View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 19 of 105 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast
Results 451 to 475 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    U Andrijevici :shock:
    Zar ima SDP-ovaca tamo?
    Ima dvojica koja se prije neki dan doselili ali nemaju pravo glasati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Pa ne stoji tvoja početna premisa o tome da DPS tako pobjeđuje sigurno, jer od tri opštine koje sam pomenuo, DPS je na oko 25% u Kolašinu i Andrijevici. U Rožajama je i do sad samostalno vlada, pa što bi izlazio sa nama? U ove druge dvije opštine odluka je SDP-a da ide samostalno.

Dokaz da narod glasa za nas iako je izvjesno da u toj opštini izlazimo iz vlasti je Cetinje, đe je rezultat oko 20% sa SDP samostalno, iako su ljudi bili svjesni da idemo u opoziciju. Tako da i druga teza pada u vodu.

Treća teza je vezana za cenzus...čak niko od ozbiljnih opozicionih partija ne priča o cenzusu SDP-a više, jer je poslije izbora u HN, KO, ŽB, TV, PL, KL, sasvim izvjesno da ne postoji sredina u CG u kojoj nijesmo na barem 5%. I da smo jedina partija uz DPS koja ima odbornike u svim CG opštinama, što složit ćeš se, nije bilo lako.

Tezu da bi više ljudi glasalo Mila no Ranka prosipaju često i aktivisti DPS-a. Okreni ovako...da ne bi koji glasač DPS-a prije glasa Ranka no Lukšića, kad se povuče Milaš?

Sve u svemu, viđet ćemo oće li se u još kojoj opštini lokalni odbori odlučiti za samostalan izlazak, ma će se sve znati do 15 aprila, u narednih 2 neđelje.
    Nijesi me shvatio iako sam bio potpuno jasan!
    Ne sporim ja sadašnje rezultate SDP-a i prelazak cenzusa... sporim rezultat u stvarnim uslovima.
    NPR: Ogromna većina ljudi ljudi koji danas glasaju SDP ni pod razno nebi to uradili da znaju da će SDP da zateže koaliciju sa DPS!
    Naravno ne mislim na gradove gdje DPS-u nije potreban SDP.
    NPR: sjutra da izađete samostalno u Podgorici zar misliš da bi prešli cenzus a da narod zna da nećete odmah potom glasati kako Mugi naredi!
    Jednostavno svugdje van SDP-a vlada uvjerenje da ne postoji dovoljna želja posebno rukovodstva da se otrgne od DPS-a!
    Jednostavno svi, ama baš svi od ozbiljnih ljudi iz DPS-a znaju da ćete vi bez obzira na pojedine moimente uvjek biti uz Mila kada to njemu zatreba!
    To je vaše pravo.... samo ponavljam strašno bih volio da uđete samostalno u neke izbore a da ljudi na terenu znaju da nijesti više u milosti Mila i Filipa..e tada bi ostali vanparlamentarna stanka...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Bar, (MINA) – Liberalna partija (LP) nastupiće samostalno na lokalnim izborima, odlučio je danas Glavni odbor te stranke, na sjednici u Baru.
    Predsjednik stranke Andrija Popović rekao je da je Glavni odbor LP, većinom glasova, odlučio da ta partija samostalno nastupi na lokalnim izborima u 14 opština, zakazanim za 23. maj.
    S obzirom na to da lokalni izbori ne znače programsku integraciju na nivou države, prihvatiće se eventualne predizborne lokalne koalicije koje su u interesu građana i lokalne samouprave, a preporuče ih naši opštinski odbori”, rekao je Popović

Možda sam umislio, ali pošto je jasno da LP ne pomišlja da ide sa ostatkom opozicije, meni ovo miriše da je ovo boldovano zapravo ono što (diskretno ali jasno) LP zapravo želi da poruči, najavi i zašta očito priželjkuje interesovanje sa jedne adrese kojoj se poput stare zavodnice nudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

posto se LP vec ugasio na parlametarnom nivou,ne smije se dozvoliti da se to desi i na odbornickom nivou.Na Puri je kako da odrzi partiju u zivotu,Zivkovic je na proslim parlametarnim izborima u koaliciji sa Bosnjackom strankom zamalo utulio stranku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by minjo View Post
    posto se LP vec ugasio na parlametarnom nivou,ne smije se dozvoliti da se to desi i na odbornickom nivou.Na Puri je kako da odrzi partiju u zivotu,Zivkovic je na proslim parlametarnim izborima u koaliciji sa Bosnjackom strankom zamalo utulio stranku.

Očita je namjera opozicije da od ovih lokalnih izbora (koji su izuzev Rožaja u opštinama gdje opozicija ima značajniji broz pristalica) ista pokuša da napravi utisak nekakvog drugog poluvremena referenduma ili Mali referendum, đe će pokušati da regrutuju sve protivnike vlasti vodeći računa da pritom usisaju u taj njihov blok i raznorazne kusure i brodlomnike iz svih mogućih izbora od 1990. pa na ovamo.
    Tj. oni jasno žele sukob dva bloka na samom jednom pitanju. "Da li ste protiv vlasti?" Ne kažu šta nude i misle da to nije potrebno već računaju da je narod sasvim dovoljno animirati otporom vlastima.
    Ja nemam dileme da će vlast odgovoriti svojim blokom, a LP obzirom da nije otišao Miliću i Mandiću bi samostalnim nastupom izvršio i zvanično samoubistvo.
    Zaista ne vjerujem u neko čudo, ali svakom je jasno da će ovi lokalni izbori značiti ili urušavanje vlasti ili lični debakl vođa opozicije koji bi vodio njihovim ostavkama i potpunom restrukturiranju opozicione scene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da oce izac CDT sa nekom analizom jedno 20 dana pred izbore,ovo hrabrenje,ja pobjedjujem,a ne no ja,dosadno je slusat....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    A što ako bude...
    1.DPS- LP - BS - DUA
    2.SDP
    3. SNP-NOVA-PZP-NS-DSS-DC-KOM
    4.DS-AA-FORCA
    5. SSN-SRS

smije li majčin sin takvu listu odštampat ?
    Ovo i jeste najvjerovatnija ponuda na listiću.
    SDP će gotovo sigirno ići u Plavu i Rožajama samostalno jer su zbog rata oko pristalica lokalni čelnici SDP-a i DPS-a već godinama teško narušenih međuljudskih odnosa. Slično je i u Baru ali moguće da ako im ankete pokažu da će boriti tijesnu borbu za grad možda naprasno proradi želja za jedinstvenim nastupom.
    U CG već godinama vladajuće partije prvo urade anketu mjesec-dva prije izbora tako da na osnovu toga donose svaku odluku. To je onaj čuveni sistem "siguran glas" koji opozicija neuspješno već godinama pokušava da kopira.
    Evo sad sam pročitao da su upravo odlučili pored Rožaja ići sami i u Pljevljima, Kolašinu i Andrijevici. U Kolašinu je na vlasti bila koalicija Miletinih pobunjenika i DPS-a pa će mo to vjerovatno gledat sad i na izborima. U Andrijevici ne mogu uzet vlast pa makar da se prebroje i sačuvaju. Tu inače imaju dosta dobro organizovan partijski odbor, ali u PV mi nije jasno čemu samostalan nastup osim ako je jasno da tu opozicija dobija pa je ionako svejedno...
    Last edited by El Re; 02-04-10 at 21:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Da oce izac CDT sa nekom analizom jedno 20 dana pred izbore,ovo hrabrenje,ja pobjedjujem,a ne no ja,dosadno je slusat....
    Biće ankete sigurno... Ja očekujem od CEDEM-a prije svih, ali ovog puta očekujem i jednu koju bi prije CEDEM-ove (koja ide oko 7-10 dana pred izbore) išla i jedna (a možda i dvije) sponzorisane od opozicije.
    Moguće vidimo i anketu CEMI-ja koji je u zadnjih godinu dana, najviše prijateljstvom njegovog šefa Zlatka Vujovića i Daliborke Uljarević šefice NVO Centra za građansko obrazovanje (CGO) prišao jako blisko opoziciji. Oboje sponzoriše Piter Plate (njemački ambasador u CG) za koga je javna tajna da koordinira i savjetuje opoziciju. Inače CEMI je već imao jednu anketu nedavno, finansiranu od njemačke ambasade u kojoj su utvrdili da se Univerzitet raspada u kriminalu.
    Opoziciji je CEDEM pravio veliku štetu svojim anketama. Ne zbog lažne prognoze već zato što su te CEDEM-ove ankete demoralisale jedan broj pristalica opozicije koji su vjerujući da se ništa neće promijeniti - odlučivali apstinirati. To nije veliki broj, ali opozicija ovog puta želi baš svaki glas.
    Zato i vjerujem da će ići neki "Strategic marketing" ili nešto slično koji će prognozirati pobjedu opozicije prije nego izađe CEDEM. Onda bi ona CEDEM-ova izgledala ko namještena i nekakav blijedi demant. Čak možda i kao panika vlasti.
    U politici nije često najvažnije koji ćete potez povući, već i kada.
    Last edited by El Re; 02-04-10 at 20:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ja vec vidim IFIMES-ovu anketu da opozicija ima 60% Podgorice i CEDEM-ovu da DPS ima 55 %
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Oboje sponzoriše Piter Plate (njemački ambasador u CG) za koga je javna tajna da koordinira i savjetuje opoziciju.
    Zašto bi to radio?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

nsx, znamo svi da je to istina...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Zašto bi to radio?

Kad se sjetimo kako je tretiran Tomas Smit, prvi njemacki ambasador, cudo je da ovaj ne radi i vise...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Zašto bi to radio?

To je njegov lični poduhvat u koji je ušao pretpostavljam zbog više okolnosti:

1. Njemačka vlada nema gotovo nikakvog ni političkog ni ekonomskog interesa u CG i za nju je sasvim svejedno ko će biti vlast u Podgorici tako da je Peteru ostavljeno da se igra koliko želi u prostoru između krajnje površnih smjernica koje mu stižu iz centrale.
    2. Njemačka je velika sila a u Podgorici samo se iz jedne ambasade osluškuju melodije a ona nije njemačka. Peter je u MIP-u CG uvažen gotovo jednako kao i ambasador Gvineje koji stoluje na Cetinju.
    3. razvio je prijateljstvo sa Daliborkom Uljarević kojoj bezgranično vjeruje šta god mu ova saopšti. Iako je završila fakultet u Beogradu, specijalizirala je u Berlinu i solidno govori njemački. Ona ga je povezala i upoznala sa mnogima među kojima su i neki od novinara "Monitora". Ona ga je upoznala i sa direktorom CEMI-ja Vujovićem nakon čega je CEMI dobio novog i darežljivog sponzora.
    4. priznao je u intervjuu jednom listu da ga u životu pokreću velike ideje slobode i pravde, što će reći da je revolucionarnog duha, a takvi obično niti idu niti izdrže u diplomatiji. No ovaj jeste.
    5. čovjek baš i nije neki diplomata od formata za koga Berlin ima velike planove
    6. nema šta da izgubi jer čak i da omaši u svom sponzorstvu niko mu neće uzeti za zlo a najmanje će interesovati one u Berlinu. Kao što rekoh, Crna Gora je za njih periferna tema.

Inače i nije neuobičajeno za njemačke ambasadore da iskaču iz manira lijepog ponašanja koji obavezuje svakog gosta. Ko se prisjeti izjava bivših ambasadora u blaženopočivšoj federaciji Kurta Leonbergera i Andreasa Cobela kako su nas "lijepo savjetovali" i "hrabrili" na putu nezavisnosti te komentarisali ko divljacima "šta imamo pravo, a šta ne", onda se za Petera baš i ne može reći da je on nekakav ambasador kojeg je nemoguće smjestiti među mnoge izdanke "prefinjene" njemačke diplomatske škole.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Prenose Andriju Mandića jutros. Kaže vojvoda:

- Došli smo do zaključka da objedinjeni na jednoj listi možemo da animiramo ljude koji su apstinirali na prethodinim izborima. To je značajan broj, dovoljan za pobjedu opozicije.
    Objedinjavanje opozicije je samo po sebi dobra poruka i poželjna kombinacija i za razočarane glasače DPS- a koje je ta partija prevarila više puta. Sada očekujemo da ti ljudi podrže ujedinjenu opoziciju i njen program. Mislim da je to realno očekivanje poručio je predsjednik Nove.
    - Naš izborni program kao i ljudi koji će ga „nositi" u svim opštinama su superiorni u odnosu na političke konkurente-tvrdi on.
    -------------------------------------------------------------------

Dobro ste pročitali. Očekuje se da razočarani Dukljani (kako ih je zvao do nedavno i otvoreno, a sad to radi mahom samo u razgovoru sa saradnicima) pohrle i glasaju vojvodu. Valjda, misli Andrija, bivši glasači DPS-a nisu razočarani nego očajni i hrane se zobom i prvom proletnjom travom.
    I pritom im nudi program, koji je uzgred samo on vidio, a za koji vjeruje da će biti primamljiv "razočaranim glasačima DPS-a".
    Uzgred računa da će novi glasači "ujedinjene opozicije" zaboraviti kako su do prije samo mjesec jedni druge zvali plaćenicima DPS-a, političkim kukavicama i najpobičnijim varalicama.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

1. greska, imaju t-com imaju udio u Vijestima (ili su imali) radili su filtere za KAP(to znam iz prve ruke) nisam siguran za TE Pljevlja itd. a i generalno sve vise ih se na ljetovanje vraca u CG...
    2. to koliko je uvazen nema veze sa tim odakle se osluskuju melodije..nasi su generalno sorta visih kompleksa i ne uvazavaju nikoga bez prijeke potrebe
    3. to je OK
    4. smatras da je ova opozicija nosilac slobode i pravde? manji dio sigurno jeste no snp/sns i slicni bi 99% samo nastavili istu politiku samo bi se novac odlivao u druge dzepove
    5. pa sad diplomatija bas i nije fudbal pa da podjes na transfermarkt i vidis koliko koji vrijedi..
    6. nijedna drzava nije za njih periferna tema, a pogotovo ne ona u koju su usuli poprilicno miliona

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja mislim da ne racunaju na razocarane glasace DPS-a, nego na one koji su glasali jer su morali zbog ko zna chega (sitni i krupni profiteri), a koliko se slazu sa DPS politikom oko nezavisne drzave itd., to je deseto. Inace takvi su veci unionisti nego i sama srpska lista.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

To je njegov lični poduhvat u koji je ušao pretpostavljam zbog više okolnosti:

1. Njemačka vlada nema gotovo nikakvog ni političkog ni ekonomskog interesa u CG i za nju je sasvim svejedno ko će biti vlast u Podgorici tako da je Peteru ostavljeno da se igra koliko želi u prostoru između krajnje površnih smjernica koje mu stižu iz centrale.
    2. Njemačka je velika sila a u Podgorici samo se iz jedne ambasade osluškuju melodije a ona nije njemačka. Peter je u MIP-u CG uvažen gotovo jednako kao i ambasador Gvineje koji stoluje na Cetinju.
    3. razvio je prijateljstvo sa Daliborkom Uljarević kojoj bezgranično vjeruje šta god mu ova saopšti. Iako je završila fakultet u Beogradu, specijalizirala je u Berlinu i solidno govori njemački. Ona ga je povezala i upoznala sa mnogima među kojima su i neki od novinara "Monitora". Ona ga je upoznala i sa direktorom CEMI-ja Vujovićem nakon čega je CEMI dobio novog i darežljivog sponzora.
    4. priznao je u intervjuu jednom listu da ga u životu pokreću velike ideje slobode i pravde, što će reći da je revolucionarnog duha, a takvi obično niti idu niti izdrže u diplomatiji. No ovaj jeste.
    5. čovjek baš i nije neki diplomata od formata za koga Berlin ima velike planove
    6. nema šta da izgubi jer čak i da omaši u svom sponzorstvu niko mu neće uzeti za zlo a najmanje će interesovati one u Berlinu. Kao što rekoh, Crna Gora je za njih periferna tema.

Inače i nije neuobičajeno za njemačke ambasadore da iskaču iz manira lijepog ponašanja koji obavezuje svakog gosta. Ko se prisjeti izjava bivših ambasadora u blaženopočivšoj federaciji Kurta Leonbergera i Andreasa Cobela kako su nas "lijepo savjetovali" i "hrabrili" na putu nezavisnosti te komentarisali ko divljacima "šta imamo pravo, a šta ne", onda se za Petera baš i ne može reći da je on nekakav ambasador kojeg je nemoguće smjestiti među mnoge izdanke "prefinjene" njemačke diplomatske škole.
    Kako te samo nije sramota da ovako pricas? Kazes da je priznao da ga u zivotu pokreću velike ideje slobode i pravde i to treba da ti je odgovor na sve. Kao i to da Njemacka nema nikakvog velikog interesa ovdje. Sta ti to govori? Da taj gospodin moze sebi da priusti taj luxuz da bude OBJEKTIVAN! Inace, zasto bi lagao i neosnovano podrzavao reforme i promjene, sa akcentom na korupciju i kriminal? Zato sto mu je, kako ti kazes, doslo da se malo igra? To je tebi argument? Ne, ne.. covjek nije KUPLJEN! Zato moze da predstavlja stvari onako kakve jesu, a drzavna televizija nece potrositi ni sekund svog programa na izjave takvog jednog stranog drzavnika, jer istina boli ovdje. Treba da se prica kako cvetaju ruze, Crna Gora nezaustavljivo napreduje ka EU, standard raste, strajkova je sve manje, kriminal se iskorjenjuje.. to treba da prica?! Ne, covjeku svaka cast, ali steta sto su takvi u manjini.. a "švabama" svaka cast na takvom pristupu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

3. razvio je prijateljstvo sa Daliborkom Uljarević kojoj bezgranično vjeruje šta god mu ova saopšti. ...
    Ljubomorko, i ti bi da budes prijatelj sa Daliborkom da ti moRe biti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

1. greska, imaju t-com imaju udio u Vijestima (ili su imali) radili su filtere za KAP(to znam iz prve ruke) nisam siguran za TE Pljevlja itd. a i generalno sve vise ih se na ljetovanje vraca u CG...
    2. to koliko je uvazen nema veze sa tim odakle se osluskuju melodije..nasi su generalno sorta visih kompleksa i ne uvazavaju nikoga bez prijeke potrebe
    3. to je OK
    4. smatras da je ova opozicija nosilac slobode i pravde? manji dio sigurno jeste no snp/sns i slicni bi 99% samo nastavili istu politiku samo bi se novac odlivao u druge dzepove
    5. pa sad diplomatija bas i nije fudbal pa da podjes na transfermarkt i vidis koliko koji vrijedi..
    6. nijedna drzava nije za njih periferna tema, a pogotovo ne ona u koju su usuli poprilicno miliona
    Trčiš sa zaključcima a uglavnom izgleda i ne čitaš ono što prokomentarišeš.
    To da je CG za Njemačku periferna tema i da vlada Njemačke nema značajniji interes u CG je njegova izjava iz novembra 2009. kada nas je usporavao u odluci da apliciramo za članstvo u EU. Pretraži u arhivi štampe i naći ćeš. Prenijeli su to tada svi mediji.
    WAZ je izašao iz Vijesti poodavno i od tada je Ivanović okrenuo kormilo novine za 180%. To znaju i elementarno obaviješteni ljudi. A T-com je kupljen novcem mađarske filijale koja posluje prilično autonomno. Zbog prepoznatog brenda sve kupljene filijale su uzele oznaku T-Com a ne zato što se njima upravlja iz Njemačke. No u krajnjem je to nebitno.
    Crna Gora ne haje mnogo ni za Rusiju čiji su građani i kompanije uložile preko 2 milijarde dolara. Jednostavno može joj bit jer je čvrsto u zagrljaju Vašingtona.
    Ako neko iz Njemačke dođe u Crnu Goru za ambasadora u svojim poznim godinama jasno je koliko visoko kotira u matičnoj diplomatiji.
    I davno si, kao stari forumaš, trebao zaključiti da na ove teme vezane za strane misije i organizacije koje djeluju u CG ne treba da me popravljaš. Možda ne znam puno o tome ko je ko u sportskoj CG ali u "diplomatskoj" CG ne mogu da ne znam sve i kad bih htio, a ti pogađaj zašto.
    I nećemo više na tu temu.
    A o nečemu drugom uvijek.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ljubomorko, i ti bi da budes prijatelj sa Daliborkom da ti moRe biti
    Daliborka je moj idol. Kad sam je upoznao i kad je prosula svoje intelektualne širine mislio sam da je završila Mediteran ili UDG. Ipak priznajem ima lijepo začešljanu kosu.
    Šalu na stranu, želim joj sve najbolje ali pošto je znam bolje od nekih proklet sam da nemam neko baš blistavo mišljenje o njoj. Nju svrstavam u nedavno afirmisani političko-umjetnički stil demagoga novog doba koji treba da nas povedu u svijetlu budućnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Kako te samo nije sramota da ovako pricas? Kazes da je priznao da ga u zivotu pokreću velike ideje slobode i pravde i to treba da ti je odgovor na sve. Kao i to da Njemacka nema nikakvog velikog interesa ovdje. Sta ti to govori? Da taj gospodin moze sebi da priusti taj luxuz da bude OBJEKTIVAN! Inace, zasto bi lagao i neosnovano podrzavao reforme i promjene, sa akcentom na korupciju i kriminal? Zato sto mu je, kako ti kazes, doslo da se malo igra? To je tebi argument? Ne, ne.. covjek nije KUPLJEN! Zato moze da predstavlja stvari onako kakve jesu, a drzavna televizija nece potrositi ni sekund svog programa na izjave takvog jednog stranog drzavnika, jer istina boli ovdje. Treba da se prica kako cvetaju ruze, Crna Gora nezaustavljivo napreduje ka EU, standard raste, strajkova je sve manje, kriminal se iskorjenjuje.. to treba da prica?! Ne, covjeku svaka cast, ali steta sto su takvi u manjini.. a "švabama" svaka cast na takvom pristupu...

Kao što sam ti već neđe ranije rekao - da si zdravo samo.
    Mogao bi u međuvremenu da naučiš šta je diplomata a šta državnik. Kažeš Piter Plate državnik.... A i ne moraš. Ionako ti je svejedno.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

za mene je drzavnik politicar posebnih kvaliteta, sto upravo mislim za g-dina Plate. Ali mnogo je "zrelija" necija ocjena odje da on tako djeluje u Crnoj Gori jer se, zaboga, on samo malo igra i totalno je neobavijesten o tome kako je Crna Gora mnogo bolje uredjena drzava od one u kojoj on zapravo boravi i cijem je uzasnom stanju on svakodnevni svjedok.. pfff, kakva prica...

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Trčiš sa zaključcima a uglavnom izgleda i ne čitaš ono što prokomentarišeš.
    To da je CG za Njemačku periferna tema i da vlada Njemačke nema značajniji interes u CG je njegova izjava iz novembra 2009. kada nas je usporavao u odluci da apliciramo za članstvo u EU. Pretraži u arhivi štampe i naći ćeš. Prenijeli su to tada svi mediji.
    WAZ je izašao iz Vijesti poodavno i od tada je Ivanović okrenuo kormilo novine za 180%. To znaju i elementarno obaviješteni ljudi. A T-com je kupljen novcem mađarske filijale koja posluje prilično autonomno. Zbog prepoznatog brenda sve kupljene filijale su uzele oznaku T-Com a ne zato što se njima upravlja iz Njemačke. No u krajnjem je to nebitno.
    Crna Gora ne haje mnogo ni za Rusiju čiji su građani i kompanije uložile preko 2 milijarde dolara. Jednostavno može joj bit jer je čvrsto u zagrljaju Vašingtona.
    Ako neko iz Njemačke dođe u Crnu Goru za ambasadora u svojim poznim godinama jasno je koliko visoko kotira u matičnoj diplomatiji.
    I davno si, kao stari forumaš, trebao zaključiti da na ove teme vezane za strane misije i organizacije koje djeluju u CG ne treba da me popravljaš. Možda ne znam puno o tome ko je ko u sportskoj CG ali u "diplomatskoj" CG ne mogu da ne znam sve i kad bih htio, a ti pogađaj zašto.
    I nećemo više na tu temu.
    A o nečemu drugom uvijek.
    Ja napisah u zagradi (ili su imali) no evo opet ce bit da ja ne citam Stvarno ne pratim kormilo Vijesti za koliko se procenata okrece ali u zadnjih 5 godina nisam primijetio nikakve znacajnije promjene..i dalje su najobjektivniji, madjarske filijale tako je ali je firma opet njemacka i njihov je brend u pitanju Za nehajanje se slazemo, i to bi CG moglo skupo kostat u buducnosti. Nisam te popravljao ako sam iznio svoje misljenje, i ne pada mi na pamet da pogadjam sta ko od forumasa radi privatno u zivotu

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

http://www.mipa.co.me/news.php?id=83

25.11.2009
    Invested over EUR 200m in 10 years

In the past ten years, Germany invested over EUR 200m in development projects in Montenegro.

Peter Plate, Ambassador of Germany to Montenegro stated that Germany invested and is still investing in the projects of energy, water supply, sewage and tourism through donations and KFW and GTZ.

Vice President of the Montenegrin Government Igor Luksic said that Germany has been helping Montenegro to overcome the gap between the north and south, develop the infrastructure, enrich the tourist and cultural offer and improve the financial frame.
    He added that the continuation of projects with German and other partners would determine further development of Montenegro.

Što je to 200 miliona za CG, sitnica Koliko li tek ulažu u zemlje u kojima imaju interesa..

Al dobro sad makar znam da nisi Igor Lukšić

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Daliborka je moj idol. Kad sam je upoznao i kad je prosula svoje intelektualne širine mislio sam da je završila Mediteran ili UDG. Ipak priznajem ima lijepo začešljanu kosu.
    Šalu na stranu, želim joj sve najbolje ali pošto je znam bolje od nekih proklet sam da nemam neko baš blistavo mišljenje o njoj. Nju svrstavam u nedavno afirmisani političko-umjetnički stil demagoga novog doba koji treba da nas povedu u svijetlu budućnost.
    Ima Daliborka uticaja ima. Na Pcnen zabranili komentare zato sto driblali Daliborku

Page 19 of 105 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)