socijalne norme i lichnost, eto zasto.
Last edited by gaul; 20-01-10 at 00:49.
socijalne norme i lichnost, eto zasto.
I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.
Postoji kontrola sna...to ljudi rade
Sanjam jednom kako sam na nekom putovanju,kao negdje u Grckoj,s nekim drustvom i nekoliko nas ode da se kupa tj da skace sa stijena...Dan je prelijep,Suncan,boja mora lijepa i voda mirna..Sad vidim da neki krecu da skacu pa skacem i ja na glavu...(e sad ide pravi dio) Zaranjam,ne gledajuci ispod vode tj zmureci plivam prema gore da izronim,ali uocavam da mi se isplivavanje oduzilo i da ne izlazim.Otvaram oci i vidim kroz vodu izvise stijenu koja kao kamena ploca pocinje da me pritiska,sad sam zaglavljena i nema izlaza a borim se sa poslednjim dahom...Shvatam da mi nema spasa...I nekako u tom zadnjem dahu odjednom sam upala u neku pecinu pod stijenom iz koje se nazire samo supljina iz koje viri svjetlost...Tu shvatam da je to samo nesto privremeno sto mi nudi spas a da moram da nadjem gotovo nemoguci nacin da izadjem...
Tu mi se san prekida...
Kad sam se probudila imala osjecaj da sam u snu mogla srcani 'ladno da dobijem dok sam ispustala onaj poslednji dah...Jedan od najtezih snova koje sam imala...Definitivno...
A te kontrole nije bilo niti se moglo ista ucinjet da se probudim...
Last edited by Artemis; 20-01-10 at 00:59.
"Tiha voda brijeg roni..."
Pa to su lucid dreams, postoji dosta tehnika i to mora da se vjezba da bi mogao to da usavrsis
http://www.wikihow.com/Control-Your-Dreams
Ja samo ne znam kako vi mozete da razaznate boje i detalje u snu...
Mene su u snu UVIJEK boje mutne i blijede, i "slika" nekako izguzena..
Tako je kod mene bar. :P
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Imao sam i ja par bas ludih snova...
Jedan od najludjih je bio kad sam ja glavni lik neke igrice,i kosturi me jure a ja moram da ih pljunem da bi ih unistio?!
Usput sam nedje dehidrirao,i tu me opkolise ali se probudih...
Meni smeta sto su mi neki snovi toliko cvrsti,da se probudim sav u golu vodu,nekako izmoren,kao da sam cijeli dan kopao kanale a ne odspavao![]()
BBNSC
star ti televizor ili ti nije antena dobro okrenuta :P....ovo sto artemis govori meni se cesto desava ili ona padanja ili ovo gusenje,samo sto ja ne nalazim nikakav spas nadjem se u vodu i plivam da isplivam,ali ono u trenutku kad bih trebao da se udavim probudim se,svaki put skocim(jednom sam se bas bio utripovao i skocio sam i mahao rukama da isplivam :P) a spavam na kreven na sprat(i normalno dolje) tako da svaki put ubijem glavom u dasku![]()
Zavisi šta smatraš pod kontrolom sna...
ako misliš da u snu kreiraš Pamelu i da sa njom bludničiš vas cijelu noć...to ti je pod sektor mašte
Uglavnom kontrola sna jeste ...jaka svjesnost i doživljavanje sna i ponašanje u njemu gotovo da je kao u svjesnom stanju.
zato ti treba brdo literature...ako si spreman![]()
E da je to tako, ja bih se non-stop kljukao kakvim "praškovima".
Moram se samo osvrnuti na lucidne snove. Naime, ljubitelj sam skokova u vodu i to ljeti upražnjavam kad imam prilike (kod nas na jezeru ima lijepih mjesta). Da ne dužim, san ide, nalazim se na mostu, gledam dolje, kupaju se ljudi, visina nekih 30-40 metara (obično je 15-20), neki poskakaše u vodu, a ja (svjestan da sanjam) naravno za njima.Toliko je bilo realno da se śećam apsolutno svakog detalja. Fenomenalan ośećaj!
Sigmund Frojd..Kakav je ono bolesni, napaceni um..
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Sto se vise blizi 2012-ta, ljudi sve vise pricaju o snovima, o moci svijesti, uma, itd.![]()
Koliko samo ima stvari na http://www.val.hr/![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks