predlažem da se novljani organiziraju recimo njih 50 i kupe po dvije karte koliko sam ovdje pročito da smiju i mogu. po jednu za sebe i po jednu za beštije. i da tako 50 beštija bude na bazenu. je li to moguće?
pa naravno da je diskriminacija. svako normalan ce reci da je krajnje ocajno i nesportski ne dati karte protivnickom klubu, ma koliko tezak mec bio.
ali opet ponavljam, ne treba generalizovati stvari i mrziti cijeli grad i stanovnike zbog 3 tipa.
<--- leuk
predlažem da se novljani organiziraju recimo njih 50 i kupe po dvije karte koliko sam ovdje pročito da smiju i mogu. po jednu za sebe i po jednu za beštije. i da tako 50 beštija bude na bazenu. je li to moguće?
vaterpolski portal - www.dance.hr
Zasto bi nam novljani to radili
Interesantna izjava Nikole Janovica za danasnje Vijesti (okacicu to kasnije, kad Vijesti stave danasnje izdanje). Po meni, rukovodstvo jadrana pokusava da kroz Nikolu opravda nedavanje karata kotoranima, kao i da prebaci svu odgovornost za eventualne nerede na kotorane.
Glupo mi je sto oni misle da Nikola, kao kotoranin (dijete Primorca) i kao kapiten reprezentacije CG ima kredibilitet da spusta tenzije. Jer on ga definitivno NEMA! A i prica o tenzijama a u nijednom mediju o tome ranije nije bilo nista! Mislim da je iz toga jasno da prica ono sto mu je receno da kaze. Nije mu prvi put...
Isto tako, pored svih igraca, trenera, rukovodstva...bas Nikola prica o finansijskoj krizi koja je zadesila novljane.
Sto se karata tice, Bestije su nasoj Upravi predlagale da se novljanima da ponuda i 1:3, pri cemu bi novljani u Kotor dobili 3x vise ulaznica nego mi u Novi. Dakle, nama je cilj da idemo tamo, ne mislimo na to sto nam novljani mogu pola naseg bazena zauzet u revansu....
Ni to nije proslo, jer BITNO JE DA BESTIJA NE BUDE U IGALO! :mad:
P r i m o r a c
ALi nas ce svakako biti !!!
![]()
pa zato jer nije u redu (ni po propisima) da se zabrani dolazak gostujućih navijača. to bi bila lijepa gesta. dobro, možda sam malo zamislio preidelani svijet
najava prvih 1/4finalnih utakmica na dance.hr-u (link). vaš derbi maknut sa izravnog prijenosa na eurosportu iako je još jučer bio u programu. uletila košarka, isto 1/4finale uleb kupa valencia-aris, a onda će bit samo 30 minutna snimka jadran-primorac poslije eger-partizan
Sa sajta Radio Kotora:
Odluka Uprave VK «Jadran» iz Herceg-Novog da za sjutrašnji, prvi četvtfinalni meč Evrolige u Igalu protiv Primorca, za njegove navijače odobri samo 20 ulaznica u VIP loži, naišla je na brojne osude u Kotoru. U reagovanju Kotorana- navijača Primorca „najoštije se protestuje i izražava ogorčenje tom sramnom odlukom“. „Kako saznajemo iz medija, Upravni odbor «Jadrana» je odobrio samo 20 ulaznica «Primorcu» u VIP loži. Pitamo Upravu «Jadrana» i gradonačelnika Herceg-Novog Dejana Mandića, ako je uopšte i upoznat sa situacijom, zašto se boje građana Kotora i njihove iskrene i bezuslovne ljubavi prema klubu, zašto se boje «Beštija», koje su i u Rijeci na najbolji način predstavljali vjekovnu kulturu Kotora i Crne Gore. Pitamo se: Da li je moguće da u sportskom svijetu ostanete uskraćeni za ulaznicu, samo ako imate neke veze sa Kotorom, da li je to sportski i fer?. Na kraju se pitamo: Koga se Uprava «Jadrana» boji-Kotorana, Beštija ili aktuelnog evropskog šampiona?. Da li se u ovakvoj atmosferi nadaju pobjedi? Našim šampionima poručujemo da smo svim srcem uz njih i da ćemo ih bodriti, pa makar i posredstvom malih ekrana! Osjetiće našu energiju, koja će ih nadamo se dovesti do pobjede. Čuće se i do Novoga! Od Uprave VK «Primorac» očekujemo da će na isti način «ugostiti» naše komšije!“, kaže se u reagovanju Kotorana – navijača Primorca.
