Kad smo vec kod finansiranja izgleda da ni DPSu ne cvjetaju ruze. Ima se ali ne onoliko koliko prije. Zli jezici bi rekli posebno u Pljevljima i sjevernoj Crnoj Gori.
Medojevic je sarlatan i steta price o njemu. Dobro je da mu Milic zabranio da prica u zadnje vrijeme jer to autogolovi opozicije. Mandic je u onoj poziciji kao sto je bio Miko Živković kad je skoro povjerovao da mu je podrska 30% Povlacenje Milica sa mjesta poslanika je izgledalo kao odlucan korak da reformise partiju, ali se ili pomalo uplasio ili upecao na price "evo se ujedinjuju..." Mislim da će na njega sve svaliti, a ova trojica će animirati apstinente kad i moja baba pocne umjetnicko klizanje trenirati.
Kad smo vec kod finansiranja izgleda da ni DPSu ne cvjetaju ruze. Ima se ali ne onoliko koliko prije. Zli jezici bi rekli posebno u Pljevljima i sjevernoj Crnoj Gori.
Naljutiće se mnogi na mene zbog ovog što ću reći, ali ja mislim da je opozicija vrlo vješto i krajnje diskretno koordinirana iz Beograda. To ne znači da je Beograd zbog toga neka prestonica zla i pokvarenosti. Oni jednostavno više od svega žele da vide novu vlast u Podgorici i to je njihov legitiman nacionalni interes. Do tada će se uzdržavati od posjeta i druženja sa crnogorskim vrhom a na površini će sve izgledati kao status quo.
Medojeviću je definitivno sugerisano da zaćuti jer je svojim čestim izjavama i pojavljivanjima devalvirao sopstvene aktivnosti i postizao kontraefekat. Vjerujem i da je Milić to tražio takođe. Ako već hoćete SNP na čelu bloka onda svi stanite iza mene. Ipak mislim da je Beograd preko "predsjednikovih ljudi" u posebnom biranom i krajnje ekskluzivnom timu za ovu priliku, zaslužan što je Medojević zaćutao.
Last edited by El Re; 04-04-10 at 23:02.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Vrlo vjerovatno, ali Milić i nije imao izbora. Ova dvojica su krenula da prave antirežimski blok i Milić bi, da je izostao prići, teško koga ubijedio da nije DPS-ov igrač ili da makar ne sanja objedinjavanje nekad jedinstvenog DPS-a.
Plus, da je izostao u partiji bi mu se dogodio nered jer je većina GO bila za koalicioni nastup.
Ipak Milić nije ponovio greške Peđe Bulatovića već se zaštitio pa će ionako podjelom mandata dobiti makar koliko bi dobio da je izašao samostalno.
ORA ET LABORA
ja i dalje ne vjerujem da se dps prije ili kasnije neće objediniti![]()
Kada pukne ovaj DPS koji danas gledamo, a to će se jednog dana sigurno dogoditi, nije isključeno da jedna frakcija ne krene prema SNP-u. Ipak to tada neće biti ovaj današnji SNP i mnoge stvari na političkoj sceni CG biće drugačije. Ja raspad DPS-a naslućujem odmah kada bude izvjestan odlazak Đukanovića. Istog momenta počeće nemilosrdna borba iz koje će izroniti najmanje 3 partije.
U ujedinjenje ovih današnjih DPS-a i SNP-a ne vjerujem. To bi već izgledalo ko ruganje glasačima. A možda bi tu i bilo neke pravde taman to da naprave.
ORA ET LABORA
Prvi iz opozicije koji rece "sa Mandicem nema koalicije" će biti u mogucnosti da stvori koaliciju koja moze ugroziti vlast, sve ostalo je smijurija a ne neka alternativa vlasti. Do drzavnih izbora Medojevic ce imati podrsku ka i onaj letac, a koliko će i sta raditi LP i DC ostaje da se vidi.
Ako misliš na opiziciju - moguće. Njima je jasno da za bilo kakve nerede neće imati podršku međunarodnih centara, ali između svojih karijera i podrške međunarodnog faktora, vjerovatno će rizikovati i zaigrati do kraja. Ukoliko sve odrade brzo (gdje upravo mislim da će nastati problem ako do ovog scenaria uopšte i dođe) međunarodni centri će zažmuriti i prihvatiti novu vlast. Sve ovo odlično znaju i u DPS-u.
ORA ET LABORA
Ja samo ne shvatam vas, alo, sudeci po vasim postovima, sve pametni, inteligentni ljudi, da se bakcete oko ovoga, i oko izbora, malo ih je bilo do sad pa niste stekli experience...
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
E moj dragi Hari, LP i DC su se očigledno razišli i za DC je već jasno da ide uz opozicioni blok, dok će LP, gotovo sam ubijeđen - stati uz DPS i manjine.
Sramota je koliku su šansu i energiju prokockali. Meni je jasno bilo da ne ide sve kako treba onog trenutka, ne kada su doživjeli fijasko, već kada su odbili da se ujedine i privuku sve koji su otpadali od LSCG tokom njegovog političkog života.
Ne znam, ali neko naknadno (postizborno) jedinstvo ove dvije partije danas izgleda tako daleko i nestvarno.
ORA ET LABORA
Opozicija je na referendumu osvojila, koliko? oko 185 000 glasova, cini mi se... To je taj plafon prosrpskog birackog tijela, omedjen referendumskim rezultatom, i rezultatom Momira Bulatovica u prvom krugu predsjednickih 98e... Ukupno opoziciono tijelo bi dobili mozda dodajuci na tu cifru 30 000 glasova independista. Znaci, potencijalnih 210-220 000 "antiMilo" biraca, i to bi bilo dovoljno za pobjedu na bilo kojim izborima... Naravno, krajnje hipoteticki. I naravno, pitanje je - da li bi ta takva koalicija ikada mogla prodisati, pod istu kapu skupiti glas npr. Daliborke Uljarevic i Balse Brkovica - i glas nekog chiche iz Zhupe Niksicke koji placa TotalTV da gleda Dugu i guslare koji pjevaju o Radovanu.
Dakle, koliko god ta potencijalna najshira opoziciona koalicija bila smucni-pa-prospi - opet bi imala potencijalni glasacki kapacitet, koji snp, sns i pzp svih ovih godina zajedno nijesu ni izbliza mogli dostici... Najvise, ja mislim na predsjednickim izborima - oko 150 000 glasova. A ta cifra kostantno pada, i za to su sami krivi...
Iskreno, ne znam postoji li ikakva vjerovatnoca da dobiju Podgoricu... Podgorica je na referendumu bila skoro pola-pola, a na zadnjim izborima je mislim DPS prvi put izgurao preko 50% glasova... Na lokalnim izborima bi ta tendencija bila sigurno i izrazenija, jer u Pg ima dosta ljudi koji razmisljaju "mi smo protiv dps, ali Mugi je zaduzio ovaj grad"...
Tako da... S obzirom da DPS-SDP izvjesno dobija u Pg, bilo koja varijanta dobrog rezultata opozicije u drugim opstinama je krajnje nepozeljna... Nazalost.
Just to slip the skin...
Mislim da je to da je mugi zaduzio pg vec postalo otrcano.
Vjerujem da se bilo koji grugi covjek nasao na njegovom mjestu da bi uradio makar priblizno kao on ali sa mnogo vise stila i mnogo manje (nevjerovatnog) nasilinickog ponasanja. Nadam se da ce ljudi shvatit da ima jos sposobnih osoba koje mogu da vode glavni grad a da nisu dno od covjeka.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
To je, nazalost, jedina karta na koju ova garnitura opozicije i dalje moze da igra i donekle manevrise i osmisljava svoje poteze... Drugo, realno, nista i ne znaju. Nadam se, poslednji put primijenjena metodologija na ovim izborima. A posle toga... Nadam se, probacemo nesto novo.
Just to slip the skin...
stalno poredite ovo sa referendumom, a meni to uopste nije ista prica.. uostalom, onda se previdja dio simpatizera pzp koji su glasali DA na referendumu, a uz opoziciju su ovog puta
Nema što bez da lobiramo kod amera i da ih molimo i kumimo da nam maknu ove s vlasti, i da im ponudimo alternativu, bolju naravno. Druge nam nema. Ako mislite da se mi pitamo više od onih iz Vašingtona dobro ste se zajebali.
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Slobodu nam niko nece pokloniti, ona se jednostavno mora zaraditi.
Lokalni izbori su odlicna prilika da ujedinjena opozicija pobijedi DPS na temu lokalnh pitanja: ulice, vodosnadbijevanje, kanalizacija ...
Svako vracanje na referndumske price odgovara samo DPS-u i onom dijelu opozicije koji jos uvijek sanja zajednicku drzavu sa Srbijom.
Ako dio opozicije prihvati referendumsku retoriku slijedi jos jedna ubijedljiva pobjeda SDPS-a
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
može bit da je el re u pravu.evo i ova najavljuje promjene :mrgreen:
http://www.revijad.co.me/index.php?n...03&clanak=1317
Moze li se brze i bolje graditi infrastruktura u Podgorici?
Nijesam Podgorican
Evo opozicija vlada Pluzinama koji lezi na parama,u zadnje dvije godine milioni su legli na racun opstine Pluzine od Epcg,pa nije ni rupa zakrpljena na 2 ulice koje imaju...Sem sto je gradonacelinik napravio zgradu u centru bez dozvole,nista drugo SNP nije ucinio u tom gradu,a dobice opet izbore.
Vidjecemo sta ce Podgoricani reci za DPS-SDP vlast koju imaju....
samo da Medo ne procita Vidovitu Violetu,pomamice se....
Last edited by minjo; 05-04-10 at 13:02.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks