@Hiper,
Savez u cjelini funkcionise kao lokalni klub, odluke se donose u kafani ili restoranu, nikakve Skupstine, UO i sl. nema...
Gledajuci druge sportove u CG - svudje isto, samo sto drugi sportovi nemaju ovakav rejting u svijetu kakav ima vaterpolo.
Neki stariji kotorski vaterpolo radnici od pocetka nisu ni blizu CG Saveza (da ne nabrajam ni razloge ni imena, nije me volja), al' mi se cini da nekih, poput Bora Mracevica (predsjednik Skupstine VPSCG) nema nakon Rima.
I nevjerovatno mi je da, nakon debakla u Rimu, niko, od vrha (predsjednici, funkcioneri...), preko strucnog staba, pa do igraca - nije ispastao...
I sada, nakon sto su nasa 3 kluba sasvim blizu plasmana medju 8 najboljih u Evropi i nakon prolaska Cattara medju 4 u LEN-u, sjetimo se jedne od posljednjih izjava naseg selektora, kako ''treba ogranicit broj stranaca''!
Dal' on zna da je oko 70% igrackog kadra VK Budva i VA Cattaro iz inostranstva
Dokle bi ti timovi stigli da nije stranaca, sobzirom da je u jhn 60% CG reprezentacije?
P r i m o r a c
as to da ti kazem stari, pero je jedan i samo je on u pravu
Please alowe me to introduce myself.......
primorac-mornar
da nije zalosno, bilo bi smijesno
AJMO CRNA GORO !!!
Svaka cast Mornaru, ali i ovo je mnogo...
Bijo si poziw koi se neodbija
Sta te odje cudi brate ? Ovo je mornar to ti je nesto raspad brate a vidji kakav je nas mentalitet,svi dolaze protiv Juga,Vasasa,Jadrana itd....svih jacih ! Al nama je bitno da je nas 10 bilo tu da ih podrzi i protiv mornara !!!!!!
Da ne pricamo da je bilo na bazen oko 400-500 ljudi garant a da toliko nema u bd ni kad su derbiji![]()
Claun kako si rame napucao sto je to![]()
A ja kao tv zvijezda, xaxaxaxaxa
lako za sve to, nego mi se čini da vam bazen (tribine) vape za obnovom. i da čestitam dan grada kotora, ako je to bilo jučer na dan kad se slavi sv. tripun. zanimljivo je to kako su dva susjedna grada i republike, kroz povijest, imale svoj dan na isti dan 3.2. (sv. vlaho i sv. tripun). uvijek su bili jedni drugima konkurencija (osim u sukobima s mlećanima i turcima) pa vjerojatno i odatle baš na isti dan festa - inače bio sam prekjučer na izložbi blaga kotorske biskupije u jednom zagrebačkom muzeju, gdje je osim blaga bilo i dosta zanimljivih isječaka iz povijesti
vaterpolski portal - www.dance.hr
evo jedan tekst o sezoni 1990. jasno naglasak je na jugu, dubrovačkoj divljoj ligi i ostalim sportskim događanjima u dubrovniku. (link)
zanimljivi su rezultati u to doba, jest da se igralo 4 x 10 minuta, ali svejedno zabit 20 golova, skoro redovito, nekad i 30.
jug (najbolji igrači su bili đuho i nikolić) je ispao u drugom krugu play offa od primorca, a prvak države i europe bila je mladost
igraju se i polufinalne utakmice LEN kupa. cattaro u drugoj godini postojanja već na pragu euro finala, iako je ovo natjecanje otkako se euroliga proširila i na drugoplasirane i trećeplasirane ekipe postalo puno slabije nego ranije. najava
Evo CdM pise da je bilo 800 ljudi na tribinama (Cattaro-Spandau), sto je solidna posjeta...
Ne pisu koliko od tih ljudi je moralo da dodje po partijskoj duznosti, ali dobro.
Imaju odlican rezultat iz prve utakmice, vjerovatno idu u finale.
Finale LEN Kup-a se igra u dvije utakmice?
Crnogorski klupski vaterpolo je zbilja ove godine dostigao maximum.
Bez da se osnuje jos neki klub (nadam se da nece od svercerskih para, mada izbor za dobro finansiranje i nije neki) pa i da njega uguramo u 1/2 finale LEN-a...
Prenijeli su mi da je M.Ticic sinoc na IN-u pozelio Primorca za rivala. Sto me ne iznenadjuje, Budva svoju sansu vidi protiv nas (u odnosu na jadran i Recco). Ne znam odakle im toliko razloga za optimizam, vec rekoh da ne vidim sansu da nas oni u dvije utakmice izbace... Ali ne bih volio tamo revans jer su na sve spremni.
Nadam se da nasi nece dugo strajkovat, iako je izgleda realnost da nas Uprava na kraju sezone napusti. Sto ce dovest do toga da nam Darko Brguljan naredne godine bude kapiten tima.
Ne mozemo mi od nekih stvari pobjec'... (opet ce se desit da preko 15 kotorana igra po Evropi a da nam prosjek tima bude 17-18 godina)
P r i m o r a c
igraju se 2 utakmice u finalu LEN kupa. mislio sam da su financijski problemi pred riješavanjem. šteta bi bilo da se dogodi to što predviđaš, nadam se da će se jug malo dić - ne znam koji im je vrag, ove sezone su loši s obzirom na potencijal ekipe, još da se riješe vranješa, starijeg sukna i ponajprije drobca - dovedu nazad sutića, u ubace 2 juniora u momčad (imamo jednog malog ima tek 16 godina a ogromni je potencijal za vrhunskg beka, taman što nam fali uz bušlju. zove se macan).
pa kad se jug digne da to bude praznik vaterpola kad zaigraju jug i primorac, valjda će i ovi mladci (navijači) što su se počeli okupljat u gružu malo stasat pa da i atmosfera na oba bazena bude ko jučer u kotoru, ili ko rijeci. prekjučer je falila jugova bolja igra za vaterpolsku poslasticu, ne može bit ekstra kavlitetna utakmica kad je jedan takmac toliko bolji
Kakva je situacija u Primorac?
Ovi strajkuju i ne treniraju, uprava cuti pretpostavljam...
Stari, ja sam ti i na pocetak sezone rekao da imate 8 fantasticnih igraca koji mogu sa svim da se nose vise nego ravnopravno, ali stariji Sukno, DROBAC, Vranjes i Seman - to nije klasa igraca koja treba Jugu.
No, da ne filozofiram, vi ste usli u 8, uz revans doma eto vas na F4.
Uz kontinuitet koji imate, bez obzira na sastav, vi ste jedna od najboljih evropskih ekipa. Svi prvoplasirani ce imat' samo jednu zelju prilikom zrijeba - da izbjegnu Jug, valjda i to dovoljno govori.
Kiksali ste samo u Budimpesti, a morali ste kad-tad da nam naletite ovako...previse ste nam dugovali.
Sto se strajka u Primorca tice, mislim da je Capro tu mudro dao koji dan odmora vise, da se malo o'lade glave i da se vidi sto se moze napravit.
Svakako su slobodni u narednom kolu JL, uz to protiv grka ce bit' turisticki tako da se ceka 24. mart i prva tekma 1/4 finala.
No, koliko mi se cini, par dana prije toga igraju CG-FRA Svjetsku ligu.
Koliko bolesni termini...
Last edited by cattaro; 16-02-10 at 17:30.
P r i m o r a c
protiv francuske se igra 23. [februara, ofkors] u kotoru.
inace, trach je da je doslo i do kasnjenja sa isplacivanjem u jadranu. ne nekog ogromnog, ali svejedno, nije beznachajno.
a i bazen, koliko chujem, ne ide glatko. potpuno iznenadjujuce, right? ko bi se nadao da ce hohstapleri i lopovi prvo uzeti sebi malo, pa onda od ostatka podmirivati ono chemu su pare primarno bile namjenjene..
Ma cuti, bitno je da bude izgradjen... Nadam se da necete kao budvani cekat 15 godina, ali oni na kraju dobise i prelijep bazen i na fantasticnom mjestu...A Shkver je najljepsi dio novog, bez konkurencije.
Jedino sto mi nije jasno zasto nije kapacitet tribina veci (u Bd samo 1000 i to nema stolica), iako pominjase da ce biti montaznih tribina ako bude vecih takmicenja.
Drugo, ovo za termin vidjeh na CdM-u. Vjerovatno si u pravu.
Citah da imate problema sa Institutom i da ste trenirali u Du i Bd po nekoliko dana. Opet vam je Bd bliza od Kotora![]()
(jadran i Primorac ne sparinguju vec duuuze vrijeme)
P r i m o r a c
dobro, teško je očekivat kada se smanjio proračun za trećinu da se može imat više od 8 fantastičnih igrača. ipak po meni je dovoljno i 8 fantastičnih s tim da uvijek barem 4 moraju odigrat onakako kako i znaju, dakle fantastično.
lani cijelu sezonu nismo niti jednom uvijerljivo poraženi do 1/2finala protiv recca što je na kraju i bio jedini uvjerljiviji poraz. nadam se da će im ovo protiv primorca dobro doć jer mi se čini da je ekipa u nekakvom samozadovoljstvu i nekako sporijih reakcija, i da im treba nešto da ih prodrma. a i marković i joković još nisu ni na 50 % onih prezentacija od prije ozlijeda
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks