Eto sad mi je lakse. Dosad mi se cinilo da bas DPS svoju vlast zasniva na raspirivanju straha i dijeljenju naroda na nase i njihove. Ili kako jedan ministar rece, i Ajnstajn da mi se javi za posao u ministarstvu morao bi dobru provjeru da prodje jer je srpski zet. Ali sad kad ti kazes da su oni nada gradjanske Crne Gore - e sad mi je laknulo.
zna li neko kad je zadnji rok da se neko upise u biracki spisak?
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Neću izaći 32
Dok godj su apstinenti u ovolikom broju,iluzorno je nadati se bilo kakvim promjenama.
Iako je ovo samo forum,kladim se da su ove cifre na lokalnom,pa i republickom nivou mnogo vece,i tvrdim da nose prevagu.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
na forume je vazda opozicija dobijala![]()
She is only here to annoy herself!
Dok je ovih 30,40 iljada celjadi na budzet RCG neka ne brinu,zime nema.![]()
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Konoba Koliba zapela za oko nekom iz opstine ili rodjaku i najbolje je ponuditi uslove koji se moraju odbaciti![]()
Prednosti uvodjenja e-vlade po kancelarijama :-)
najveci miting ikada i najveci za sva vremena.....miting nezavisnosti...
:)
Rano je još za bilo kakve zaključke. Opozicija je krenula u kampanju još u januaru, a nakon intervjua Medojevića B 92 (po mom uvjerenju usled sugestije nekog od sponzora) opozicija je stala na kočnicu i pokušava da iskoristi ovo vrijeme da se što bolje organizuje unutar sebe.
Pritom, dajem sve u zalog, da živo bi voljeli da vlast napravi neku grešku. Da joj prsne u lice još neka afera, a idealno bi po njima bilo kad bi neko iz Brisela zviznuo kakav šamar domaćoj vlasti koreći je zbog nečeg. No ovo zadnje, obzirom da je vlast dosad dobijala mnogo više pohvala nego kritika, zapravo teško da će se dogoditi...
Takođe, jasno je da DPS (sa satelitima) još nije krenuo u kampanju. Čeka se znak onog koji se o svemu pita. Gotovo sam ubijeđen da Broj 1 čeka izvještaj sa terena. Sondažu koju vrše određene "ekipe" koje to (maltene u 3 smjene) rade pred svake izbore. U zavisnosti kakvi signali stignu to jest koliko ih je na spisku "siguran glas", zavisiće i kako će kampanja vladajućih biti organizovana i što im je najbitnije - koliko će da ih košta.
Zasad se "neprijateljski tabori" još osmatraju i bespoštedna borba za duše onih koji "vagaju" još nije počela. No do početka svega nas dijele dani a ne sedmice. Borba za "nesigurne" odigravaće se svaki dan u narednih mjesec i po, a 23. maj biće tek puki statistički prikaz toga ko je bio u tome vještiji.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Ceka ih presabiranje, a jos kad izduzi "balon Felix" i glavni adut brzinom brzinskom treba mijenjati taktiku.![]()
Nema me par dana i taman mislim ništa se ne dešava kad ono svega. Utisaka puna glava..
Naučio sam da treba glasati za DPS jer je to glas otpora prema opoziciji koja nas godinama sistematski uništava i koja nije u stanju napraviti autentičnu crnogorsku opozicionu partiju.
Naučio sam da je jako bitno šta je fizički radila Uljarevićka i koliko je školjki očistila prije nego što se pojavila u javnosti. Zamjera se Uljarevićki koliko je studirala, što nije digla glas protiv Morinja?! 1991, dok je bila srednjoškolka.
Sto joj se mana nalazi, a da uopšte nije član neke partije.
Ismijava se dakle Dubravka, što je iz Morinja, vjerovatno se broje neka krvna zrnca, tek onoliko da čitaocu uđe sumnja u uši.
Ismijava se izjava kako ona poznaje narod jer je čistila školjke jedan dana.
I to sve od ljudi kojima je vrhovnik i prkosna opcija na glasačkom listiću čovjek koi od svoje 28. godine, a poslednjih 20, nema apsolutno nikakav kontakt sa narodom, osim ako obilasci kafića nisu PR aktivnost koja služi da se vidi kako narod živi. Prkosna opcija je čovjek koji je u SFRJ osrastao pod staklenim zvonom sudije Vrhovnog sudai i prošao sve omladinske komunističke organizacije. Kada smo Mila viđeli da uzme kosu u ruke, da posjeti crkvu u vruijeme kakvog vjerskog praznika, da se izuje pred džamijom, da vozi trajekt, da potapše šaltersku službenicu po ramenu ili nešto slično? Bitno je da Dubravka to nije nikad uradila. Jer nas je Dubravka dovde dovela.
Kudi se dakle nesposobna opozicija i kvaliteti pojedinih lidera, a sa druge strane se simbl prkosa pokazuje samo jednim imenom. Imenom premijera.
Dobro prijatelji, braćo, zemljaci, koji su to kvaliteti političara koji se zovu Miško Vuković - pisac svih ustava liše ono iz 1905; Filip Vujanović- aspirin, Sveto Marović - gospodar Primorja, Ranko Krivokapić - što sam majko studirao u Srbiji i slični. Koji su to kvaliteti ovih vladajućih lidera koji ih ih čine značajno boljm od opozicije?
Nikakvi bez što bolje barataju strahom kod ovog naroda.
Izvjesno se da opozicija neće pobijediti sve dok Crnogorci i Srbi ne pruže ruku pomirenja jedni drugima. S tim što je i to relativno lako izvesti, jer krvi nije bilo.
Ne postoji ni jedna dugoročno stabilna vlast kojaće pokrenuti CG, ako je ne čine i Srbi i Crnogorci. Znaju to i u opoiciji, ali itekako znaju i u DPS. Zato će gruvati po svim strankama koje imaju bilo kakve srpske afinitete, ne bi li nastavili poštovanje prve latinske sentence koju su učili u školi i koju bi trebali da stave u grb "Divide et impera
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Vidim da sam te dobro naljutio, ali računam da si od boljih ljudi ovđe pa ti neću uzet previše k srcu.
Pošto gotovo sve što si napisao predstavlja komentar nekih mojih postova ja ću samo da te zamolim da ako zaista želiš nešto da razumiješ od onog što si napao, prosto iščitaš to iznova negdje kad budeš manje emotivno zagrijan i vjeruj - izgledaće drugčije.
Ja sam vuk samotnjak i sve što napišem uopšte ne mora biti tačno a još manje predstavljati neki puls naroda. Ponajmanje mislim da će neko zbog mog stava promijeniti svoj.
Prema tome, ukoliko opozicija ne dobije izbore, najmanje za to možeš kriviti ljude poput mene. Problem je moj dragi MonterO, što je ponuda opozicije ISTA kao i septembra 2006. Isti likovi nude isto što su nudili najmanje 10 godina i za što im je već od naroda rečeno - nije dovoljno dobro.
Zašto bi DPS mijenjao išta? Oni na svojoj priči dobijaju izbore i niko normalan ne izvlači iz trke konja koji dobija. Na opoziciji je da ponudi nešto suštinski NOVO. Da li je to učinila? Odgovor će dobiti 23. maja.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Isto poput EL Rea, vidim i komentare na neke moje teze...Pa da ukratko odgovorim oko Daliborke Uljarević, mada vidim da se protiv te ekipe pokrenula i neka kampanja u kojoj ne želim ni po koju cijenu učesvovat....
Međutim. Ne zamjeram Daliborki što nije protestovala protiv Morinja 1991, no što nije 1997, kad joj nije smetala mladost da protestvuje protiv pokradenih izbora u Beogradu, Nišu i ostalim gradovima đe su bili pokradeni.
Zamjeram joj što su i ona i Momčilo prvi angažman imali u čuvenom Jaredićevom sekretarijatu za informisanje, po povratku iz Bgd-a. Ukoliko imam pogrešne informacije, nek me ispravi neko.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Meni nikad nije bilo žao što nisam bio ni na jednom političkom skupu. Onako su se skupljali i kad su klicali mnogo ružnijim stvarima nego što je nezavisnot CG. Pola onih ljudi nisu imali kredita da budu tamo i da mašu crnogorskim zastavama. Najmanje oni koji su bili na bini. Da se razumijemo, znam da bez tih istih nije bilo vjerovatno da se obnovi nezavisnot, ali veličati jedan običan skup - neka, hvala. Nikad sreće od ljudi koje takve stvari pokreću.
Malo off - ima li što smješnije viđet od Fića koji se nešto žesti i stiska pesnicu?
Neka svako svakodnevnim djelanjem doprinese da nam država bude podnošljivo mjesto za život. A busanje u prsa i kačenje zastava po balkonima ne znače ama baš ništa.
A što se Daliborke tiče - sve je Milo bio divan student sa čistom sedmicom prosjekom. A nošenje dnevnika i trčanje za profesorima u srednjoj školi je njegovo iskustvo fizičkog rada. A da, i košarku je igrao... Malo više otkad je postao premijer nego dok je trenirao, ali je napredovao iznenada... U igri, mislim.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Hvala ti za komplimente, no se nadam da naše diskusije neće zalaziti u lične kvalifikacije "vojvodo-serdare" ili " znam mu ja oca"
A čitam druže nego si predugo u toj državnoj službi. Nema tu ništa loše, ali te 12+ godina ( računam od protesta u BG) u jednom okruženju mora malo izolovati od objektivnosti, pa da si od kamena.
Genralni problem crnogorske politike su Crnogorci (građani CG), a oni su sastavljeni od istog materijala, ma na kojoj strani bili.
Ključna riječ više nije promjena, nego promaja, pošto se od ovog mirisa truleži i inertnosti ne može izdržat.
Zato mislim da od ove vlasti, opozicija ne može biti lošija, samo zbog toga, što postoje naredni izbori.
I neđe sam rekao prošle godine, a ponavljam i sad, spoljnu politiku i poslove nam ionako vodi EU i SAD, tako da buduća vlast nema drugu agendu bez evropsku.
Što se tiče uspješnosti politike DPS, ta se politika na kraju svodi na "sondažu" javnog mnjenja, odnosno tadovoljavanje ličnih potreba potencijalnih glasača. Problem opozicije je što nije našla način da doturi brašno, otkupi LK i obezbjedi posao svakom potencijalnom preletaču. I to je ta "igra programa".
DPS je partija koja nameće program svojim glasačima, a ne partija koja osluškuje glas naroda. Nije mnogo drugačije ni u drugim demokratskim zemljama, ali mene ova interesuje.
Da ne zaboravim da me za emotivni nastup najviše zagrijalo pominjanje imena gospođice koja se ne bavi politikom i njeno "raskrinkavanje" koje se jedva dočekalo od nekih dežurnih forumaša. A pogodilo me jer neke privatne detalje znam o njoj još odavno, dok nije počela da se pojavljuje u javnosti. I nimalo ne idu uz sočne detalje koje sam pročitao. Ali neću ništa prepričavati, ne bi bilo u redu.
Više me in teresuju privatni detalji onih koji troše moje pare. Odnosno način na koji oni privatno troše moje pare.
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks