@ Braco:
A kad smo mi to ratovali Braco?
1.)Dubrovcani zbog Napoleonove vojske
2.)Na Mojkovcu Hrvati u okviru vojske K&K Monarhije
3.)'91 protiv Crnogorci u okviru JNA, kao drzave koja je bila clan UN, protiv tada nepriznate para-vojske Hrvatske, ciji referendum tada jos nije bio medjunarodno-pravno verifikovan!
I KAD JOS?
Jesu li Crnogorci bili u toj JNA ili su je sacinjavali SVI KOJI SU BILI MOBILISANI, UKLJUCUJUCI I HRVATE? DAKLE RATOVALI STE PROTIV JNA, U KOJOJ SU SE CRNOGORSKI REZERVISTI (kojih je bilo procentualno najvise, ali ne u nekom ogromnom procentu), PONASALI KAO RASPUSTENA RULJA, ALI RULJA KOJA JE OPERATIVNO DJELOVALA U OKVIRU TE ISTE JNA, KAO REGULARNE VOJSKE ZEMLJE KOJA JE BILA CLANICA UN!
Mozemo stvari dozivljavati emotivno (tu smo ti i ja skoro isti!), a mozemo cijeniti *slovo zakona*, koje je otprilike ovako kako ti kazem.
A crnogorski rezervisti su KLATEZ koja je posla da pije za dzabe i kojoj je iskocila sansa da se ponasa kako se ponasala zahvaljujuci rasulu i zlonamjeri u toj JNA, ALI SU REZERVISTI BILI SASTAVNI DIO JNA I TO JE NEPOBITNA CINJENICA!
Znao je dobro Mesic sto prica, a uz to je, kao iskusan covjek , kojem to nije bio prvo poratno vrijeme i koji je DOOOBROO PORAZMISLIO o periodu 1945-55 i svim greskama, pa vjerovatno dosao do onoga do cega bih i ja dosao=pozitivnog primjera Franka, koji je na makro nivou pokusao BEZ ODLAGANJE da doprinese smirivanju, a ne potpaljivanju...PA JE I ZATO SPANIJA JEDNA OD VRLO SRECNIH ZEMAL.JA DANAS!]
Sto se tice nas ovdje, nije OK da stanovnici ove nesrecne zemlje ( medju njima sam i ja i mnogi drugi, cak i sa ovog foruma, koji jos nemam drzavljanstvo i kojem kcerka izgledqa nece moc ic na apsolventsku ekskurziju, iako je taj Ekonomski dala sa preko 9, samo zato sto joj ja, sva je prilika, nisam u stanju izvadit pasos!!!).
Zar je pravo da i mojoj djeci i mnogima kojima je taj rat razorio zivot i srecu ( ne neki nacin), cio ostatak zivota prodje u daljem placanju racuna za greske u kojima imaju krivicu kao pripadnici jedne nacije, dakle koji placaju greske mojih politicara, A PROTIV KOJIH SAM ZAGRIZENO BIO JOS OD 1989 (I ZBOG KOJIH SAM RASPRCKAO TEKOVINU SVOJIH PREDAKA VRIJEDNU VISE OD MILION DM ZA NEKE BANALNE CIFRE KOJE SU MI JEDVA BILE DOVOLJNE DA PLATIM LJEKOVE POK. ZENI....
ALI SAM IPAK SRECAN STO SAM POSAO VAN DOMASAJA SESELJEVIH KLONOVA, DA ME POSHESHELJENE POPISHULJE NE BI MOGLE DA GADJAJU NJIHOVIM CIPELETINAMA I SL.....DA MI DJECE RASTU U ZEMLJI U KOJOJ SU U PRAVOM SUZIVOTU 4 NACIJE (NA STO SAM MNOOGOO PONOSAN!!!)...... DA MOGU DA PISEM STO PISEM (a na da me banuju po naredbi, kao U SKORO SVIM SRBIJANSKIM NOVINAMA (koji ocito imaju spisak *nepozeljnih a elokventnih, kojima ne treba dozvoliti da tamo mnogo debatuju)....DA SE NE PLASIM DA CE, UZ SVE OSTALO, BALAVCI OD 15 GODINA IZ NEKOG *OBRAZA*, *NACIONALNOG FRONTA* I SL. PLJUVATI PO ULICI, KAO STO PLJUJU PERU LUKOVICA ILI MOJE ISTOMISLJENIKE IZ PARTIJA KOJIMA BIH JA PRIPADAO, A KOJE DOBACUJU DO MAKSIMUM 6% GLASOVA! (a to bi bila moja sudbina....ja i Pera smo i generacija i poznanici i ex- rokeri....i po svemu slicni).
**
A ja sam ovdje upoznao Milovana i brata mu Miljana, svjetski gospodu, i druge slicne ljude, sa kojima cu se sigurno brzo i licno upoznati i popiti Coctu(to sam i zasluzio , da vise necu moc popit nista drugo!), i ddo kraja zovota siriti krug prijatelja i koji misle, pricaju i djelaju ISTO, a niko im ipak nista ne radi (osim sto ih nervira dnevna politika, sto je ipak nesto sasvim uobicajeno i u svijetu i u Evropi za one cija opcija nije na vlasti...jednoga dana BICE!!!). LONG LIVE MONTENEGRO, I SVI DOBRI LJUDI NA SVIJETU-SVI VI ZNAJTE: MI SMO PRAVI *GENS UNA SUMUS* (jednoga smo roda!) ...TRAZIMO SE, DRUZIMO SE, POMAZIMO SE, UDRUZUJMO SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZATO JE INTERNET IPAK DAR BOZJI!
@ Mojsije
Ma ne ulazim u to da li je u pravu eticki.....NIJE!....Ali JESTE I PRAVNO I OBICAJNO!
Kao sto je bio Momir Bulatovic, kada je na kraju svoga predsjednikovanje [pomilovao kuma mu Daku Davidovica i jos nekoliko likova......zakon mu daje to pravo, to je ona elitna privilegija po kojoj se ex-predsjednik drzave na kraju nagradjuje i razlikuje od nas *obicnih smrtnika*....koji su oboica iskoristili....... i sve je to uobicajeno i vec nekoliko stotina godina pravna je praksa.
Pozdrav,

)....DA SE NE PLASIM DA CE, UZ SVE OSTALO, BALAVCI OD 15 GODINA IZ NEKOG *OBRAZA*, *NACIONALNOG FRONTA* I SL. PLJUVATI PO ULICI, KAO STO PLJUJU PERU LUKOVICA ILI MOJE ISTOMISLJENIKE IZ PARTIJA KOJIMA BIH JA PRIPADAO, A KOJE DOBACUJU DO MAKSIMUM 6% GLASOVA! (a to bi bila moja sudbina....ja i Pera smo i generacija i poznanici i ex- rokeri....i po svemu slicni).
(to sam i zasluzio , da vise necu moc popit nista drugo!), i ddo kraja zovota siriti krug prijatelja i koji misle, pricaju i djelaju ISTO, a niko im ipak nista ne radi (osim sto ih nervira dnevna politika, sto je ipak nesto sasvim uobicajeno i u svijetu i u Evropi za one cija opcija nije na vlasti...jednoga dana BICE!!!). LONG LIVE MONTENEGRO, I SVI DOBRI LJUDI NA SVIJETU-SVI VI ZNAJTE: MI SMO PRAVI *GENS UNA SUMUS* (jednoga smo roda!) ...TRAZIMO SE, DRUZIMO SE, POMAZIMO SE, UDRUZUJMO SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZATO JE INTERNET IPAK DAR BOZJI!

Bookmarks