Page 18 of 44 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast
Results 426 to 450 of 1082

Thread: Waterpollo Euroleague 09/10

big giant head Guest

znam za foru kad su jedne godine igrali jadran i partizan u plej ofu, kad su jadranu obezbjedili hotel u obrenovcu, jer kao nije bilo slobodnih u samom beogradu.
    dobro, daleko od toga da su u jadranovoj upravi male mace, no u partizanu su nevidjeni ljigavci, sa posebnim osvrtom na bracu udovicic.
    elem, na danasnjoj tekmi sa vojvodinom bilo je i nesto skroz pozitivno u partizanu - golmanska kapica je crveno-bijela

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by GrobarNK View Post
    @dida122
    Super, bacio si uvredu i srecan si sada. Uzivaj.
    samo sam odgovorio na tvoju, ali nisam sretan što sam se do navuć.

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Meni je samo zao sto nemam tu tekmu pa ne mogu jos jednom odgledat, pa se ozbiljnije ukljucit u raspravu, ali sam rekao sto sam mislio na tu temu.
    Ne znam da li znas da u VK Partizan cak i klince truju da ih u Boki kad odu ceka kradja od sudjenja, itd, itd?
    Da ne govorim o seniorskom timu.
    A zna se da su im jedan novski i jedan kotorski sudija godinama odradjivali posao. Koliko su mogli. Pogotovo ovaj kotorski. No jbg, prvo zvezda pocetkom devedesetih, pa Budva jedne godine, pa Becej, pa jadran...bili su jaci od Partizana.

Ja mnogo cijenim taj klub, imaju skolu koja je izbacila najvise kvalitetnih igraca (govorim o zadnjih 20 godina), ali ljudi koji ga vode...mozda je to razlog sto nema 7. titule prvaka Evrope!?
    ja isto cijenim partizan - čak sam navijao za njih prije dvije godine u zagrebu, ali jebiga prošla ih mladost na peterce - iz istog razloga tj. jer proizvode odlične igrače. može li netko dat listu svih odličnih igrača poniklih u partizanu u zadnjih 20 godina?
    vaterpolski portal - www.dance.hr

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidimose View Post
    hahaha, ne pizdi, bilo je u barem 3-4 utakmice toga... znas kako odjekuje na tv-u, mogu misliti kako je na bazenu. :P
    Ne pizdim, a ti samo nastavi da pratiš evropskog prvaka, koga ćeš ako ne njega

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Maljkovic, Ikodinovic, Savic, Trbojevic, Sefik, Kuljaca - ovi igraci su stasali sredinom 90-tih, nesto prije njih su dobri bili Gocanin, Mihajlovic, Dusan Popovic, a nesto ranije Milanovic i Sostar.
    Pa ovo novije: Udovicic, Nikic, Filipovic, Radjen, Soro, Avramovic, Aleksic...

Interesantno je da se mnogo dice sadasnjim timom, u kojem oni najbolji igraci i nisu iz njihove skole (Vujas, Prlainovic, Pijetlovic, Gak).

Mnoge koji su prestali igrat sam preskocio, zaboravio sam...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

moram priznat da za maljkovića nisam nikad čuo.

istakao bi i jugaše koji su postali veliki igrači i igrali u zadnjih 20 god:
    đuho - najblji igrač juga svih vremena prekinuo karijeru tj. otišao na niži nivo vaterpola u italiju točno 90.
    milat, kržić, fatović, alen bošković, vićan - donekle i balić, vranješ i karač (osvajli i euroligu i medalje s reprezentacijom,ali ne toliko dobri ko ostali) - pa dalje, bošković, joković, marković, dobud, bušlje, sukno

big giant head Guest

chuo si za maljkovica, samo si zaboravio mislim da se na nekoj utakmici izmedju, tada josh sr jugoslavije i hrvatske potukao sa nekim vasim.
    inace, soro nije partizanova skola, mislim da je on iz vojvodine [a mozda chak i iz spartaka].
    gay klub, svakako, ali dali su puno igracha, mora im se priznat

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PERPER View Post
    Ne pizdim, a ti samo nastavi da pratiš evropskog prvaka, koga ćeš ako ne njega
    heh, ne pizdi = ne zajebavaj. :P

a pratim sve vaterpolo utakmice, a pogotovo kad igraju CG klubovi, tako da ne znam sta je tu cudno. :P
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by big giant head View Post
    chuo si za maljkovica, samo si zaboravio mislim da se na nekoj utakmici izmedju, tada josh sr jugoslavije i hrvatske potukao sa nekim vasim.
    inace, soro nije partizanova skola, mislim da je on iz vojvodine [a mozda chak i iz spartaka].
    gay klub, svakako, ali dali su puno igracha, mora im se priznat
    ne sjećam se maljkovića - a još bi ga vjerojatno lako zapamtio s obzirom na isto prezime s legendarnim košarkaškim trenerom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by dida122 View Post

đuho - najblji igrač juga svih vremena prekinuo karijeru tj. otišao na niži nivo vaterpola u italiju točno 90.
    milat, kržić, fatović, alen bošković, vićan - donekle i balić, vranješ i karač (osvajli i euroligu i medalje s reprezentacijom,ali ne toliko dobri ko ostali) - pa dalje, bošković, joković, marković, dobud, bušlje, sukno
    Činjenica je da je dubrovačka škola vaterpola najjača i najbolja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Činjenica je da je dubrovačka škola vaterpola najjača i najbolja.
    Ja ipak mislim da je Partizanova skola najbolja. Osim sto su izbacili neka od najvecih imena vaterpola, ogroman broj solidnih i dobrih igraca je prosao kroz Partizanovu skolu. To je moje misljenje a nisam ni najmanji navijac Partizana.

Poslije njih mogu doc Jug i Primorac.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Ja ipak mislim da je Partizanova skola najbolja. Osim sto su izbacili neka od najvecih imena vaterpola, ogroman broj solidnih i dobrih igraca je prosao kroz Partizanovu skolu. To je moje misljenje a nisam ni najmanji navijac Partizana.

Poslije njih mogu doc Jug i Primorac.
    A Partizanova škola je čija?

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by dida122 View Post

Sjecas li se uzvratne utakmice Jadran (St)-Partizan (1:3)? To je bilo finale LEN Kupa, mislim '97... Risto Mlajkovic je sa Savicem i Vujasinovicem drzao odbranu Partizana.
    Kasnije je Maljkovic bio u Primorcu (bio nam je najbolji igrac), potom je igrao u Sintezu...jedan odlican bek, moguce da jos igra.
    Takodje je i Sapic 2-3 godine u mladjim kategorijama proveo u Partizanovoj skoli, iako je ganci, okoreli.
    A moguce i za Sora da sam pogrijesio, Partizan vec 10-tak godina kupi 18-ogodisnje novosadjane, vjerovatno ce se za koju godinu mislit' i da su Pijetlovici iz njihove skole...

Partizan je bez dileme stvorio najvise kvalitetnih igraca, mada bismo odje mogli nabrajat i kotorane, pogotovo kad pricamo o zadnjih 20 godina.
    Od Mirka Vicevica, Nikcevica i Emila Nikolica, preko Uskokovica, Chapra, Zeljka Vicevica, Perice Draskovica, Jova Popovica, Rajhela, Milica, Vukanica...potom brace Janovic, '84. godista, Paskovica, zlatnih juniora prvaka Evrope (ponavljam: 11 od 13 tih momaka je proslo skolu Primorca + strucni stab, sto je nezabiljezeno!)

Mislim, da smo, kad vec govorimo o zadnjih 20 godina, vise nego konkurentni.
    Druga je prica sto Chapro, Jovo i ekipa zbog svog buntovnickog karaktera (Jovo Popovic je kao kapiten zvezde cak i predvodio grupu strajkaca ) nisu u reprezentaciji skoro ni bili, Chapro je bio na pripremama kod Stamenica 2. centar (ispred Dusana Popovica) SRJ reprezentacije...

O struci da ne govorimo.

Docicemo do toga da je nasa skola najbolja. :razz:
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Kad vec pomenu Perovica, sto on nesto nije vise napravio. Ja se, iako slabasno pratim vaterpolo, sjecam njegovih poteza, najcesce neocekivanih i za oko prijemcivih. Da li je bila zestoka konkurencija u reprezentaciji, ili je Perovic malo bio nestasan van terena, u smislu nesportskog zivota.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

A Partizanova škola je čija?
    Ko je iole upucen u vaterpolo zna da je tvorac savremenog vaterpola na SFRJ prostorima Vlaho Orlic.

