Page 200 of 321 FirstFirst ... 100150190196197198199200201202203204210250300 ... LastLast
Results 4,976 to 5,000 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima ga, da je kolko mačka
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Berankrsh69 View Post
    Ima Boga, niko ne nastrada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ako je BOG LJUBAV I ISTINA,
    onda on nije stiza u CGu, jer bi MRZNJU I DJAVOLE davno izcera iz vashijeh dusha u koji stanuje radost za nesrecu bliznjega,
    BOG je sina H-RISTA zamolio da ga ne izkushava, jer bi mogao dici ruke od njega, kao shto je digao ruke od VAS, i nije VAS izbavio od ZLA, MRZNJE I DJAVOLA koji se sa VAMA SiGraJu.

BOG VAM DUSHU PROCHISTIO AKO ISTINSKI VJERUJETE,
    I SPASIO VAS OD VAS.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Berankrsh69 View Post
    Ma, odvrnuli im pogani Srbi sharafe...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sad bez ikakvog zezanja - crkvu bi zbilja trebalo dovest k poznaniju prava. Kao prvo, sve manastire i crkve podvest pod državnu kontrolu (osim onih koji su izgrađeni od privatnih para i donacija - takvih je malo i novijeg su datuma) i dopuštat svim zainteresovanim vjerskim organizacijama da je koriste. Koriste, a ne posjeduju. Svaki javni istup crkvenih činovnika koji širi mržnju, poziva na linč, netrpeljivost, divlju gradnju kazniti po istom onom zakonu koji sve ovo brani običnim ljudima. Takođe zabranit komentarisanje političkih pitanja koja se tiču države a ne crkve; udarit poreze na zaradu od turizma i prodaje koječega (manastir Ostrog i tome slično).

Sa druge strane, sve objekte bi trebalo da budu održavani kao kulturni spomenici prvenstveno, i da se nikad ne desi da crkva i pokuša da traži zemlju koja je nekad bila njena. Ako svako krene da traži ono što je nekad bilo njihovo, odakle da počnemo? Stari Rim? Turci? Mleci? Karađorđevići? Aleksandar Makedosnki? Iš bre sa prošlošću u prošlost.

Sta mislis, sta bi se desilo kad bi neku katolicku crkvu, ili dzamiju, proglasio za kulturnom bastinom, i nacionalizovao? Sta mislis kakva bi reakcija bila?

I npr. grupa gradjana se proglasi npr. Islamskom zajednicom Duklje, registruje se u MUPu, i onda ode da trazi da sluzi u nekoj dzamiji...

O jadu bi se crnom zabavili...
    Last edited by Hokmun; 08-01-10 at 11:18.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Nešto ne viđeh da se oni kolju oko toga šta je čije nekad bilo. Kao što rekoh, ja sam ateista. Tako da mi CPC duhovno ne znači ništa. Politički znači. Isto kao i crnogorski jezik. Ako je crkva način da se negira moje postojanje, to je dovoljan razlog da je ne poštujem. Sve i da nisam ateista.

Hrišćanstvo samo po sebi ima 300-400 verzija. Nisu katolici i pravoslavci jedini. Baptisti, protestanti i ko zn koliko još podvrsta ima.

Kad sam rekao da bih crkve kao institucije pogasio, mislio sam i na institucije koje predstavljaju druge religije. U cijelom svijetu. Nisam lokal patriota.

I poređenje da je čovjek čovjek i bez kuće i gaća nije na istom nivou kao povezanost vjernika i crkve kao institucije.

A što se tiče pojedinih vjernika ođe, Milovan je sve rekao u prethodnom postu. Jedan lik se ođe radovao što su ljudi povrijeđeni. To je ljubav koju naše crkve šire.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nešto ne viđeh da se oni kolju oko toga šta je čije nekad bilo. Kao što rekoh, ja sam ateista. Tako da mi CPC duhovno ne znači ništa. Politički znači. Isto kao i crnogorski jezik. Ako je crkva način da se negira moje postojanje, to je dovoljan razlog da je ne poštujem. Sve i da nisam ateista.

Hrišćanstvo samo po sebi ima 300-400 verzija. Nisu katolici i pravoslavci jedini. Baptisti, protestanti i ko zn koliko još podvrsta ima.

Kad sam rekao da bih crkve kao institucije pogasio, mislio sam i na institucije koje predstavljaju druge religije. U cijelom svijetu. Nisam lokal patriota.

I poređenje da je čovjek čovjek i bez kuće i gaća nije na istom nivou kao povezanost vjernika i crkve kao institucije.

