Sjecas li se uzvratne utakmice Jadran (St)-Partizan (1:3)? To je bilo finale LEN Kupa, mislim '97... Risto Mlajkovic je sa Savicem i Vujasinovicem drzao odbranu Partizana.
Kasnije je Maljkovic bio u Primorcu (bio nam je najbolji igrac), potom je igrao u Sintezu...jedan odlican bek, moguce da jos igra.
Takodje je i Sapic 2-3 godine u mladjim kategorijama proveo u Partizanovoj skoli, iako je ganci, okoreli.
A moguce i za Sora da sam pogrijesio, Partizan vec 10-tak godina kupi 18-ogodisnje novosadjane, vjerovatno ce se za koju godinu mislit' i da su Pijetlovici iz njihove skole...
Partizan je bez dileme stvorio najvise kvalitetnih igraca, mada bismo odje mogli nabrajat i kotorane, pogotovo kad pricamo o zadnjih 20 godina.
Od Mirka Vicevica, Nikcevica i Emila Nikolica, preko Uskokovica, Chapra, Zeljka Vicevica, Perice Draskovica, Jova Popovica, Rajhela, Milica, Vukanica...potom brace Janovic, '84. godista, Paskovica, zlatnih juniora prvaka Evrope (ponavljam: 11 od 13 tih momaka je proslo skolu Primorca + strucni stab, sto je nezabiljezeno!)
Mislim, da smo, kad vec govorimo o zadnjih 20 godina, vise nego konkurentni.

Druga je prica sto Chapro, Jovo i ekipa zbog svog buntovnickog karaktera (Jovo Popovic je kao kapiten zvezde cak i predvodio grupu strajkaca

) nisu u reprezentaciji skoro ni bili, Chapro je bio na pripremama kod Stamenica 2. centar (ispred Dusana Popovica) SRJ reprezentacije...
O struci da ne govorimo.
Docicemo do toga da je nasa skola najbolja. :razz:
Bookmarks