Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 76 to 86 of 86

Thread: ...rane...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hah moram priznati da si u pravu ali svako ima pravo na pokajanje na drugu sansu.....ali ipak je prekasno sto sto smo mi imali bilo je divno a ja sam ta koja je kriva i nisam vidjela ono sto mi je bilo ispred nosa...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Obično gledamo ono što nam je nedostižno, a prave vrijednosti tek kada ih izgubimo.
    Treba malo mudar čovjek biti i sebe nadmudriti prije nego li druge, jer upravo tada smo odrasli i tada ćemo početi da cijenimo prave stvari...
    U suprotnom ćemo uvijek patiti i uvijek nailaziti na prave a gubiti ih zbog nedostižnih vrijednosti.
    "Prepoznaćeš me po ćutanju.
    Večni ne razgovaraju."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fino receno....ziva istina

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by makica-pakica View Post
    Obično gledamo ono što nam je nedostižno, a prave vrijednosti tek kada ih izgubimo.
    Treba malo mudar čovjek biti i sebe nadmudriti prije nego li druge, jer upravo tada smo odrasli i tada ćemo početi da cijenimo prave stvari...
    U suprotnom ćemo uvijek patiti i uvijek nailaziti na prave a gubiti ih zbog nedostižnih vrijednosti.
    Ne bih se baš složio sa ovom tvojom konstatacijom. Šta je to, po tebi, nedostižno?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Nedostižna je idealizovana slika o nekome ko je tu, na dohvat ruke, a možemo ga propustit ako prestanemo da tražimo. To nas sprečava da u onome što je ispred nas vidimo sve vrijednosti. U dosta slučajeva. Naravno, nismo uvijek svjesni da nešto ne sagledavamo realno.

Valjda je na to mislila.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nedostižna je idealizovana slika o nekome ko je tu, na dohvat ruke, a možemo ga propustit ako prestanemo da tražimo. To nas sprečava da u onome što je ispred nas vidimo sve vrijednosti. U dosta slučajeva. Naravno, nismo uvijek svjesni da nešto ne sagledavamo realno.

Valjda je na to mislila.
    Upravo tako...
    Večni ne razgovaraju."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naj vaznije, barem meni, je da mogu pogledat svakog u oci da nisam nikom ostao duzan i da mirno spavam. A da danas nekog volim a sutra istog mrzim to ne mogu, jer taj koga sam zavolio morao je uraditi nesto izuzetno za mene da bih ga zavolio. I ako i odlucim da se vise ne gledam s nekim ne znaci da istog sada mrzim, jer kada bih mrzio svakog ko me je povredio ili imao namjeru da me povredi bio bih ispunjem mrznjom za sledeca 2 zivota, i ne bih nikad mogao voljeti ponovo. Koliko puta vas je brat, sestra ili roditelj povredio a da vam je u tom trenutku to izgledalo ne oprostivo.
    Ne kazem da treba srljati i ruke nekog ko vas ne voli, ako mozemo zajedno mozemo ako ne mozemo mrznjom se nece to promjeniti. Sutra cemo se sresti na ulici, u gradu i ja cu moci da svakog pogledam u oci i kazem dobar dan, bez obzira dali dobijem odgovor ili ne. Da bi rana zarasla treba joj melem a ne nova rana, i ako zbog svoje rane budemo stvarali nove svi cemo biti u ranama melema nece biti.
    Mozda sam lud mozda sve ovo ne treba ovako ali sta da se radi, suvise je kasno da bih se mjenjao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zoran07 View Post
    Da bi rana zarasla treba joj melem a ne nova rana, i ako zbog svoje rane budemo stvarali nove svi cemo biti u ranama melema nece biti.
    Mozda sam lud mozda sve ovo ne treba ovako ali sta da se radi, suvise je kasno da bih se mjenjao.
    Treba tako
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by zoran07 View Post
    Naj vaznije, barem meni, je da mogu pogledat svakog u oci da nisam nikom ostao duzan i da mirno spavam. A da danas nekog volim a sutra istog mrzim to ne mogu, jer taj koga sam zavolio morao je uraditi nesto izuzetno za mene da bih ga zavolio. I ako i odlucim da se vise ne gledam s nekim ne znaci da istog sada mrzim, jer kada bih mrzio svakog ko me je povredio ili imao namjeru da me povredi bio bih ispunjem mrznjom za sledeca 2 zivota, i ne bih nikad mogao voljeti ponovo. Koliko puta vas je brat, sestra ili roditelj povredio a da vam je u tom trenutku to izgledalo ne oprostivo.
    Ne kazem da treba srljati i ruke nekog ko vas ne voli, ako mozemo zajedno mozemo ako ne mozemo mrznjom se nece to promjeniti. Sutra cemo se sresti na ulici, u gradu i ja cu moci da svakog pogledam u oci i kazem dobar dan, bez obzira dali dobijem odgovor ili ne. Da bi rana zarasla treba joj melem a ne nova rana, i ako zbog svoje rane budemo stvarali nove svi cemo biti u ranama melema nece biti.

Nema mrznji mjesta...Naravno da je tako i ono sto sam iznad u tvom postu podvukla je za ljude siromasnog i povrsnog duha,pa mi je uvjek lijepo cuti da neko ne zna da mrzi...Mada se ne radi o mrznji...

Za ovo sto ti je Aisa izvukla i rekla da treba tako imas takodje i od mene isti odgovor...
    Treba joj melem ne nova rana...Ali tu gdje je jednom krupno i duboko napravljena tesko da moze taj melem da se nadje,samo moze podsjecanje na istu ili neka opet nova rana.Toga se uvjek bojimo i jedan nas dio se s razlogom brani od toga...

U ljubavi najcesce stoji:
    "Samo onaj ko napravi ranu moze istu da izlijeci" ,
    govoreci nam da treba dati sancu onome koga volimo...

Dok za sve,ne vezano samo za ljubav i partnerske odnose stoji i ona Arapska:

"Sto se desi jednom mozda se nikad vise nece desiti ali sto se desi dvaput desice se i treci..."

Ostajati na isto mjesto-to je vise saucesnistvo da istu ranu mnozimo,a u prirodi nam je da se od istih branimo...Zato i idemo dalje...

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A tu je i ona dobra staro-narodska: "KLINAC SE KLINCEM IZBIJA"
    Večni ne razgovaraju."

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by makica-pakica View Post
    A tu je i ona dobra staro-narodska: "KLINAC SE KLINCEM IZBIJA"
    Možda je vulgarnija verzija tačnija

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)