jeste,ali ako vozis opela onda nije.
niujedne mi gace lastike nema
Sipaj antifriz jer ces ostat bez minimum bez bloka. Imamo jos 2 mjes. hladnoce.
TAKUMI
Intresuje me sto je bolje za kupit (novo): KIA ProCeed (1.4 benzinac) ili onaj najnoviji polo 1.2 motor benzinac? Bitna je potrosnja, kvalitet, udobnost..
Kia.
Vise opreme, veci auto, vise konja....(cak i ako je u pitanju 1.2 TSI kod Pola)...
1.2 TSI se ponasa dobro, bolje od Kijinog sigurno ali ne znam koliko je izdrzljiv. Uz to, ima FSI ubrizgavanje koje je dosta osjetljivo na los benzin.
Sto je najbitnije, Kia je za klasu veci, za 3-4 klase bolji, ljepsi...i 7 godina garancije.
TAKUMI
I ja bih ovdje glasao za Kiu.Mada bolje bi bilo da si napisao koje pakete opreme gledas i koje su cijene.
A ovo 7 godina garancije kod Kie je marketinshki trik.Provjeri na sta se odnosi ta garancija i proracunaj koliko ce te koshtat REDOVNO odrzavanje kod ovlashtenog servisa za 7 godina.
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
Problem sa E39 525d, 2000 godiste.
U voznji se desava da se kad je auto izmedju 2700 i 3500 rpm upali lampica DDC ( ispod koje je simbol za grijace motora, nemam pojma sto ta lampica znaci ), i auto momentalno gubi snagu, tj turbo prestaje da radi, i motor glasnije cuje...Cim stanem, ugasim auto i ponovo ga upalim, sve je ok...Ako iko zna o cemu se radi neka pise.
"Its not how hard you push along the way,its having something in you to finish."
e jbg.. BMW=Benzinsko Motorno Wozilo
She is only here to annoy herself!
Ne pali se DDC nego DDE.
Ovo je problem koji prati svaki BMW sa D motorom.
Imas dvije pumpe za naftu, jednu u rezervar (pumpa niskog pritiska) i imas drugu ispod suvozacevog sjedista, pumpa visokog pritiska.
99% je crkla ova ispod suvozacevog sjedista, kosta oko 900 eura.
To sto nemas turbinu znaci da auto je u limp mode i nije dobro da ga vozis tako. Kad ga ugasis, ECU se resetuje i onda radi neko vrijeme i odjednom detektuje da fali nafta i opet limpuje.
Kad budes 100% siguran da je pumpa, javi jer mozemo da je nadjemo jeftinije.
NSX, ja bih rekao da to BMW znaci Big Money Waster.
Last edited by Fabia_Elegance!; 08-01-10 at 20:20.
TAKUMI
"Its not how hard you push along the way,its having something in you to finish."
Pa ima on dosta nafte za ler i za turiranje na mjesto, problem jer kad je potrebna veca kolicina nafte.
Idi kod Radulovica u BD, nemoj ni kod Grebovica a ni kod Mija.
TAKUMI
Nema na cemo, samo javljaj sto je bilo.
TAKUMI
Opet pricash napamet!5 godina je garancija na vozilo plus 2 godine na motor.Al popricaj sa nekim ko radi u Kiju pa vidi sta ta garancija pokriva!
A odrzavanje,evo ja cu jos malo pa na 15000 km na servis sa meganom pa javim cijenu.Ako ima ko Kiu odje pa da uporedimo!
Pogledaj ovo:
The warranty is a full 7 years from date of first registration OR to a maximum of 100,000 miles (whichever is the sooner). For the first three years of the warranty, the mileage is unlimited.
Some items have a natural limited life/durability and are therefore covered for less than 7 years. These items include (but are not restricted to) consumable parts such as worn windscreen wiper blades, clutch linings, etc. The vehicle battery is warranted for a period of 2 years. The audio system is warranted for 3 years/60,000 miles and vehicle paint is warranted for 5 years/100,000 miles.
I da, uporedjuje odrzavanje Renola sa Kijom? Neko je ovdje napisao da veliki servis kosta 750 eura. Jebote, pa za BMW 3 e90 kosta 450.
A jadno je sto skoro svi imaju servise svakih 20 000-30 000, Renoli i drugi francuzi svakih 15 000.
TAKUMI
Interesuje me jel ko radio veliki servis vani, dali je skuplje da se to odradi u recimo Austriji ili Njemackoj, VW je u pitanju?
[QUOTE=Fabia_Elegance!;1426070]Pogledaj ovo:
The warranty is a full 7 years from date of first registration OR to a maximum of 100,000 miles (whichever is the sooner). For the first three years of the warranty, the mileage is unlimited.
Some items have a natural limited life/durability and are therefore covered for less than 7 years. These items include (but are not restricted to) consumable parts such as worn windscreen wiper blades, clutch linings, etc. The vehicle battery is warranted for a period of 2 years. The audio system is warranted for 3 years/60,000 miles and vehicle paint is warranted for 5 years/100,000 miles.
A pogledaj ovo:
7-godišnja garancija (do 150.000 pređenih km) važi na motor i menjač, 5-godišnja garancija (do 150.000 pređenih km) važi za kompletno vozilo. Garancija se odnosi na Kia cee'd u svim državama
EU (+Norveška, Švajcarska, Island, Gibraltar i Srbija) osim u Bugarskoj i Rumuniji. Detaljni uslovi ispunjavanja garancije opisani su u garantnoj knjižici vozila. Za sve dodatne informacije obratite se
Vašem ovlašćenom zastupniku. Cenovnik važi od 05.10.2009. do objave novog. Cijene su izražene u evrima i uključuju PDV.
Za Hondu Accord mi je servis na 10000 km!Jel Honda onda gora od Renoa?
Dje to? U Albaniji?
To je da mijenjas ulje. Sigurno nije servis o kojem pricamo a to je kontrola cijelog auta.
Stricu pise svakih 30 000, vozi Accord Executive, kupljen u Delti, gdje rade najveci seljaci.
Igi ima 2 Accorda, bas me zanima sto njemu pise.
P.S. koji Accord vozis?
Last edited by Fabia_Elegance!; 08-01-10 at 23:36.
TAKUMI
TAKUMI
Zamjenu ulja ne smatram servis. Zamjenu ulja, metlica brisaca, pranje...jel to servis?
Servis je kad ti mijenjaju kais, natezace, stelovanje ventila (da da, i toga ima)...
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks