Page 203 of 321 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast
Results 5,051 to 5,075 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,004
    Thanked in
    4,016 Posts

Ne. Zato se i zove nezajažljivost.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ Braco:

A kad smo mi to ratovali Braco?
    1.)Dubrovcani zbog Napoleonove vojske
    2.)Na Mojkovcu Hrvati u okviru vojske K&K Monarhije
    3.)'91 protiv Crnogorci u okviru JNA, kao drzave koja je bila clan UN, protiv tada nepriznate para-vojske Hrvatske, ciji referendum tada jos nije bio medjunarodno-pravno verifikovan!

I KAD JOS?

Jesu li Crnogorci bili u toj JNA ili su je sacinjavali SVI KOJI SU BILI MOBILISANI, UKLJUCUJUCI I HRVATE?
    DAKLE RATOVALI STE PROTIV JNA, U KOJOJ SU SE CRNOGORSKI REZERVISTI (kojih je bilo procentualno najvise, ali ne u nekom ogromnom procentu), PONASALI KAO RASPUSTENA RULJA, ALI RULJA KOJA JE OPERATIVNO DJELOVALA U OKVIRU TE ISTE JNA, KAO REGULARNE VOJSKE ZEMLJE KOJA JE BILA CLANICA UN!

Mozemo stvari dozivljavati emotivno (tu smo ti i ja skoro isti!), a mozemo cijeniti *slovo zakona*, koje je otprilike ovako kako ti kazem.

A crnogorski rezervisti su KLATEZ koja je posla da pije za dzabe i kojoj je iskocila sansa da se ponasa kako se ponasala zahvaljujuci rasulu i zlonamjeri u toj JNA, ALI SU REZERVISTI BILI SASTAVNI DIO JNA I TO JE NEPOBITNA CINJENICA!

Znao je dobro Mesic sto prica, a uz to je, kao iskusan covjek , kojem to nije bio prvo poratno vrijeme i koji je DOOOBROO PORAZMISLIO o periodu 1945-55 i svim greskama, pa vjerovatno dosao do onoga do cega bih i ja dosao=pozitivnog primjera Franka, koji je na makro nivou pokusao BEZ ODLAGANJE da doprinese smirivanju, a ne potpaljivanju...PA JE I ZATO SPANIJA JEDNA OD VRLO SRECNIH ZEMAL.JA DANAS!]
    Sto se tice nas ovdje, nije OK da stanovnici ove nesrecne zemlje ( medju njima sam i ja i mnogi drugi, cak i sa ovog foruma, koji jos nemam drzavljanstvo i kojem kcerka izgledqa nece moc ic na apsolventsku ekskurziju, iako je taj Ekonomski dala sa preko 9, samo zato sto joj ja, sva je prilika, nisam u stanju izvadit pasos!!!).

Zar je pravo da i mojoj djeci i mnogima kojima je taj rat razorio zivot i srecu ( ne neki nacin), cio ostatak zivota prodje u daljem placanju racuna za greske u kojima imaju krivicu kao pripadnici jedne nacije, dakle koji placaju greske mojih politicara, A PROTIV KOJIH SAM ZAGRIZENO BIO JOS OD 1989 (I ZBOG KOJIH SAM RASPRCKAO TEKOVINU SVOJIH PREDAKA VRIJEDNU VISE OD MILION DM ZA NEKE BANALNE CIFRE KOJE SU MI JEDVA BILE DOVOLJNE DA PLATIM LJEKOVE POK. ZENI....

ALI SAM IPAK SRECAN STO SAM POSAO VAN DOMASAJA SESELJEVIH KLONOVA, DA ME POSHESHELJENE POPISHULJE NE BI MOGLE DA GADJAJU NJIHOVIM CIPELETINAMA I SL.....DA MI DJECE RASTU U ZEMLJI U KOJOJ SU U PRAVOM SUZIVOTU 4 NACIJE (NA STO SAM MNOOGOO PONOSAN!!!)...... DA MOGU DA PISEM STO PISEM (a na da me banuju po naredbi, kao U SKORO SVIM SRBIJANSKIM NOVINAMA (koji ocito imaju spisak *nepozeljnih a elokventnih, kojima ne treba dozvoliti da tamo mnogo debatuju)....DA SE NE PLASIM DA CE, UZ SVE OSTALO, BALAVCI OD 15 GODINA IZ NEKOG *OBRAZA*, *NACIONALNOG FRONTA* I SL. PLJUVATI PO ULICI, KAO STO PLJUJU PERU LUKOVICA ILI MOJE ISTOMISLJENIKE IZ PARTIJA KOJIMA BIH JA PRIPADAO, A KOJE DOBACUJU DO MAKSIMUM 6% GLASOVA! (a to bi bila moja sudbina....ja i Pera smo i generacija i poznanici i ex- rokeri....i po svemu slicni).
    **
    A ja sam ovdje upoznao Milovana i brata mu Miljana, svjetski gospodu, i druge slicne ljude, sa kojima cu se sigurno brzo i licno upoznati i popiti Coctu (to sam i zasluzio , da vise necu moc popit nista drugo!), i ddo kraja zovota siriti krug prijatelja i koji misle, pricaju i djelaju ISTO, a niko im ipak nista ne radi (osim sto ih nervira dnevna politika, sto je ipak nesto sasvim uobicajeno i u svijetu i u Evropi za one cija opcija nije na vlasti...jednoga dana BICE!!!). LONG LIVE MONTENEGRO, I SVI DOBRI LJUDI NA SVIJETU-SVI VI ZNAJTE: MI SMO PRAVI *GENS UNA SUMUS* (jednoga smo roda!) ...TRAZIMO SE, DRUZIMO SE, POMAZIMO SE, UDRUZUJMO SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZATO JE INTERNET IPAK DAR BOZJI!

@ Mojsije

Ma ne ulazim u to da li je u pravu eticki.....NIJE!....Ali JESTE I PRAVNO I OBICAJNO!
    Kao sto je bio Momir Bulatovic, kada je na kraju svoga predsjednikovanje [pomilovao kuma mu Daku Davidovica i jos nekoliko likova......zakon mu daje to pravo, to je ona elitna privilegija po kojoj se ex-predsjednik drzave na kraju nagradjuje i razlikuje od nas *obicnih smrtnika*....koji su oboica iskoristili....... i sve je to uobicajeno i vec nekoliko stotina godina pravna je praksa.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 14-01-10 at 12:30.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    @ Braco:

A kad smo mi to ratovali Braco?
    1.)Dubrovcani zbog Napoleonove vojske
    2.)Na Mojkovcu Hrvati u okviru vojske K&K Monarhije
    3.)'91 protiv Crnogorci u okviru JNA, kao drzave koja je bila clan UN, protiv tada nepriznate para-vojske Hrvatske, ciji referendum tada jos nije bio medjunarodno-pravno verifikovan!

I KAD JOS?

@ Mojsije

Ma ne ulazim u to da li je u pravu eticki.....NIJE!....Ali JESTE I PRAVNO I OBICAJNO!
    ........ i sve je to uobicajeno i vec nekoliko stotina godina pravna je praksa.

Pozdrav,
    2A) Ratovali smo i 1941-45. Doduše bio je tu i fin broj onih koji su bili na istoj strani, ali ratovali smo (PArtizane- stasheu- domobrani- chetnici)
    Te rane su i dalje osnovni pokretač svih ostalih . Gledao je braco film o njegovom gradu u 26 slika..

@pomilovanje
    g. S. Kosko, pravna praksa se u poslednjih nekoliko stotina godina promijenila.. Prije nekoliko stotina godina nije postojao genocid kao kategorija, da ne govorim o svemu ostalom.
    Pomilovanje jeste pravna kategorija, ali ratni zločini su kategorije koje ne zastarijevaju i gledamo ih kao najtežu vrstu zločina. A ako je Stipe počasni odlučio da u zadnjim danima uradi nekoliko djela koja mogu samo da štete odnosima sa najznačajnijim susjedom, ja bih tog čovjeka kvalifikovao kao malog i zlobnog. Onaj tip koji guzicom zatvara vrata za sobom.
    Meni je lično drago što nisam stanovnik Podgorice, te ne osjećam potrebu da se sam sebi gadim ko mi je počasni građanin...
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Ratovali i prije.To jest ne ratovali u pravom smislu te riječi nego Dubrovčani i ostali Hrvati u tom primorskom dijelu nijesu mogli živjet od Crnogoraca koji su ih neprestano pljačkali,plijenili stoku i ubijali ih.O tome svjedoče brojne žalbe Veneciji,Turskoj,Austro Ugarskoj.Jesmo isti narod i greota je što se tako ponašamo jedni prema drugima al pričat da smo vazda bili na poljubac je malo potrošena.Ne treba svoju prljavštinu gurat pod tepih.Naravno,ni hvalit se sa njom neko izbačit iz kuće i jednom za vazda oprat obraz.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    @ Braco:
    Jesu li Crnogorci bili u toj JNA ili su je sacinjavali SVI KOJI SU BILI MOBILISANI, UKLJUCUJUCI I HRVATE? DAKLE RATOVALI STE PROTIV JNA, U KOJOJ SU SE CRNOGORSKI REZERVISTI (kojih je bilo procentualno najvise, ali ne u nekom ogromnom procentu), PONASALI KAO RASPUSTENA RULJA, ALI RULJA KOJA JE OPERATIVNO DJELOVALA U OKVIRU TE ISTE JNA, KAO REGULARNE VOJSKE ZEMLJE KOJA JE BILA CLANICA UN!
    A crnogorski rezervisti su KLATEZ koja je posla da pije za dzabe i kojoj je iskocila sansa da se ponasa kako se ponasala zahvaljujuci rasulu i zlonamjeri u toj JNA, ALI SU REZERVISTI BILI SASTAVNI DIO JNA I TO JE NEPOBITNA CINJENICA!
    Ratovali smo Old Bone, na žalost više nego jednom, a najsvježiji je onaj rat koji ja pamtim i iz kojeg sam izašao potpuno drugačiji nego što sam bio. Da je bilo malo više razuma ali i pameti kod vaših političara u predratno doba mogao se taj rat izbjeć. Moj je nekadašnji susjed, danas pokojni Vasko Jovičević iz Rijeke Crnojevića, jednom davno rekao da ga je sram pogledati u svoje susjede Dubrovčane zbog onoga što nam Crnogorci rade. Tad je govorio da je CG morala pratit ostale zemlje i osamostalit se a to mu je bio životni san. Nije ga na žalost doživio jer je umro prije nego je CG postala nezavisna.
    Meni nije nimalo bitno što su Crnogorci bili u sastavu JNA, a JNA regularna vojska zemlje članice UN, jer ta ista JNA nas je napala sa teritorije CG i krenula u neviđenu pljačku i palež, a Hrvatska je priznata pa su crnogorski rezervisti još mjesecima držali Dubrovnik pod okupacijom te žarili i palili. Da se više ne spominjemo toga ja bih da rađe tu temu zaobiđemo.

Zar je pravo da i mojoj djeci i mnogima kojima je taj rat razorio zivot i srecu ( ne neki nacin), cio ostatak zivota prodje u daljem placanju racuna za greske u kojima imaju krivicu kao pripadnici jedne nacije, dakle koji placaju greske mojih politicara, A PROTIV KOJIH SAM ZAGRIZENO BIO JOS OD 1989 (I ZBOG KOJIH SAM RASPRCKAO TEKOVINU SVOJIH PREDAKA VRIJEDNU VISE OD MILION DM ZA NEKE BANALNE CIFRE KOJE SU MI JEDVA BILE DOVOLJNE DA PLATIM LJEKOVE POK. ZENI....
    Nije pravo, ali opet su tome krivi oni koji su vas vodili. Da ste prije 18 godina (šteta što se takve kao ti ili Milovan nije ništa pitalo) napravili što su napravile Hrvatska i Slovenija, danas bi i vi i mi bili stabilne članice EU sa razvijenim gospodarstvom, međusobim poštovanjem, puno većim plaćama, ne bi se lomili automobili ni vamo ni tamo, a pasoši vam uopće više ne bi ni trebali... Svejedno meni je žao što ti je bilo tako kako jest.
    Na kraju ja mislim da vi (Crnogorci) ni nećete cijeli život ispaštat tuđe greške, a uvjeren sam da će vam Hrvatska jednog dana kad postanemo članica EU maksimalno pomoći na vašem putu u EU koliko god to nekima s vaše strane granice bilo mrsko. Life must go on.

Pozdrav i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    2A) Ratovali smo i 1941-45. Doduše bio je tu i fin broj onih koji su bili na istoj strani, ali ratovali smo (PArtizane- stasheu- domobrani- chetnici)
    Te rane su i dalje osnovni pokretač svih ostalih . Gledao je braco film o njegovom gradu u 26 slika..
    Ne samo gledao nego i glumio (statirao)

Film je prikazao samo jednu stranu medalje, drugu nije jer je sniman u vrijeme kad se o partizanskim zločinima nije smjelo pisnut. Ta druga nije ništa bolja od one prve.
    Znače li ti što nazivi: Orsula ili Daksa?

Thanks Thanks Given 
    4,448
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Default Država uzima svu imovinu kriminalaca

Podgorica - Za razliku od Crne Gore, u kojoj iz Vlade stižu poruke da ne treba dirati imovinu koja je stečena kriminalom, u susjednoj Hrvatskoj je sva imovina kriminalaca, čije oni zakonito porijeklo ne mogu dokazati, podložna konfiskaciji. Takvo zakonsko rješenje u Hrvatskoj je na snazi je od prvog januara ove godine, kako bi se otvorio prostor za efikasniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.
    “To rješenje je od velike važnosti. Njime se utvrđuje da za svakog ko je osuđen za organizovani kriminal ili korupciju, postoji pretpostavka da je svu svoju imovinu pribavio nelegalno. Ako ne može učiniti vjerovatnim da je tu imovinu stekao legalno, ona će biti konfiskovana. Ne samo imovina koja se povezuje sa pojedinačnim krivičnim djelom, već kompletna imovina”, kazao je ministar pravde u Vladi Hrvatske Ivan Šimonović.
    Na nedavnoj međunarodnoj konferenciji u Zagrebu posvećenoj putu Hrvatske ka Evropskoj uniji u organizacije prestižne britanske organizacije Wilton Park, na kojoj je učestvovao i novinar “Vijesti”, Šimonović je rekao da je hrvatskim krivičnim zakonom uvedeno i rješenje koje sprečava da se imovina od kriminala sačuva i kada bude prenijeta na tuđe ime.
    “Kako bi se spriječila mogućnost da imovina kriminalaca bude prenijeta na treće lice da bi se izbjegla konfiskacija, ako tužilac može da dokaže da je ta imovina prenijeta na treće lice, bez obzira da li je ta treća osoba član familije ili bilo ko drugi, i ta imovina će takođe biti konfiskovana”, naglasio je Šimonović.
    I dok Hrvati grabe naprijed usaglašavajući se sa evropskom praksom, premijer Milo Đukanović prekjuče je rekao da država ne može oduzimati novac nikome ko se početkom devedesetih godina bavio tranzitom cigara, jer se taj posao, kako je rekao, obavljao u skladu sa tadašnjim zakonima. Uz to, premijer je naglasio da se u Vladi ne bave procjenama koliko je imovine u Crnoj Gori stečeno kriminalom, zato što to nije u njihovoj ustavnoj nadležnosti.
    „Ne samo zato što to nije u našoj ustavnoj nadležnosti, nego i zato što naš cilj nije da rastjerujemo, nego da privlačimo investitore“, poručio je on, napominjući da “ni pravosudni, ni ostali državni organi” ne treba da “pospješuju atmosferu sumnje”.
    “Nedavno je izrečena presuda jednom zvaničniku koji je osuđen da je primio mito u iznosu od 20.000 eura, pošto nije mogao da dokaže da je njegova imovina stečena legalno. Tako je sada njegova imovina u vrijednosti od oko 400.000 eura zamrznuta dok se ne završi postupak u sudu više instance. Ta imovina će biti konfiskovana ako viši sud potvrdi presudu nižeg suda”, objasnio je Šimonović.

Premijerova poruka tužiocima

U Radiju Slobodna Evropa ocijenili su da je Đukanovićeva poruka svima koji su se obogatili u poslu sa duvanom da ne moraju da strahuju za svoj novac “doživljena kao jasna politička poruka tužilaštvu i istražnim organima”.
    “Đukanović je u toj izjavi, namjerno ili slučajno, amnestirao od odgovornosti sve one koji su se bavili tim poslom, pa bilo zakonito, bilo protivzakonito\", ocijenio je predsjednik Senata Udruženja pravnika Stanko Marić.

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović kazala je tom radiju da izjava premijera ne iznenađuje i da ona potvrđuje nedostatak političke volje da se procesuiraju krivična djela koja su se desila u prošlosti.

\"To na izvjestan način ograničava kako izvršnu vlast tako i daje jednu jasnu poruku našem tužilaštvu koje se i dalje nalazi pod političkim pritiskom, ali i našem sudstvu na koji način da se odnosi prema takvim slučajevima. Mislim da nije iznenađujuće da i sam premijer, koji je uključen u te slučajeve makar prema optužnici iz Italije, nije spreman da na neki način dozvoli da se naše institucije sistema pozabave tim pitanjem”, rekla je Ćalović.
    Ona smatra da bi Đukanovićeve poruke bile drugačije i da bi se radilo na tome da se sva imovina koja je stečena krivičnim djelima vrati u državni budžet, da on ima interes “da se to zaista rasvijetli i da sa sebe skine odgovornost”.\"

Prema podacima koji se pominju u inostranim optužnicama za šverc duvana, Crna Gora je od 1994. do 2002. godine zarađivala između 300 i 700 miliona dolara godišnje od tog posla, a dio tog novca slivao se i u džepove povlašćenih pojedinaca.

http://www.vijesti.me/index.php?id=325721

U Srbiji, evo sad i u Hrvatskoj počeli su da oduzimaju imovinu stečenu kriminalom. Samo kod nas ne, niti se nazire takva odluka. I onda neko priča da se borimo protiv organizovanog kriminala i dobijamo ocjene da smo slobodna država. Blago nama s nama.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Medijski rat za tron SPC: Veze crkve i službe

Izvor: Blic

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) ne planira sebe da isturi kao jednog od trojice kandidata za patrijaršijski tron i za to ima debele lične razloge.

Međutim, prema saznanjima „Blica”, Kačavenda nastoji da obezbedi da tok Sabora odrede on i njemu odane vladike, tako da svi kandidati, njih trojica, budu iz kruga njemu bliskih episkopa. Na taj način, ma ko bio izabran, zvorničko-tuzlanski vladika bi daleko od očiju javnosti, kao i do sada, imao najveći uticaj u SPC i u tokove novca.

Zašto vladika Vasilije (Kačavenda), episkop koji oko sebe okuplja snažnim i manje čvrstim vezama najmanje 18 vladika, iako bi to želeo, neće sugerisati da se za njega glasa?

Najjednostavniji odgovor za kojim se isprva poteže jeste „da vladika sklon luksuzu neće svoje raskošne dvore u pozlati menjati za oskudnu, pa i pomalo memljivu sobu u Patrijaršiji”. Međutim, razlozi vladike Kačavende mnogo su dublji. On je dobar deo svog staža u crkvi posvetio i radu za obaveštajnu službu, o čemu svedoče zapisi službi još iz perioda stare Jugoslavije. O tome postoji znatan broj dokumenata. Neki od njih otkrivaju način rada Vasilija Kačavende, ali i potvrđuju činjenicu o kojoj se do sada samo spekulisalo u javnosti – da je angažmanom u službi i njenom preporukom doveden na mesto episkopa 1978. godine.

Godinu dana ranije, marta 1977. godine, krenula je prepiska unutar službi stare Jugoslavije da li je dobro ili ne progurati Kačavendu za episkopa. Od 1976. Kačavenda se vodi pod „OO”, to jest, pod operativnom je obradom u cilju prikupljanja materijala zarad ponovnog angažovanja.

Službe u konsultaciji sa tadašnjim republičkim organima bivše republike Bosne i Hercegovine u Sarajevu konstatuju da bi trebalo da se podrži predlog za izbor Kačavende za episkopa SPC. Službe i državni organi su ocenili Kačavendu kao pogodnog zbog činjenice da je „njihov”. Spisi obaveštajaca nude i detaljnije saznanje o tome kako je sadašnji vladika napredovao od sekretara Zvorničko-tuzlanske eparhije do episkopa.

Vasilije Kačavenda je položaj sekretara u Eparhiji iskoristio za ličnu afirmaciju. Službe su imale saznanja da je upravo on sugerisao tadašnjem vladiki Longinu da starije sveštenike sa parohijama, inače odane Longinu i SPC, penzioniše a da na njihova mesta dovodi mlađe. Njima je, kao po pravilu, pre rukopolaganja u većini slučajeva kumovao Kačavenda, a bilo je i slučajeva da je bogatije parohije davao onim sveštenicima koji su mu zauzvrat plaćali nadoknadu. Danas se za vladiku Vasilija nezvanično navodi da je episkop kome je odan najveći deo sveštenstva, te da drži najveći broj crkava u Beogradu jer je u njih dovodio svoje ljude.

Krajem sedamdesetih Kačavenda je dolazio u konflikt sa starijim sveštenicima. Ono što je služba utvrdila jeste da je vešto balansirao, pa su se, zapravo, njegovi sukobi u javnosti prikazivali kao sukobi sveštenstva sa sada počivšim vladikom Longinom. Kako vladiku Kačavendu nisu volele pojedine tadašnje vladike, propalo je par pokušaja vladike Longina da ga progura za episkopa.

Napredovanje i sve veća moć tadašnjeg sekretara eparhije nisu nepoznanica za službe koje su u vreme komunističke Jugoslavije imale upliv u sve strukture društva. Najjača preporuka za njih da izdejstvuju da se sekretar Kačavenda unapredi u episkopa jeste činjenica da je jedan duži period bio u aktivnom odnosu sa službom. Tu saradnju je u jednom trenutku prekinuo Kačavenda, izbegavajući da dostavi podatke vezane za delovanje pojedinih sveštenika. Svečana arhijerejska hirotonija vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija bila je 25. juna 1978. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu. Međutim, tadašnji obaveštajci nisu hteli tako lako da se odreknu njegovih usluga.

Čest gost u dvorima vladike Vasilija još od vremena kada je bio monah u Beogradu jeste sadašnji vladika mileševski Filaret. Njih dvojica se krajem osamdesetih i te kako bave ostalim članovima Sabora. Tako se pakuje pismo da su tadašnji vladika žički Stefan i šumadijski Sava komunisti.

Vladika Vasilije Kačavenda u javnosti slovi za patriotu. Međutim, pojedine strukture u SPC, takođe bliske službi, pratile su njegov angažman tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije. Česti gosti u Kačavendinim dvorima bili su Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, braća Karić, pokojni Ljubiša Savić Mauzer, razni političari, a od vladika vranjski Pahomije i mileševski Filaret. U vreme Plavšićeve i Krajišnika otvoreno se razgovaralo i o politici i o državnim i vojnim pitanjima. Međutim, po odlasku domaćih političara, kod vladike Vasilija bi dolazili oficiri SFOR. Poznato je da su postavljali direktna pitanja o temama razgovora, a Kačavenda bi to otvoreno i prenosio.

Danas, mnogo godina posle, vladika Vasilije je, može se slobodno reći, u SPC najjači vladar iz senke. Uz njega su vladike iz bosanskih eparhija, znatan broj episkopa iz dijaspore, vladike iz Srbije Pahomije i Filaret. Taj krug vladika naziva se često bosanskim lobijem na osnovu porekla svog prvog čoveka Kačavende, ali i jer ga većinom čine vladike Bosanci.

Nikolaj Balašov, sekretar za međupravoslavne odnose Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovskog patrijarhata, nije mogao da potvrdi za “Blic” da će ruski patrijarh Kiril doći na intronizaciju novog srpskog patrijarha. “Takva odluka nije doneta. Dolazak patrijarha Kirila je malo verovatan, jer još nije bilo njegove prve posete Srbiji u svojstvu poglavara Ruske pravoslavne crkve. Ali definitivna odluka o tome ko će predvoditi ruski delegaciju na toj ceremoniji biće doneta neposredno posle izbora novog patrijarha SPC”, navodi Balašov. Upitan koga bi RPC volela da vidi kao naslednika patrjarha Pavla, on ističe da RPC nema “svojih kandidata”. “Njega će izabrati Bog i Sinod SPC, a mi ćemo svaku odluku prihvatiti”, napominje predstavnik RPC. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, RPC je najviše sklona izboru mitropolita Amfilohija, koji je inače čest gost u Moskvi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PLATE U REGIONU-MNE ZA 130 EUR ISPRED MAKEDONIJE, SRBIJE I BH!!!
    (izvor POLITIKA)
    http://http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Nashe-plate-najnize-u-regionu.sr.html

IPAK JE OVO RAZLOG ZASTO OVA VLAST DOBIJA IZBORE, PA NEKA PRICA KO SA HOCE!
    Makedonija i Srbija ima plate po 330 EuR a MNE 456 EUR-(dakle na nivou manje razvijenog hrvatskog ili madjarskog regiona)...OVO VISE NIJE MALA RAZLIKA, KOJA BI SE DALA OBJASNITI NASIM *SHTIMOVANJIMA*!...molim da se razmisli da li je to bas sve *montaza*, ili je ipak sve veci procenat Crnogoraca nasao neki *modus vivendi* ( uz ove cifre dodatno ide i tradicionalno najjaca *siva ekonomija*(nerpijavljeni poslovi, sverc i dodatne *konjkture*), koja se ne racuna, a koja predstavlja drugi izvor prihoda velikom broju porodica.

TIME NE PORICEM TUZNU REALNOST DA NEKI GLADUJU (I TO DA IH IMA CETVTINA!) I DA JE MOGLO MNOOGOO BOLJE U NEKIM OBLASTIMA.

Ako se rascisti sa viskom radnika (ako ga ne udari infarkt, ministar privrede Vujovic se,onako tiho, odlicno nosi sa HIPER-TESKIM POSLOM, I ZA MENE JE OTKROVENJE KAO KADAR!); i najvaznije:ako se radnicima osmisli tranzicija:udruzivanjem u mikro proizvodne manufakture, povratkom na selo i ulaganjem u poljoprivredu na licnim posjedima, uz dodatne namjenske kredite od Ministarstva poljoprivrede i
    NAJVAZNIJE: ulaganjem u postojece pogone kojima nedostaje obrtni kapital a koje imaju vec ulozeno u pogon i masine (to treba da radi Privredna komora-da spaja male privrednike i radnike sa otpremninom , koji bi namjenski ulozili otpremninu i KUPILI RADNO MJESTO KOD TIH MALIH PRIVREDNIKA SA TOM OTPREMNINOM)!

Cijena alumiijuma
    vratila se onu kakva je bila u januaru 2008, dakle vratila se na normalu
    http://www.infomine.com/Investment/H...asp?c=Aluminum,tako da ce manji broj radnika KAP u 2010 imati rast proizvodnje, kazu, od 40% pa bi sa ovim cijenama PROFIT BIO DUPLO VECI! Uz to, tuzba je povucena a MNE je suvlasnik sa valjda oko 40% fabrike (ovakav ishod za KAP skoro pa anulira pola negativnih aspekata krize!....a kad se sjetim kako su mu se bili *namjerili* neki... da ga gase po sveku cijenu...EEEeee); MORALO SE UC U OTPUSTANJE RADNIKA I GODINAMA PISEM DA PRAVA REFORMA POCINJE KAD SE OTVORENO KAZE RADNICIMA RELATIVNO USPJESNIH KOLEKTIVA DA JE BROJ RADNIKA NEADEKVATAN SVJETSKIM STANDARDIMA I DA NEKI MORAJU IC , UZ POSTENE OTPREMNINE, IAKO SU USPJESNI... no kad mi stalno imamo neke izbore, a ovo trazi politicku sigurnost, jer onaj ko to uradi SIGURNO ODLAZI SA VLASTI U NAREDNOM IZBORNOM CIKLUSU...ALI GA PAMTI ISTORIJA!

NAJVAZNIJE: ako se proizvodnje struje ne povjeri samo Tallijanima, nego stvori zdrava konkurencija sa , recimo, Englezima daju hidnocentrale , Rusima termocentrala *Pljevlja II* za struju za KAP ,
    Norvezanima da proizvode solarne i vjetrogenratore, Izraelcima mikro-centrale na otpad...a Talijanima interkonekcija KOORDINACIJA I MONITORING kroz vlasnistvo u EP- taj ce *energo-sektor*, uz turizam, u narednoj godini biti garancija razvoja, omoguciti kreditiranje , (jer ce dato makro- sigurnost) i voditi MNE konacno i nepovratno *na zelenu granu*; dace se koncesije na gas i naftu, koja ce uc u eksploataciju taman kad skoce cijene; inastavi sa tranzicijom u sve vise elitni turizam (Sv.Stefan, Lustica); u eko-poljoprivredu SAMO ULAGAT jos vise, jer je proizvodnja vode i eko hrane SIGURNI PROFIT za buducnost-TO JE KONACNA BUDUCNOST U EU ZA 5-6- GODINA, I TO DA NAS ZOVU!
    Veliki problem je Zeljezara, Obod,. pa i Duvanski (mada manje!). Dako BITNO SMANJENI BROJ RADNIKA stvoti i za Zeljezaru neku *nishu*(da upotrebim taj u medjunarodnoj ekonomskoj komnikaciji danas vrlo korisceni termin, koji moj Milovan mnogo voli, a koji znaci, otprilike: steci svoje uhljebljenje i mjesto u svjetskoj podjeli rada i profita=odrzivi razvoj...od engl. NICHE),zajedno sa proizvodnjom visokokvalitetnih celika, svakako uz proizvodnju jeftine gradjevinske armature, koje ce trebati toliko da imaju plasman za par decenija!...ostaje *Obod* UZ KOJI TREBA DATI JEDNO 10 MILIONA EUR PRIDE, SAMO DA GA PREUZMU SVEDJANI (a trazili su samo par miliona!), *Duvanski* ce se valjda nekako prodat...jer ima trziste MNE i Albanije ipak.

SADA DOLAZI NE RED NORMALAN KREDIT OF MMF, OD JEDNO 250 MILIONA, UZ USLOVE DODATNE KONTROLE I SMANJENJE NENORMALNE DRZAVNE ADMONISTRACIJE, DA SE UHVATIMO SA 2010....(bice bolno, ali je ZAISTA NEOPHODNO....a to je i sansa za stvaranje novih koalicija i evoluciju DPS i vlasti uopste...t.j. promjenu pristupa vladanju, POD KONTROLOM STRANACA, sto je mnogo vaznije od vladajucih MNE stranaka, KOJE SU SVE ISTE)!

I DALJE MISLIM DA SMO NA DOBRIM TRENDOVIMA, A KOJA CE IH VLAST DALJE SPROVODITI-VISE NIJE TOLIKO BITNO...A TO JE CILJ PARLAMENTARNE DEKOMKRATIJE!!!...PA IZVJESTAJ *FREEDOM HOUS*, KOJI PUNO ZNACI.....

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-01-10 at 11:51.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Po meni je nepristojno poredit ovaj jad i chemer Balkana.
    A slovenackih 950 eura najbolje govori koliko su oni jos uvijek blizu nas
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tu je i Poljska, Rumunija, Bugarska...itd...itd....nije TO jad i cemer, nego Haiti i Afrika, jadan....BUDI REALAN I SJETI SE NASE ISTORIJE, i to skore istorije i zemljenih podova.
    OVO JE NASA *LABUDOVA PJESMA* DA SE OVAKAV IZVJESTAJ OBJAVLJUJE NA PRVOJ STRANI NAJBOLJEG I NAJSTARIJEG LISTA NA BALKANU!
    Kako sve ima dva rakursa sagledavanja, Boze mili....
    Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    4,448
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Samo neka smo mi zdravo. Zanosimo se pisanjima nekih listova i institucija kako mi napredujemo, kako smo atraktivna turistička destinacija, kako smo slobodna zemlja, kako su nam plate 500 eura. Alo, misle li oni da smo mi ovdje ludi?! Kao da mi ne vidimo kakvo je stanje nego neko treba da nam kaže i po svemu tome bi se reklo da smo mladji brat Monaka.

13% stanovništva živi ispod apsolutne granice siromaštva sa manje od 2 eura dnevno a jos oko 25% je siromašno. I to je dobro stanje? Stopa nezaposlenosti nam raste iz nedelje u nedelju, javni sektor nam je preopterećen, svi su na grbaču državi, mladi ljudi nemaju gdje da se zaposle jer kome treba 2000 ekonomista i pravnika godišnje.

Nikakve strategije nema. Jedno veliko nista. Ali ko hoće, neka vjeruje fridom hausu i ovima iz DPS MONSTATA da su plate 500 eura, i neka žive u svom malom izmišljenom svijetu, a u međuvremenu neka se mrze jer su ostali frustrirani nedokazani ljudi pa nečim moraju da kompenzuju to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A tih 13% si ti nedje izracunao ili neko objavio?

Thanks Thanks Given 
    4,448
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    A tih 13% si ti nedje izracunao ili neko objavio?

To je još prošle godine bilo objavljeno u nekoliko naših dnevnika i nedjeljnika. Proguglaću u toku dana pa ću naći te statističke podatke.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Samo neka smo mi zdravo. Zanosimo se pisanjima nekih listova i institucija kako mi napredujemo, kako smo atraktivna turistička destinacija, kako smo slobodna zemlja, kako su nam plate 500 eura. Alo, misle li oni da smo mi ovdje ludi?! Kao da mi ne vidimo kakvo je stanje nego neko treba da nam kaže i po svemu tome bi se reklo da smo mladji brat Monaka.

13% stanovništva živi ispod apsolutne granice siromaštva sa manje od 2 eura dnevno a jos oko 25% je siromašno. I to je dobro stanje? Stopa nezaposlenosti nam raste iz nedelje u nedelju, javni sektor nam je preopterećen, svi su na grbaču državi, mladi ljudi nemaju gdje da se zaposle jer kome treba 2000 ekonomista i pravnika godišnje.

Nikakve strategije nema. Jedno veliko nista. Ali ko hoće, neka vjeruje fridom hausu i ovima iz DPS MONSTATA da su plate 500 eura, i neka žive u svom malom izmišljenom svijetu, a u međuvremenu neka se mrze jer su ostali frustrirani nedokazani ljudi pa nečim moraju da kompenzuju to.

Lako li je zamazat narodu oči i ponovo mu stavit DPS zastavice u ruke(mada ih nikad nisu ni bačili, od Dubrovnika na ovamo oni nijesu gubili svoje glasače,uvijek ih isti glasaju samo sa drugim razlogom).

Paul Krugman: Uvijek zapamtite da kada treba da izaberete da li da vjerujete zvaničnoj ekonomskoj statistici ili sopstvenim očima onda birate oči

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dragi moj prijatelju BONE,

Vujovic nije GENIJE, niti je izmislio TOPLU VODU,
    Danska drzava je davno preuzela brigu o nezaposhljenim i socijalno ugrozenim,
    A POSLODAVCIMA DALA SLOBODU, da radnike poslije tapshanja po ramenu, opali nogom u lijenu guzicu i poshalje DRZAVI I SINDIKATIMA na grbachu, da je to DRZAVA CGa napravila prije dvije decenije, danas bi bili ISPRED SLOVENIJE.

DakleM POSLODAVAC BRINE O PROFITU I POSLOVANJU,
    a DRZAVA O SOCIJALI,
    FISKALNOM ILI PORESKOM POLITIKOM,
    10% najbogatijih Danaca placaju ili pune BUDZET devetnajest puta vishe, od 10% najsiromashnijih,
    pa ima za sve novca, za nezaposhljene, za socijalno ugrozene za peMzije i djechije dodatke,
    MI PRAVIMO RAJ ZA TAJKUNE I MAFIJU,
    ONI SU POD STAKLENIM ZVONOM MILA-VUJOVICA-VESA VUKOTICA i ostalih CIKOTICA.

Da je bilo PAMETI,
    za svaku GRANU PRIVREDE bi osnovali BANKU MOZGOVA,
    koja bi permanentno ZASIJEDALA, i pratila razvoj i ispravljala krive DRINE i apetite OPSHTINSKI BIROKRATA kojima zine guzica na svakog novog INVESTITORA, u DRZAVI SA TAKO MALIM BROJEM STANOVNIKA FISKALNA_PORESKA POLITIKA SE MORA CENTRALIZOVAT, u DANSKOJ svi poreski prihodi idu na jedan KONTO,
    sa njega se dijeli OPSHTINAMA , CRKVI I PENZIONIM FONDOVIMA.

OPSHTINE se takmiche na cijeni, vode, kanalizacije, prikupljanja smeca, jaslicama , obdanishtima, standardu u shkolama itd.

TACHNO SE ZNA, KO KOSI A KO VODU NOSI.

POLITICHARI DRZE PRLJAVE PRSTE, DALEKO OD BIZNISA I PRIVREDE,
    oni nemaju BRANKA VUJOVICA da miri radnike i poslodavce,
    da se na TRZISHTU RADA POLITICHARI MIJESHAJU PARTNERIMA U KOLEKTIVNI UGOVOR, TO JE NAJVECI GRIJEH U DANSKU.

NAMA JE IZOPACHENA POSTKOMUNISTICHKA SVIJEST.

MI DIJELIMO STANOVE I STANDBENE KREDITE LJUBIGUZIMA,
    SLOVENIJA JE TU PLJACHKU GRADJANA ZABRANILA 1983, a u DANSKU SE IDE U ZATVOR zbog narushavanja jednakosti i ravnopravnosti GRADJANA i LJUBIGUZA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[SIZE=2]Gospodo administratori,[/SIZE]
    [SIZE=2][/SIZE]
    [SIZE=2]zelim na ovaj nacin da izrazim svoje ogorcenje vasom diskriminacijom.[/SIZE]
    [SIZE=2]Slao sam vise puta komentare na tekstove u vasem on line izdanju[/SIZE]
    [SIZE=2]i svaki puta sam naisao na ignorisanje sa vase strane!!Zasto?? Ti tekstovi(komentari)[/SIZE]
    [SIZE=2]u niukom slucaju nisu bili ni agresivni , ni provokatorski,jednostavno se nisu[/SIZE]
    [SIZE=2]uklapali u sliku koju vi hocete da prezentujete na vasem sajtu.Kada citam komentare[/SIZE]
    [SIZE=2]koje vi ovdje dopustate; koji su puni mrznje prema Crnoj-Gori i crnogorskom narodu[/SIZE]
    [SIZE=2]mogu samo da vam kazem sram vas bilo!!Vi se dicite da ste najcitanija novina[/SIZE]
    [SIZE=2]u Srbiji, a ja vam kazem da treba da bude proglaseni za najdiskriminatorskiju[/SIZE]
    [SIZE=2]novinu.Dopustajte slobodno komentare koji duvaju u "vasa jedra" a brisite moje,[/SIZE]
    [SIZE=2]time samo pokazujete vasu nastrojenost"demokratiji"koje su vam puna usta.[/SIZE]
    [SIZE=2]Jos jednom, sram vas bilo!!![/SIZE]
    [SIZE=2][/SIZE]
    [SIZE=2]Predrag Kovacevic[/SIZE]
    [SIZE=2]iz Herceg-Novog[/SIZE]
    [SIZE=2]CRNA GORA

Ovo je tekst koji sam sada poslao administratorima "Blic" On line izdanja, jer mi je dosta vise njihovim dvostrukih arsina.Tekstove kojima se pljuje po nama
    dopustaju a ja sam najmanje 10 puta pokusao da placiram svoj komentar, koji u nicemu nije bio ni vulgaran, niti je podsticao na mrznju ili bilo kakvu drugu glupost, ali im nije pasovao u koncepciju.
    Vjerovatno da sam sa ovim postom na pogresnom mjestu ali sam morao negdje da "izdusim"...
    Pozdrav:mad:
    [/SIZE]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To je još prošle godine bilo objavljeno u nekoliko naših dnevnika i nedjeljnika. Proguglaću u toku dana pa ću naći te statističke podatke.
    Samo neka smo mi zdravo. Zanosimo se pisanjima nekih listova i institucija
    I tako to .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Referee View Post
    [SIZE=2]Gospodo administratori,[/SIZE]
    [SIZE=2][/SIZE]
    [SIZE=2]zelim na ovaj nacin da izrazim svoje ogorcenje vasom diskriminacijom.[/SIZE]
    [SIZE=2]Slao sam vise puta komentare na tekstove u vasem on line izdanju[/SIZE]
    [SIZE=2]i svaki puta sam naisao na ignorisanje sa vase strane!!Zasto?? Ti tekstovi(komentari)[/SIZE]
    [SIZE=2]u niukom slucaju nisu bili ni agresivni , ni provokatorski,jednostavno se nisu[/SIZE]
    [SIZE=2]uklapali u sliku koju vi hocete da prezentujete na vasem sajtu.Kada citam komentare[/SIZE]
    [SIZE=2]koje vi ovdje dopustate; koji su puni mrznje prema Crnoj-Gori i crnogorskom narodu[/SIZE]
    [SIZE=2]mogu samo da vam kazem sram vas bilo!!Vi se dicite da ste najcitanija novina[/SIZE]
    [SIZE=2]u Srbiji, a ja vam kazem da treba da bude proglaseni za najdiskriminatorskiju[/SIZE]
    [SIZE=2]novinu.Dopustajte slobodno komentare koji duvaju u "vasa jedra" a brisite moje,[/SIZE]
    [SIZE=2]time samo pokazujete vasu nastrojenost"demokratiji"koje su vam puna usta.[/SIZE]
    [SIZE=2]Jos jednom, sram vas bilo!!![/SIZE]
    [SIZE=2][/SIZE]
    [SIZE=2]Predrag Kovacevic[/SIZE]
    [SIZE=2]iz Herceg-Novog[/SIZE]
    [SIZE=2]CRNA GORA

Ovo je tekst koji sam sada poslao administratorima "Blic" On line izdanja, jer mi je dosta vise njihovim dvostrukih arsina.Tekstove kojima se pljuje po nama
    dopustaju a ja sam najmanje 10 puta pokusao da placiram svoj komentar, koji u nicemu nije bio ni vulgaran, niti je podsticao na mrznju ili bilo kakvu drugu glupost, ali im nije pasovao u koncepciju.
    Vjerovatno da sam sa ovim postom na pogresnom mjestu ali sam morao negdje da "izdusim"...
    Pozdrav:mad:
    [/SIZE]
    To neka te ne cudi, slicna stvar je i sa B92, kad im dajes argumente na njihovo pljuvanje Crne Gore, onda to ne objave.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Nije vam Monstat nista, pogledajte na In tv ili na drzavnoj tv u kakvom mi blagostanju zivimo. Meni plata ne pamtim kad je bila prosjecna, uglavnom iznad prosjeka i ja pocinjem da sumnjam u ove kasirke po Delti, Mexu, Novitu, Voliju i sl. Nekako su podesili one kase ili sta vec da se jedva prolazi. Sad pomenuse snizenje struje kad oce zabari da tuze regulatornu agenciju. A vlada je podigla naftne derivate i registracije i poreze i sve, da se bas pitam sta oni misle sa nama ?
    Moze i moderator da mi odgovori prije nego izbrise post

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Milovane moguce da je nas problem sto mi uopste na zivimo u Danskoj . . .

Thanks Thanks Given 
    4,448
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Milovane moguce da je nas problem sto mi uopste na zivimo u Danskoj . . .

To ne znači da moramo da se pomirimo da pokradanjem.

Thanks Thanks Given 
    4,448
    Thanks Thanks Received 
    8,596
    Thanked in
    3,305 Posts

[SIZE=2]Bor -- Borska policija uhapsila je dva mladića zbog osnovane sumnje da su odgovorni za smrt M.Lj. (15), koji je noćas nastradao nakon tuče u noćnom klubu "Monca".

[/SIZE]
    (FoNet,arhiva)[SIZE=2] Uhapšeni T.M. (19) i B.M. (16) su uz krivičnu prijavu predati isražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru, rekao je vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić. Prema Milijićevim rečima, osumnjičeni su uhapšeni na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog mladića, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca.

Njima se stavlja na teret krivično delo "nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom".

Nastradali dečak je učenik osmog razreda Osnovne škole "3. oktobar" u Boru, i prema svedočenjima vršnjaka, nije bio sklon incidentima.

Maloletnog M. Lj. je, kako nezvanično saznaje B92, napalo desetak osoba, tuklo ga i šutiralo, dok su sve to, kako tvrdi otac pokojnog dečaka, sa udaljenosti od petnaestak metara, posmatrali pripadnici intervente policijske jedinice Bor.

"Interventna je bila odatle nekih petnaestak metara. Kada su ih pitali zašto niste reagovali, kažu nisu videli od trske“, kaže otac dečaka Živoslav Ljubisavljević.

Još se ne zna šta se tačno dogodilo. Prema nekim verzijama maloletni M.Lj. je u toku tuče, u jednom trenutku pao i teško povredio glavu.

Međutim, otac preminulog dečaka ne veruje da je to uzrok smrti.

"Kažem on je bio fizički jako napredan, ne verujem da je neko mogao tek tako da ga savlada, bio je fizički jako spretan. Ja ne verujem da se on okliznuo i pao i tako nastradao“, objašnjava Ljubisavljević.

Vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić je rekao da je policijska patrola odmah izašla na mesto gde se dogodio incident, a na zamerke roditelja da policajci nisu reagovali iako su bili udaljeni svega desetak metara, rekao je da od ograde nisu mogli da vide šta se dešavalo ispred lokala.

"Policija redovno kontroliše okolinu kafića 'Monca', jer se tu petkom i subotom okuplja preko hiljadu mladih ljudi. U ovom slučaju, policija nije mogla da reaguje, jer je tuča trajala vrlo kratko i iza ograde lokala", rekao je Milijić.

On je potvrdio da policija i inspekcija znaju da se u tom lokalu toči piće maloletnicima i da protiv zakupca lokala postoje brojne prijave.

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=404504[/SIZE]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Slovenci 'malo' pogriješili Hrvatski mediji prenose da se na predstavljanju hrvatskih skijašica na veleslalomu u slovenačkom Pohorju pojavila zanimljiva zastava: srpska trobojka sa šahovnicom, na šta je odmah reagovao Hrvatski skijaški savez nakon čega se Srečko Vilar, sekretar organizacijskog odbora 46. Zlatne lisice javno izvinio.
    "Došlo je do jedne neugodne pogreške, baš kod zastave Republike Hrvatske. Zbog toga nam je vrlo teško, i moram odmah reći da ćemo ovu pogrešku odmah ispraviti, to jest pripremiti ispravnu zastavu za sjutra. U ime Zlatne lisice se izvinjavam svima u Hrvatskoj i svima onima koji su to vidjeli", kazao je Vilar u obraćanju na Hrvatskoj televiziji......

-----
    Chu greska pa morao je neko sasiti takvu zastavu

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Podsjeti me na ono sa "našom" himnom na otvaranju SP u vaterpolu.

Hmmm.

Page 203 of 321 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)