Page 36 of 108 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast
Results 876 to 900 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Idioti su oni koji ne mogu da shvate ono što je sasvim normalno. Nego Bog treba da se pokaže u liku da ga svi vide, e to su prave budalaštine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Normalno je da Bog priča iza tepiha i sve to nepismenom čovjeku i napisali mu neku knjigu koja je puna nebuloza i kontradiktornosti.

On je svemoguć, može sve i svašta a odluči da čovječanstvu pošalje poruku iza tepiha i sad mi treba svi da povjerujemo tipu koji tvrdi da je tot ako.
    Zašto?
    Glas iza tepiha je bio grlen,ozbiljno je zvučao?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako je Bog razgovarao sa Mojsijem? Iz gorućeg grma, koji je gorio, a nije sagorijevao. Znači, Bog se nije prikazivao. Sa Muhamedom s.a.v.s je govorio u monologu, jer mu je slao meleka koji mu je donosio ajete u dugom vremenskom periodu. Upravo je to uzvišeni, pravi i najljepši način Božije objave. Ako mi nađeš jednu kontradiktornost u Kuranu, obećavam ti da ću postati hrišćanin. Evo javno te izazivam da staneš, iza svojih nebuloza i blebetanja.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-04-10 at 14:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zašto misliš da je meni bitno da ti postaneš hrišćanin ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zbog toga, jer me je to moj dragi Bog obavijestio u Kuranu. Jevreji i hrišćani nikad neće biti zadovoljni sa vama, dok vi ne odpanete od svoje vjere, kaže jedan ajet

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

UH, da malo ne laskaš sebi, vjeruj mi nikoga nije briga što si ti musliman ...
    A ponajmanje jeste da je nečiji životni cilj da tebe prevodi u jednu ili drugu religiju...

Još jedna u nizu protivriječnosti u kuranu....

OMG! hahahahaha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ibn sinan View Post
    lična karta nije naslikani lik, nego lik nekog čovjeka u kojem je, u trenutku slikanja, postojala duša stvorena od boga.
    Нигдје и не пише да лик мора да буде насликан него да је направљен.

ja sam ubijeđen, da je prava jeres u hrišćanstvu, ona što je zapovijedala slikanje ikona.
    Једно је твоје убјеђење које нема историјско утемељење

zamislite tu glupost, da čovjek nešto naslika, a onda da to ljudi poštuju. Čak taj slikar može biti i nevjernik, koji želi da se obogati.
    Још је већа глупост да муслимани не поштују слике а сликају се за личну карту

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

idioti su oni koji ne mogu da shvate ono što je sasvim normalno. Nego bog treba da se pokaže u liku da ga svi vide, e to su prave budalaštine.
    Не,то је доказ да БОГ постоји.Онај ко има неки проблем се не открива

kako je bog razgovarao sa mojsijem? Iz gorućeg grma, koji je gorio, a nije sagorijevao. Znači, bog se nije prikazivao. Sa muhamedom s.a.v.s je govorio u monologu, jer mu je slao meleka koji mu je donosio ajete u dugom vremenskom periodu.
    БОГ се приказао кроз грм,а Мухамеду се није приказао тако да Мухамед није ни могао знати ко му се обраћао.

upravo je to uzvišeni, pravi i najljepši način božije objave. ako mi nađeš jednu kontradiktornost u kuranu, obećavam ti da ću postati hrišćanin. Evo javno te izazivam da staneš, iza svojih nebuloza i blebetanja.
    То није никакав узвишени начин објаве.Узвишени начин објаве је кад се некоме нешто објави видно,да сви виде,да се зна ко је то урадио а не да се крије као да краде.

Што се тиче Курана,прва је грешка што пориче распеће Христа.Распеће Христа је историјски утемељено.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dozvoljeni dolche & gabanna...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Не,то је доказ да БОГ постоји.Онај ко има неки проблем се не открива

БОГ се приказао кроз грм,а Мухамеду се није приказао тако да Мухамед није ни могао знати ко му се обраћао.

То није никакав узвишени начин објаве.Узвишени начин објаве је кад се некоме нешто објави видно,да сви виде,да се зна ко је то урадио а не да се крије као да краде.

Што се тиче Курана,прва је грешка што пориче распеће Христа.Распеће Христа је историјски утемељено.
    vidi se da si dijete... a poslije ovog posta ludji su oni koji ce se s tobom raspravljati...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zbog toga, jer me je to moj dragi bog obavijestio u kuranu. jevreji i hrišćani nikad neće biti zadovoljni sa vama, dok vi ne odpanete od svoje vjere, kaže jedan ajet
    То је неистина.Јао као Хришћани сам задовољан са свима који су слободно изабрали свој пут.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by metabox View Post
    vidi se da si dijete... A poslije ovog posta ludji su oni koji ce se s tobom raspravljati...

Одлично,можемо ово да провјеримо

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Potpuno se slažem sa odgovorom metaboxa. Bog treba da proviri da ga svi vide, hahahahahaa. Da ljudi uspiju da ubiju Boga, ili sina Boga, ili kako mi muslimani vjerujemo jednog od najvećih poslanika, prosto nemoguće... Ti vjeruj u takve stvari, ja neću. Odgovaraćemo pred Bogom i ja i ti, pa ćeš vidjet ko je smireniji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

potpuno se slažem sa odgovorom metaboxa. Bog treba da proviri da ga svi vide, hahahahahaa. Da ljudi uspiju da ubiju boga, ili sina boga, ili kako mi muslimani vjerujemo jednog od najvećih poslanika, prosto nemoguće... Ti vjeruj u takve stvari, ja neću. Odgovaraćemo pred bogom i ja i ti, pa ćeš vidjet ko je smireniji.

Виђели смо ко је смирен:сваки пут гледаш да увриједиш кога стигнеш.Баш ме интересује ђе је ту смирење

Што се тиче БОГА:хвала БОГУ да треба,не знам што тај исти аршин ви муслимани не примјењујете на људе него све примате са сведоцима а вјеру примисте без сведока.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hajde, hajde, sad ćeš me još rasplakati, koliko se kajem što sam tebe izvrijeđao. Ustvari, baš sam ja tebe vrijeđao. Eto ne poznajem te, ali si mi drag, zbog toga što osjećam u tvojim postovima da su ti namjere čiste. Vjerske prirode, da pozoveš zalutale ovčice. Izvini ako ti moje riječi ponekad teško padaju. Hrišćanski je praštati, tako je i kod nas, oprostite jedni drugima.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-04-10 at 15:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Виђели смо ко је смирен:сваки пут гледаш да увриједиш кога стигнеш.Баш ме интересује ђе је ту смирење

Што се тиче БОГА:хвала БОГУ да треба,не знам што тај исти аршин ви муслимани не примјењујете на људе него све примате са сведоцима а вјеру примисте без сведока.
    Ali onaj glas iza tepiha bio je skoro kao Šon Konerija...njemu se mora vjerovati...

I Ihtuse ne lupaj gluposti!!! (ovoje izrečeno sa grlenim i ozbiljnim glasom)

Um caruje, snaga dobro dođe!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako se bog pojavio tada davno, sto ne bi se i danas pojavio??!! E tad , e tek tad bi ljudi mozda uveliko znali da on postoji, a cak i tad sto kazete vi pojavljivao se jednom covjeku samo , a sto nije se svima pojavio??!! moze bit da taj covjek kome "se pojavio" bio psihicki poremecen i imao je halucinacije??!! Idite u Ludnici i vidjecete o cemu ce vam pricati stanovnici te Ustanove. Objasnite ovo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bog se nije pojavljivao, jer da se pojavljivao svi bi ljudi znali da postoji. Ato što se on objavio ne samo jednom čovjeku, govori o kontinuitetu njegovih objava. Da li psihički poremećeni ljudi mogu da pričaju mudrosti, objasni sam sebi, ako nisi upravo ti psihički poremećen. Jer vidim da voliš da naglabaš možda ovo, možda ono, a da nije ovako ili pak onako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Bog se nije pojavljivao, jer da se pojavljivao svi bi ljudi znali da postoji. Ato što se on objavio ne samo jednom čovjeku, govori o kontinuitetu njegovih objava. Da li psihički poremećeni ljudi mogu da pričaju mudrosti, objasni sam sebi, ako nisi upravo ti psihički poremećen. Jer vidim da voliš da naglabaš možda ovo, možda ono, a da nije ovako ili pak onako.
    Ako sam ja poremecen onda ti si jos vise jer naglabas sa mnom teme. Mozda ovo mozda ono , a da nije onako ili ovako , to je nacin otkrivanja stvari, u tom principu radi nauka i tako dolazi do otkrica. Po tebi cim se bog nije pojavljivao ljudi ne znaju da on postoji i ?? jednostavno dosli do zakljucka da ne postoji. Ludaci mogu bitimudraci. Ako si gledao film " Beautiful mind" sa Russell Crowe. Naucnik ali pricinjavale mu se stvari. Tako da ne mora da znaci ono sto si ti rekao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nauka da otkrije Boga, ne znam o čemu ti to pričaš. Da je Bog toliko plitak , da ga neki naučnik otkrije. Evo ti jedno jednostavno pitanje. Ako nađeš samo jedan ajet u Kuranu, koji je u suprotnosti sa naukom, ja ću postati ateista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nauka da otkrije Boga, ne znam o čemu ti to pričaš. Da je Bog toliko plitak , da ga neki naučnik otkrije. Evo ti jedno jednostavno pitanje. Ako nađeš samo jedan ajet u Kuranu, koji je u suprotnosti sa naukom, ja ću postati ateista.
    Zasto da ne, zasto ne bi covjek otkrio ko mu je "gazda" zar nema to pravo?? Sve oko nas ce biti kad tad otkriveno pomocu nauke, a ono sto nikad ;citiram; nikad nece da bude otkriveno to ce znaciti da ne postoji. Kazes da bog nije tako plitak da ga ljudi otkriju, onda jednostavno on nema nikakve veze sa svijetom cim je nedostupan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hajde, hajde, sad ćeš me još rasplakati, koliko se kajem što sam tebe izvrijeđao. Ustvari, baš sam ja tebe vrijeđao. Eto ne poznajem te, ali si mi drag, zbog toga što osjećam u tvojim postovima da su ti namjere čiste. Vjerske prirode, da pozoveš zalutale ovčice. Izvini ako ti moje riječi ponekad teško padaju. Hrišćanski je praštati, tako je i kod nas, oprostite jedni drugima.

Пази,не можеш ти мене да увриједиш,поготово преко форума

То је неко чудо,не знам ш`а је у питању

Само ти кажем да не позиваш мене на смирење кад ти гледаш што чешће да прозовеш некога и да му окачиш етикету

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    ali onaj glas iza tepiha bio je skoro kao Šon konerija...njemu se mora vjerovati...

I ihtuse ne lupaj gluposti!!! (ovoje izrečeno sa grlenim i ozbiljnim glasom)

um caruje, snaga dobro dođe!
    Је ли тенор у питању

nauka da otkrije boga, ne znam o čemu ti to pričaš. Da je bog toliko plitak , da ga neki naučnik otkrije. Evo ti jedno jednostavno pitanje. Ako nađeš samo jedan ajet u kuranu, koji je u suprotnosti sa naukom, ja ću postati ateista.

А зашто да не дође до БОГА?Сјети се шта је рекао Макс Планк:Ратни поклич религије и науке гласи:Напријед ка БОГУ.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

ajd objasno ovo boldovano....

AHAHAHAHAHA

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je veoma lako. Kada kupiš neku stvar tehničke prirode, uvijek uz njega postoji upustvo kako aparat funkcioniše. A ljudi misle, da mogu da otkriju naukom Boga, đe je tu mogućnost vjerovanja ? Naravno Bog, nebi bio Bog, da nije poslao odgovore na mnoga naučna, i gotovo sva metafizička pitanja. A ljudi umjesto da čitaju upustva od Boga, koja pokazuju kako oni funkcionišu, laćaju se nekih nebitnih stvari. Jer postoje nauke čije saznanje je beskorisno, sa stanovišta vjere. Na osnovu toga što su Božija upustva savršena, možemo predpostaviti da dolaze od savršenog Stvoritelja. Anštajn je rekao: dobro poznavanje nauka vodi u teizam, a površno u ateizam. Ljudi bi željeli da im se Bog pojavi, da ga vide zorno, tako su i jevreji tražili od Mojsija, pa ih je munja ošinula. Umjesto da razmišljaju kako Bog izgleda, jer pogledi do njega ne mogu doprijeti, a on do pogleda dopire. Jer je On uzeo tamu za svoje prekrivalište. Ljudi bi trebali da razmišljaju o Božijem stvaranju. Gaule, stavi H, ispred A, jer ne znam dal se smiješ, ili umireš.
    Last edited by Ibn Sinan; 16-04-10 at 15:52.

Page 36 of 108 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Bookmarks

Bookmarks