Od njega su znanje pokupili Rudic i Stamenic. Od Rudica su ucili u Hrvatskoj(Italiji, Americi...), a od Stamenica u SiCG:od Manojlovica i Porobica, preko Udovicica, Petra Kovacevica, pa do ovih mladjih Novoselca (Spandau), Stanojevica (Vojvodina)...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Kad vec pomenu Perovica, sto on nesto nije vise napravio. Ja se, iako slabasno pratim vaterpolo, sjecam njegovih poteza, najcesce neocekivanih i za oko prijemcivih. Da li je bila zestoka konkurencija u reprezentaciji, ili je Perovic malo bio nestasan van terena, u smislu nesportskog zivota.
    Nikad nisam saznao pravu istinu... Ono sto sam cuo je da je bio jako lijen, da je jednostavno napustio pripreme reprezentacije, moguce pred OI u Atlanti (tad smo dozivjeli debakl tek malo manji nego sto je CG u Rimu).
    A znalo se da je sredinom 90-tih na svojoj poziciji bio najbolji, ali njegovo (ne)vracanje u odbranu se i danas prepricava, bekovi su mu bjezali u kontru i po 15 metara...
    Nazalost, citava ekipa Primorca, koja je sa prosjekom od 21-22 godine bila treca u SRJ (iza zvezde i Partizana, koji su tada i igrali ona legendarna finala) se tada i raspala. U 2 godine je preko 10 igraca napustilo klub...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ko je iole upucen u vaterpolo zna da je tvorac savremenog vaterpola na SFRJ prostorima Vlaho Orlic.

Od njega su znanje pokupili Rudic i Stamenic. Od Rudica su ucili u Hrvatskoj(Italiji, Americi...), a od Stamenica u SiCG:od Manojlovica i Porobica, preko Udovicica, Petra Kovacevica, pa do ovih mladjih Novoselca (Spandau), Stanojevica (Vojvodina)...
    Točno tako, Dubrovčanin Vlaho Orlić je stvorio Partizana, njegovu školu i srpski vaterpolo, a Partizan i dan danas gaji istu tu školu, možda modificiranu ali to su nijanse.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Sad bi te neki laik mogao pitat': Kad je osvojio Partizan onih 6 titula, prije ili poslije Vlaha?
    Precerujes u svojoj konstataciji ili se izrazavas pogresno, kako god.
    I kad smo kod Vlaha, nedje procitah da je izasao iz srpskog Saveza, sad je pri Partizanu nesto...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

To su vec nijanse za mene . Njegovi su potezi bili kao da je kosarkas, a ne vaterpolista, po tome sam ga zapamtio, a ovo o nesportskom zivotu, mislim da je Djurkovic nesto jednom govorio, ali ne sa zlom namjerom, vise je i to bio neki izraz simpatije. Tako sam ja to dozivio, a to je bilo poodavno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Sad bi te neki laik mogao pitat': Kad je osvojio Partizan onih 6 titula, prije ili poslije Vlaha?
    Precerujes u svojoj konstataciji ili se izrazavas pogresno, kako god.
    I kad smo kod Vlaha, nedje procitah da je izasao iz srpskog Saveza, sad je pri Partizanu nesto...
    Možda netko nije shvatio ali mislim da ti jesi. Vlaho je Partizana, klub koji je bio pred raspadom, iz druge vratio u prvu ligu i stvorio od njega ono što danas Partizan jest. Partizanova škola vaterpola je u stvari bila kopija dubrovačke vaterpolske škole a ni danas nije daleko od toga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E svasta...

4 kola prije kraja, Partizan osvojio Interligu, 14 utakmica, 14 pobjeda... Druga je trenutno Vojvodina, treci Vasas.
    Last edited by GrobarNK; 19-02-10 at 00:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Točno tako, Dubrovčanin Vlaho Orlić je stvorio Partizana, njegovu školu i srpski vaterpolo, a Partizan i dan danas gaji istu tu školu, možda modificiranu ali to su nijanse.
    Vlaho Orlic je Dubrovcanin koji je rodjen u Kotoru

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sjecas li se uzvratne utakmice Jadran (St)-Partizan (1:3)? To je bilo finale LEN Kupa, mislim '97... Risto Mlajkovic je sa Savicem i Vujasinovicem drzao odbranu Partizana.
    Kasnije je Maljkovic bio u Primorcu (bio nam je najbolji igrac), potom je igrao u Sintezu...jedan odlican bek, moguce da jos igra.
    Takodje je i Sapic 2-3 godine u mladjim kategorijama proveo u Partizanovoj skoli, iako je ganci, okoreli.
    A moguce i za Sora da sam pogrijesio, Partizan vec 10-tak godina kupi 18-ogodisnje novosadjane, vjerovatno ce se za koju godinu mislit' i da su Pijetlovici iz njihove skole...

Partizan je bez dileme stvorio najvise kvalitetnih igraca, mada bismo odje mogli nabrajat i kotorane, pogotovo kad pricamo o zadnjih 20 godina.
    Od Mirka Vicevica, Nikcevica i Emila Nikolica, preko Uskokovica, Chapra, Zeljka Vicevica, Perice Draskovica, Jova Popovica, Rajhela, Milica, Vukanica...potom brace Janovic, '84. godista, Paskovica, zlatnih juniora prvaka Evrope (ponavljam: 11 od 13 tih momaka je proslo skolu Primorca + strucni stab, sto je nezabiljezeno!)

Mislim, da smo, kad vec govorimo o zadnjih 20 godina, vise nego konkurentni.
    Druga je prica sto Chapro, Jovo i ekipa zbog svog buntovnickog karaktera (Jovo Popovic je kao kapiten zvezde cak i predvodio grupu strajkaca ) nisu u reprezentaciji skoro ni bili, Chapro je bio na pripremama kod Stamenica 2. centar (ispred Dusana Popovica) SRJ reprezentacije...

O struci da ne govorimo.

Docicemo do toga da je nasa skola najbolja. :razz:
    sjećam se utakmice, tj zanimljivog rezultata. ali detalja baš i ne. jebiga, propustio sam tog maljkovića.

kad smo kod evociranja uspomena zanimljivo je spomenut da je između 2. svjetska rata u reprezentaciji bivše juge igralo ukupno 43 igrača, od čega su čak 19 bili jugaši. na EP-u 1934 igrali su samo jugaši + golman splitskog jadrana, a jednu utakmicu 28.8. 1937. kompletna postava jugoslavenske reprezentacije je bila iz juga. - apropo ovoga je zanimljiva teza da su sve medalje do 91., srpske medalje
    Last edited by dida122; 19-02-10 at 12:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by smugner View Post
    Vlaho Orlic je Dubrovcanin koji je rodjen u Kotoru
    Dosta je Dubrovčana rođeno u Kotoru, a i obratno, što ne mijenja ništa na činjenici da je gospar Vlaho odrastao, školovao se, zavolio i počeo trenirat vaterpolo u Dubrovniku.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Možda netko nije shvatio ali mislim da ti jesi. Vlaho je Partizana, klub koji je bio pred raspadom, iz druge vratio u prvu ligu i stvorio od njega ono što danas Partizan jest. Partizanova škola vaterpola je u stvari bila kopija dubrovačke vaterpolske škole a ni danas nije daleko od toga
    Ako si pratio mladje kategorije Partizana i Juga vidio si malo slicnosti...
    Ne mogu se sjetit perioda kad je Vlaho dolazio u Bg , ali od 90-tih sam se poprilicno nagledao utakmica Partizanovih klinaca. U par navrata, na nekoliko turnira, gledao sam i male Jugase.
    I jedni i drugi misle da su najbolji na svijet.
    E onda, kad ih neko klepi po ushima, ne umiju da prime poraz...
    Ono sto krasi SVE Partizanove uzraste (od poletaraca do seniora) je jak presing i maximalna disciplina u igri, gotovo bez soliranja i improvizacija.
    Sa druge strane, kod Jugasa sam vidio gotovo isto sto i kod kotorana, novljana... Mnogo vise mastovitosti, ali ne toliko brige o odbrani. I pogotovo ne toliko discipline. Mnogo vise se isticu pojedinci, tako da ces cesto naic' na situaciju da par igraca u timu igraju sve pozicije koje su u momentu potrebne. Toga u Partizanu nema! Oni npr. na takmicenjima mladjih kategorija u Srbiji nastupaju sa 3 do 4 tima, toliko klinaca imaju. To ima veze sa mojom pretposljednjom recenicom.
    Mozda se ovo zadnje 3-4 godine promijenilo (mada sumnjam, sistem je sistem), jer ljeto gotovo da nisam doma, pa ona prava, finalna takmicenja u mladjim kategorijama, preskacem.

dida,
    ni tog perioda se ne sjecam... Salim se, znam za te podatke.
    A Risto Maljkovic nije mogao u reprezentaciju, nije imao dje pored Vujasa i Savica...
    Last edited by cattaro; 19-02-10 at 19:20.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e, odlično si to primjetio. jugov pomladak tj treneri imaju takav pristup da se forsiraju nadareni klinci, često se događa da uvijek igra jedna te ista sedmorka dok ovi na klupi služe da popune broj.
    u neku ruku je dobro da igrači kroz mlađe kategorije oprobaju sve pozicije, postanu polivalentniji. jasno da taj sistem ima i nedostatke, ali ne možemo se tuži na rad jugove škole - posebno zadnjih godina.

nevezano za ovo - iz gradskog proračuna za 2010. od 7.5 mil kuna za sport (1,02 mil eura) - jugu ide nešto manje od 1,4 mil kuna (oko 190 000 eura). jasno to je samo keš, još će se kroz iduće godine izgradit zgrada sa stanovima za jugaše koje trebaju dobit za već otprije potpisane ugovore.

Page 18 of 44 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)