Vaterpolisti Jadrana i Primorca odigraće sjutra u Igalu prvi meč četvrtfinala Evrolige.Iste ekipe i prošle sezone borile su se za finalni turnir, a u dvomeču bolji je bio kotorski tim.Primorac, koji brani trofej, plasman među osam najboljih izborio je bez poraza, a u B grupi ostvario je pet pobjeda i neriješen rezultat.Jadran je bio drugi u A grupi sa četiri pobjede i dva poraza.Ove sezone Jadran i Primorac odigrali su dva zvanična meča, u Jadranskoj ligi i polufinalu Kupa Crne Gore, u kojima je Primorac bio uspješniji.Početak duela u Igalu zakazan je za 18 sati.Revanš je 14. aprila u Kotoru.Uspješniji iz dvomeča izboriće plasman na finalni turnir, koji će 14. i 15. maja biti odigran u Napulju.
@dida,
Sto se Eurosporta tice, jos jednom su pokazali koliko ih vaterpolo ne zanima. Nema problema, jednostavno im vise ne treba izlazit u susret i odlagat meceve zbog njih. Ako 'oce prenosit - neka prenose...
A mi sa ulaznicama u novi nemamo problem samo zadnje 2 godine, vec skoro deceniju! No je svake godine sve grdje!
Last edited by cattaro; 23-03-10 at 17:02.
P r i m o r a c
Evo texta iz danasnjih Vijesti.
http://www.vijesti.me/index.php?id=333038
Da napomenem da se do danas ova utakmica u medijima gotovo nije ni pominjala!
P r i m o r a c
mislim da je sramotan taj odnos prema kotoranima od strane jadrana. imali smo mi nekad sličnih problema u odlučujućim utakmicama za naslov u zagrebu. ne bi nas puštali na bazen iako bi bilo još mjesta - a karata uopće nije bilo u prodaji nego bi ih uprava mladosti djelila. ali ipak nikad nisu uskratili barem 50 karata za nas, drugi par rukava što je nas uvijek bar 200-tinjak.
zato sam i naivno predložio da ako ili ođe na forumu ili nekako drugačije novljani u ime beštija kupe bar dio karata, koliko mogu. da npr jug brani gostujućim navijačima da dođu, ja bi bar pokušo organizirat dio prijatelja i poznanika da kupimo karte za te gostujuće navijače. pa pobogu ovo je sport, a ne ne znam ti ga ja što.
naravno, nisam mislio da novljani ne dobiju novce od vas za te kupljene karte - da ne bi bilo nedoumica da sam mislio da vam ih oni poklone, samo da i kupe u vaše ime pa da im date pare kad oni vama budu davali karte.
što se tiče eurosporta. jebiga, vaterpolo je u takvoj situaciji. loše ga se vodi godinama i sad je u situaciji da mora molit za tv prostor. ovi sada čelnici pokušavaju barem nešto, sad jesu li uspiješni ili ne. iapk najsmješnije mi je onih 15 000 eura koje dobije klub za naslov. LEN je ogromna organizacija, ima takvo natjecanje koje ipak koliko toliko privlači pažnju medija pa da nisu u stanju nać sponzora s kojima bi taj iznos bio bar malo pristojniji. mislim da ja idem organizirat vaterpolsku euroligu da bi bio u stanju pronać sponzore za nešto više. pa od organizatora final4 dobiju 100 000 eura ako ništa drugo, da bar sve to podjele klubovima.
mislim da nisi u pravu. sto se para tiche, pouzdano znam da ovima iz uprave nije bash drago sto je to izjavio.
a sve ovo oko karata, i chitava atmosfera koja se ponekad stvara oko utakmica jadrana i primorca je uzasna glupost. ja sam vec vise puta pricao o tome, po meni su te tenzije potpuno vjestacke i nastale u zadnjih par godina. nije ovo ni prvi put [i nije ni uprava primorca nevina po tom pitanju]. ne znam zasto se to radi, jer ta mrznja nikad nije postojala, niti u herceg novom, niti u kotoru, osim mozda kod nalozenih klinaca na obje strane. rivalitet je jedno, ali ovakvo dizanje tenzija moze da bude i opasno.
ali valjda kod nas ne moze drugacije, ne moze se samo o sportu prichat, pa makar bio i jebeni vaterpolo u pitanju...
Ako pouzdano znas to za pare onda pouzdano znas i da je rekao ono sto mu je receno da kaze!? Inace, okle njemu to za tenzije isl. kad se nista o vaterpolu, Bestijama...nije pominjalo u medijima! Okle njemu to?
I Uprava Primorca je apsolutno nevinasce naspram novljana!
10 godina slusam kako nam se u novi ne garantuje bezbjednost!
P r i m o r a c
ne znam ja sta mu je recheno da kaze, to mi malo zvuchi kao trach, ali nebitno, mozda si u pravu. a ovo oko tenzija mi tek zvuchi kao kritika sopstvene uprave, kada se zna da su upravo ljudi iz jadrana krivi za ovu sadasnju situaciju [i slazem se, jadranova uprava je veci skup idiota, mada nije da nije bilo kontra primjera].
blah, iskreno me smara sva ova prica kad god igraju jadran i primorac. zasto se ovo sve shvata kao borba na zivot i smrt... ali valjda tako mora. mene ipak vise zanima sama utakmica, nadam se da ce barem igrachi uspjeti da iskuliraju chitavu prichu i da odigraju dobru utakmicu.
ja svakako ne mislim ici, jer ne namjeravam da prolazim kroz istu torturu kao prosle godine, dosadila mi je vise da guzva na ulazima, laktovi u bubrege i tome slicno![]()
@BGH,
ja tebe potpuno razumijem, isti stav furash od pocetka i to mi je O.K.
No, moras znat da su upravo novski igraci u derbijima doprinijeli nervozi, a Boga mi i krvarenju nasih igraca. Treba li da te podsjecam na to?
Ovo Nikolino moze bit' i njegov strah, jer nikad protiv Primorca (igrao za cz, Becej ili jadran) nije igrao dobro i bas je on na meti navijaca tokom utakmice.
I to je ono sto mi smeta - zasto se problemi koje jadran ima prebacuju na kotorane?
Dobro su ih Bestije pitale - koga se boje, kotorana, Bestija ili evropskog prvaka!?
Najlakse je pozivat na miran mec starih rivala i prijatelja, a Bestije doma.
Kako da ne.
Tebi veliki pozdrav.
P r i m o r a c
ja sam mislio na to da bi ja pokušo svoje prijatelje iz dubrovnika animirat da uzmemo koliko krata možemo (ako bi bilo ograničenje na npr 2 po glavi, inače bi i sam to napravio).
inače i ja se slažem da bi se vaterpolo i sport općenito trebo svest u normalne okvire. "vrijeđanje" i podbadanje s tribina da, ali da to bude maximum prepucavanja i problema
izlgleda da se karte ne mogu kupiti kao ni prosle godine, vec ce ih dijeliti.
kao sto rece BGH, ni ja nisam siguran ocu li ici na utakmicu, jer ono je uzas od bazena kad je neki derbi (citaj utakmice s primorcem). otvore bazen po ure prije utakmice, a otvore 1 krilo vrata (iako ih ima 4) tako da ne moze ni mrav proci, a ne 1000 ljudi koji se naguravaju. kad uspijem proci kroz vrata, onda pocnu da me pretresaju kao da sam idiot, iako prije njigove senase izvadim tel iz dzepa i kazem da samo to imam. ali nebitno, zivjela nasa policija.
a onda tek nastane pakao kad se izlazi s bazena (pogotovo ako izgubimo)...
ali vidjecu jos. u svakom slucaju nadam se da ce biti fer i korektna utakmica (koliko to moze biti), ali mislim da ce opet biti onako tvrda kao svaka do sad i teska za gledanje, osim ako neko ne napravi 10 golova razlike u prvoj cetvrtini.![]()
<--- leuk
pa to se znalo da nece bit u prodaji.....
a ne mogu da vjerujem da i cafemontenegro prenosi izjave novljana da se spuste tenzije
to samo kod nas ima.cetvrtfinale lige sampiona i oni bi da spustaju tenzije
a za sve su krivi opet novljani koji nedaju karte kotoranima....
Daleko smo mi od zabarskog mentaliteta. Juventusovi su Romanistima podijelili(prodali) karte kad im je bilo zabranjena prodaja. Da je srece, slicno bi bilo i u vaterpolu, ako je vec takvo rivalstvo. Mislim, da na fudbalu nema cigana na derbiju, na sta bi to licilo, ili nas u rupi.
Ovo je haos!
Ne znam na koju foru da udjemo sve i da nabavimo karte, a i to je gotovo nemoguce...
Ne znam sto vise od ovoga dize tenzije! :mad:
Last edited by cattaro; 24-03-10 at 13:04.
P r i m o r a c
ma samo da Partizan odradi Egera,pa cemo lako za ovaj derbi Boke![]()
u koliko pocinje prenos na rtcg primorca ?
AJMO CRNA GORO !!!
kakva lekcija primorca u drugoj cetvrtini... massive respect
I, naravno, Leka majmun jos jednom pokazuje kolika je PI*KA, udarajuci Stajmenca u nos par sekundi pred kraj 2/4...
Sve u svemu - DRANJE!
Stajmenc iskljucen sa pravom zamjene, a Majmun je i dalje Majmun!
Ajmo Novljani, najjaci ste najjaci!
Originally Posted by Nk-001
wow.
no dobro, ne bih se zadrzavao na komentarisanju objektivnih fanboysa, nego da chestitam primorcu prolazak na final four. prosto su neuporedivo bolji tim. tj, dovoljno je sto su tim, jadran to nije.
Cestitao bih i navijacima Jadrana na izuzetnom osjecaju za pravi momenat! Upalili su baklju kad su smanjili na -2 i od tad krece potop![]()
Originally Posted by Nk-001
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks