Page 91 of 373 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast
Results 2,251 to 2,275 of 9308

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    564
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    46 Posts

otvoriste.
    You'll Never Smoke Alone..

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Vozim od 12te godine, odrastao sam na "planinskim putevima" s mnogo ostrih krivina tipa CT-Njegushi/Chevo/NK preko Cheva, kao i ostali "napusteni" putevi stare Crne Gore... :twist: Prosjecno oko 150km dnevno se nabadalo tuda...
    E, da... stvarno ne umijem da vozim, presao sam ukupno 300km od kako sam dobio vozacku i necu dalje da raspravljam :*
    Inace, nije bitno KOLIKO je neko kilometara presao vec KAKO ih je presao
    Ono, ne mozemo poredit tupavog Amera koji vozi auto putem 5tom brzinom na pravinu 800km dnevno auto putem i naseg covjeka koji ovim krivudavim "talasima" od Crnogorskih puteva prelazi 100km (a putevi kakvi su, istrijebishe nas!)...

Inace, stvarno mi do mozga ne dolazi sto ste me koji .i. pojahali, ka' da me Mashinac pravio! :razz: Nidje, ali nidje nisam davao komentare o tome kako vozim! ZNACI NIDJE! Eventualno sam na 2-3 mjesta rekao da volim/poshtujem trke i drift. Ono, da sam imao par sugestivnih POSTova (prema ostalim ljudima) o nacinu voznje, mozda i jesam, ali da sam sebe pominjao - nisam!
    Moje postovanje prema tvom iskustvu i samopouzdanju samo po tvojoj prici mislio sam da imas vise godina, ali ok samo naprijed eviva.

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

http://www.srbijanet.rs/automobili/v...-u-evropi.html

Najveći svetski proizvodjač automobila, japanska "Tojota", je danas saopštila da povlači do 1,8 miliona vozila u Evropi zbog problema sa pedalom za gas.

Kako je saopštio "Tojota motors Jurop", povlači se osam modela, uključujući "jaris", najbolje prodavano vozilo japanske kompanije u Evropi.

Vozila koja će biti povučena proizvedena su izmedju novembra 2005. i septembra 2009. godine, prenela je japanska agencija Kjodo. Ostalih sedam modela su AYGO, "iQ", "auris", "korola", "verso", "avensis" i RAV4. Nijedan "leksus" nije obuhvaćen povlačenjem.

"Tojota" je saopštila da se konačan broj vozila koja će biti povučena još utvrdjuje, ali da može dostići 1,8 miliona. Kompanija je navela da ne razmišlja o suspendovanju proizvodnje modela na kojima je uočena greška, već samo o njenom ispravljanju.

Predsednik i izvršni direktor evropskog ogranka "Tojote" Tadaši Arašima je pokušao da umiri vlasnike vozila te japanske kompanije, naglasivši u saopštenju da se "potencijalni problem sa pedalom za gas javlja samo u veoma retkim prilikama".

"Tojota" je prethodno saopštila da povlači 2,57 miliona vozila u SAD i Kanadi i oko 75.000 SUV modela RAV4 u Kini, kako bi popravila pedale za gas koje se zaglavljuju.

U odvojenoj akciji, "Tojota" povlači dodatnih 5,55 miliona vozila, uključujući i model "leksus", "korola" i "kamri", u SAD i Kanadi, zbog problema sa podnom oblogom, koja može da zaglavi pedalu za gas, što iznenadno izaziva ubrzanje vozila.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

'''''''''''''''''''''''
    Last edited by Ivy; 29-01-10 at 20:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Angry

...................................................
    Last edited by Ivy; 29-01-10 at 20:27.

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    274
    Thanked in
    107 Posts

jes a vjerovatno sam mu ja drzao pedalu od gasa....

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by metabond View Post
    Moje postovanje prema tvom iskustvu i samopouzdanju samo po tvojoj prici mislio sam da imas vise godina, ali ok samo naprijed eviva.
    Whatever Najgori vozac je onaj koji se tripuje da je dobar... You can trust me on that one Sad... Sto se iskustva tice, nisam rekao da ga imam Sto se samopouzdanja tice... Pravi vozac u teskim situacijama mora u najmanjem djelicu sekunde da donese chvrstu odluku (pa makar bila i pogresna), bolje i imati pogresnu odluku nego ne znati sto da cinis Tako da.... samopouzdanje = dobro... Previse samopouzdanja i avetanja kolima = vadjenje kroz krov
    E sad... Posto sam zatezinjao s prichom - OUT... kuliram
    Last edited by cvxcomputers; 30-01-10 at 14:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ima po gradu hiljadu ovih Sandera Stepway. Ne los autic.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post

Najveći svetski proizvodjač automobila, japanska "Tojota", je danas saopštila da povlači do 1,8 miliona vozila u Evropi zbog problema sa pedalom za gas.

Kako je saopštio "Tojota motors Jurop", povlači se osam modela, uključujući "jaris", najbolje prodavano vozilo japanske kompanije u Evropi.

Vozila koja će biti povučena proizvedena su izmedju novembra 2005. i septembra 2009. godine, prenela je japanska agencija Kjodo. Ostalih sedam modela su AYGO, "iQ", "auris", "korola", "verso", "avensis" i RAV4. Nijedan "leksus" nije obuhvaćen povlačenjem.

"Tojota" je saopštila da se konačan broj vozila koja će biti povučena još utvrdjuje, ali da može dostići 1,8 miliona. Kompanija je navela da ne razmišlja o suspendovanju proizvodnje modela na kojima je uočena greška, već samo o njenom ispravljanju.

Predsednik i izvršni direktor evropskog ogranka "Tojote" Tadaši Arašima je pokušao da umiri vlasnike vozila te japanske kompanije, naglasivši u saopštenju da se "potencijalni problem sa pedalom za gas javlja samo u veoma retkim prilikama".

"Tojota" je prethodno saopštila da povlači 2,57 miliona vozila u SAD i Kanadi i oko 75.000 SUV modela RAV4 u Kini, kako bi popravila pedale za gas koje se zaglavljuju.

U odvojenoj akciji, "Tojota" povlači dodatnih 5,55 miliona vozila, uključujući i model "leksus", "korola" i "kamri", u SAD i Kanadi, zbog problema sa podnom oblogom, koja može da zaglavi pedalu za gas, što iznenadno izaziva ubrzanje vozila.

Kako mrzim ovakve price. A tek ovo: "Tojota motors Jurop".
    Sto je to Jurop? Pisi Europe majka mu stara.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post

Malo mi je glupo to dapovlacevozila zbog jednog dijela,jednostavno mogu da posalju distributerima i ovlascenim servisima RECALL i djelove za zamjenu,ili kako to radi Land Rover ako je u pitanju zamjena nekog dijela ili softvera oni lijepo posalju pismo vlasniku da se javi u prvi ovlasceni servis sa detaljnim upustvima i izvinjenjem itd itd

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Toyota, a? Fabia ce opovrgnut ovo sigurno, on ima inf iz prve ruke.
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by CaseLogic View Post
    Toyota, a? Fabia ce opovrgnut ovo sigurno, on ima inf iz prve ruke.
    Ne pominji mi Fabije,danas su mi 3 u servis bile,sve3 su nas o jadu zabavile :evil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    Malo mi je glupo to dapovlacevozila zbog jednog dijela,jednostavno mogu da posalju distributerima i ovlascenim servisima RECALL i djelove za zamjenu,ili kako to radi Land Rover ako je u pitanju zamjena nekog dijela ili softvera oni lijepo posalju pismo vlasniku da se javi u prvi ovlasceni servis sa detaljnim upustvima i izvinjenjem itd itd

pa to ce da rade.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

pa to sto si rekao ti je recall kao sto Fabia rece, samo se javis u servis i oni promijene taj dio, zar si mislio da im vraćas cijelo auto

Mene je za Yaris vec bio jedan recall, ali od glavnog distributera iz BG-a, nesto sa glavom upravljaca je bio problem, i rekose da se izvinjavaju i da podjem u najblizi servis sa tim pismom i ja sam to ignorisao uz vec zamisljenu scenu mene i auta i pogled servisera u smislu WTF dobro je to..., ali su me zvali iz Efela i kao pitali dali znam da je u toku recall za moj model i da ga dovedem da to srede

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vidis, hvala Bogu sto su poceli i ovdje.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

[quote=kEDOWN;1458734]pa to sto si rekao ti je recall kao sto Fabia rece, samo se javis u servis i oni promijene taj dio, zar si mislio da im vraćas cijelo auto

neka vozila B klase su vracana u fabriku zbog problema sa vjesanjem...
    naravno da nisam mislio da ce da idu po narodu i uzimaju kljuceve od kola
    vec da ce vozila koja su spremna za isporuku distributerima da vrate u fabriku,tako nekako...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vi ste toliko smijesna skupina djechaka... Kao da prvi put chujete pojam ''koooooola'' ili ''automobiiiiiil''. Kakvi debili...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hvala hvalaaa....
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nishta, zadovoljstvo je moje

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

svako ko vozi Forda mora doci kod mene makar jednom,kako cu ti smijesan bit kad ti dzepove ispraznim

Thanks Thanks Given 
    9,214
    Thanks Thanks Received 
    6,684
    Thanked in
    2,625 Posts

svako ko vozi Forda mora doci kod mene makar jednom,kako cu ti smijesan bit kad ti dzepove ispraznim
    ahaahhaahahahahah udri

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imas VOPI !:monkey:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Teshko da ces ovoga Forda gledati

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Fabia ima li koliko istine u ovom tekstu?

Toyota Motors is in big trouble

If you are reading this article I assume it is because most of you are already familiar with the recent news about Toyota Motors. It could end up being very detrimental to the company and the consequences could be disastrous in term of market share in Europe, China and the United States.
    Let’s recall what happened. Recently there has been a few car crashes in the US involving Toyota cars. A few people died in those car crashes, which raised concerns since there was a similarity in the even leading to the crashes. The cruise control on the Toyota cars seem to stop responding and cars accelerated for no reason leading to an accident.
    After verification, there was a malfunction in the gas pedal of the Toyota cars. Several lawsuits are filled against Toyota right now from families that lost relatives. So far, it is not so unusual and it is the typical procedures car makers have to go thru when something of that magnitude happens.
    However, the issue here is that the defective gas pedal is used on millions of cars and Toyota has just decided to recall about 8 million cars around the world to fix the problem. Analysts believe it could cost $1 billion a month for Toyota if they can’t fix the problem right away. As much as it is costly to Toyota in terms of Operating Profit, the biggest trouble does not lie into the financial loss.
    What Toyota is facing now is a loss of credibility. Toyota has been able to become the leader carmaker in the world because it has build very secure cars. The recent problem with gas pedal will damage dramatically its image and would open the door to Toyota’s competition. Already Honda, Kia, Ford and GM have declared they will use Toyota’s weakness in the short time to increase their market shares and weaken the Japanese automaker.
    I have no doubt these four carmakers will be able to increase their sales stealing Toyota’s customers. In an industry where confidence is Key, Toyota’s problem with its gas pedal will have a lot of consequences for the future of the firm. It is not hard to understand that the auto industry is of the “monopolistic competition” type since most cars (except the hybrid) are identical at 95% no matter which brand you take (e.g: a Ford SUV is very similar to a Toyota SUV). Thus, consumers can easily change from one brand to another without much thinking.
    On top of that I read this morning that the US Senate is asking questions about Toyota. Why would they do that? What comes to mind right away is protectionism. By doing so, senators are trying to encourage customers to buy Ford and GM cars. The United States is dedicated to keep its auto industry afloat and the recent announcement from the Senate is just another example of politics stepping in the world of business. I don’t like it but I understand it!!
    The next few months will tell us if Toyota is able to regain customers’ confidence. So far, investors are worried given that the stock has tumble more than 15% in the past week and the announcement of the recall.

E da, autor teksta je ovaj dječak:

http://en.over-blog.com/profil/blogueur-1807395.html
    Last edited by remark; 31-01-10 at 13:41.

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

ako nije tajna u koji si servis , koliko svatih nisi u krismu ili grijeshim
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 91 of 373 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks