Results 1 to 25 of 2695

Thread: Islam!

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Islam postaje sinonim za terorizam za one podložne medijskim lažima koje se serviraju na račun islama. Misliš na 09/11?
    Između ostalog i 9/11...
    London
    Pokolj u Nigeriji
    Indija
    Egipat
    Tajland
    Istočni Timor
    Kosovo
    Beslan
    Moskva
    ...............i nebrojeno još

Misliš na hrišćane u Afganistanu i Iraku, sluge i žrtve cionizma, koji pobiše milione civila? U sadašnjim ratovima koji se vode na istoku muslimana je ubijeno više nego li su muslimani od postanka svijeta ubili hrišćana. To, tek toliko da skratimo priču. Uzgred, to su stvari koje mene ne zanimaju, stvari oko kojih se neću bakćati, to je politika. Mene zanima crno na bijelo tj. šta koja religija ima za ponuditi čovjeku.
    Tamo je vojska civilizovanog svijeta. Siguran sam dok je ista ta vojska dejstvovala kao pomoć muslimanima u Bosni i na kosovu to vam je odgovaralo. Sada po Kosovu dižete spomenike američkim predsjednicima i nazivate ulice po generalima NATO-a.

Ako gledaš multinacionalne snage da su se skupile da uništavaju muslimane u afganistanu i iraku to je tvoj amovan pogled. Ostrašćenost i davanje 'razloga' za primitivne ideje.
    Siguran sam da demokratski irak kada je bacao bojne otrove na okolne susjede i vršio okolo vojne intervencije po nahođenju jednog diktatora je bio u redu...civilizacija je odgovorila na to. Na žalost ne postoji drugačiji sistem osim oružija.
    Mogu se razvijati razne teorije zavjere ali svakako međunarodne organizacije su dobro koje je društvo stvorilo. Siguran sam da stavnovnici hablaje to najbolje mogu objasniti.

Izvini, za mene je primitivna demokratija koja je najbolji pokazatelj nereda na Zemlji. Npr. u SAD-u se godišnje siluje 300.000 žena. Prema statistici za svako 128 silovanje nasilnik biva uhvaćen i kažnjen zatvorom. Onda, šta nam nudi demokratija: alkohol, prostituciju, homoseksualizam. Demokratija je do te mjere napredovala da u nekim državama i homići i pedofili usvajaju djecu.

Za mene postaje besmisleno pričati sa nekim o šerijatskim zakonima i dovoditi isti taj primitivni sistem kažnjavanja sa nekim od modernih ustava i zakona.
    Takav vid primitivizma je nepojmivo iole nekom normalnom umu da prihvati da postoji i da se primjenjuje negdje.
    Na osnovu nekih primitivnih načela ubijati i sakatiti ljude što su drugačije seksualne orijentacije, političkog stava ili vjere.

Optužuješ zapad da ne brine o djeci, da pedofili usvajaju djecu ?

Siguran sam da Hamas je mnogo podobniji kada vuču ispred sebe makanje kada pucaju na izraelce da bi ih ko ubio da bi istim fotografijama mavali ispred nosa upravo tom zapadu aludirajući na demokratiju i zaštitu.
    Oko 20 000 djece iz Nigerije je oteto i rasprodato je u roblje. Naravno oni nisu bili muslimani.
    Centar svjetske prostitucije je upravo Dubai.
    Pričaš o sistemu koji još uvijek forsira prodaju žena.
    Igrom slučaja pogledao sam jedan dokumentarac o djeci u Iranu...to ti preporučujem da pogledaš
    Sjetio se neko iz al-qaide da potroši koje milionče na njih.
    Pa oni silni kampovi koji uzimaju siročiće pa ih obučavaju da budu žive-bombe ispirajući im mozak obećanjima da će biti nagrađeni na onaj svijet.
    Spomnješ alkohol...što ne spomeneš drogu, to nešto vješto zaobilaziš
    zar to ne spada u islamski običaj da se puši hašiš
    Siguran sam da je droga mnogo manji problem od alkohola.

Molim te, baš me zanima. Ako ćeš o turcima, otiđi u Tursku pa im reci.
    Nisam mislio na turke, mislio sam na baliste...ili ti njihovi zločini nisu poznati ?

Pa problem je u tome što ne primjećuješ koliko griješiš. Razlog pomračenja je mržnja i ekstremizam koji te izjedaju.
    Ah da...na pitanje zašto moderatori brišu postove ovaj ti je odgovor...sjajno

Uzgred ekstremizam,fanatizam ili nešto slično nije moj domen niti se krećem tim vodama. Ako si ti u nemogućnosti da podneseš bilo kakvu razliku niti možeš o njoj da porazgovaraš.
    nego to je tvoja odlika primitivizma ne moja.
    A moderator koji je obrisao spomene na zločine i žrtve bezumnih ekstremista neka proispita sopstvene porive.

Na silu će i biti riješen, ne rekoh ti. Ja imam Knjigu koja još za ovih 1400 i kusur godina nije pogriješila, tako da sam siguran da neće ni ovog puta. Da nisi toliko zamračen mržnjom, imao bih strpljenja i dokazati i pokazati ti budućnost. Evo tek toliko da znaš da smak svijeta neće doći dok čitav Izrael do temelja ne bude uništen, a Allah s.w.t. najbolje zna.
    Kada sam rekao da paradoks može na silu biti riješen, mislio sam na fanatizam koji guši bilo kakav kritički pogled. To je vezano za kuran koji je toliko protivriječan da liči na scenarijo za film c klase, da nepriliči ni polupismenoj daktilografkinji da nešto tako napiše.
    Fanatizam je sve jači jer upravo pismenost lagano prodire i ljudi su sve mudriji i kuran se mora braniti sve jače.

A to da je alah rekao i da zna šta će biti...pa siguran sam da bi bar omogućio neku pristojniju knjigu sa mnogo manje kontradikcije, hajde par njih, ali toliko mnogo da ide do stotinu....to je već mnogo....
    Last edited by gaul; 15-03-10 at 01:21.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks