Ovo je kraj Nadala, mislim da nakon ovoga vise nema povratka... Ovo je prvi put da preda mec na grand slamu. Cak i ako se vrati nikad vise nece biti u vrhu. Tuzno, ali sam je za to kriv. Steta, on je kao covjek najmanje zasluzio ovako nesto.
Cilic je po meni favorit, jer Marej ne moze igrati ovako protiv njega. Uz to ima tri dana za odmor, sto je sasvim dovoljno. Mislim da ce Mareja previse ponijeti ova pobjeda, kao i mnogo puta do sad.
Ahahahahaha. Nole(kako ovo ljigavo zvuchi) zasluzhio da bude 1. na svijetu?
Slazem se.
Fedex uzima i ovo, bez brige![]()
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
A koji su to trenutni rezultati kojima bi to zasluzio? Ako osvoji AO onda u redu, a do tada ne mozes reci da zasluzuje bilo cim. U ovom trenutku jedino Fedex zasluzuje broj 1.
Uostalom, koga boli uvo za prvo mjesto, grend slemovi se racunaju i pamte. Bila je Jelena Jankovic broj jedan, i sta s tim?
Nadal trenutno ne zasluzhuje. A kakvo je stanje batalice tenis sa 23 godine. I opet Nole nece imat osvojenih grend slemova koliko ovaj da igra do 50-e godine... Takav je cho'ek,veliki borac O.o
Ako se Rafa od ovoga oporavi onda je tigar. Za sad je tigric.![]()
Slazem se.
Pamtice se da je bila broj jedan na Svijet,sto nije mala stvar! Da se nece to zaboravit?Nikako,kao ni njoj tako ni Ani!
Nece se ni Novaku zaboravit ako bude na tom mjestu!Naravno i ja sam mislo na to ako osvoji AO jer drugacije ni ne moze! Znaci da bi Djokovic bio broj 1,Federer mora da ispadne sjutra a on da osvoji! Ne mora sad stici do broja 1 ali broj 2 sad zasluzuje sigurno!
Pamti se sto je Jankoviceva bila broj jedan? To mozda pamte ljudi koji su za tenis culi prije 3-4 godine, kad su Srbi poceli da se probijaju, a stari poznavaoci tenisa znaju da se uspjeh u tenisu mjeri brojem grend slem turnira, a sve drugo je nizerazrednog znacaja.
Broj jedan ima vrijednost samo ako se neko duze odrzi na tom mjestu, jedino to je potvrda kvalliteta. Sistem bodovanja je takav da se neko moze ni kriv ni duzan naci na prvom mjestu, ali sva sreca pa se ne moze tu dugo zadrzati ako to rezultatima ne zasluzi.
S obzirom na to da je Đoković već odbranio poene od prošle sezone kada je u četvrtfinalu prvog gren slema u 2009. predao meč Endiju Rodiku, šta god da uradi u nastavku takmičenja, naći će se ispred Nadala.
Novak bi mogao da bude i prvi na svetu ukoliko Federer u sredu ujutru izgubi od Nikolaja Davidenka, a Đoković osvoji turnir.
a ?![]()
Sto cini Cilic makinica.....![]()
kako mi je zao nadala...mislim da prosle godine u ovo doba nije bio nista losiji od najboljeg fedexa u njegovim najboljim godinama,da se nije glupirao na svakom turniru i igrao sa 200 % snage mogao je da ima karijeru ravnu njegovoj,ali sam je kriv...
navijam za finale nole-cilic,kakva bi to bila ludniva na tribinama,imali bi posla redari![]()
Raise my hammer,take my aim
Vemić i Karlović u četvrtfinalu
Srpski teniser Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović plasirali su se u četvrtfinale dubla Australijen Opena pošto su savladali Lukaša Kubota i Olivera Maraha sa 2:1.
Po setovima, bilo je 2:6, 7:6, 7:6 za srpsko-hrvatski duet. Vemić i Karlović su tako napravili iznenađenje pošto su Poljak Kubot i Austrijanac Marah bili peti nosioci u muškom dublu prvog Gren Slem turnira sezone. Protivnici Vemiću i Karloviću u borbi za polufinale biće treći nosioci, Čeh Lukaš Dlouhi i Indijac Leander Paes.
U slučaju plasmana u polufinale, Vemić i Karlović bi mogli da se sastanu sa drugim nosiocima, Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom.
Nastavlja se propadanje Rafaela Nadala,da li je zasluzio?Svakako da jeste!Za ovo je sam kriv,unistio je sebi zdravlje za tri sezone igre na vrhunskom nivou,opet kazem takav je put izabrao i tu nema vise pomoci.Endi Marej bi isto prosao i poceo je i on da kuburi sa zdravljem prosle godine,ali kako je samo promijenio stil igre,svaka mu cast!Ovakav Endi Marej moze i do titule,covjek jos uvijek nije izgubio set!Napredak u igri fascinantan,odjednom je agresivan,napada i fh-om i bh-om,prvi servis mu je ubica,drugi los,ritern najbolji na planeti!Rafael Nadal je jos uvijek tu prvi vrhu,zahvaljujuci dobrom zrijebu,ali i to ce se brzo promijeniti.Do sezone sljake brani finale u Roterdamu,osvojeni IW i cetvrtfinale Miamia!A onda sezona sljake,tu tek do RG-a nema sta da trazi,nema dje da bod jedan zaradi,moze samo da ih gubi...
Da bi ocuvao zdravlje morao je da smrsa,izgubi misicnu masu,a posto je i sam isforsiran igrac,sa ni blizu talenta kao NOVAK DJOKOVIC,odjednom njegovi udarci vise nisu opasni,nemaju dubinu,ritern nije agresivan,samo vrati i cekaj gresku protivnika,mozda dodje sama od sebe,a ona ne dolazi!
Gledao sam set i po meca Rodik-Cilic i uopste mi nije jasno kako je Marin uspio da izgubio dva seta,pa prosjecan prvi servis Amerikanca je bio 185 km/h,da ne pominjem udarce sa osnovne linije,mlako,kratko...Sta se desilo ne znam?Znamo kako je dobio Mareja na USO-u,ali ovo je neki drugi Marej,nikad bolji,covjek koji ako ovako nastavi je glavni favorit uz Novaka Djokovica i Rodzera Federera da sezonu zavrsi na mjestu broj 1 ATP liste!
A nocas spektakli!
Uz duzno postovanje Davidenka(opet sam vidio da je CHOKER),i sve sto je uradio u proteklih par mjeseci,ali nema sta da trazi protiv Rodzera,Rodzera ovoga puta mogu samo da pobijede Novak Djokovic ili Endi Marej!Niko drugi,Kolja bi mozda mogao do seta...
Zo Vilfred Conga covjek koji nikako ne lezi Novaku Djokovicu,ali covjek koji NIKADA nije pobijedio Novaka na otvorenom,svaki put u dvorani!Sto se mene tice u tom mecu je 50-50,ako Zo krene da pogadja kao lud i ako ga bude publika nosila,uf onda ga je tesko dobiti!
Sto se tice ATP liste,ako bi Nole posle AO-a zauzeo 2. mjesto,ubijedjen sam da bi na kraju godine bio 1.!Ali mora na GS-ove bolje,MORA!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
je li moguce da je Na li dobila Venus poslije 167 minuta igre, kakva kasapnica, nece Fed - Dav jos 2 sata, ojdoh jos da odmaram glas![]()
pa je li moguce to da gledas lagano livescore ipocinesa evo i ove dvije oduzise, sto je ovo poludjese me nocas
:P
na kraju ce biti kinesko finale , to bi bio vrh
edit, sto se tice neiznudjenih gresaka Verdasko ih je sam nadmasio zamalo protiv Davidenka , e taj sam teror ja gledao 4 sata i vise![]()
Last edited by pumba; 27-01-10 at 05:34.
auh dupli brejk down, uz cak14 unforced ero. Igra onako kako ne smije lagano prebaca a Koljamoze tako godinu, uz to i servis nije nesto, treba mumalo jacih udaraca iz forhenda, i naravno kratkih poena...
Čudan, čudan prvi set Federera. Davidenko nepogrešiv sa osnovne linije.
Ogroman broj neiznuđenih grešaka, a Davidenko igra u životnoj formi.
Takođe, backhand ne ide od ruke Federeru, pogriješio je mnogo puta. Davidenko pogađa maksimalno precizno, bukvalno u centimetar, uvijek blizu osnovne linije.
Federer nema trenutno rješenje za Rusa.
Mislim da Federer, ako mu ne krene backand, nema šta da traži protiv Davidenka koji mu ga non-stop forsira, a to rezultuje ogromnim neiznuđenim greškama Švajcarca.
Evo, kraj prvog seta, rezultat 6:2 za Davidenka.
Da vidimo kako će se odvijati meč u nastavku...
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks