Page 196 of 321 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206246296 ... LastLast
Results 4,876 to 4,900 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Nadležne inspekcijske službe Crne Gore vratile su u Srbiju 35 tona krompira zbog povećane količine kadmijuma, potvrdila je danas direktorka Fitosanitarne uprave Zorka Pejović.

Pejović je rekla da je povećana količina kadmijuma u krompiru utvrđena 11. decembra tokom redovnih kontrola bezbjednosti hrane koja se uvozi u Crnu Goru.

Podsjećamo da su početkom septembra nadležni organi Srbije uništili 20 tona krompira uvezenog iz Crne Gore, takođe zbog prisustva teškog metala kadmijuma u tom povrću.

Ahahahahahahahahahahaha
    Samo toliko.
    What goes around, comes around.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Red face

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Nadležne inspekcijske službe Crne Gore vratile su u Srbiju 35 tona krompira zbog povećane količine kadmijuma, potvrdila je danas direktorka Fitosanitarne uprave Zorka Pejović.

Pejović je rekla da je povećana količina kadmijuma u krompiru utvrđena 11. decembra tokom redovnih kontrola bezbjednosti hrane koja se uvozi u Crnu Goru.

Podsjećamo da su početkom septembra nadležni organi Srbije uništili 20 tona krompira uvezenog iz Crne Gore, takođe zbog prisustva teškog metala kadmijuma u tom povrću.

Ahahahahahahahahahahaha
    Samo toliko.
    :lolblue: oepaaa!

Vidio sam da se Simovic bio nasjekira opasno kad su Srbi objavili to. Svojim istancanim DPS njuhom osjetio je da je neka mutljavina u pitanju. Svaka mu cast! Tako se brani crnogorska krtola!
    Kad me neko pita sto sam ja bez tebe sam,
    sigurno cu tada reci : kakva kuca, kakav stan...

Thanks Thanks Given 
    4,353
    Thanks Thanks Received 
    8,409
    Thanked in
    3,204 Posts

Podgorica - Kompanija Energy Financing Team (EFT) iz Herceg Novog, koja posluje u okviru istoimenog holdinga biznismena Vuka Hamovića, prva je dobila licencu za trgovinu strujom na unutrašnjem tržištu Crne Gore od otvaranja tržišta energije.
    Potrošači u Crnoj Gori, osim domaćinstava koja će snabdjevača moći da biraju od januara 2015. godine, mogu nabavljati energiju od kompanije sa kojim će potpisati povoljniji ugovor o isporuci.
    Regulatorna agencija za energetiku (RAE) izdala je Hamovićevoj kompaniji licence na osam godina za snabdijevanje i trgovinu električnom energijom, odnosno do 13. decembra 2017. godine.
    EFT je godinama glavni isporučilac nedostajućih količina električne energije Crnoj Gori. Uprava Elektroprivrede je odlučila i da za 2010. više od polovine energije kupi od Hamovića (EFT registrovanog u Beogradu), koji je od sada EPCG konkurencija na crnogorskom tržištu.
    Ako Elektroprivreda u ovoj situaciji zadrži izabranog glavnog ispručioca nedostajuće energije, domaćinstva će nabavku od Hamovića osjećati kroz cijenu, jer se ukupni trošak uvoza EPCG odražava na krajnje potrošače. Osim što će državna energetska kompanija plaćati EFT-u desetine miliona, zbog njega može ostati bez potrošača u slučaju da ponudi nižu cijenu.
    Iz crnogorske podružnice EFT-a na to već upozoravaju državnu EPCG, kojom će od januara upravljati italijanska kompanija A2A.
    - Cijene struje koje trenutno plaćaju preduzeća u Crnoj Gori su na nivou evropskih, zbog čega očekujemo da će naša ponuda biti konkurentna – rekao je direktor EFT za Crnu Goru Gordan Stojović, prenosi Mina biznis.
    On najavljuje da će domaćim potrošačima, pored povoljnijih cijena, biti obezbijeđeni i drugi benefiti, koji se odnose na poboljšanje sigurnosti u snabdijevanju i kvalitetu pratećih usluga i fleksibilnost, važni za industrijske potrošače.
    - Plan EFT-a je jednostavan, nastojaćemo da pridobijemo što više potrošača u Crnoj Gori – poručio je Stojović.
    Prva licenca ovog tipa na crnogorskom tržištu znači početak liberalizacije energetskog tržišta, na koje se Crna Gora obavezala atinskim Sporazumom Evropske komisije.
    EFT je vodeći trgovac električnom energijom u jugoistočnoj i centralnoj Evropi.
    Za isti posao u Crnoj Gori su se interesovali austrijski Verbund i švajcarski EGL (Elektrizitats – Gesellschaft Laufenburg).

http://www.vijesti.me/index.php?id=325924

Ovo moze oznaciti pocetak razbijanja monopola u oblasti elektricne energije. No konkretnije ce se poceti primjenjivati tek od 2015 sto se tice domacinstava. Da vidimo i ovo kako ce funkcionisati kod nas.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Polakote ima jos do 2015e
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Prava šteta što će kraj svijeta 2012.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Predsjednik DPS-a Đukanović ponovio: Vrlo konkretno sam pomogao osnivanje Vijesti

Izvor: Pc Nen

Crnogorski premijer Milo Đukanović je izjavio večeras da je vrlo konkretno podržao osnivanje dnevnika Vijesti, ali nije želio da kaže u čemu se ogledala ta pomoć, niti će, kako je kazao, dokazivati da je to učinio. “Svi koji treba da znaju o tome, uključujući i vlasnike, znaju, a ja od njih ne tražim nikakvo priznanje”.

“Istina je to što ja govorim. Oni jako dobro znaju da je to istina i, naravno, ne pada mi na pamet da se bavim bilo kakvim dokazivanjem. To što sam pomogao Vijestima, pomogao sam u uvjerenju da na taj način, u krajnjoj liniji, pomažem demokratiji u Crnoj Gori. Ne žalim zbog toga. Ponavljam vam, ne tražim nikakvu satisfakciju za to. Biće mi drago ukoliko Vijesti i svi drugi u Crnoj Gori budu dalje izgrađivali svoje profesionalne standarde i time doprinosili daljoj demokratizaciji Crne Gore”, kazao je Đukanović, gostujući u emisiji Živa istina televizije In.

Na pitanje zašto nije tužio Ratna Kneževića zbog svega onoga što je izgovorio na njegov račun, Đukanović je prvo kratko odgovorio da je imao pametnija posla, a onda je opširno obrazlagao da je shvatio da je uzaludno trošiti energiju na tužbe ako se njima ne postiže pravi efekat – odvraćanje ljudi da govore neistine o njemu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Beograd preko Kosova ucjenjuje Crnu Goru

26. decembar 2009.

U pitanju je loša navika Beograda da arbitrira u tome ko će od susjeda i kako razvijati svoje odnose sa drugim susjedima u regiji. Kosovo je poslužilo Srbiji da poremeti svoje odnose sa svim susedima pre svega sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Makedonijom, kaže za Portal Analitiku Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog komiteta za zaštitu ljudskih prava Srbije

Predsjednica Helsinškog komiteta za zaštitu ljudskih prava Sonja Biserko ocijenila je da većinska Srbija i jedan dio političke elite ni tri godine nakon proglašenja crnogorske državnosti, nijesu prihvatili realnost da je Crna Gora nezavisna država.

U razgovoru za Portal Analitika, Biserko ističe da se Crna Gora u srpskim medijima predstavlja na najgori mogući način.

- Bez obzira na nezavisnost još uvek postoje aspiracije prema Crnoj Gori. Iako nekome možda izgledaju kao iluzije one su su i dalje na snazi. Crna Gora se često u srpskim medijima prikazuje na najgori mogući način i to kao zemlja organizovanog kriminala. U medijima se o Crnoj Gori ne može ništa pozitivno pročitati i većina njih nastoji vašu državu predstaviti kao državu koja je najgora u regionu. Ne samo da to nije tačno već je Crna Gora kao država ostvarila veliki napredak u integracijama ka Evropskoj uniji i NATO, što je dokaz da u vašoj državi ima pozitivnih dešavanja - kazala je Biserko.

Ističući da u medijskoj satanizaciji Crne Gore učestvuju i Srpska pravoslavna crkva, kao i srpska opozicija, Biserko je kazala da se u srpskim medijima ne može pročitati ni jedna riječ o napretku Crne Gore u integracijama.

Kosovski računi: Upitana da li očekuje reakciju Beograda kada se desi uspostavljanje punih odnosa Crne Gore i Kosova - imajući u vidu izjavu Vuka Jeremića da je to ‘’guranje prsta’’ u oko Srbiji - Biserko je kazala da je Jeremićeva izjava ucjena prema Crnoj Gori.

- Kosovo je poslužilo Srbiji da poremeti svoje odnose sa svim susedima pre svega sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Makedonijom. Crna Gora, kao nezavisna država, ima pravo da definiše odnose sa susedima kako hoće u skladu sa njenom državnom politikom. Srbija nije prihvatila novu realnost i činjenicu da je nezavisno Kosovo stabilizovalo region. Srbija je na neki način čitavu godinu dana potrošila da ukaže na negativan stav Hrvatske, Makedonije i Crne Gore prema njoj baš na pitanju Kosova - navela je Biserko.

Ona je ocijenila da takvim ponašanjem Beograd nastavlja svoju staru naviku.

- U pitanju je loša navika Beograda da arbitrira u tome ko će od suseda i kako razvijati svoje odnose sa drugim susedima u regiji. Smatram da je to apsolutno neprihvatljivo - poručila je Biserko.

Neregistracija CPC: Komentarišući odbijanje Srbije da u registar vjerskih organizacija uvrsti i CPC, Biserko smatra da to spada u domen kršenja ljudskih prava.

- To se teško prihvata, jer se uvažavaju samo tradicionalne crkve SPC, Katolička i Islamska zajednica. Odnos prema drugim verskim zajednicama je negativan u celini. Moraće da se takav stav menja pod pritiskom EU i OEBS-a, jer je tolerancija prema drugim verskim zajednicama ključni princip zaštite ljudskih prava - objasnila je Biserko.

Ona je otkrila da se trenutno iza scene, na više nivoa, radi na modernizaciji SPC ali i vodi bitka za novog poglavara SPC.

- Iza scene se bije borba za novog patrijarha.To je vrlo dramatična borba i vrlo je važno ko će biti na njenom čelu, imajući u vidu ono što je ostalo kao nasleđe te crkve u proteklom periodu - rekla je Biserko.

Brankica i huligani: Upitana da li država koja toleriše nasilje nad novinarkom B92 Brankicom Stanković može biti pouzdan partner, Biserko je kazala da je Srbija svojom odlukom da podnese kandidaturu za članstvo u EU još više obavezuje da raskrsti sa takvim kriminalnim grupama, korupcijom i sve što su kriteriji za pridruživanje.

Ona je kazala da je emisija ''Insajder'' pokazala stanje duha u kojoj se nalazi Srbija i istakla da su slutnje vrlo zlosutne jer podsjećaju na prošla vremena.

- Ti koji su prozivali Stanković nijesu navijači već kriminalizovane grupe koje su učestvovali u ratu u BIH i Hrvatskoj. Dobro je što Stanković uživa političku zaštitu i što su ljudi koji su pretili identifikovani i uhapšeni. Međutim, to je samo početak, ta borba nije laka i izazvaće nove turbulencije. Tek će se pokazati koliko je ta politička zaštita zaista efikasna - zaključila je Biserko.

N. Zečević

http://www.portalanalitika.me/politi...rnu-goru-.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default U dobrom društvu

rankica i huligani: Upitana da li država koja toleriše nasilje nad novinarkom B92 Brankicom Stanković može biti pouzdan partner, Biserko je kazala da je Srbija svojom odlukom da podnese kandidaturu za članstvo u EU još više obavezuje da raskrsti sa takvim kriminalnim grupama, korupcijom i sve što su kriteriji za pridruživanje.

Ona je kazala da je emisija ''Insajder'' pokazala stanje duha u kojoj se nalazi Srbija i istakla da su slutnje vrlo zlosutne jer podsjećaju na prošla vremena.

- Ti koji su prozivali Stanković nijesu navijači već kriminalizovane grupe koje su učestvovali u ratu u BIH i Hrvatskoj. Dobro je što Stanković uživa političku zaštitu i što su ljudi koji su pretili identifikovani i uhapšeni. Međutim, to je samo početak, ta borba nije laka i izazvaće nove turbulencije. Tek će se pokazati koliko je ta politička zaštita zaista efikasna - zaključila je Biserko.
    Dokle je došlo ovo ludilo. Pa 99% uhapšenih ili pomenutih u Insajderu su bili maloljetni u vrijeme rata 91-95.... Momak, koji je pripadnik Vojske Srbije ima 33 godine...

Sonja Biserko - Epic fail! , da ne upotrijebim neke naše fraze koje imaju veze sa vodjenjem ljubavi i domaćim životinjama
    Last edited by MonterO; 26-12-09 at 18:04.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post

“Istina je to što ja govorim. Oni jako dobro znaju da je to istina i, naravno, ne pada mi na pamet da se bavim bilo kakvim dokazivanjem. To što sam pomogao Vijestima, pomogao sam u uvjerenju da na taj način, u krajnjoj liniji, pomažem demokratiji u Crnoj Gori. Ne žalim zbog toga. Ponavljam vam, ne tražim nikakvu satisfakciju za to. Biće mi drago ukoliko Vijesti i svi drugi u Crnoj Gori budu dalje izgrađivali svoje profesionalne standarde i time doprinosili daljoj demokratizaciji Crne Gore”, kazao je Đukanović, gostujući u emisiji Živa istina televizije In.
    Pa naravno da je pomogao...time što im nije odmogao, a mogao je da mu je htjelo bit' nego je njihova priča tada pogodovala dpsu jelte

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Ferhat Dinoša,Vijesti 28.12.2009.

Samo jednu rečenicu da citiram. Naslov je "Tirana fiinansijski da pomogne projekte"

Pitanje: Tražili ste da Albanija vodi više računa o sunarodnicima u Crnoj Gori. Plašite li se politizacije takve izjave?

Prva rečenica u odgovoru:

"Ne bojim se toga, ja sam čovjek bez tabua i čovjek koji je i u težim političkim prilikama dokazao da razbija tabue"

Ni da je prošlo 20 godina od pčele i cvijeta.
    Last edited by NHM; 28-12-09 at 11:51.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Predsjednik DPS-a Đukanović ponovio: Vrlo konkretno sam pomogao osnivanje Vijesti

Izvor: Pc Nen

Crnogorski premijer Milo Đukanović je izjavio večeras da je vrlo konkretno podržao osnivanje dnevnika Vijesti, ali nije želio da kaže u čemu se ogledala ta pomoć, niti će, kako je kazao, dokazivati da je to učinio. “Svi koji treba da znaju o tome, uključujući i vlasnike, znaju, a ja od njih ne tražim nikakvo priznanje”.

čijim novcem ih je pomogao? iz budžeta? ono, baš me zanima

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Vladan Batić predlaže pooštravanje zatvorskih kazni za silovatelje: Povratnicima ovih zločina treba ugraditi mikročipove da bi se pratilo njihovo kretanje, a hemijska ili hormonska kastracija nije karakteristika nerazvijenih društava

Izvor: Glas javnosti

Poslanik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić saopštio je juče da će predložiti Skupštini Srbije da se pooštre zatvorske kazne silovateljima i da se za višestruke silovatelje i pedofile uvede „hemijska kastracija“. Lider DHSS u saopštenju ističe da će predložiti da se zatvorske kazne za silovanje, posebno dece, izjednače sa kaznama za ubistvo.

On takođe predlaže da se sačini registar silovatelja i pedofila i smatra da povratnicima ovih zločina treba ugraditi mikročipove da bi se pratilo njihovo kretanje. Hemijska ili hormonska kastracija nije anahronzam niti karakteristika nerazvijenih društava.

„U Češkoj su poslednjih godina izvršene 24 fizičke kastracije. Donji dom Poljskog parlamenta doneo je zakon o hemijskoj kastraciji pedofila koji su silovali decu mlađu od 14 godina. Hemijska kastracija se primenjuje u Norveškoj i Danskoj kao i u četiri savezne države SAD“, podsetio je Batić.

Pravna praksa u SAD pokazuje da su brojnim silovateljima izrečene kazne doživotnog zatvora, navodi Batić. Pošto će se ovoj inicijativi verovatno usprotiviti borci za ljudska prava, Batić im je poručio da se pre reakcije o njegovom predlogu konsultuju sa majkama, sestrama, suprugama i kćerkama.

Bravo,tako bi nešto trebalo i kod nas.Da se ne moraju roditelji strecat od manijaka koji u zatvor sa svoje gadluke odleže nekolika mjeseca pa aj kući.Kastriraj pa idi pjevaj sa bečkim dječacima zavodniče

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Poljaci su kastrirali Kineze sa dvije opeke,
    na transportnoj traci sa mOOdima koja vise prema dolje.
    Kad su pitali Poljake, boli li???
    Boli kad mi palac ostane izmedju opeka.

Ja sam za ovu vrstu kastracije i pedofila i nasilnika.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default 28. 12. 2009.

Što Srbi uzimaju državni novac ako tvrde da nijesu manjina

FERHAT DINOŠA ZA “VIJESTI” NAJAVIO OŠTRIJU KONTROLU RADA NACIONALNIH SAVJETA

Podgorica – Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša najavio je da će Vlada jače kontrolisati na koji se način troši novac Fonda za manjine, kao i da će se sredstva iz tog Fonda ubuduće dijeliti na osnovu kvaliteta projekta, a ne nacionalne pripadnosti aplikanata.
    On je pojasnio da će, nakon usvajanja izmjena Zakona o manjinama, predstavnici nacionalnih savjeta morati detaljnije da polažu račune za novac koji im se dijeli iz budžeta. Dinoša smatra da je dosadašnje rješenje nekima omogućavalo “nonšalantan odnos prema državnom novcu”.
    „Manjine su novac dobijale proporcionalno za projekte koje ne mora da prati kvalitet, pa se dešavalo da dobar dio ode na projekte koji čak nijesu ni opipljivi. Po tom rješenju, Savjet je mogao da troši sredstva, a da ne dostavi nikome račun za to. Mislim da je red da neko prati način utroška novca i da se zna gdje idu sredstva prije utroška, kome idu, da li se prati kvalitet projekata. Naredne godine treba popraviti stanje ili vidjeti gdje je bilo nonšalantnog ponašanja, a ne treba da ga bude“, kazao je Dinoša je u intervjuu “Vijestima”.
    Dinoša je najavio da će sa kolegama iz Vlade razgovarati o statusu Srpskog nacionalnog savjeta (SNS). Aludirajući na ranije izjave iz tog savjeta, on je ocijenio da je nelogično tražiti novac za manjine, a javno tvrditi da Srbi u Crnoj Gori nijesu manjina.
    „Mi sad imamo stanje da veći dio sredstava ide SNS-u, čiji predsjednik govori da Srbi nijesu manjine u Crnoj Gori, a koristi sredstva koja su za to opredijeljena. To je pitanje koje ću nastojati da u hodu pojasnim u Vladi, kako bi bili načisto da li neko ko kaže da nije manjina može da koristi sredstva koja se daju upravo za unapređivanje položaja manjina u Crnoj Gori“, kazao je Dinoša.
    Kako komentarišete tvrdnje da ste izmjene Zakona o manjinama predložili da biste, prije svega, obezbijedili politički uticaj u Albanskom nacionalnom savjetu?
    Na elektorskoj skupštini treba da konkurišu samo predstavnici civilnog sektora i istaknuti pojedinci iz domena ljudskih prava i mislim da je to povoljnije i preciznije rješenje. Predsjednik Savjeta treba da bude jaka politička ličnost i na elektorskoj skupštini ne može da prođe neko ko to nije. Recimo kod Albanaca imamo slučaj da predsjednika Savjeta daje lista koja je na trećoj ili četvrtoj poziciji na posljednjim izborima. Mislim da red nije takav. Sastav Savjeta treba da prati nešto što je posljedica izbora na državnom nivou. Sad imamo parlamentarne stranke čiji predstavnici čine Savjet, a sjutra se može desiti da više ne budu u parlamentu a da i dalje budu u avjetu. Ja nastojim da stvari dovedem u tu ravan i budem načisto sa tim.
    Kako danas gledate na buru zbog Vaše izjave o LGTB populaciji?
    Da su mi kompetentni ljudi u Evropi koji se bave tim pitanjima govorili kao što su mi govorili predstavnici nekih NVO ili medija, ja bih se apsolutno zabrinuo. Međutim, evropska priča je druga priča i evropska sugestija povodom ovoga je drugačija, tim prije što su na domaćem terenu neki moju priču htjeli polovično da predstave i istrgnu, a mislim da to nije red. Jasno je da ću se kao ministar u Vladi ponijeti prema tom pitanju kao što to čine evropske demokratije i sugerišu međunarodni standardi. Apsolutno neće biti drugačijeg ponašanja i ne mora niko da se zabrine u Crnoj Gori. Bilo bi dobro da, ako hoćemo da štitimo nešto, znamo koga i šta štitimo i od čega štitimo. Za sad nam nije ta situacija.
    Zar takve izjave nijesu previše konzervativne za ministra za ljudska prava? Čini se da više vodite računa o poruci koju šaljete glasačima, nego o pravima manjina, koje treba da štitite?
    Apsolutno nijesam u ovome gledao stranačku korist. Rekao sam nešto što prati moralni kod ovog društva i ja ću to da činim i dalje. Meni je bitan moralni kod ovog društva i mislim da svi naši projekti treba to da imaju na umu.
    Da li se nakon Vaše izjave u Vladi razmatrala mogućnost Vaše smjene? Da li ste razmišljali da ponudite ostavku?
    Hajka je bila parcijalna i ja sam jasno stavio do znanja da Ferhat Dinoša ne bi htio da bude na teretu uspješnom radu Vlade. Međutim, i oni koji su me napadali mislim da u sebi ne govore ono što govore javno. Zbog toga ćemo u hodu pratiti to što je pitanje LGBT populacije i imati korake koje ima demokratski svijet.
    Kolege iz opozicinih stranaka Vas optužuju da ste u pregovorima o izmjenama izbornog zakona previše popustljivi. Sarađujete li povodom tog pitanja sa ostalim albanskim partijama?
    Demokratska unija Albanaca je usamljena kad je u pitanju institucionalni rad albanskih stranaka. Mi smo se odlučili na institucionalni rad sa ovom Vladom, a druge stranke govore Albancima da njihov položaj može da se popravi u saradnji sa opozicionim strankama kojima smeta nezavisnost Crne Gore i Kosova. DUA ne misli tako i zbog toga povodom definisanja mehanizma političkog predstavljanja manjina u parlamentu Crne Gore treba ići za onim što je sugestija međunarodnog faktora i realno stanje u Crnoj Gori i interes Albanaca.
    Kako bi to trebao da izgleda?
    Ja sam jasno stavio do znanja da se ne diraju stečena prava. Bilo je sugestija jakih međunarodnih predstavnika da se to na neki način oroči da bi sve nacionalne manjine jednog dana imale isti pristup parlamentu. Siguran sam da za Albance, što se tiče stečenih prava, ostaje još najmanje sedam godina. Računam da će za to vrijeme Crna Gora biti u NATO-u i u EU, a u takvoj novoj klimi biće načina da se manjinske nacionalne stranke legitimišu kao dobri predstavnici manjina u Crnoj Gori.

Opozicija je loša za manjine

Djeluje da ste u pregovorima o bitnim pitanjima za Albance previše popustljivi DPS-u. Postajete li polako političar koji pristaje na sve?
    Albanci koji ništa ne rade ili koji imaju obaveze iza scene imaju tu priču. DUA radi transparentno i u korist interesa Albanaca u Crnoj Gori. Mislim da vrijeme iza nas može da potkrijepi to. Naša inicijativa je formirala Ministarstvo za ljudska i manjinska prava još krajem 90-ih, 1999. je Crna Gora otvorila vrata za oko 100 hiljada prognanih Albanaca sa Kosova. Kada se desio najjači politički događaj u novijoj istoriji Crne Gore, DUA je bila na binama referendumske kampanje i pozivala Albance da podrže nezavisnost. Drugi nijesu to činili. Meni je žao zbog toga, ali i zbog onog što se danas dešava kad su u pitanju druge albanske stranke. Činjenica je da je ovo što imaju Albanci i ostale manjine uglavnom proizvod inicijativa i kontakata DUA. Onima koji misle da sa opozicijom prave boljitak za manjine u Crnoj Gori srećno bilo, a bogami ne mislim da je to neka sreća.

Tirana finansijski da pomogne projekte

Tražili ste da Albanija vodi više računa o sunarodnicima u Crnoj Gori. Plašite li se politizacije takve izjave?
    Ne bojim se toga, jer sam čovjek bez tabua i čovjek koji je i u težim političkim prilikama dokazao da razbija tabue. Nijesam to slučajno rekao, jer znam da se evropske demokratije ponašaju na način koji ja sugerišem Tirani. Tirana do sad nije bila prisutna u vidu materijalne podrške bilo kom projektu Albanaca u Crnoj Gori i mislim da to nije dobro. Mađari dobijaju dobre sume novca od svoje matične države, Hrvati dobijaju dobru pomoć od Zagreba i mislim da to treba da radi i Albanija. To je država koja je već članica NATO-a, i stvorila je dobar kapacitet da bude članica EU. Mnoge evropske države materijalno pomažu svoje manjine i mislim da je red i vrijeme da i Albanija to čini.
    S. KAJOŠEVIĆ

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Miško Đukić: Lomi reče – Saopštiću ti jednu tajnu, podijelićemo DPS i SNP, pola DPS-a će poći sa drugom polovinom SNP-a i obrnuto, tako dobijamo demokrate i konzervativce – a među intelektualcima biće Grahovac da predvodi zdravo tkivo

December 28, 2009 by Daily News Montenegro

Izvor: DNMN
    Darvin, agnostik, je zabudalio – evolucije nigdje na vidiku…
    Gledao sam pažljivo – čekao i prispavalo mi se… Rade Tomov je govorio: “Ko na brdu ak i malom stoji…”.
    Prošetao sam malim brdom (kraj Podgorice), eto da ne zaspim… do utvrdjenja plemena Labeati… Sjedoh… i zaspah…
    … Masa naroda stoji kraj puta i pozdravlja… Kamenim putem ka meni hoda neko nalik Pontiju Pilatu: Pro – Kurator crnogorske Ljudeje. Vladao je od dvadeset i šeste godine…
    Na magarcu – iza njegovih leđa, sa smokvinim listom i crvenom maramom, jahao je neko nalik Hristu. Ponavljao je i objašnjavao narodu E (euro) = M (milo) puta C (crna) na kvadrat. Matematički mesija ! Na magarcu je pisalo – opozicija . Narod na brdu je mahao dnevom štampom i Monitorom i uzvikivao:
    “Blagosloven koji dolazi u ime njegovo. Osana!”
    Profesor Volada Roćen (“Majstor i Margarita”) išao je s lijeva – i obećavao narodu bal demona u Moskvi.
    Prišao sam, sličnom – Pontiju Pilatu, koji je imao okrvavljene ruke, i upitah ga: “Ko si Ti?
    On reče: Ja sam etrurac!
    Jesi moj ***** (viknuh). Obučen si kao RIMLJANIN, a vi ste sve pokrali od ETRURACA… uzeli ste im program… što ste mogli pobili ste – što nijeste proćeraste. Vidji ti ruke… Čegović si?
    On ponosno izjavi: “Ja sam iz Lidije”.
    Pomislih da je čitao Herodota… ali kada pridjoh bliže vidjeh da nije:
    “Dje si Lomi – kralju” – sav srećan viknuh.
    “Dje si Škomi (kako je samo govorio šatrovački – kao da je “tamo rodjen”)… nijesam ti ja više kralj – povlačim se”.
    (Zaplakah): “Što da radimo sad – a”.
    ON pokaza na jahača na magarcu i reče:
    “Evo car tvoj ide tebi krotak” (Zah.9,9; Mt 21.5).
    Upitah: “Ko je ovaj matematički mesija – je li Car najavljen”.
    “To je Miško Perović – Roćenu Voladi je s desna” – ponosno izjavi. Sva proročanstva govore o njemu…
    “A zašto mi ti ličiš na Pontija Pilata” – (Pontius Pilate) – upitah.
    “Zbog Pilatesa koji radim sa Miškom”.
    (Sjetih se da je Pilates izumljen odmah nakon rata kao pomoć rekonvalescentima).
    Upitah: “Oćeš li ga posle razapet?”
    “Kao fora ide i raspeće”
    Treba li da vaskrsne? – upitah naivno.
    “Treba – ali kad ja uz njegovu pomoć operem ruke. Nakon toga naći će ga sestra Milka vaskrsnutog u novoj banci. Monitor je zadužen da pomjeri kamen sa srca”.
    Pitah: “A oće li sa njim biti apostoli?”
    “Tu će biti i dvanaest apostola sa kreditima iz CKB… a svi iz familije”.
    Lomi – uzviknuh mudro: “A ko će da jaše opoziciju?”
    “Zamolio sam Pedju da on postavi svetovog budistu Srdju Milića – to je samo rafo”.
    “Biće nešto drugo?” – zabezeknuh se.
    “A ima i prvo… Došli smo k tebi na Malo brdo, i ja i Roćen Volanda i Miško, da te zamolimo da zovneš NEPOMENIKA iz Praha”…
    Rekoh u čudu: “Da vam on jaše magarca?”
    Roćen Volanda odgovori: “Ali će slavodobitno da udje u naš Jerusalim… neka povalja nekoliko tezgi… pobača neke trgovce… gostuje kod Darka Šukovića…- i eto ti ga IN – MESIJA”,
    “Mogu li da pitam Miška CARA – što on misli?”
    Lomi klimnu Roćenovom glavom i ja pitah…
    Miško se zamisli i odgovori: “E = MC…
    Na kvadrat – viknu okupljeni narod!
    Lomi uzvrati: “Vidiš Škomi… pitaj nepomenika… on je zamrznut… ne znam kako da pridjem… Oće li da bude Pro – Kurator moje Ljudeje?
    “Ja sa njim ne pričam – rekoh – ali mogu da vam sredim za Žarka – on vam je kum… a kum nije dugme”
    KAO DA GA SUNCE OBASJA: “Neka bude onda forum! Kum Alibaba i četrdeset intelektualaca!” – reče Lomi.
    Roćen uskoči: “Ti Lomi – idi za Marbelj, a oni neka pišu saopštenja protiv tebe!”
    Upitah: “A dje ćete ljudi – četrdeset intelektualaca na jednoga magarca. Da je medjed – ne bi izdrža.”
    Lomi se nasmija: “Magarac je samo simbol – za magarce! Intelektualci će jahati dobra kola i biće moja KOHORTA protiv BOJKOTA!!!”
    Roćen Volada progovori: “I griješiš za medveda. On nije sa njima. Medo je tu da glumi zamrznute svojim zimskim snom. Pomogli smo mu da nakupi masti, a on nama održava metabolizam.”
    Lomi reče: “Saopštiću ti jednu tajnu. Podijelićemo DPS i SNP. Pola DPS-a će poći sa drugom polovinom SNP-a i obrnuti. Tako dobijamo demokrate i konzervativce – a medju intelektualcima biće Grahovac da predvodi zdravo tkivo!”
    Obuze me strah: “Zašto mi ovo govori?”
    Vidio sam Roćena kako mi prilazi. Podigao je ruke ka nebu: “O bogovi, bogovi MOJI – otrova, otrova mi dajte” – I ti ćeš Škomi završiti u Prahu – prah – prahu – uzviknuo je!
    Narod je vikao: Osana, Osana…
    Miško je računao što će dobiti mojim prahom. Oće li ovim Vijestima povećati tiraž Monitora. ON će pisati o meni kao heroju koji je u njemu prepoznao cara…
    Grdno se vara: POSTOJI I BUDJENJE.
    Iz Praha u Feniksa… Dvoglavog… Nema evolucije – nema kreacije – JA JESAM!
    Malo brdo! Počinje kiša… ali neka: “Ko na brdu ak i malom stoji…”
    Iskreno,
    Miško Đukić
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    On reče: Ja sam etrurac!
    Jesi moj ***** (viknuh).
    :lolblue:

Sjajan text.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

E moj Mikeli... Još je samo ostalo da za njega kažu kako je nekad pomagao ovoj vlasti.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Pogledajte malo kako rezonuje neratnički narod, koji se narobovao tokom istorije

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    ha ha ha

Ljudi nemaju prava svoje junake slaviti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    ha ha ha

Ljudi nemaju prava svoje junake slaviti?

Ko se narobovao i mijenjao vjeru, mozemo o svemu.
    Ne donosim vrednosni sud o ovome Radoncicu i njegovoj izjavi, samo sam postavio link.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Crnogorski ministar prosvjete i nauke Sreten Škuletić je danas na konferenciji za novinare saopštio da je podnio ostavku na tu funkciju.

“Nije stvoren ambijent i dovoljno kritičke mase za kvalitetno sprovođenje reformi u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori”, ocijenio je on.

Na konferenciji za novinare je saopšteno da su ostavku Sretena Škuletića tražili mediji, a ne Vlada.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

No sto no ostavka mislio je da je bas bas veliko mudo u DPS ali izgleda nije... ipak je bilo previse da maltretira onu mladez onoliko i na onakav nacin. Mislim da nisu ni mediji ni vlada no Cika Lomi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Premijer Crne Gore Milo Đukanović kaže da nezavisnost Kosova ne može biti revidirana i da takvi pokušaji predstavljaju gubljenje vremena.

"Zato je racionalnije, koliko god je bolno, podvući crtu i okrenuti se onome što predstavlja šansu. A šansa jeste evropska budućnost", rekao je Đukanović.

[SIZE=2]Kako javlja RTCG, pozivajući se na izjavu Đukanovića podgoričkim medijima, on smatra da je gubitak Kosova "poraz višedecenijske politike koja je tamo vođena".

Prema rečima Đukanovića, trebalo bi poštovati interese Srbije, "ali isto tako je važno znati da samo respektovanje ne znači doprinos regionalnoj stabilnosti".

Crnogorski premijer je ponovio stav da su za Crnu Goru odnosi sa Srbijom važni, kao i da je Srbija važna u regionu.

"Ali, regionalna stabilnost podrazumeva da morate biti dovoljno senzibilni prema ukupnim vrlo različitim interesima svoje države", rekao je Đukanović.

On je najavio da će Crna Gora i Kosovo "u bliskoj budućnosti" uspostaviti međusobne diplomatske odnose.

Đukanović je negirao spekulacije da u vrhu vlasti postoje nesuglasice kada je u pitanju vreme imenovanja ambasadora.

"To nije tačno, iako se o tome jako puno spekuliše u crnogorskoj javnosti. Do sada u Vladi nismo imali tu tačku na dnevnom redu, čak ni na vladinim radnim telima, ni u okviru redovnih spoljnopolitičkih konsultacija koje, uz ministra inostranih poslova, obavljaju predsednik države, predsednik parlamenta i predsjednik Vlade", objasnio je Đukanović.

Drugačiji stavovi koje iznose neki predstavnici vlasti za Đukanovića su lični.

Ukoliko bi Srbija ponovo proterala crnogorskog ambasadora, pošto Crna Gora uspostavi diplomatske odnose sa Kosovom, Đukanović bi se, kako je rekao, opet založio za to da ambasador Srbije ostane u Crnoj Gori.[/SIZE]
    --------------------------------

Svaka dva dana, crnogorski političari komentarišu dešavanja u vezi sa Srbijom. Obaška što to predstavlja jednu vrstu opsesije, ali svakako predstavlja veliku iritaciju za (inače za crnogorska dešavanja nezainteresovane) građane Srbije. Crna Gora se izjasnila u vezi Kosova, zabila noz u ledja Srbiji i to je tako , imala je pravo na to i napravila je svoj izbor. Da se zna. I Srbija i Srbi su to shvatili i prihvatili (uz diskriminaciju crnogorskih Srba) na jedan način na osnovu kojeg je mentalno ukinuto 88 godina zajedništva i sve priče o "bratstvu" i "bliskosti". Komšije smo i bićemo komšije. Ali za Srbiju ova zemlja nikad neće imati važnost kakvu je imala, a tome je svakako doprinela ova crnogorska vlast. I Crna Gora nikada vise u Srbiji barem dok je ovakva vrhuska na vlasti nece imati prijatelja. Naprotiv. Dok ce za Crnogorske Srbe Srbija i dalje biti matica, zemlja u koju su uvek dobrodosli da dodju da rade, zive, skoluju se, lece se. Ipak smo jedan narod , jedna vera, jedna krv.
    Last edited by Global Warming; 30-12-09 at 18:50.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

http://www.vijesti.me/index.php?id=326453

da nije žalosno bilo bi smiješno,koliko zatucanoga i zaglupljenog naroda i dan danas imamo

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Znam momka koji je na jedne izbore izveo preko 800 ljudi. Kome nijesu vjerovali, pa su mu dali pratnju da ide za njim. Kada je izveo svih 800, čovjek koji ga je pratio, a koji je iz Podgorice, rekao mu je da zaslužuje da mu se da ne znam što. A eto ga danas umire u Nikšiću, krepava, nema hljeba da jede.

Uh kako mi je žao

Page 196 of 321 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206246296 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)