A što se tiče pojedinih vjernika ođe, Milovan je sve rekao u prethodnom postu. Jedan lik se ođe radovao što su ljudi povrijeđeni. To je ljubav koju naše crkve šire.
    .....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To sto ti, kao i svi veliki poklonici NVO CPC, nju posmatrate iskljucivo kao politicko sredstvo meni je jasno. Bilo je tuzno vidjeti kako se ukupno 10 ljudi skupilo po onom kijametu da nalozi badnjake pred dvorcem Kralja Nikole. To dovoljno govori koliko njeni podrzavaoci to rade zbog vjere. I ono sto se desilo sa krovom je vise simbolika nego bozja kazna. Bog ce svima po zasluzi suditi na onom svijetu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Sad bez ikakvog zezanja - crkvu bi zbilja trebalo dovest k poznaniju prava. Kao prvo, sve manastire i crkve podvest pod državnu kontrolu (osim onih koji su izgrađeni od privatnih para i donacija - takvih je malo i novijeg su datuma) i dopuštat svim zainteresovanim vjerskim organizacijama da je koriste. Koriste, a ne posjeduju. Svaki javni istup crkvenih činovnika koji širi mržnju, poziva na linč, netrpeljivost, divlju gradnju kazniti po istom onom zakonu koji sve ovo brani običnim ljudima. Takođe zabranit komentarisanje političkih pitanja koja se tiču države a ne crkve; udarit poreze na zaradu od turizma i prodaje koječega (manastir Ostrog i tome slično).

Sa druge strane, sve objekte bi trebalo da budu održavani kao kulturni spomenici prvenstveno, i da se nikad ne desi da crkva i pokuša da traži zemlju koja je nekad bila njena. Ako svako krene da traži ono što je nekad bilo njihovo, odakle da počnemo? Stari Rim? Turci? Mleci? Karađorđevići? Aleksandar Makedosnki? Iš bre sa prošlošću u prošlost.
    Onda ne bi drzavi nista ostalo, jer drzava nista ili je minimalno ulagala, pocev od najljepseg hrama u Crnoj Gori, sv.Vasilija Ostroskog u Niksicu, gdje su Romanovi dali novac za izgradnju, bas kao sto su davali za ko zna koliko crkava i manastira u Crnoj Gori, sto u novcu, sto u crkvenim knjigama, odezdama do crkvenog pribora.

Crkva zivi zivot u zajednici, to je jedna od karakteristika iste da je saborna(katolicanska-zato mi pravoslavni i naglasavamo rimokatolik), i valjda ima pravo na svoje misljenje. Mislim, ako ima Vatikan i njihov papa da daje misljenje o raznoraznim dogadjajima i pojavama u svijetu, ne vidim zasto ne bi i nasi davali.

Pitanje imovine je vrlo tesko pitanje, cak mi se cini najznacajnije i najteze sto se Crne Gore tice. Kad bi se krenulo u vracanje zemlje i imovine crkvi, ko zna dokle bi se doslo. Ja vjerujem da se moze napraviti dzentlmenski dogovor(pogotovo sto je dosta toga nemoguce vratiti, npr. stambene zgrade koje su izgradjene na crkvenom zemljistu), i da se moze neka vrsta obestecenja vratiti. Ja licno jesam za tu neku vrstu obestecenja, simbolicnog karaktera.

Nesto mislim, samo ovi sto su se nakrali od nje, mislim na ove Crnogorce od cijeg se crnogorstva ne moze zivjeti, neka vrate dio svog bogatstva, vjerujem da bi se krenulo dobro naprijed.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Hokmun View Post
    To sto ti, kao i svi veliki poklonici NVO CPC, nju posmatrate iskljucivo kao politicko sredstvo meni je jasno. Bilo je tuzno vidjeti kako se ukupno 10 ljudi skupilo po onom kijametu da nalozi badnjake pred dvorcem Kralja Nikole. To dovoljno govori koliko njeni podrzavaoci to rade zbog vjere. I ono sto se desilo sa krovom je vise simbolika nego bozja kazna. Bog ce svima po zasluzi suditi na onom svijetu.
    Sto se grbo rodi... Neke stvari cak ni na silu(koju tako voli nas narod), se ne mogu nametnuti. Pogotovo sad su ispusene lule, bez dinara, sa medjusobnim obracunima. Dace Bog, vratice se ljudi tamo gdje pripadaju. Mitropolitu je skoro svake godine ista besjeda pred Cetinjskim manastirom sa pozivom da se vrate. Dace Gospod, bicemo zajedno. Jer ko smo mi, ili bilo ko od nas da odbacimo bilo koga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Komunisti su isto pricali 50 godina o crkvi zato su dosli tu dje jesu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jov i Nk24 Crna Gora je siroka i za vas,slobodno se ne bojte,to sto vjerujete u boga to je vasa licna stvar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Jov i Nk24 Crna Gora je siroka i za vas,slobodno se ne bojte,to sto vjerujete u boga to je vasa licna stvar
    Naravno da je moja licna stvar, ali nesto ne mogu da provalim gdje sam napisao da se bojim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    A dje ti vidje da sam ja rekao da se bojim i od cega bi to trebao da se bojim

Thanks Thanks Given 
    690
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Da se vratimo amfilohiju?
    Mora da se salis.
    Ako vec moram silom prilika da trpim drzavnu mafiju,ne moram zasigurno pride i crkvenu,koja vrlo malo zaostaje.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Sta mislis, sta bi se desilo kad bi neku katolicku crkvu, ili dzamiju, proglasio za kulturnom bastinom, i nacionalizovao? Sta mislis kakva bi reakcija bila?

I npr. grupa gradjana se proglasi npr. Islamskom zajednicom Duklje, registruje se u MUPu, i onda ode da trazi da sluzi u nekoj dzamiji...

O jadu bi se crnom zabavili...
    Katolička crkva i islam su uređeni drugačije od pravoslavne.Katolička je potpuno centralistička dok je pravoslavna u najvećem broju slučajeva nacionalna.Mali je broj država sa većinskim pravoslavnim stanovništvom a da nemaju nacionalnu crkvu i to su uglavnom one nastale raspadom SSSR koje prethodno nijesu ni imale državnu tradiciju.

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Onda ne bi drzavi nista ostalo, jer drzava nista ili je minimalno ulagala, pocev od najljepseg hrama u Crnoj Gori, sv.Vasilija Ostroskog u Niksicu, gdje su Romanovi dali novac za izgradnju, bas kao sto su davali za ko zna koliko crkava i manastira u Crnoj Gori, sto u novcu, sto u crkvenim knjigama, odezdama do crkvenog pribora.

Najveći broj pravoslavnih crkava u Crnoj Gori je izgradio kralj Nikola dakle država,jesu li sredstva donirali Romanovi ili Abramoviči nebitno je,građeno je pod državnim patronatom. Uostalom u mom selu je prilikom izgradnje crkve sam kralj rekao da se daje na korist i upotrebu stanovništvu a ne crkvi crnogrskoj ili srbskoj. Mi smo ipak imali malo drugačija pravila ponašanja oformljena tokom izolovanosti od strane Otomanskog carstva.

Crkva zivi zivot u zajednici, to je jedna od karakteristika iste da je saborna(katolicanska-zato mi pravoslavni i naglasavamo rimokatolik), i valjda ima pravo na svoje misljenje. Mislim, ako ima Vatikan i njihov papa da daje misljenje o raznoraznim dogadjajima i pojavama u svijetu, ne vidim zasto ne bi i nasi davali.
    Ima pravo na mišljenje al ne da tim mišljenjem maše na sve strane. To je nešto što se zove sekularna država,odvojenost crkve i države. Uostalom, niđe nećeš u svijet nać da jedna pravoslavna crkva na sve načine nastoji da unizi ime i postojanje države u kojoj postoji i da ne priznaje njen narod.Sem toga, mislim takođe da niđe nećeš nać da veći dio sveštenstva čine ljudi sa strane a ne iz lokalnog naroda. U bilo koje doba iz ranije istorije Crne Gore to je bilo nezamislivo.

Pitanje imovine je vrlo tesko pitanje, cak mi se cini najznacajnije i najteze sto se Crne Gore tice. Kad bi se krenulo u vracanje zemlje i imovine crkvi, ko zna dokle bi se doslo. Ja vjerujem da se moze napraviti dzentlmenski dogovor(pogotovo sto je dosta toga nemoguce vratiti, npr. stambene zgrade koje su izgradjene na crkvenom zemljistu), i da se moze neka vrsta obestecenja vratiti. Ja licno jesam za tu neku vrstu obestecenja, simbolicnog karaktera.

Zašto obeštećenje?Kome da se daju te pare?Kome sad idu pare koje crkva zarađuje ne plaćajući ni cenat državi Crnoj Gori?Što se finansira tim parama?

Nesto mislim, samo ovi sto su se nakrali od nje, mislim na ove Crnogorce od cijeg se crnogorstva ne moze zivjeti, neka vrate dio svog bogatstva, vjerujem da bi se krenulo dobro naprijed.
    Ne zavaravaj se.Znam dosta primjera ljudi koji su veliki poklonici SPC a za vrijeme komunizma su magarad ućerivali u crkve,krali dragocjene krstovem,zvona i ikone a onda ih prodavali.
    Ima priča i za nekog vašeg sugrađanina i onaj krst koji je onomad nestao.

Sto se grbo rodi... Neke stvari cak ni na silu(koju tako voli nas narod), se ne mogu nametnuti. Pogotovo sad su ispusene lule, bez dinara, sa medjusobnim obracunima. Dace Bog, vratice se ljudi tamo gdje pripadaju. Mitropolitu je skoro svake godine ista besjeda pred Cetinjskim manastirom sa pozivom da se vrate. Dace Gospod, bicemo zajedno. Jer ko smo mi, ili bilo ko od nas da odbacimo bilo koga?
    Taj mitropolit svako malo ubači i neku besjedu kojom pozove na neki linč.Sjećam se kako je pjenio onomad da se kralj dukljanin prikuje na vezirov most,kako se odrica Duklje i svega njenog a onda tiho i oni prihvatiše Vladimira za sveca i još ga srbinom proglasiše iako se niđe ime srbsko ne pomenu u Duklju nikad.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Mora da se salis.
    Ako vec moram silom prilika da trpim drzavnu mafiju,ne moram zasigurno pride i crkvenu,koja vrlo malo zaostaje.
    Štaviše napreduje, ima več godina dvije kako su onog popa na granici sa Kosovom uhvatili sa žutim praškom pod mantiju pa se to brže bolje zataškalo a otad ih UNMIK i ucjenjuje i drži pod kontrolom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Katolička crkva i islam su uređeni drugačije od pravoslavne.Katolička je potpuno centralistička dok je pravoslavna u najvećem broju slučajeva nacionalna.Mali je broj država sa većinskim pravoslavnim stanovništvom a da nemaju nacionalnu crkvu i to su uglavnom one nastale raspadom SSSR koje prethodno nijesu ni imale državnu tradiciju.
    Kao što i sam kažeš, ne postoji nikakvo pravilo u pravoslavlju po kome svaka nacija mora imati svoju crkvu. Uz to, bar pola pravoslavnog stanovništva u CG se izjašnjava kao Srbi, a bar pola druge polovine koja potiče iz pravoslavnog korpusa su, kao što i na forumu možemo da vidimo, ateisti. I ono što je najbitnije, kako je crkva odvojena od države, ne odlučuje država o tome koja je crkva legalna a koja ne, u pravoslavlju je to po autoritetu, vaseljenska patrijaršija u Carigradu, i samo one crkve koje su u crkvenom jedinstvu sa Carigradom, mogu se smatrati za legalne. A podsjeticu te da na g. Dedeica, nije SPC bacila anatemu, nego upravo Carigradski patrijarh, čije je patrijaršije, prethodno bio sveštenik.

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Mora da se salis.
    Amfilohije je star covjek, uskoro će ga zamjeniti neko, moguće sadašnji episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Bas me zanima koji će tad biti izgovor ljudima koji u crkvu ne idu zbog Mitropolita Amfilohija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Počasni građanin Podgorice pomilovao zlikovca...
    Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić je pomilovao Sinišu Rimca (36), bivšeg pripadnika rezervnog sastava MUP, koji je bio osuđen na osam godina zatvora za ubistva u Pakračkoj poljani i koji je, kako je to nedvosmisleno ustanovio Vrhovni sud, lično učestvovao u likvidacijama srpskih civila krajem 1991. godine, prenose hrvatski online mediji.
    Kazna mu je smanjena godinu dana.
    Rimac je puno poznatiji i kao egzekutor 12-godišnje Aleksandre Zec u decembru1991. godine. Nju su, kao i njenu majku Mariju, ubili Rimac i njegovi saborci, poznati pod nadimkom 'merčepovci', jer im je pretpostavljeni bio Tomislav Merčep, savjetnik ministra unutarnjih poslova.
    Iako im se sudilo za to ubistvo, njihovi iskazi u kojem su priznali zločin nijesu korišteni zbog proceduralne pogreške.

Ne mogu da vjerujem da je ovo čovjek uradio.Da li iko može opravdati ovaj postupak.A mislio sam da je on jedan od boljih iz 90-tih...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Amfilohije je star covjek, uskoro će ga zamjeniti neko, moguće sadašnji episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Bas me zanima koji će tad biti izgovor ljudima koji u crkvu ne idu zbog Mitropolita Amfilohija.
    Ima on dobrih 15 godina još a to je dosta štete .
    Da iskren budem,nisam vjernik crkve pa na njih gledam malo drugačije a to je da dosta puta oni svoje položaje koriste zarad ostvarivanja nekih drugih ciljeva i da se crkva ne trudi da osudi loše stvar kako u društvu tako i u okviru nje same(svi dobro znamo što se dešavalo sa visokim sveštenicima).
    Uostalom, ako je dobar vjernik onaj koji nečasno stekne novac a onda da veliki prilog crkvi koja ga na sva usta hvali, ja biram da budem van tog šou programa.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Počasni građanin Podgorice pomilovao zlikovca...
    Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić je pomilovao Sinišu Rimca (36), bivšeg pripadnika rezervnog sastava MUP, koji je bio osuđen na osam godina zatvora za ubistva u Pakračkoj poljani i koji je, kako je to nedvosmisleno ustanovio Vrhovni sud, lično učestvovao u likvidacijama srpskih civila krajem 1991. godine, prenose hrvatski online mediji.
    Kazna mu je smanjena godinu dana.
    Rimac je puno poznatiji i kao egzekutor 12-godišnje Aleksandre Zec u decembru1991. godine. Nju su, kao i njenu majku Mariju, ubili Rimac i njegovi saborci, poznati pod nadimkom 'merčepovci', jer im je pretpostavljeni bio Tomislav Merčep, savjetnik ministra unutarnjih poslova.
    Iako im se sudilo za to ubistvo, njihovi iskazi u kojem su priznali zločin nijesu korišteni zbog proceduralne pogreške.

Ne mogu da vjerujem da je ovo čovjek uradio.Da li iko može opravdati ovaj postupak.A mislio sam da je on jedan od boljih iz 90-tih...

On je političar kome pada rejting svakog dana.Sad pokušava da igra na nacionalizam,rodoljublje i slično jer takve zločine svrstavaju pod njih narodi sa balkana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima on dobrih 15 godina još a to je dosta štete .
    Da iskren budem,nisam vjernik crkve pa na njih gledam malo drugačije a to je da dosta puta oni svoje položaje koriste zarad ostvarivanja nekih drugih ciljeva i da se crkva ne trudi da osudi loše stvar kako u društvu tako i u okviru nje same(svi dobro znamo što se dešavalo sa visokim sveštenicima).
    Uostalom, ako je dobar vjernik onaj koji nečasno stekne novac a onda da veliki prilog crkvi koja ga na sva usta hvali, ja biram da budem van tog šou programa.
    U redu, to su argumenti je za raspravu na temu ateisti - vjernici, i to se može odnositi na sve religije, ali ako se več raspravlja o uređenju crkve, treba se pridržavati crkvenog kanona.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Ne znam,ja sam lično drugog mišljenja.Ako postoji želja naroda neka im je.Eto ni makedonska nije priznata a opet je većina pravoslavaca u Makedoniji njenih vjernika.Sve je to politika na drugačiji načina, pod maskom vjere

Thanks Thanks Given 
    690
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Kome da se daju te pare?Kome sad idu pare koje crkva zarađuje ne plaćajući ni cenat državi Crnoj Gori?Što se finansira tim parama?
    Mafija,rekoh vec.Dok svestena lica budu razmisljala u tom pravcu,zasluzuju samo da sami cukaju u crkvu i sluze liturgije sami sa sobom.
    Da ne navodim primjer cuvenog popa Radomira Nikcevica,obucenog po poslednjoj modi,sa sve mobilnim racunom od nekih 4-5 stotine maraka tada,koji po povratku iz Ulcinja besjedishe:
    "Lose sinko,lose,nakotilo se te gamadi dolje,tesko nama u borbi protiv njih"
    Da se ne zaludjujemo da takvih nema eto minimum 40 %
    Treba li pominjat Pahomija i tu homo druzinu iz drzave Srbije?Treba li se prisjetit Ilariona iz Milesevske eparhije?
    Ne,ma kakvi,to su podmetanja,ali cemo se uvijek slatko izbljuvat povodom neke slicne vijesti koja dolazi iz Vatikana,dok je sve kod nas sterilno i cisto.
    Nisam ni za Mirasa,dojucerasnji Srbin koji je posta Crnogorac i poceo da kadi ovuda.
    NASA-Crnogorska Crkva jeste postojala,ali po mom misljenju ovo nije put kojim treba ici ka njenoj obnovi.
    I to su ljudi,boziji izaslanici?
    A sto li je onda bog tek.....
    Ne sprdajte se.
    Last edited by Sidewinder; 08-01-10 at 15:26.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Slazem se sa ovim

Page 200 of 321 FirstFirst ... 100150190196197198199200201202203204210250300 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)