160. "El Klasiko" Barsa je dobila 0:2, na najteži mogući teren za njih. Za svakoga navijača Barselone nema ništa ljepše od toga. Nema srećnijega momenta. Meč možda i nije bio tolko spektakularan za one koji ga gledaju samo da bi viđeli 5-6 golova. Prvo poluvrijeme je bilo baš žestoko, puno ritma i grublje igre. U drugo poluvrijeme je ritam opao i nije bilo tolko zanimljivo.
Barsa je dobila najviše zahvaljujući Gvardioli. Dobro je protumačio da će Real igrat najviše igrat po krilima (Marselo i Kristijano). Alveša je stavio na mjesto Mesija, Mesija na mjesto Ibra, Pujola na mjesto Alveša, a na mjesto kapitena stavio je Milita. To je malo ko očekivao. Realova taktika se sigurno bazirala na to da Marselo kao lijevo krilo i Arbeloa kao lijevi bek, pomažući jedan drugome, zaustave Mesija. Ali Mesi nije bio tu. Nije se ni Mesi baš snašao što se tiče pozicije napadača. Ali je zato Ćavi na sredinu imao dosta prostora što je iskoristio. Mislim da je igrače Reala najviše zbunilo to što su Barsini igrači stalno mijenjali pozicije, pa je Maksvel čak igrao u vezni red, Alveš je bio svuđe po desnoj strani, Pujol je isto kružio dosta. A mesi i Pedro su 100 puta zamijenili mjesta. Oduševio me Milito. Poslije pauze od godinu i kusur počeo je da se vraće na stare staze. Strašno je dobar bio pozadi. Alveš i nije bio naprijed baš preopasan, kolko je nazad bio čvrst. Pravo je srce. Pedro je prevaziša sva očekivanja. Zbog njega Krkić ne može viđet terena jbt. Cijeli tim Barse odigrao je taktički savršeno. Sve je bilo kako treba tj kako je vjerovatno isplanirano. Što se tiče Ćavija, samo čekam svjetsko da odradi i to i da mu se odmah da zlatna lopta, jer je zbog svih ovih godina zaslužio. Naravno to će zavisit od uspjeha sa svojim ekipama. Real je isto odigrao solidan meč, ali mislim da je glavni razlog za poraz loša taktika (ili Barsina dobra taktika). Iguain je najviše razočarao, dok mi se Marselo učinio kao najbolji.
Trka još nije gotova. Ostalo je još 7 kola do kraja. Barsa ima 3 boda prednosti, mada je to u stvari 4 boda jer Realu ne odgovara da su bodovno jednaki sa Barsom (jer su međusobno gori). To je jedna fina zaliha. Ipak, Barsa ima još 2 3 teška meča do kraja. Gostovanje Sevilji i Espanjolu su uvjek teška. Dobra stvar je što su im na domaći teren mečevi sa najslabijim ekipama lige - Herez, Tenerife i Valjadolid. Tu je još i gostovanje Viljarealu i meč sa Deportivom na svoj teren (sad u srijedu). Nije to loš raspored. Dvomeč sa Interom dolazi "oko" meča sa Herezom sa kojim ne bi trebalo da bude frke tj. prećeranog trošenja energije. Imaće i Real gostovanje u majorku, kući sa Valensijom, gostovanje Saragosi. Ostalo bi trebalo da bude laganica, samo treba viđet kako će ekipa sad odreagovat na ovaj šok.
Par zanimljivih podataka:
-Pujol i Pike nijesu napravili ni jedan faul nad igračima Reala.
-Barsa je samo 4 pta šutnula u okvir gola Reala.
-Barsi je ovo 17. meč bez primljenoga gola u ligu (ili 27. u sva takmičenja).
-Kristijano još nikad nije dao go Barsi, a imao je priliku i sa Mančesterom da to uradi.
-Gvardioli je ovo 4 meč sa Realom i sva 4 je dobio (2:0, 2:6, 1:0 i 0:2).

Reply With Quote

Bookmarks