tamo izlaze samostalno jer im je DPS na vrijeme rekao da smo se dogovorili oko koalicije, pa da pokušaju uzet dio naših glasova.
    Plav je za sad najveća nepoznanica, uz Berane, jer ni opoziciona lista u BA nije jedinstvena, zato što nijesu puštili DSS i SSR u nju, iako su imali do sad (zaslužene) odbornike tamo.
    Što znam...Ja sam moram reći bio uvjerenja (i sad sam) da je za SDP bilo bolje da je napravio malu koaliciju sa ovim sitnijim partnerima, ne zbog njihove snage već upravo zato što bi to zaista izgledalo kao neki (makar i tanak) "treći put".
    Ovako sami,..ne znam...Ali ako u vrhu partije procjenjuju da je tako bolje - nek je sretno, a 23. maja ćemo svi imat priliku da čujemo rezultate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Što znam...Ja sam moram reći bio uvjerenja (i sad sam) da je za SDP bilo bolje da je napravio malu koaliciju sa ovim sitnijim partnerima, ne zbog njihove snage već upravo zato što bi to zaista izgledalo kao neki (makar i tanak) "treći put".
    Ovako sami,..ne znam...Ali ako u vrhu partije procjenjuju da je tako bolje - nek je sretno, a 23. maja ćemo svi imat priliku da čujemo rezultate.
    Previše je bilo zle krvi između nas i njih u zadnjih par godina, tako da ne bih sebe moga viđet sa LP-om i bilo kojoj varijanti, poslije Bara i Kotora nema šanse. BS je nacionalna partija, koja još nije postala nacionalistička ka što je Bardhijev DS, ali ponekad ima i te momente. Ono što bi me odbilo od koalicije sa njima da nemaju grama kritičke svijesti, do sad u parlamentu CG nijesu glasali ni jednom različito od DPS-a od kad su postali dio vlasti, a ne mislim da je to baš najbolja stvar.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Previše je bilo zle krvi između nas i njih u zadnjih par godina, tako da ne bih sebe moga viđet sa LP-om i bilo kojoj varijanti, poslije Bara i Kotora nema šanse. BS je nacionalna partija, koja još nije postala nacionalistička ka što je Bardhijev DS, ali ponekad ima i te momente. Ono što bi me odbilo od koalicije sa njima da nemaju grama kritičke svijesti, do sad u parlamentu CG nijesu glasali ni jednom različito od DPS-a od kad su postali dio vlasti, a ne mislim da je to baš najbolja stvar.
    Oscar, tebi svaka čast za ličnu principijelnost no ja ne mislim da je ovo bio baš trenutak za političku gadljivost. Uostalom, ako SDP nije bio gadljiv na DPS koji ga je do 1997., proganjao kao nešto što je plemenito trijebiti, onda zaista mislim da je ta gadljivost i sada mogla izostati.
    No ponavljam, kao neko ko nije član nijedne partije ne želim se miješati u to što SDP misli da je najbolje za njega.
    Što se BS-a tiče sve potpisujem, ali i dalje ostajem pri stavu da je politički bilo oportuno razmisliti o tome tim prije što SDP tom koalicijom nebi morao da žrtvuje nijedno svoje temeljno programsko načelo, za razliku od recimo 1998., kada je (pod istim Rakčevićem kome danas pripisuju nekakvu autentičnost politike) ušao u koaliciju sa DPS-om i Narodnom strankom a da nikako nije mogao znati (te 1998.) da će CG sa Đukanovićem krenuti prema nezavisnosti osim ukoliko nije bio vidovit ili imao neku drugu paranormalnu sposobnost.
    Ne želim potencirati polemiku. U moju iskrenost i dobronamjernost ne trebaš sumnjati. Ovo je tek nešto o čemu bih tek želio da razmisliš i ništa više.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E ne znam... Al' ovo je zaista bruka obzirom da su izrasli iz nekad velikog i makar za CG prilike prilično principijelnog LSCG. Čekaju da se DPS i SDP dogovore kako će pa će oni neđe uskočit đe budu najmanje smetali.....
    Juce sam se u Berlinu sreo sa jednim od tih koji nikako da prezali LSCG i posto je to u mnogo cemu bilo "nikad blize a nikad dalje" kaze da mi imamo politicku scenu kakvu niko u svijet nema. Kad bi Sveto Marovic presao na onu srpsku listu istog dana di bio proglasen za sveca i opozicionar kakvog zemlja nije radjala. Sa druge strane ona toboze crnogorska strana u SDP nije ni svjesna sta je za tu partiju bio Miko Ilicković.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Juce sam se u Berlinu sreo sa jednim od tih koji nikako da prezali LSCG i posto je to u mnogo cemu bilo "nikad blize a nikad dalje" kaze da mi imamo politicku scenu kakvu niko u svijet nema. Kad bi Sveto Marovic presao na onu srpsku listu istog dana di bio proglasen za sveca i opozicionar kakvog zemlja nije radjala. Sa druge strane ona toboze crnogorska strana u SDP nije ni svjesna sta je za tu partiju bio Miko Ilicković.

To je zaista surova istina...Evo, nego će mi zamjerit neki meni dragi forumaši, čitam postove na temu razlaza DPS-a i SDP-a u ove dva dana i da čovjek ne povjeruje kako u javnosti prolazi spin da je to iskren i principijelan "sukob"...
    Zato sam i napisao da kod nas sve ide iz krajnjosti u krajnjost...No to i ne čudi. Da čovjek pita idućeg jutra prosječnog građanina CG:" šta si večerao sinoć?" trebalo bi mu popriličan komad vremena da se sjeti. Jednostavno kod naroda kratkog pamćenja ovi što mijenjaju "opciju" (ovako se popularno govorilo 1997.) prolaze bez zadržavanja.

Što se tiče Mika Iličkovića,..evo sramota me korisitit ovakve termine, al' zaista sam obožavao slušati tog čovjeka kad govori. Jesam mu prilično zamjerio kod glasanja o Zakonu o konfliktu interesa kada je i on digao ruku da poslanici mogu bit u po nekoliko upravnih odbora, ali što se ostalog tiče - zaista SDP ne zna što je izgubio.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    I ne samo sto pricaju tu pricu nego se jos nadju ljudi koji je progutaju. Koji su spremni da tolerisu i Sarica i Caneta i Brana i moldavku i Selzija i desetine slicnih skandala samo zato sto ih neko prepada babarogom ispod kreveta.
    ma, covjece, kako ne razumijes da je sad momenat kada svi mi istinski rodoljubi moramo da zbijemo redove i zastitimo nasu malu mafijasku drzavicu od osvajackih naleta komsija sa sjevera, koji bi posle pobjede na lokalnim, pa na parlamentarnim.. vratili pravo glasa drzavljanima, pa omogucili da pola Srbije dobije nase drzavljanstvo, pa novi referendum, pa 70% za (ne zajednicu, nego) aneksiju Crne Gore Srbiji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pusti ti sitnice nego je li dje na nekoj listi tvoj adut Ratko

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ne sjecam se da je najavio da ce ucestvovat.. mozda se sprema za predsjednicke, a? :mrgreen:
    a ove "sitnice" su toliko sitne da ce neki ljudi ovdje po treci put u zivotu morati da povracaju i imaju psihicke probleme godinama posle glasanja.. jer glasajuci za mafiju, drogu, pljacku.. moraju da odbrane svoju drzavu od tih sitnica koje su "rak" ovog drustva i siri se kao "zaraza"..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja cudan neki narod sto nece da glasa za one koji sami za sebe kazu "zacepi nos pa nas glasaj"

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zbilja cudan neki narod sto nece da glasa za one koji sami za sebe kazu "zacepi nos pa nas glasaj"
    ili za one "glasacemo dps, pa da cemo vnago jes'!"
    Ta je malo starija.. malo vise.. i i dalje ne gubi na snazi.. a ni apetit ne jenjava

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moguće lako da se na iste mislilo i tada i sad jer je DPS imao i neku ekolosku fazu

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

pa na isti DPS se mislilo i tad i sad.. tako je...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znaci poslije ekoloskog cisćenja DPSa sad ostalo samo da se zacepi nos Jes, jes napredak ali ali da li i dovoljan vidjeće se

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mislim da će glasački listić u Podgorici izgledat ovako:

1. DEMOS (SNP-NSD-PZP-NS-DSS-DC-BiM-Kom-OSS)

Može li pun naziv ovih boldovanih stranaka? Zahvaljujem!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

BiM-Kom-OSS....,,Bošnjaci i Muslimani", , ,Komunisti" i ,,Otadžbinska stranka"
    Albanske partije koje idu samostalno van DPS-a će praviti postizbornu koaliciju sa udruženom opozicijom iz konkretnog razloga-dobijanja statusa opštine Tuzi.
    Uglavnom sve je to već poznato, posebno da se u albanskom biračkom tijelu DUA sada tretira kao satelit DPS( kao BS)...a i kao jedina prepreka za -opštinu Tuzi( Dinoša se zalaže za postojeći status jer smatra da Malesija još nema potrebnih atributa da bi bila samostalna opština).
    Ovdje se samo radi oko jednog!
    Hoće li DPS imati apsolutnu vlast!
    Ako je ne bude imao, počinje rušenje piramide ,,dobra".
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    BiM-Kom-OSS....,,Bošnjaci i Muslimani", , ,Komunisti" i ,,Otadžbinska stranka"
    Albanske partije koje idu samostalno van DPS-a će praviti postizbornu koaliciju sa udruženom opozicijom iz konkretnog razloga-dobijanja statusa opštine Tuzi.
    Uglavnom sve je to već poznato, posebno da se u albanskom biračkom tijelu
    Code:
    DUA sada tretira kao satelit DPS
    (
    kao BS)...a i kao jedina prepreka za -opštinu Tuzi( Dinoša se zalaže za postojeći status jer smatra da Malesija još nema potrebnih atributa da bi bila samostalna opština).

Ovdje se samo radi oko jednog!
    Hoće li DPS imati apsolutnu vlast!
    Ako je ne bude imao, počinje rušenje piramide ,,dobra".
    druze, mala info za tebe, UDSH je najveca albanska partija u cg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je zaista surova istina...Evo, nego će mi zamjerit neki meni dragi forumaši, čitam postove na temu razlaza DPS-a i SDP-a u ove dva dana i da čovjek ne povjeruje kako u javnosti prolazi spin da je to iskren i principijelan "sukob"...
    Zato sam i napisao da kod nas sve ide iz krajnjosti u krajnjost...No to i ne čudi. Da čovjek pita idućeg jutra prosječnog građanina CG:" šta si večerao sinoć?" trebalo bi mu popriličan komad vremena da se sjeti. Jednostavno kod naroda kratkog pamćenja ovi što mijenjaju "opciju" (ovako se popularno govorilo 1997.) prolaze bez zadržavanja.

Što se tiče Mika Iličkovića,..evo sramota me korisitit ovakve termine, al' zaista sam obožavao slušati tog čovjeka kad govori. Jesam mu prilično zamjerio kod glasanja o Zakonu o konfliktu interesa kada je i on digao ruku da poslanici mogu bit u po nekoliko upravnih odbora, ali što se ostalog tiče - zaista SDP ne zna što je izgubio.
    Oko upravnih odbora...Malo ko zna da je Miko u Upravni odbor Luke Bar...i da je odnio fasciklu od 10 kg dokumenata Stojanki Radović prije 2 godine, što je dovelo do hapšenja desetak ljudi kojima se danas sudi za malverzacije u tom preduzeću. Da ne pominjem kome je generalni direktor bliski rođak. Na tom primjeru (nažalost vrlo usamnjenom) pokazalo se kako se koristi pozicija zaštitnika državnog kapitala u jednom preduzeću. Da nam je deset takvih ljudi pravilno raspoređenih manje bi slušali o "značajnom smanjenju gubitaka" u javnom preduzeću na kraju svake godine.

Oko koalicije...dogovor između DPS-a i LP-a je postignut već početkom marta, tako da je to otpalo. BS i pored priče nije uspio izgradit jače uporište u PG i koalicija sa njima bi bila i neprincipijelna (isto ka što je bila u Rožaje na posljednjih lokalnim izborima) i neprodukivna jer ne bi u konačnici donijela puno glasova.
    Članovi GP su dobrim dijelom već prešli kod nas, pa ih niko nije ni pominja u okviru mogućnosti za neku koaliciju.
    DC je na istraživanju imala 0.2% podrške na 1300 anketiranih birača na 63 biračka mjesta, što je u užasnoj disproporciji sa 5 odbornika u Skupštini PG koje sad imaju, tako da od njihovog doprinosa ne bi viđeli puno, mada sam se ja lično zalagao da se razgovara sa njima, ali je call bio na ljudima iz PG, ne na meni.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

DPS dobija izbore, hvalice mu max 2 mndata za apsulutnu vlast, i tu ce biti koalicija sa SDP_om i tu ce da profitira SDP jer u toj situaciji mogu da ih ucjenjuju kako oni oce....
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Oko upravnih odbora...Malo ko zna da je Miko u Upravni odbor Luke Bar...i da je odnio fasciklu od 10 kg dokumenata Stojanki Radović prije 2 godine, što je dovelo do hapšenja desetak ljudi kojima se danas sudi za malverzacije u tom preduzeću. Da ne pominjem kome je generalni direktor bliski rođak. Na tom primjeru (nažalost vrlo usamnjenom) pokazalo se kako se koristi pozicija zaštitnika državnog kapitala u jednom preduzeću. Da nam je deset takvih ljudi pravilno raspoređenih manje bi slušali o "značajnom smanjenju gubitaka" u javnom preduzeću na kraju svake godine.

.
    KAd vec spominjete Mika, jel on jos u SDP, zasto nije bio aktivan na izbore u CT, onaj dio ljudi dje se ja krecem njega bas cijene?
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kao sudija valjda ne moze biti u nekoj partiji. Nema cojeka u Crnoj Gori koji moze reci grku rijuc za Mika i ne cijeniti takvu ljudinu.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Kao sudija valjda ne moze biti u nekoj partiji. Nema cojeka u Crnoj Gori koji moze reci grku rijuc za Mika i ne cijeniti takvu ljudinu.
    da da da sudija ustavnog suda.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    KAd vec spominjete Mika, jel on jos u SDP, zasto nije bio aktivan na izbore u CT, onaj dio ljudi dje se ja krecem njega bas cijene?
    A i znalo se da bi "neki" mogli iskorisit to što bi Miko nekoga pitao za glas za SDP u svoje svrhe, i potpuno smo ispoštovali njegovu novu poziciju i ulogu sudije.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

A i znalo se da bi "neki" mogli iskorisit to što bi Miko nekoga pitao za glas za SDP u svoje svrhe, i potpuno smo ispoštovali njegovu novu poziciju i ulogu sudije.
    svaka cast, nego sma ja to potpuno zaboravio, cim spomenuse sudija setio sma se...
    jesu li ostali vasi kadrovi bez posla sad posliej izbora na ct? mozda nije pitanje na ovu temu

Page 48 of 105 FirstFirst ... 384445464748495051525898 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)