Originally Posted by
Vlado
Istina bogUmi, FC Barcelona.
Realno gledano, Runi je profil ''vječnog kapitena'' kakav bi trebao zauvjek da ostane u Mančesteru. Momak zajedno sa Drogbom i Iguainom (naravno, tu je i Mesi, ali ja njega nešto ne posmatram kao špica) čini možda najbolja 3 napadača svijeta.
E sad, Mančester je u dugovima... svašta može bit. Ako bude prelazio gdje, realno gledano nema kud osim u Real ili Barselonu.
S obzirom da je Barselona napravila jedan promašaj (Ibrahimović) prošle sezone, možda se neće ove godine toliko zalijetat na Runija (koji će biti skup) koliko na Davida Vilju (koji je takođe vanserijski špic) jer se on može dovesti za mnogo manje pare nego Runi.
Real i Barselona će ponovo najviše kupovati narednog ljeta. Mislim da će Real dovesti samo jedno ''EKSTRA'' pojačanje, dok će se možda malo pažnje posvetiti i odbrani (pominje se Vidić).
Mančester neće u jednoj sezoni prodati i Vidića i Runija, jer bi nakon toga spali na nivo prosjeka u Premier ligi (možda borba za treće-četvrto mjesto) jer ovi ostali (liše Evre) nisu uopšte vrhunski fudbaleri. A i ti što su bili vrhunski polako završavaju karijere (Van der Sar, Skols, Gigs itd.)
Zato će Mančester ako bude prodavao Runija tražiti Benzemu. Još ranije ga je pominjao Ferguson, samo nije htio dati 35 miliona Lionu (pametno).
Taj igrač će moći da se dovede za mnogo manje pare iz Reala (mislim da će ga pustiti za 20ak miliona, ako ne i manje) to znaju čak i ptice na grani.
Sad, postoji ta računica da se kupi Runi, i Mančesteru pošalje 40 miliona + Benzema. Runi takođe nije igrač koji ima neka prevelika primanja, tako da bi to moglo doći u obzir (ako Mančester bude prodavao Runija, naravno).
Takođe, tu je i Kristijano Ronaldo... a svi znamo koliko je Runi pričao o tome da mu nedostaje igra sa njim. Dosta stvari ide na ruku Realu, vidjećemo šta će biti.
Po meni je za sad realnije da Vidić pođe iz Mančestera, a Runi ne makar još jednu godinu.
U svakom slučaju ako Runi pređe u Real, Vilja će u Barselonu ili obratno... i onda opet 2 ''el klasika'' koji će biti milina za gledanje, jer dolaze još 2 vanserijska fudbalera (u najmanju ruku).
Bookmarks