Zaista steta sto se oscar za script nije uzeo te godine (mada su pored fantastichnog txta Traffic-a svi mogli samo krv da rone).....al' opet isti Hanson ga je umalo unishtio.....Tako imbecilne prelaze u snimanju je pravio da su mi flash-backovi ochajni.....Frances je tako dobro izvukla par scena shto se ovoj djechurliji ostaloj nije moglo ni desit.....Toliko su blijedi da je to (quiz)show.
Svaka chast na castingu![]()
"what sick ridiculous puppets we are,
what stupid little stage we dance on,
what fun we have,
dancing,fucking not a care in the world,
not knowing who we are,
we are not what was intented....."
Choke (2008 ) http://www.imdb.com/title/tt1024715/
![]()
...then I shall know fully, even as I am fully known...
Old Dogs...veoma dobar film..
Od režisera Frank Oz-a
Odlična komedija...
Hunson je jedan od genijalnih režisera. Jedan od rijetkih koji je u mogućnosti iznijeti komplikovani screen sa više jakih uloga,da pritom nijedan od likova ne izgubi na dinamici. Pored ovog filma to je uspio i u filmu L.A.Confidential.
Što se tiče kastinga...po meni je genijalan.
Ekipa je odradila odličan posao, gotovo da ne znam koga bih izdvojio kao boljeg, svak je odradio ulogu do maksimuma.
Uvijek u trci za oskara ovakav film će izgubiti od onih koji se bave sa dnevno-političkim stvarima.
Traffic...ah da...gorući problem jesu hispano narko-mafije, uspon MS-13 se upoređuje sa društvenom pandemijom, čak neki idu i dalje...
Pogotovo ako se uzme da su u periodu 1998-2000 desila smjena mafijaške dominacije na jugu SAD-a, gdje su crnci istisnuti od hispano bandi, gdje se vodio krvavi mafijaški rat...normalno da film o tome je u žiži javnosti i da će pobrati oskare. To više nije nikakva misterija.
Da nebismo upoređivali babe i žabe...pošto su u pitanju žanrovi koji su u suštini nevjerovatno različiti...to je već stvar ukusa.
deset godina kasnije...tačnije ove nedjelje popularnost wonder boys-a je skočila za 5% dok traffic-a je pala za 13%...to čini suštinsku razliku ova dva žanra. Dobar roman i dnevna štampa...uglavnom dnevna štampa završi u smeće, ma koliko bile zanimljive...ili pune erotičnih slika dobrih frajera ili cica :P
Oko flasbackova...Hanson ih je odradio blago (uklopili su se fantastično) umjereno, nije pucao na dinamične i slikovite scene kao što je to uradio Joel Coen u filmu 'the Big Lebowski' (još jedan genijalan film). Coen-ovi prikazi su upali u okvir njegovog filma.
Sve u svemu ODLIČAN film! Po svim kriterijumima...
Uzgred još jedna preporuka
GENIJALAN FILM!
Obavezno pogledati opet...oni srećnici koji ga nisu pogledali...zavidim im, jer će ga gledati po prvi put...
Meni se jako svidio Inglorious Bastards..
Predlazem...
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Ostadoh shokirana tvojom blagom konekcijom ova dva filma.....Rekao bi chovjek, onako na prvu loptu, da ti neshto i znash o ovome.....Hm.
L.A. confidential je remek djelo. Ne bih se ni incha usudila da uporedjujem sklop castinga ovog filma i Wonder-a (a kamoli script).....jer ne znam bi li mogla u ogledalo da se pogledam.....Ali na kraju cu zasigurno ja ispasti imbecil.Hm.
Casting Wonder-a je umalo, i stojim iza toga, unishtio film.....Kretensko ponashanje Katie Holmes je toliko odbojno (nego srecom na taj dio scripta se nije toliko obratilo paznju). Shto se tiche Maguire-a jedini kadar koji ga je "ispratio" je zasigurno onaj gdje nabraja samoubistva i nachine istih (i po tome ga i zapamtishe).....R.D. jr je toliko maglovit da ne moze da se prati.....I da ne nastavljam.....nema potrebe. Kosimo se druze previshe, i ne bih dalje ishla.....
Btw.....prosvijetli me, poshto tvoj self chit-chat o tome koje su gorece teme ili ne ne pratim.....Wonder boys ima bolji script nego Traffic (bez obzira na to shto im se i izvor i tema nalaze na dvije strane prostorije)?Smatrash da je trebao da uzme Oscara?Da je tehnichki bolji?
"what sick ridiculous puppets we are,
what stupid little stage we dance on,
what fun we have,
dancing,fucking not a care in the world,
not knowing who we are,
we are not what was intented....."
The Green Mile ....veoma dobar film.
Extra! 9/10
u režiji dobrog starog McTiernan-a...
There are currently 25 users browsing this thread. (0 members and 25 guests)
Bookmarks