Page 74 of 171 FirstFirst ... 246470717273747576777884124 ... LastLast
Results 1,826 to 1,850 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nafiksani ili pijani čovjek ne govori razborite mudrosti. Nema uopšte odsutan pogled, nego kao i svi normalni ljudi, bistar. Muhamed s.a.v.s nikad nije mislio da ga je demon spopao, odmah je znao, o kome se radi, čitaj u ime Gospodara tvoga koji stvara- je bila prva objava. Mržnja se ispoljava kroz ružan govor, koji ti pripisuješ nečemu što je nama muslimanima sve, a to je Allah. A ti ga upoređuješ sa nekim ko zaposijeda i bifla, i tako činiš veliki grijeh, a ujedno vrijeđaš mene. Jer je nama najveća uvreda vrijeđanje Boga. Na tulbe se ne ostavlja novac, da bi čovjek došao do merhameta. I ne postoji takav način priblizavanja Bogu.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-04-10 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pa rekoh ti i Muhamed se prepao na smrt kada mu je melek prišao i obratio mu se..

Sa druge strane...hoćeš li da me primoraš da nešto smatram pametnim, jer ga ti smatraš tako?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reci: Ovi nevjernici, ja ne robujem onome čemu vi robujete, niti ste vi robovali onome Kome ja robujem, niti sam ja rob onome čemu vi robujete, niti ste vi robovali Onome Kome ja robujem, vama vaša vjera, a meni moja. To ti je od mene poruka. A za razliku od tebe, ja bih volio da povjeruješ u istinitost Kurana kao poslednje objave od Boga, jer mi je namjera čista. DA BUDEŠ MEĐU ONE KOJI NEĆE BITI MUČENI.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-04-10 at 15:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Oh da...ti si se učlanio u stranku koja obećava.
    Živi za momenat kada će mene vratiti sa kapije raja i reći...ups pogrešna stranka ajd sada u pakao da ti posebna bića obučena za to prže guzicu sa užarenim gvožđem. A ti iza prozora ćeš da budeš okružen sa više desetina curica...što ćeš mrčo kad ti dosade?

Bar kod nas će biti zanimljivo...organizovaćemo pokret otpora da stučemo ekipu koja nas muči...ilegala, postavljaćemo bombe kroz metro, ubijaćemo nevine i krive demone...prle i tihi opet u akciji!

HAHAHAHA

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Reci: Ovi nevjernici, ja ne robujem onome čemu vi robujete, niti ste vi robovali onome Kome ja robujem, niti sam ja rob onome čemu vi robujete, niti ste vi robovali Onome Kome ja robujem, vama vaša vjera, a meni moja. To ti je od mene poruka. A za razliku od tebe, ja bih volio da povjeruješ u istinitost Kurana kao poslednje objave od Boga, jer mi je namjera čista. DA BUDEŠ MEĐU ONE KOJI NEĆE BITI MUČENI.
    Sinane, pobrkao si nesto, nema vjernika i nevjernika, ima vjernika i znastvenika, jer realisti ne vjeruju u nista i ne moraju , jednostavno oni znaju ili ne znaju o necemu dok nauka ne otkrije ili dok nauka prostudira to nesto. A ono sto vec znaju znaju i ne moraju vjerovat u to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E moj Gaule, kako plitko shvatanje pakla. O vi koji vjerujete, sebe i obitelji svoje čuvajte od vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti, i o kojoj će se meleki strogi i snažni brinuti, koji se onome što im Allah zapovijedi neće opirati, i koji će ono što im se naredi izvršiti.( Et-Tahrim,6)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E moj Gaule, kako plitko shvatanje pakla. O vi koji vjerujete, sebe i obitelji svoje čuvajte od vatre čije će gorivo ljudi i kamenje biti, i o kojoj će se meleki strogi i snažni brinuti, koji se onome što im Allah zapovijedi neće opirati, i koji će ono što im se naredi izvršiti.( Et-Tahrim,6)
    Sinane, pricaj nam nesto svoje iz svog uma nemoj nam solit pamet tudjim pricama, pusti sad poeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E to je dušo tvoj problem, jer ja pričam priču koja je na nečemu utemeljena, za razliku od tebe koji voliš priče, rekla- kazala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E to je dušo tvoj problem, jer ja pričam priču koja je na nečemu utemeljena, za razliku od tebe koji voliš priče, rekla- kazala.
    U sta utemeljena sinane?? prica ko prica poema ko poema. Nista materijalno, nista naucno, ako pricamo o konkretnim stvarima onda ok ali ako pricamo o bajkama i poemama onda opet ok ali znamo da su to samo poeme.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ajmo malo na nauku.
    Bonobe, sto cemo sa DNK-om? Jel to kod ili nije.
    http://www.cosmicfingerprints.com/dnanotcode.htm
    Last edited by autodijagnostika; 16-04-10 at 14:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    I nakon pročitane sadržine linka,nije mi jasno zašto je relevantno pitanje.
    Za bilo šta.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kuran nije poema, mada zvuči kao kao jedna dobro sastavljena muzika. Upravo to dokazuje da je od Boga. Mudrost, melodičnost, savršeni smisao, neprotivrječnost, itd. Zar nije to dovoljno nevjernicima, da im je Bog sebe objavio, i traže još. Evo na primjer medicina, izuzetno bitna nauka, ispituje poremećaje zdravlja, ali ne može da pobijedi smrt. Tako da umjesto što se pitaju, kako izliječiti oboljelog tijelom? Prava nauka treba da bude, kako izliječiti bolesne duše, i njihova kriva naukovanja? A to može samo religija, ili filozofija koja traži smisao Boga. Jer su to oblasti koje tragaju za cjelinom, pitaju se odakle stvari opstoje, a ne kako svari funkcionišu.
    Last edited by Ibn Sinan; 16-04-10 at 16:09.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

@ Cika dzo
    Vjerovatno da pri tvom skolovanju nisi ucio nesto vezano za 'teoriju informaciju i kodova' pa ti stoga mozda i nije odmah jasno o cemu se radi.
    Ovo je veoma bitna oblast u racunarstvu i uopste elektrotehnici/telekomunikacijama.
    Mi preko interneta komuniciramo zahvaljujuci ovoj oblasti. Informacije razmenjujemo al su one kodirane, i to iz jasnih razloga.
    CD, DVD, Bluray disk takodje sadrzi informacije koje su kodirane.
    I veoma jasno sve to nije produkt slucajnosti.

Ako je DNK kod, onda po nejgovoj definiciji nije mogao nastati slucajno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajmo malo na nauku.
    A Dijagnosticaru, da ti ja to sve svodim na najjednostavnije, Kod je npr, u prirodi si i vidis kamenje; npr dva kamena su jedan do drugog , treci je malo dalje , cetvrti je malo blize trecem nego sto je treci drugom i prvom.itd itd i mi mozemo to skupa uzeti kao neki Kod.Tako ti je i sa kompjuterom , on radi u tom principu, znas i sam, 1011100111101010111 e to ti je, sve je to kao Kod.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

A Bonobe, kad je to tako prosto ka sto ti zamisljas, sjecas li se onoga natpisa TITO od kamena sto je bio na brdo Dahna do prije 10 god?
    Nesto sumnjam da je to to moglo slucajno nastat, no ko ga je bio sastavio taj ga je i razmaka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ Cika dzo
    Vjerovatno da pri tvom skolovanju nisi ucio nesto vezano za 'teoriju informaciju i kodova' pa ti stoga mozda i nije odmah jasno o cemu se radi.
    Nažalost,o uticajima kibernetike u nauci znam dovoljno da mogu odmah da ti kažem da ->
    Ovo je veoma bitna oblast u racunarstvu i uopste elektrotehnici/telekomunikacijama.
    Elektrotehnika i telekomunikacije koriste smisaono drugi rječnik od onog koji koriste biohemičari ili genetičari prilikom razgovora o ljudskom tijelu,ćeliji ili genima.
    Ne bi trebalo da brkamo to dvoje.Elaborat slijedi nešto kasnije.
    Mi preko interneta komuniciramo zahvaljujuci ovoj oblasti. Informacije razmenjujemo al su one kodirane, i to iz jasnih razloga.
    CD, DVD, Bluray disk takodje sadrzi informacije koje su kodirane.
    I veoma jasno sve to nije produkt slucajnosti.
    Aha.
    Ako je DNK kod, onda po nejgovoj definiciji nije mogao nastati slucajno.
    Definicija DNK nije 'kod'.
    DNK se,barem u nauci,figurativno naziva kod.Isto kao što se u psihologiji percepcije svjetlost naziva vizuelnom informacijom.Ovdje se više pokušava ukazati na receptorsku i obrađivačku prirodu čitavog sistema (koja,eto,nalikuje,i to nimalo slučajno - na računarske sisteme) nego na informacionu prirodu draži i/ili učesnika koji dovode do neke reakcije.
    To što se ista riječ (isti sintaksički korijen) koristi za dvije različite stvari nije neobično u jeziku - sve dok smo svjesni da su te dvije stvari jako različite.
    Tako,sigurno imaju nešto zajedničko geni i elektrotehnika.Jedno ne možemo,doduše,objašnjavati drugim.
    Ta riječ je tu samo da bi pomogla ljudima koji su neupućeni u oblast da razumiju na šta sliči funkcija DNK.Ne da bi objasnila funkciju DNK.
    Dalje,nigdje u članku se ne pominje ko ga je uradio i napisao.Nigdje u članku ti se ne objašnjava zašto je uzeto baš 'kod' i zašto su važni različiti aleli (biohemijske jedinice) koji formiraju jedinstvenu genetsku informaciju - ili ti kod.Čisto da se demistifikuje prava priroda DNK-a,koja je odavno demistifikovana.
    Ideja da je nešto što se zove kod moralo da nastane baš zato što se tako zove je krajnje osnovnoškolska.
    Ne možemo značenjem riječi objašnjavati i analizirati fenomene i složene sisteme,a da ne znamo nešto o njihovoj prirodi.
    Podsjećam,takođe,da ne smijemo dijalektikom dokazivati i objašnjavati stvari,jer smo dijalektiku mahom stvorili mi da bi se lakše sporazumijevali.
    Stoga,ovo pitanje je irelevantno po više stavki - ono ne mijenja prirodu lanca DNK,ili onog njegovog dijela koji nosi kodirane informacije o prethodnim generacijama.Ono ne utiče na način formiranja DNK,kao ni na prenošenje DNK.
    Ono pokreće jedno pitanje koje nema suštinsku vrijednost.
    Dijalektički trik,nalik priči o tome da Bog postoji jer neka baba u šumama oko Durmitora ponekad kaže 'Bogami',a njen muž 'Boga mu j*bem'.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kuran nije poema, mada zvuči kao kao jedna dobro sastavljena muzika. Upravo to dokazuje da je od Boga. Mudrost, melodičnost, savršeni smisao, neprotivrječnost, itd. Zar nije to dovoljno nevjernicima, da im je Bog sebe objavio, i traže još. Evo na primjer medicina, izuzetno bitna nauka, ispituje poremećaje zdravlja, ali ne može da pobijedi smrt. Tako da umjesto što se pitaju, kako izliječiti oboljelog tijelom? Prava nauka treba da bude, kako izliječiti bolesne duše, i njihova kriva naukovanja? A to može samo religija, ili filozofija koja traži smisao Boga. Jer su to oblasti koje tragaju za cjelinom, pitaju se odakle stvari opstoje, a ne kako svari funkcionišu.
    Ha ha ha Ibn hahaha onda i Michael Jackson je Bog hahaha jer stvarno je imao mudrost, melodicnost, savrseni smisao, itd itd, hahaha ako medicina ne moze pobjediti smrt sto Bog to ne moze (ako bas voli svoja stvorenja (ljude) i ostala stvorenja)??!! hahaha, i na kraju glupo zvuci to sto kazes.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Nažalost,o uticajima kibernetike u nauci znam dovoljno da mogu odmah da ti kažem da ->
    A opet sam pogrijesio, zaboravio sam da ti sve znas

Definicija DNK nije 'kod'.
    Nisam mislio na definiciju DNK, vec definiciju koda.

DNK se,barem u nauci,figurativno naziva kod.Isto kao što se u psihologiji percepcije svjetlost naziva vizuelnom informacijom.Ovdje se više pokušava ukazati na receptorsku i obrađivačku prirodu čitavog sistema (koja,eto,nalikuje,i to nimalo slučajno - na računarske sisteme) nego na informacionu prirodu draži i/ili učesnika koji dovode do neke reakcije.
    To što se ista riječ (isti sintaksički korijen) koristi za dvije različite stvari nije neobično u jeziku - sve dok smo svjesni da su te dvije stvari jako različite.
    Tako,sigurno imaju nešto zajedničko geni i elektrotehnika.Jedno ne možemo,doduše,objašnjavati drugim.
    Ta riječ je tu samo da bi pomogla ljudima koji su neupućeni u oblast da razumiju na šta sliči funkcija DNK.Ne da bi objasnila funkciju DNK.
    Ne, ne ukazuje se ovdje na prirodu sistema vec se ukazuje na prostu cinjenicu da kod u sebi sadrzi informaciju. U informatici kodove kreiraju ljudi, matematicki i tako nadalje. Zato postoji teorija informacija i kodova. Kako ce se sve to sprovesti u djelo je vec neka druga prica.
    Dakle ovdje je bitno primijetiti da je covjek taj koji kreira kod koji 'nosi' informaciju.
    E sad, i DNA 'nosi' nekakvu informaciju jel tako?

Dalje,nigdje u članku se ne pominje ko ga je uradio i napisao.
    Zasto je bitno sada ko ga je napisao? Ko god da jeste dobro je primijetio.
    Nigdje u članku ti se ne objašnjava zašto je uzeto baš 'kod' i zašto su važni različiti aleli (biohemijske jedinice) koji formiraju jedinstvenu genetsku informaciju - ili ti kod.Čisto da se demistifikuje prava priroda DNK-a,koja je odavno demistifikovana.
    Pa to je upravo poenta, dakle informacija je kodirana na neki nacin, i mene je to dovoljno da uvidim veoma jaku analogiju.
    Znam koliko je to slozeno u informatici, a mogu zamisliti u genetici koliko je slozenije.

Ideja da je nešto što se zove kod moralo da nastane baš zato što se tako zove je krajnje osnovnoškolska.
    Volio bih da mi pojasnis ovu konstataciju zaista
    Ne možemo značenjem riječi objašnjavati i analizirati fenomene i složene sisteme,a da ne znamo nešto o njihovoj prirodi.
    Podsjećam,takođe,da ne smijemo dijalektikom dokazivati i objašnjavati stvari,jer smo dijalektiku mahom stvorili mi da bi se lakše sporazumijevali.
    O tome uopste nije rijec.
    Stoga,ovo pitanje je irelevantno po više stavki - ono ne mijenja prirodu lanca DNK,ili onog njegovog dijela koji nosi kodirane informacije o prethodnim generacijama.Ono ne utiče na način formiranja DNK,kao ni na prenošenje DNK.
    Niko nije ni rekao da ovom analogijom iko ista treba da mijenja u samom DNK.
    To rade ovi sto se pokusavaju (ne)uspjesno bavit genetikom.
    Dijalektički trik,nalik priči o tome da Bog postoji jer neka baba u šumama oko Durmitora ponekad kaže 'Bogami',a njen muž 'Boga mu j*bem'.
    Znas da nije to tako vec je ovo tema o kojoj se diskutuje od kad je otrkiven DNK.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A Bonobe, kad je to tako prosto ka sto ti zamisljas, sjecas li se onoga natpisa TITO od kamena sto je bio na brdo Dahna do prije 10 god?
    Nesto sumnjam da je to to moglo slucajno nastat, no ko ga je bio sastavio taj ga je i razmaka.
    Ma da Diagnosticaru, ali nije to to u sta sam ja mislio, Kod kao primjer sto si ti uzeo DNK zavisi cijeli od prirodnih sila i razlicitih vrsta materije, i to ti dodje kao npr hemijske reakcije ili fizicko medjusobno reagovanje razlicitih elemenata materije. I to DNK ti je medju najsavrsenijih kompleksa u prirodi. A to sa tim kamenjima sto si ti uporedio to si malo pobrko stvari. Ja sam kamen uzeo samo kao primjer.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo majstore, ti si genije. Samo ko se poslednji smeje najslađe se smeje. Ne obraćam se ja tipovima kao što si ti, jer šta god da kažem a ti ne želiš da shvatiš , to bi izazvalo smijeh. Ali budalama mudraci uvijek su izgledali smiješno.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Ma da Diagnosticaru, ali nije to to u sta sam ja mislio, Kod kao primjer sto si ti uzeo DNK zavisi cijeli od prirodnih sila i razlicitih vrsta materije, i to ti dodje kao npr hemijske reakcije ili fizicko medjusobno reagovanje razlicitih elemenata materije. I to DNK ti je medju najsavrsenijih kompleksa u prirodi. A to sa tim kamenjima sto si ti uporedio to si malo pobrko stvari. Ja sam kamen uzeo samo kao primjer.
    Ti si prvi poceo kamenje da pominjes izvini neka ti sad to
    Znam ja dobro d aje DNK itekako slozena, ali je slozeno dosta toga sto je i covjek osmislio, pa zar onda logicki ne slijedi da je i slozenost DNK nesto sto je inteligencija stvorila?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, ne ukazuje se ovdje na prirodu sistema vec se ukazuje na prostu cinjenicu da kod u sebi sadrzi informaciju. U informatici kodove kreiraju ljudi, matematicki i tako nadalje. Zato postoji teorija informacija i kodova. Kako ce se sve to sprovesti u djelo je vec neka druga prica.
    Dakle ovdje je bitno primijetiti da je covjek taj koji kreira kod koji 'nosi' informaciju.

Pa to je upravo poenta, dakle informacija je kodirana na neki nacin, i mene je to dovoljno da uvidim veoma jaku analogiju.
    Znam koliko je to slozeno u informatici, a mogu zamisliti u genetici koliko je slozenije.

Znas da nije to tako vec je ovo tema o kojoj se diskutuje od kad je otrkiven DNK.
    Dzo ti je veoma dobro i profesionalno objasnio ali ti nije da ne shvatis nego inat ti ne da da priznas da covjek ima pravo.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Dzo zaista vodi diskusiju na jednom nivou kako mu i dolikuje i ja to nikad nisam doveo u pitanje.
    Medjutim za tebe se to ne moze reci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo majstore, ti si genije. Samo ko se poslednji smeje najslađe se smeje. Ne obraćam se ja tipovima kao što si ti, jer šta god da kažem a ti ne želiš da shvatiš , to bi izazvalo smijeh. Ali budalama mudraci uvijek su izgledali smiješno.
    BINGOOOOO hahahaha, e sad si stavio krunu svemu sto si do sad reko, e pa ljudi prijatelji moji imate cast da komentarisete sa Mudracem Ibn Abu efendo Sinanom koji nema sta , ama nema sta on ne zna. Sta drugo da kazem ???!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam sve.Evo i primjera.
    Ovo,na primjer,prvi put čujem.Siguran sam da ni ljudi koji su ozbiljno zainteresovani (veoma visoko stručni) za ovu oblast nisu čuli za ovo.
    Razumijem.Ali nije to bilo koji kod (informatički) već genetski.U tom smislu,nema mnogo karakteristika koda.U tom smislu,riječ 'kod' je samo fraza koja se koristi u nedostatku bolje komparacije.
    Riječ kod je sekundarna.Irelevantna.Mogli bi da kažemo i genetski niz,i genetski slijed,i genetska grupica i genetska gomilica i genetski brežuljak,i to i dalje nikako ne bi uticalo na suštinsku prirodu genetskog koda.
    Prvo za ovo boldovano.Ja sam rekao da se u nauci kibernetski rječnik koristi da ukaže na prirodu sistema,a ne u ovom tekstu.
    Dalje,ne znam kako da ti objasnim da su imena stvari supstitucija za realne vrijednosti.Riječ 'ćurka' nije zaista ćurka.Riječ ćurka je verbalna zamjena za stvarnu ćurku.
    Riječi 'informacija' i 'kod' nisu stvarne informacije i kodovi.Bar ne u genetici i biologiji.Pazi,ćelije skladište informacije o organizmu (ne kibernetičke informacije,već neke karakteristike i pravila,opšta,kojima i one moraju da podliježu).Primjer (vrlo grub,odvratno pojednostavljen) : Ukoliko jedeš masu svinjetine,i to one masne,imaćeš veći nivo masti u organizmu.Kako u krvi,tako i u tkivu,odnosno ćelijama tkiva.Takve ćelije ćeš prenijeti na potomka - samim tim,učinićeš ga,možda,podložnom gomilanju masti u organizmu - jer si ti sebe učinio podložnim.
    Kod nije stvarno kod,kod su nizovi ovakvih,realnih i jedinstvenih biohemijskih 'informacija' koji se prenose preko aminokisjelina,hormonskih nizova i alela - koji se nalaze u organizmu dok ti živiš svoj život.
    Dakle,ne nose informaciju,već nose 'informaciju'.'Kodiranje' i 'informacija' su samo alegorija,odnosno pojednostavljenje rječnika da bi ljudi mogli da shvate da je to nešto nalik (nalik,nije isto,ali ima par karakteristika) nečemu.Očigledno da se to mora posebno isticati laicima.
    Koliko god da imaš dobru percepciju,moraš da znaš nešto o tome što opažaš da bi mogao da daješ validne opservacije.
    Ne možeš da opserviraš kako valja ako ne znaš šta opserviraš.
    Ukoliko ne znaš koliko stručan čovjek opservira - ne možeš da znaš koliko šanse ima opservacija da bude dobra.
    'Informacija' je 'kodirana'.To nisu kibernetske informacije i kibernetski kodovi.Mi nismo roboti.Poređenje je nevalidno.
    Da,vjerujem da ti je dovoljno.
    Sa zadovoljstvom.
    Komično je,ili,ako hoćeš,budalasto (bez namjere da uvrijedim ikoga sem autora teksta) povlačiti takve paralele.
    Mi smo to nazvali 'kod' jer sliči na informatički kod.Informatički kod mora neko da stvori.Genetski 'kod' nema iste karakteristike kao informatički kod.Genetski kod nije informatički kod.Genetski kod ne mora neko da stvori.
    Nadam se da je sada jasnije.
    Upravo je o tome riječ.Distanciraj se i probaj da objektivno analiziraš problem koji ti je predstavljen u tekstu.
    Da,ali da bi razumio plitkost analogije,moraš da poznaješ funkcionisanje samog DNK.
    Nisam ispratio.

Page 74 of 171 FirstFirst ... 246470717273747576777884124 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks