http://www.mediaking.hr/vijesti/show...tva-3d-avatara
pa vi gledajte Avatar![]()
nema jeftinijeg nacina da covjek u grad provede 3 sata no da ode da odgleda Avatar :P
film ima totalnog smisla:
-umoris se preko nedjelje
-dodjes doma i stavis mozak u teglu da ti ne smeta u bioskop
-podjes i uvalis dupiste u numerisano sjedista i odgledas Avatar....
-izadjes poslije 3 sata i pokusas da se naviknes da hodas e ti sve utrne poslije 3 sata u bioskop, a i ocekujes da su ti noge nekija 3 metra od ociju....
-dodjes doma i vratis mozak iz tegle u glavu i konstatujes da si pocinuo koju uru, nisi nista novo naucio, sem kako se trose 350 miliona dolara u jedan film i super se osjecas poslije toga
i shvatite Avatar jedino kao zabavu, bez mentalnog napora i emotivnog naboja, samo kao soundtrack za grickanje kokica i bice vam super. ko zeli vise, podje i gleda nesto drugo
u rangu takvih filmova - moze se reci da je dobar film. ko trazi nesto dublje kopa na pogresnom tlu!!!!
meni je ovaj film takav smor i tako je los nzm kako moze neko da se uzbudi i da umre :S
Sjecate li se shok zvaka iz 90-tih?
e pa takav je Avatar
atraktivan ka shok zvaka!
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
Ovaj film je pravljen za 3D projekciju, i ko ga nije gleda u tim uslovima neka slobodno racuna da je pogleda pola filma. Zaplet je naivan do bola, neke analogije sa westernom bodu oci, a ekoloski momenat je lejm; ipak, 3D makes all the difference. Polozio.
I am the one who locks.
dako ga pogledam u 3D DO LJETA pu pu pu na cg
Originally Posted by my name is ...
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
meni je nekad pola filma itekako dovoljno da pljunem na nesto.. napravi se za to vrijeme toliko stete, da je jednostavno nepopravljivo vise...
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
ovo je bilo metaforicno pitanje, koje upucuje na cinjenicu da se neki film cijeni samo zato sto je radjen u nekoj tehnici...
da pojednostavim ako kazete da je avatar dobar samo zato sto je radjen u 3D onda to treba i naglasit.
ili (a nas narod najljepse izreke ima), da je baba imala mooda bila bi djed.:razz:
Metaforična pitanja su nešto drugo.
Brkaš pojmove. Ja sam gledao četiri puta, 2x3D i 2x2D. Uživao sam svaki put, ali je 3D kompletno iskustvo jer sadrži nešto što je vitalno za potpuni doživljaj filma, a gubi se u 2D verziji, koja je isto odlična. Evo par malih primjera: svi stakleni kompjuterski ekrani u filmu su 3D: ne samo 3D animirani nego imaju treću dimenziju, i to izgleda savršeno logično u 3D, a gubi se u 2D konverziji. Takođe, sve fotografije prikazane u filmu su hologramske, sa dubinom. I to se gubi u konverziji. Pošto je film SF, a ovo su baš SF momenti, smatram da su te sitnice bitne. A da ne pominjem ostalo.
Moje poređenje je bilo adekvatno jer "Hero" je film koji je duboko vezan za simboliku boja, toliko da su one ključne za shvatanje radnje. Ako ga gledaš u crno-bijeloj tehnici, vidjećeš i kompoziciju, i glumu, i zvuk, i montažu... ali to neće biti maksimalno iskustvo. Comprende?
Last edited by Roy Fokker; 23-01-10 at 14:22.
nesto mi nije namjera da edukujem ljude po forumu, ali hvala tebi, sad sam shvataila, dodjavola... to mora da je ono nesto kao Maljevic u slikarstvu. kako se prije nijesam toga sjetila...
i ne bih avataru dala vise vremena od jednog gledanja.
Last edited by GAGA; 23-01-10 at 14:31.
.....................................
I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.
<- Lord Tyler
![]()
burazere, onako debilnu, krajnje neoriginalnu pricu, prepunu klisea i patetike u svakoj sceni, ne bi iscupalo pa sve da je cika dzejms uspio tom novom tehnikom nas da uglavi u film, da sve pricamo sa akterima i ucestvujemo u ishod filma.. NULA!
Bio sam skeptican nakon ogledanog trailera, i mnogih komentara po internetu, ali film je mnogo jak... Veoma dobar scenario, odlicna rezija. Sad jos samo cekam bolji snimak, kako bih ga odgledao jos jednom kao covjek...
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
Roy ti i dalje dolazish na ovaj isti topic i BRANISH avatar kad god neko kaze da mu se film nesvidja. Jel ti Cameron ujak? Glavna prica na topicu za ovaj film, shto se mene tiche, je zavrsena prije 2-3 sedmice, kada je vecina ljudi s foruma dala svoj negativan ili pozitivan komentar. Sada se svaki 3 dan javi neko da kaze "Film je smece" ili "Film je extraaa" bez ikakvih obrazlozenja i komentara. Ne znam shto se josh ti, ovako solidan DZ forumash, palish na svaki drugi post na ovom topicu.
\\OFL•GIC
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks