Barcelona
Real Madrid
Almería
Malaga
Atlético Madrid
Deportivo La Coruńa
Villarreal
Tenerife
Real Zaragoza
Sporting Gijón
Valencia
Espanyol
Xerez
Real Valladolid
Osasuna
Athletic Bilbao
Racing Santander
Sevilla
Getafe
Mallorca
Kako bi bilo dobro da podje iz Reala - Raul ..Morali bi dobrog napadaca da dovedu sto im je jako potrebno..
BISOGNA VINCERE !
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
iniesta je bolji igrac od gutija, lets change subject:lolblue::lolblue:
ako raul idje ode to ce bit USA.
protiv atletika cemo da vidimo jacinu barse pozadi dok naprijed ne bi trebalo da ima problema jer atletiku svaka ekipa uvali po bar 2 komada
inace sevilja prvi finalista kupa kralja (spasio ih je palop sinoc) i igrace protiv atletika koji ima 4 gola prednosti nad rasingom iz prvog meca.
Jose Maria Gutierez GUTI je prije svega GOSPODIN i VIRTUOZ na terenu. Kakva elegancija, kakav mozak i kakvi pokreti. On i Zidane..<3
Samo toliko.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Necu pravit poredjenja izmedju Gutija i Injeste, ali Guti je za mene bolji igrac.
Kao Iniesta ima i bice jos dosta igraca..Guti je unikat. Dragulj.
I igrao je u pogresni klub kao sto Vlado rece. Ali izdrzati 15 godina u Real pacerski...To samo najveci mogu.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Kakav je kompleks Case nabio navijačima Milana s ovim folderom, nerealno :lolblue:
A ne mogu se raspravljat još s tobom. Sad si klasičnu budalaštinu izrekao na moj račun, čisto sumnjam da si išta pročitao od ovoga što se razglabalo na 10 strana...
Uživaj, Milan je najjači, a Ambrozini najbolji - evo mu jedan![]()
A makse..
Evo gatuzo je bolji i od gutije i od inijeste,zadovoljni?![]()
Raise my hammer,take my aim
ja ti bez imalo zezanja kazem da je gatuzo napravio vise u karijeri nego guti,pa ti vidi![]()
Orgullo sagledajmo cinjenice:
Gatuzo-Vitalan,i jedan od najvaznijih djelova kluba sa kojim je osvojio:2 titule lige sampiona,2 superkupa evrope,prvenstvo svijeta za klubove,kup italije,skudeto i superkup italije,i igrao jos jedno cl finale i polufinale.Sa reprezentacijom je osvojio prevenstvo svijeta
I u klubu i u reprezentaciji je bio nezamjenljiv u prvih 11
Guti-Ako nisam u pravu ispravite me-Bio je manje-vise standardan u osvajanju 2 titule lige sampiona,prvenstva svijeta za klubove,3-4 primere,kupa i superkupa spanije.Nista nije osvojio sa reprezentacijom.
sagledajmo cinjenice![]()
Uporedjivati Gutija i Iniestu je moguce, kako-tako. Ali Guti i Zidan? ahahahahahahahahahahahahahahahahahah
Činjenice su da su to osvojile ekipe, a ne igrači individualno.Učinak i kvalitet igrača u svemu tome je malo teže izmjerit.
Ja sam uvijek govorio da je Ambrozini fudbaler za drugu ligu, jer nema niti jedan jedini fizički ili tehnički kvalitet koji odskače od prosjeka, a kao fudbaler Milana bi morao da ih ima bar nekoliko. Ja svakako cijenim njegov sportski uspjeh, i trud, i zalaganje na terenu - ali je činjenica da je jedini razlog zbog koga je on tu to što se uklopio u neki Anćelotijev sistem i to odradjivao kako valja. Inače, kvalitetnijih fudbalera ima po drugoligaškim takmičenjima širom Evrope.
Gatuzo je još i imao neke izražene kvalitete dok je bio u naponu snage i imao energije za to, pa je mogao da kolje po sredini (vjerovatno su ga tome naučili u Glazgovu, oni samo tako i znaju da igraju). Čim je počeo da se gubi na fizičkom planu, nema tu više leba.
Praštajte za digresiju.![]()
? argument protiv.? izvoli...o kakvim kompleksima pricas covjece ,sala je sa folderom naravno ,po meni dobra.. dalje,kako se usudjujes da uopste uporedjujes jednog gutija sa jednim injestom. guti koji je vjecna zamjena,prekomandovan milion puta da bi sto bolje igrao. odje samo ti pricas budalastine a nisi ni svjestan toga. svaka cast fc barseloni sto se covjek ne mijesa u ovakve rasprave ,prije svega djetinjaste i glupe sa neobjektivnim navijacima reala kao sto si ti, svaka cast another world-u,procitaj pazljivije sta je momak rekao i ubuduce bi mogao malo normalnije da se ponasas. ne znam da li je Milan najjaci ali je Reala fino ispratio sa tri gola na Bernabeu. i odrastite.
"Mislim da će o njemu svatko ponuditi isto mišljenje. Samo ga treba gledati i uživati u predstavi koju prezentira na nogometnom travnjaku u dresu Barcelone iz utakmice u utakmicu. On vrlo često donosi prevagu na terenu i uvijek igra okomito prema protivničkom golu. Messija neće vidjeti kako dodaje loptu unatrag ili horizontalno, to nije njegova ideja. Kao ljubitelj nogometa, mogu samo uživati u njegovoj igri"
ZINEDINE ZIDANE
Dosta njih voli i kokain da se ne lazemo
Nemoj me samo ti vaspitavat, molim te.
Ako ti smetaju moje budalaštine, imaš IGNORE mačka. Dodaj nas tamo sve liše FC Barcelona i AnotherWorld-a, pa uživaš kao gospodin.
Jedan klik i možeš na spavanje.
A mene pušti... i nemojmo o pobjedi Milana na Bernabeuu. Sad ćemo vam viđet svu snagu protiv Mančestera, kad ne bude bwin na dva dresa. Starački dom... Inter, Livorno, Bolonja... sjajni ste.
Čitavi dan juče pričam da ih je NEMOGUĆE uporediti, a ti mi veliš sad kako se usuđujem.
Vreme je da izgasiš taj kompjuter, ili da makar pročitaš ovo što pišem, pa onda počneš da me smaraš i crnjačiš.
I da, ja nisam kao AnotherWorld, ja znam ko je najveći rival mog kluba - i mrzim ga. Srećan sam kad god izgube i kad im bilo ko zakine bod. To je navijačka strast, osjećaj... da imaš nekog zbog koga se kad izgubi osjećaš loše i nekog zbog koga si srećan.
Svi ostali koji pišu NAZOVI-OBJEKTIVNO, a samo pokušavaju da dokažu neku svoju zrelost po ovome forumu, koji inače nije nikakvo mjerilo ničega u životu (osim onih napaćenih ljudi koji nisu dovoljno društveno integrisani) - za mene nisu navijači, već simpatizeri koji uživaju u diplomatskim raspravama + su uvijek tu da aludiraju na intelektualne nedostatke svojih neistomišljenika. Mnogo, mnogo nisko.
Meni uopšte ne predstavlja satisfakciju da mi UFO, opmne, FC Barcelona, laciale ili tako neko quote-uje post i pošalje![]()
Sve su to vjerovatno dobri momci uživo i privatno, ali logično je da se ne slažemo preko foruma, pogotovo kad je fudbal u pitanju. Onaj ko je sa svakim dobar, to je najgora sorta ljudi... vjeruj ti meni. Tako da tu priču idi da prodaješ neđe drugo.
Zbilja, kako nam uspostaviše dijagnozu preko foruma, nema no ste neku specijalnu medicinu razvili.![]()
Last edited by Vlado; 12-02-10 at 07:42.
http://www.goal.com/en/news/12/spain...a-i-wish-i-had
Evo jos jednog koji zali sto nije bio Blanco.Iz dana u dan lista ovakvih raste
A ja ne znam, 'right?
I ja, ali samo onda kad su konkurencija Realu za titulu/titule.Sada je to Barsa, prije par godina je bila Valensija (sa Benitezom, svi se sjecamo kako se Real patio od te ekipe).Do prije par godina (prije dolaska Ronaldinja), dok Barsa nije bila konkurencija Realu (vec prvenstveno Valensija), njihove meceve nisam nesto posebno ni pratio, niti su me doticale njihove pobjede ni porazi...Pojam "konkurencija" je, za mene, prilicno jasanSrećan sam kad god izgube i kad im bilo ko zakine bod.![]()
Navijacka strast postoji samo do momenta kada ti neuspjesi rivala postanu vazniji od uspjeha favorita i kluba koji simpatises.Tada govorimo o patologiji.Znam brdo takvih slucajeva, na relaciji Inter/Milan i Real/Barsa (i obratno) - ljude koji (kao) navijaju za neki od nabrojenih timova, ali se osjecaju duplo bolje i ushicenije prilikom poraza rivala, nego pobjede tima za koji "navijaju".Nezrelo, i krajnje lose...To je navijačka strast, osjećaj... da imaš nekog zbog koga se kad izgubi osjećaš loše i nekog zbog koga si srećan
Pogresno.Svi znamo da bez objektivne rasprave zapravo i NEMA rasprave i RAZMJENE misljenja, vec samo pokusaja nametanja misljenja (subjektivnog, svakako).Svi ostali koji pišu NAZOVI-OBJEKTIVNO, a samo pokušavaju da dokažu neku svoju zrelost po ovome forumu, koji inače nije nikakvo mjerilo ničega u životu (osim onih napaćenih ljudi koji nisu dovoljno društveno integrisani) - za mene nisu navijači, već simpatizeri koji uživaju u diplomatskim raspravama + su uvijek tu da aludiraju na intelektualne nedostatke svojih neistomišljenika. Mnogo, mnogo nisko
Po tvojoj logici, ja bih bio u pravu (dakle, bio bih objektivan) kada bih rekao da je Barsa prosle godine nezasluzeno prosla u finale LS - dok bi, kada bih rekao da je Barsa ipak igrala fenomenalan fudbal prosle godine, te da je imala ponajbolje ukomponovan tim na planeti - bio u krivu, i optuzen za "neobjektivnost" i nedostatak "navijackog duha" i "strasti".Fail
Ja sam sam 1000 puta priznao da sam povremeno prilicno neobjektivan kada se govori o Barsi, ali to ne znaci da dozvoljavam toj "navijackoj strasti", osjecaju i eventualnoj zaslijepljenosti Real Madridom da mi ugrozi ono malo sto znam o fudbalu i da od mene napravi nekog ko je toliko zaludjen Realom, da se sa njim ne moze pricati o bilo cemu drugom osim o Spanskom ponosu, i to iskljucivo u superlativu.Valjda je to rezervisano iskljucivo za djecu, a ne za odrasle ljude poput nas...
Oprostices, morao sam![]()
Ada, ja sam prvi rekao da je Barselona prošle godine igrala najbolji fudbal, oko toga se uopšte ne vodi rasprava ovdje.
Neke stvari koje su TAČNE i OČIGLEDNE - moraju se priznati. Ja njih ne podnosim, jednostavno... počev od stadiona, njihove boje dresova, pa do igrača. Nikako ih ne volim, vjerovatno zbog toga što volim Real, ne znam ni ja.
Ali kad me ljudi ubjeđuju da je Barselona bolja ekipa od Real Madrida, hronološki gledano, kroz istoriju - to jednostavno nije tačno.
Više parametara i statističkih informacija govori u prilog tome da je Real Madrid bar troduplo kvalitetnija ekipa od Barselone, kroz istoriju - ponavljam.
Imao je i Real Madrid nezaboravnih sezona, pa se nije ovoliko glava otvarala na 25 topika o tome, a pogotovo ne navijačima Barselone.
Oni su ti koji su upravo neobjektivni, i ne umiju da sagledaju stvari iz adekvatnog ugla. Da sam na njihovom mjestu, odnosno da sam navijač Barselone (mada ne mogu sebe tako da zamislim, ali nebitno) pokrio bih se ušima i bio srećan što mi je Ovrebo poklonio 3 pehara. Ne bih sigurno ovdje smarao narod o nekoj totalnoj dominaciji, a pogotovo ne o tome da je Čelzi bio nadigran od strane Barselone - što je apsolutna neistina.
Dakle, da rezimiramo - Barselona, prošle sezone igrala NAJATRAKTIVNIJI fudbal (jer definicija najboljeg fudbala ipak predstavlja malo širi pojam), osvojila 6 pehara (od kojih 3 nezasluženo, zbog ogromne nepravde nanijete Čelziju), porazila Real Madrid na Santiago Bernabeuu 6:2 (skidam kapu, sasvim zasluženo jer su nas RASTURILI u svakom segmentu igre, posebno je Anri pojeo Ramosa u nekoliko navrata, a Mesi radio protiv Hajncea što mu god padne na um) - ali, zatvorimo tu priču više.
Ovo je nova sezona, novi igrači, novih 50ak utakmica... sve ćemo rezimirati na kraju sezone.
Ne može da se živi od stare slave, jer bih onda ja mogao da pričam o Real Madridu kao najuspješnijem klubu u istoriji Lige Šampiona, iako već ne znamo za titulu tamo još od Leverkuzena i 2002. godine.
Nadam se da sam bio jasniji, mada će se opet naći neka inteligencija da mi izvuče iz konteksta nešto što ne treba i da me ponovo smara da objašnjavam.
P.S. Nemam šta da ti oprostim, ali znaj - ja nisam nikakvo dijete od 12 godina koje smara narod okolo. Znam odlično što pričam, nisam lud, a odgovorno ti tvrdim, kao navijaču istog kluba za koji ja navijam - da je zavist i mržnja navijača Barselone prema nama 20 puta veća nego ona koju mi možemo prema njima da ispoljimo, jer, jednostavno... oni imaju na čemu da zavide, a mi ne.
Koga zanima šta je navijačka strast prema nekom klubu, kad neko živi pobjede i poraze SVOG kluba (ostali su nebitni, pa samim tim nema potrebe ni da se mrze ni da troše vrijeme pričajući o drugim klubovina), neka pročita (meni makar) prilično dosadnu knjigu "Stadionska groznica". Pisao je Nik Hornbi i nije fikcija, nego je autobiografskog karaktera.
Strast nije pljuvanje drugih, tuče na stadionu i oko njih, probadanje noževima i slična s*anja koja se, u ime klubova, prave širom svijeta. Postoji debela razlika između nekog ko strastveno VOLI svoj klub i nekog ko strastveno MRZI neki drugi klub (ili klubove).
Last edited by NHM; 12-02-10 at 17:25.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks