Od 4 igraca koje sam naveo 2 su jako bitna za tim (tu ne mozes stavit juniora ili nekog da popuni rupu): drugi bek - Drobac i drugi sidrun - Seman.
Bez obzira na manji proracun, u hrvatskoj ima sigurno igraca koji su bolji od njih i koji bi rado dosli u Juga.
Ono sto je meni posebno drago je da Primorac razbija neki koncept savremenog vaterpola, u kom ekipe (pa i reprezentacije) igraju sa po 8-9 igraca i dje pojedini igraju po 3/4 utakmice pa i vise.
To, doduse i Partizan godinama radi, ali sem jednog plasmana na F4 (i jednog osvojenog LEN Kupa prije 12 godina) nisu imali veceg uspjeha.
Konkretno, mislim na to da ekipa, igrajuci sa 12 igraca u polju, drzi potpuno isti ritam cijelu utakmicu i niko ne igra preko 2 i po cetvrtine.
Da li to moze Jug? jadran? Tesko... Te ekipe imaju neke sasvim druge kvalitete.
P r i m o r a c
jesu, 2. sidrun i 2. bek su jako bitni. jug je htio dovest krapića iz primorja za 2. sidruna 89. godište. rudić ga često zove na pripreme reprezentacije i bio je prvi sidrun U20 ovo ljeto. međutim, rudić zove razno razne igrače uključujući i bebića i druge likove. gledo sam tog krapića nekoliko puta i nije mi igrač za juga, bar ne još. međutim, ima još ovu godinu ugovor s primorjem i jug ga nije mogao dovest (nije ga pustilo primorje), a navodno bi trebao na ljeto doć u gruž. drugi sidrun primorja, vrlić je još i bolji - htjela ga je barceloneta, ali su na kraju doveli amerikanca manna.
seman sigurno nije klasa, kao što recimo primorje ima dva podjednako kvalitetna sidruna (koji su debili bili u mladosti kad su potjerali pavlovića), ali nije ni toliko loš da ne može odigrat 1 - 1,5 četvrtinu.
drobac nam je 3. bek, 2. je obradović kojega se nažalost žrtvuje na toj poziciji, ali je igra. puno bi bilo bolje kad bi imali nekog kvalitetnog 2. beka pa da obradović tek tu i tamo odigrava na toj poziciji. drobca bi se ja davno riješio i da je vrhunski igrač jer previše udara protivničke igrače bez ikakvog razloga, a još je i nikakav igrač tako da bi mjesto njega komotno mogo neki junior - posebno što ćemo ovu sezonu teško do ozbiljnog konkuriranja za euro naslov (da su joković i marković u punoj formi onda bi priča bila drugačija, ovako nam fali širine), a prvaci hrvatske bi bili i bez drobca.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Projekat za bazen je pogresno napravljen, tako da su radovi stali, tj ceka se novi. PG strucnjaci su pogresno nacrtali tribine (zamjenili istocnu i zapadnu) tako da su izvodjaci radova, kad su krenuli stavljati temelje ocekivali pjesak kao podlogu, kad ono umjesto pjeska, seke i provalija....bas su se iznenadili. xD tako da je sad projekat vracen u PG, da ga isprave, pa ce radovi biti nastavljeni.
da, trenirali su u budvi i dubrovniku jer je u banji igalo bio neki problem sa kotlovima, pa se cijeli institut nije danima grijao, tako da nisu mogli trenirati tamo.
<--- leuk
eo dobismo francuze u vaterpolu, 11-3
AJMO CRNA GORO !!!
Primorac zvanicno nasao sponzora u pitanju je taj arap dogovor je potpisan i sve ce pare dobit !!
najezio sam se
iskoristicu priliku da reklamiram portal www.vaterpolo-magazin.com
sve kritike, pohvale, sugestije, ideje su vise nego dobrodosle. nadam se da cete imati razumjevanja ako neke stvari ne budu bile savrsene u pocetku, uglavnom sve radim sam pa ce se sigurno potkrasti negdje nesto![]()
Bravo majstore. U zemlji vaterpola je hvalio jedan vaterpolo portal koji ce osim domacih da prenosi i vijesti i rezultate iz drugih liga.
Kao dobar izvor informacija i rezultata, ja ti mogu preporucit da koristis www.waterpolodevelopmentworld.com
Jos jednom cestitke na ideji i radu.
Release Yourself
Uh ako mi vjeruješ meni je težina da o ovome pišem, jer sam pisao ranije o tome. Možda budemo navijali kad nam u Kotor dođe repka Azerbejdzana ili možda još jača, repka Tadzihistana. Inače ovo nije jedini razlog, a nije ni glavni. Dok se neke stvari u odnosu prema Kotoru, Primorcu, igračima iz Primorca ne promijene, navijaću za repku, ali samo POKRAJ MALOG EKRANA. I što je najgore, ovako razmišlja velika većina Kotorana, jbg. valjda se nešto promijeni![]()
pa drugi je jer ima bolju gol razliku, tek se na kraju pravi poredak po međusobnim omjerima - do tada se gleda gol razlika jer će tek u zadnjem kolu neki klubovi dobit šansu da odigraju uzvratnu utakmicu protiv kluba koji ih je eventualno pobijedio u prvom dijelu natjecanja
hvala
imam u planu da bude i josh nekih zanimljivih stvari - izmedju ostalog ce i neki drugari sa foruma pomoci, ali o tom po tom, bicete obavjesteni. moja je zelja da i neke vaterpoliste, sto bivse sto sadasnje, pitam da napisu ponekad nesto, mozda i da se napravi neka rubrika tipa 'sjecanja', da se pise o nekim uspjesima jugoslovenske reprezentacije, sta znam. ali idemo postepeno, sad je krenulo, pa da vidimo dokle cu. trebalo je josh prije mjesec dana da ga pokrenem, ali sam imao seriju pehova pa se sve to oduzilo.
generalno je pravilo u svim sportovima [ili barem u vecini timskih sportova] da se timovi dok traje sezona, u slucaju istog broja bodova razvrstavaju po gol razlici, a na kraju, kada se sve utakmice odigraju se gleda neki drugi tie-breaker, zavisno od pravila takmicenja [negdje je i na kraju gol razlika bitna].
no, svejedno mi se chini da je ovo jedna potpuno nebitna stvar, kako cemo razdvojiti timove 10 kola prije kraja...
Iako nije novijeg datuma, interesantan interview sa Kissom.
http://vlv.hu/article/5332/
Release Yourself
s obzirom na to da su na ovoj stranici svi brojevi identični s onima na crowaterpolu, pretpostavljam da to radi ista ekipa. a na crowaterpolu sam često naletio na neke greške. a opće je pravilo ovo što je i big reko.
evo partizan već vodi 5:0, izgleda da ću pogodit hendikep 3,5 na kladari
ide li neko od nas svabskih crnogoraca na mec spandau-cattaro??
mec je u subotu, 20 sati
navijam za primorac, ali eto da se gleda barem crnogorski predstavnik...![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks