mozhda fali ulja u servo ?
BMW M3 E36... 1994-to god... Kada u mjestu motam volan cuje se neko neprijatno "zujanje", ne znam do cega je ali bih cijenio INFO ako ima ko kakvu sliku dje se na M-a sipa ulje za servo![]()
Last edited by cvxcomputers; 07-01-10 at 15:21.
mozhda fali ulja u servo ?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Smrznula su se crijeva mozda ili pumpa. Drugu mi se to desilo na Lovcen na Freelander.
Nista strasno.![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
CVX je poslao broj sasije preko pm jer ima strah od....od Casea valjda
Da, ovo je ta pumpa:
Pasuje od ovih modela:
Ono gore je serijski broj.
Ako budes stavio pumpu, pozeljno je da stavis i novu posudu zato sto ona unutra ima mali filtercic...ide zajedno sa posudom, i da, 2 lit ATF-a, Esso ATF.
Prije toga pozeljno bi bilo da dodjes na ispekciju kod mene...
TAKUMI
vili jesi kad skida tapacir prednjih vrata od stotke?
Last edited by cvxcomputers; 07-01-10 at 16:56.
Sipano je ulje Total kvarc 9000 5 40 ful sintetic..kad odem na servis trazicu da prekontrolisu zbog cega trosi toliko ulja...ne znam da li da ga vozim na ovlasceni servis il kod nekog majstora blize-da mi ne cacka oko motora..
u servisu su napisali da su sipali 3,5 litara mada mislim da su sipali mnogo manje(svi to rade)...
mislim da nije ta pumpa vec su jednostavno na servisu sipali manje ulja a naplatili
nije mp3,a vidim da se pojavljuje aktivacija i deaktivacija introscana...
Tico, reci na A6, ne na 100, svi znamo da je crklo nesto, mozda drzac stakla. Nisam nikad ali znam Audi filozofiju, otvorio sam A6 MkII, A8 MkI....
Cuj, ako su sipali to ulje i ako ga trosi onda imas problem.
Ako ti nije istekla garancija, trazi da ti stave novi motor.
TAKUMI
ahahah nije crklo no samo da ocistim kontakte od prekidaca za spustanje-dizanje![]()
Ja ti rekoh onako kako je.
Zna uvece na -10/15 da pane temperatura...Zujala mu je servo pompa pri pomjeranju volana. Cim je auto ostavio da radi po ure i cim se zagrija, prestalo je da zuji.
Logican zakljucak je da je od zime, zar ne?
Eo tihomir zna toga momka (domo) i neka ga pita je li tako bilo ili ne.
eo sad ga zvah veli veze nema o tome..nije istina
mrs paljevino, siso![]()
@Fabia... Koliko je opasno vozit bez te pumpe "napravljene" ? Ako ce mi samo tvrdji volan bit, ne smeta mi :>
mozes ti vozit tako sve dok nedje ne ostanes bez ulja u nju i bez volana..![]()
Drug mi ima nekih malih problem sa autom, kad nocu koristi podizace svijetla mu slabe, izgube jacinu, jel to do akumulatora ili do kablova?
Pa nije opasno, ono te nece ostavit negdje naglo ali imaces taj zvuk, ja sam tako vozio dvije godine, imao sam to zujanje, najvise kad postize radnu temperaturu. Kupio sam novu pumpu i problem rijesen.
Javi kad dodjes pa cemo kontrolisat to.
Key, za to mozemo da kazemo da je normalno, jer podizaci trose struju. Posebno kod VW-a. Taj problem imam i na BMW, svijetla slabija kad rade podizaci.
Ali ako svijetla ostaju skroz bez struje onda ili ima manji akumulator ili ima slab alternator/slabe cetkice.
TAKUMI
Fala Kinder jajetu i ostalima na savjetima. PokusacuAko ne uspije vodim kod oeka na tuski put
Ja ove zime antiftriz nisam sipa,jel to opasno xD
---Chelsea Fc---
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks