Quote Originally Posted by Achilles82 View Post
Ova zabluda sa jezicima je jedan cist balkanski fenomen, koji je nastao zbog specificnosti nacina pisanja srpskog i hrvatskog jezika.
U stvari, to je bio skandinavski "fenomen" davno prije nego što je postao balkanski.

Jedini legitimni jezici na ovim prostorima su srpski, i hrvatski.
Legitmni jezici? Šta je to, dodjavola, legitiman jezik?

Sve ostalo su politicke igre nista drugo.
Dozvolićeš mi da se ne složim.

Ne postoji ni austriska vikipedija, ni kosovska, ni svajcarska, ni belgiska, ni americka, ni kanadska, ni meksicka, ni brazilska, ni argentinska (ceo americki kontinent, i severni i juzni) i tako dalje...
Ali postoji norveška (i Bokmal i Nynorsk), danska, švedska, kao i farska i islandska. Postoji irski gelski, škotski gelski, i velški gelski. Pet bambija za tebe ako sam shvatiš zbog čega je stiuacija sa crnogorskim jezikom mnogo sličnija mojim primjerima, nego tvojim.

Ne vidim zasto bi neko uvodio crnogorsku vikipediju, samo da bi pisalo "crnogorski jezik" dole, iako je IDENTICAN srpskom, sa drugim narecjem, kojeg svi savrseno dobro razumeju.
Znači identičan je, ali ipak nije identičan. Ha.

Što se wikipedije tiče, ne radi se samo o jeziku, odnosno imenu istog, nego i o sadržaju. Meni je lično svejedno hoćemo li imati wikipediju na crnogorskom ili ne, jer jedina koja me interesuje je ona na engleskom. Medjutim, kako se ovdje radi o pitanju statusa, a ne o praktičnom pitanju, naravno da mi je u interesu da moj jezik bude ravnopravan sa ostalim.