Page 190 of 321 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast
Results 4,726 to 4,750 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by "Jadran" 100% crnogorski! View Post
    Po vašoj verziji pala pjana u more... Postoje svjedoci koji su je živu zadnji put vidjeli sa policajcima. Lažem li da su mediji objavili, da je leš došao iz crnogorskog mora? I to kao da našim primorjem stalno plutaju leševi, koje vi kupite.
    Ni prva a na žalost ni zadnja koja je tu pala i poginula: http://www.javno.com/hr-crna/foto--f...-mokrio_252497
    Koji su to svjedoci? Što se tiče leševa koji doplutaju u naš dio Jadrana, pa to je sinko istina da ne može bit veća. Progooglaj malo. Ili ću ja za tebe?

Lažem li da su nekom beogradskom biznismenu oštetili vozilo, ovoga ljeta? Da li su počinioci privedeni pravdi?
    Privedeni pravdi već nakon dan ili dva i sudit će im se a vjerojatna kazna je zatvor: http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=43639&cHash=f76782ad6b
    Beograđaninu isplaćena sva šteta.
    Vama je žao, nama je žao svima je žao ali to ne znači da su građani Crne Gore zaštićeni od zlostavljača. A ja lično nikad (do sad privi put od vas) nijesam čuo da je neki državljanin Hrvatske maltretiran, a kamoli prebijan bilo đe u Crnoj Gori. I žao mi je što ste nalećeli na kretena.
    Nijesam lažov, a pogotovo ne neko ko širi mržnju! Nikako!!
    Ovo nije prebijanje. Ovo je deset puta gore. http://www.javno.com/hr-crna/u-crnoj...ovinara_207064
    A ni ovo nije za pohvalu: http://www.jutarnji.hr/hajdukovi-nav...gorici/182777/

A što bi s tim Talijanom?
    Last edited by bracodubrovnik; 18-12-09 at 23:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Koji su to svjedoci? Što se tiče leševa koji doplutaju u naš dio Jadrana, pa to je sinko istina da ne može bit veća. Progooglaj malo. Ili ću ja za tebe?

Privedeni pravdi već nakon dan ili dva i sudit će im se a vjerojatna kazna je zatvor: http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=43639&cHash=f76782ad6b
    Beograđaninu isplaćena sva šteta.
    Ovo nije prebijanje. Ovo je deset puta gore. http://www.javno.com/hr-crna/u-crnoj...ovinara_207064

A što bi s tim Talijanom?
    Rekla-kazala, nema dokaza, navodni meci su završili u vazduhu. Na vozilu nema oštećenja i što je najbitnije, svi su živi i zdravi. Nije dokazano da je bilo pucnjave! Možda im se učinjelo.
    Da mene neko pita, hoćeš li da te prebijem ili da pucam u vazduh... izabro bih ovo drugo, iako je to po vama monogo gore. Jesu li prijavili navodnu pucnjavu našoj policiji?
    Vi skupljate leševe naših turista?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Rekla-kazala, nema dokaza, navodni meci su završili u vazduhu. Na vozilu nema oštećenja i što je najbitnije, svi su živi i zdravi. Nije dokazano da je bilo pucnjave! Možda im se učinjelo.
    Da mene neko pita, hoćeš li da te prebijem ili da pucam u vazduh... izabro bih ovo drugo, iako je to po vama monogo gore. Jesu li prijavili navodnu pucnjavu našoj policiji?
    Vi skupljate leševe naših turista?
    A-ha ovo je rekla-kazala, a svjedočenje vašeg taksiste je pravi i istinski dokaz? Da nemaš dvostruka mjerila ili mi se čini? Da, prijavili su vašoj policiji ali kako rekoh, vama je u interesu da šutite pa zato i šutite (mislim na medije).

Jeli i ovo rekla kazala: http://www.jutarnji.hr/hajdukovi-nav...gorici/182777/

Mi skupljamo sve leševe koji doplutaju s mora, a leševi koji provedu sedam i više dana u moru mogu doplutati jedino iz pravca Crne Gore. Ako znaš išta o Jadranskim strujama onda ćeš valjda shvatit što hoću reći. Naravno, ne mislim da je netko ubio te ljude i bacao u more ali u naš akvatorij mogu doći samo iz vašeg ili albanskog (premda je Albanija malo daleko) akvatorija i nijednog drugog.

Nego, ponovo pitam, što bi s onim Talijanom?
    Last edited by bracodubrovnik; 18-12-09 at 23:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dajte malo informacija za nas koji nismo gledali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    A-ha ovo je rekla-kazala, a svjedočenje vašeg taksiste je pravi i istinski dokaz? Da nemaš dvostruka mjerila ili mi se čini? Da, prijavili su vašoj policiji ali kako rekoh, vama je u interesu da šutite pa zato i šutite (mislim na medije).

Jeli i ovo rekla kazala: http://www.jutarnji.hr/hajdukovi-nav...gorici/182777/

Mi skupljamo sve leševe koji doplutaju s mora, a leševi koji provedu sedam i više dana u moru mogu doplutati jedino iz pravca Crne Gore. Ako znaš išta o Jadranskim strujama onda ćeš valjda shvatit što hoću reći. Naravno, ne mislim da je netko ubio te ljude i bacao u more ali u naš akvatorij mogu doći samo iz vašeg ili albanskog (premda je Albanija malo daleko) akvatorija i nijednog drugog.

Nego, ponovo pitam, što bi s onim Talijanom?
    Ma njih je samo pretekao automobil sa oštećenim auspuhom. Dokaz je da imaju jedino priču. A navijački ispadi su nešto što nije toliko čudno, ni kod nas, ni kod vas, niti u regionu. Ne opravdavam ih ali nije isto pretući običnog čovijeka koji ničim ne izaziva. Vama dokazi izgleda nijesu masnice, otekline, polomljen nos, potres mozda. Ma to se on neđe popiknuo izgleda??
    Baš leševa što se tiče, bit je u tome da se ne radi o turistima. Skoro svake sezone ima smrtnih slučajeva ali uslijed nesrećnih okolnosti. I ti nesretnici ne plutaju unaokolo, a kamoli u vašem akvatoriju. Uzgred studiram pomorstvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Dokle ljudi vise?

Stvarno mi nije jasno kako imate snage raspravljati se o ovome... Braco zastupa jedan tip Hrvata koji zive u Dubrovniku, a mi ovdje jedan tip Crnogoraca koji zive sirom Crne Gore... Da pustimo Bracove "dubrovcane" i nase "crnogorce" da se "popricaju" na ovaj topic, imali bi sto reci jedni drugima, a siguran sam da ne bi bilo prijatno citati... Jedni drugima pokusavate da nametnete nesto sto definitivno nije svakodnevnica, nego slucajevi "1 u milion"...

Dnevno u Podgorici sretnem makar 5,6 vozila HR tablica... U Kotor je to svako 10-to vozilo... Da su ti ispadi svakodnevnica, odnosno da su praksa, a ne statisticka greska, pa mi bi odavno granice zatvorili (ili oni prema nama ili mi prema njima)... Pustite nesretnoga covjeka na miru... Definitivno se nasao na pogresno mjesto u pogresno vrijeme i znam da to nikome nije utjeha, ali sigurno ne treba generalizovati ovakve slucajeve...

Iskreno, ne zelim da budem statisticka greska ili neko sa kim ce puniti stupce novine, pa kada idem u HR, trudim se da budem neupadljiv... U Dubrovnik sam uvijek isao organizovanim prevozom, a kroz Dubrovnik sam prosao na desetine puta i nikada nisam imao problema... Nemam nikakve zastavice na retrovizore, niti krsim zakon vozeci prebrzo/presporo/preticuci po punoj ili u krivine, pa ni ne vidim razlog zasto bi me neko na magistrali ugrozavao...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    U Dubrovnik sam uvijek isao organizovanim prevozom, a kroz Dubrovnik sam prosao na desetine puta i nikada nisam imao problema... Nemam nikakve zastavice na retrovizore, niti krsim zakon vozeci prebrzo/presporo/preticuci po punoj ili u krivine, pa ni ne vidim razlog zasto bi me neko na magistrali ugrozavao...
    Nikada nijesam išao organizovanim prevozom. I neću. Niti mi pada na pamet da se krijem i da tražim kavu umijesto kafu. Ići ću ko' što sam i dosad, kao slobodan čovijek koji nema od čega da se stidi, niti od bilo koga da se krije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Nisam ja isao organizovanim prevozo da bih se krio, nego se potrefilo par ekskurzija i organizovanih izleta i isao sam tako... Htio sam da kazem da nije bilo potrebe da idem svojim vozilom... Isto tako, ako narucujem kaFu sa naglaskom na F da bi nekome stavio do znanja da sam CRNOGORAC, to mi je klasicno izivljavanje i trazenje kavge (bio sam prisutan kada su 4 PG momka tako narucivala pice u Split, otvoreno provocirajuci konobara, jer ih je bilo 4 na 1, da bi pokazali kako imaju MUDAH)... Narucujem sto mi se narucuje i uvijek dobijem ono sto trazim uz osmijeh, jer osmijehom i narucujem... Ne samo u HR, nego i kod nas...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kafa/kava
    Nijesam spao na to da kafom dokazujem koliki sam Crnogorac. Jednostavno govorim kafa. Ne želim da se osjećam sputano i da pazim što ću reć. Zar provociram i ne poštujem domaćina ako kažem kafa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Taman posla.. Pa i ja kafu narucujem kafa... Ne narucujem je kaFFFFa... To je razlika... U stavu, u odnosu, u pogledu, u svemu... Ne kazem da se treba neznamtijakakoponasati i supkati se, samo treba biti NORMALAN, a ne se ponasati kao ova 4 momka iz moje price odozgo...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ajde mani se prazne price. Jes vala svi se kriju i sad svi Dubrovcani preze tamo da ja ili ti ili neko treci dodjemo pa da nas prebiju. Zadnjih par godina ne znam ni sam koliko sam puta taksijem iz HN isao za Dubrovnik i obrnuto i nijesam naletio na neku budalu. Taksi More koje svuda i svakom preporucujem kao savrsene i poslovne se takodje nijesu zalili na neprijatnosti i pricali da imaju super saradnju sa kolegama na aerodromu, a tebi se eto svasta izdesavalo. Sto kaze Igi sad cemo na osnovu tog jednog cojeka koji naletio na budale izvlaciti ko zna kakve zakljucke.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taman posla.. Pa i ja kafu narucujem kafa... Ne narucujem je kaFFFFa... To je razlika... U stavu, u odnosu, u pogledu, u svemu... Ne kazem da se treba neznamtijakakoponasati i supkati se, samo treba biti NORMALAN, a ne se ponasati kao ova 4 momka iz moje price odozgo...
    Pa i ja naručujem s kratkim "F"
    Hari kome se svašta izdešavalo?:roll:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Inače, za neupućene, u Dubrovniku se pije kafa. Rijetki piju kavu,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa i ja naručujem s kratkim "F"
    Hari kome se svašta izdešavalo?:roll:
    Cini mi se da si ti napisao kako mu neko pokazivao kaziprst preko vrata, a ako je neko drugi izvini. To sto se meni ili nekom drugom nije desilo ne znaci da nema takvih koji pokazuju ali to opet nista ne znaci i nije garancija da istu takvu avetinju neces sresti i kod nas.

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    1,680
    Thanked in
    1,052 Posts

Puštite Dubrovnik,što ćemo sa Mugijem noćas
    Ladno je reka kako su ga Miško Perović i još neki nagovarali da uz pomoć stranih obavještajnih službi preuzme Milovo mjesto tj da bude Milo mjesto Mila

Thanks Thanks Given 
    4,370
    Thanks Thanks Received 
    8,460
    Thanked in
    3,228 Posts

Default Nevin proveo 35 godina u zatvoru

Nakon što je nevin proveo 35 godina iza rešetaka, Džejms Bejn pušten je juče na slobodu pošto je analiza DNK utvrdila da nije kriv za djelo za koje je osuđen.

Ovaj danas 54-godišnji Amerikanac osuđen je 1974. godine na doživotnu robiju zbog otmice i silovanja devetogodišnjeg dječaka. Bejn je napustio zatvor Bartou nakon 35 godina.

"Ničim se ne mogu nadoknaditi godine koje je Džejmi izgubio", izjavio je Set Miler iz organizacije Prodžekt inosens, udruženja advokata koje je pomoglo 245 zatvorenika da dokažu svoju nevinost.

Advokati Prodžekt inosensa preuzeli su njegov slučaj početkom ove godine.

Bejn, koji je uvek tvrdio da je nevin, sam je nekoliko puta podnosio zahtjev za analizu DNK koji je svaki put bio odbačen.

Tek nedavno sud je naredio da se test obavi, a rezultati, objavljeni prošle sedmice, pokazali su da Bejn nije počinio djelo za koje je osuđen.

"Ne, ne obuzima me bijes jer Bog je uz mene", objasnio je Bejn novinarima.

Njegov prvi telefonski poziv bio je upućen 77-godišnjoj majci da bi joj saopštio da je konačno na slobodi. Bejn je izjavio da ubuduće namjerava da bude sa svojom majkom i porodicom.

http://www.cafemontenegro.com/index....24&news=100826

E kukavca crnog, ovako nesto da se desi u samo jednom zivotu kojeg imamo... zasto se ovako nesto uopste desava nekom?! Bacen zivot...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

5 karaktera

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nakon što je nevin proveo 35 godina iza rešetaka, Džejms Bejn pušten je juče na slobodu pošto je analiza DNK utvrdila da nije kriv za djelo za koje je osuđen.

Ovaj danas 54-godišnji Amerikanac osuđen je 1974. godine na doživotnu robiju zbog otmice i silovanja devetogodišnjeg dječaka. Bejn je napustio zatvor Bartou nakon 35 godina.

"Ničim se ne mogu nadoknaditi godine koje je Džejmi izgubio", izjavio je Set Miler iz organizacije Prodžekt inosens, udruženja advokata koje je pomoglo 245 zatvorenika da dokažu svoju nevinost.

Advokati Prodžekt inosensa preuzeli su njegov slučaj početkom ove godine.

Bejn, koji je uvek tvrdio da je nevin, sam je nekoliko puta podnosio zahtjev za analizu DNK koji je svaki put bio odbačen.

Tek nedavno sud je naredio da se test obavi, a rezultati, objavljeni prošle sedmice, pokazali su da Bejn nije počinio djelo za koje je osuđen.

"Ne, ne obuzima me bijes jer Bog je uz mene", objasnio je Bejn novinarima.

Njegov prvi telefonski poziv bio je upućen 77-godišnjoj majci da bi joj saopštio da je konačno na slobodi. Bejn je izjavio da ubuduće namjerava da bude sa svojom majkom i porodicom.

http://www.cafemontenegro.com/index....24&news=100826

E kukavca crnog, ovako nesto da se desi u samo jednom zivotu kojeg imamo... zasto se ovako nesto uopste desava nekom?! Bacen zivot...
    Tragedija...Ne postoji nista sto bi moglo barem donekle da mu olaksa sve ovo...Mada nije treba ni izlazit, ljepse mu je tamo, no sto se vratio u svijet stariji 35 godina, koji nikad nece moci da razumije.
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

MiloD:"Hvala Sveto, ali ja sam Primjer".
    Zaista je CG moja omiljena zemlja Behind The Looking-Glass ...

Thanks Thanks Given 
    3,197
    Thanks Thanks Received 
    3,236
    Thanked in
    1,569 Posts

Iskreno, ne zelim da budem statisticka greska ili neko sa kim ce puniti stupce novine, pa kada idem u HR, trudim se da budem neupadljiv...
    Hm, ja nikad ne bih posao onamo gdje moram da se trudim da budem upadljiv ili neupadljiv osim ako to bas ne moram...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    4,370
    Thanks Thanks Received 
    8,460
    Thanked in
    3,228 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    MiloD:"Hvala Sveto, ali ja sam Primjer".
    Zaista je CG moja omiljena zemlja Behind The Looking-Glass ...

Stranac ovdje kad dodje osjeca se kao Alisa u zemlji cuda

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    5,819
    Thanked in
    2,739 Posts

Quote Originally Posted by .;
    Bejn će od američke savezne države Florida dobiti odštetu od 1,75 miliona dolara za vreme koje je kao nevin proveo iza rešetaka.
    može sve posmatrati i sa vedrije strane, recimo za 35 godina uspio uštediti $1,75 miliona.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa bloga postovanog gospodina Slavka Perovica:

Tod decembarskog jutra 1991-ve probudio me je sonorni glas novinara radio- Titograda koji je mirno, bez uzbuđenja, kao da je riječ o jutarnjim cijenama sa zelene pijace, saopštavao da su jedinice JNA i TO Crne Gore upravo odgovorile na ustaške provokacije i napade na Crnu Goru sa područja opštine dubrovačke, da je u naletu JNA poginulo 450 ustaša, da se teške borbe nastavljaju, da je zauzeto to i to, da je…Sve je osim istine o agresiji, laž do laži…

Napad se očekivao, sve pripreme su govorile da je izvjestan, ali sam se do zadnjeg časa nadao da će planeri, ako ništa drugo, imati makar profesionalnog zrnca soli u glavi i shvatiti da je napad na Dubrovnik vrhunski propagandni argument planetarne težine u rukama strane koju su “oslobađali”!

Napad na Dubrovnik, a Vukovar je već gorio, bio je ključni, očigledni dokaz da su planeri potpuno slijepi, suludni, beskrupulozni, prosto rečeno: bagra spremna na sve, na svaki zločin, svjedočio je o tome da ih ništa neće pokolebati ni zaustaviti, svjedočio je da se radi o skupini nedogovornih avanturista koji su u jednoj ruci držali petokraku, a u drugoj kokardu, (ni o petokraci ni o kokardi pojma s pojmom nijesu oni imali) za njih je to bila samo igra koja ih je, iznenada, kao polavom izbacila u prvi plan i taj “plan” im se iz ruku više nije ispuštao, potvrdjivao je napad da se radi o skupini kreatura odnjegovanih, pokazalo sa kad je ostarjeli vuk umro, u brlogu “socijalističkog samoupravljanja” njegovim omladinskim i drugim školama.

Što su oni znali o tome da je Dubrovnik jedan od najuzvišenijig spomenika svekolikog slovenstva, jedan od najljepše brušenih dijamanata raskošne mediteranske ogrlice, što su oni znali o tome da je to Grad Sv. Vlaha i Orlanda, Grad Dubrovačke republike, Grad u kojem se vjekovima vijorila strašna ona zastava razvijena da se vije za sva vremena sa onim vrijednijim od svakog zlata Libertas, što su oni znali da je to grad Gundulića, Držića, Sorkočevića, grad Bogišića i Bukovca, Grad nad Gradovima i da su privilegovani rođenjem da mogu samo baciti pogled na njega, na njegovu nendamašnu ljepotu koja bi omekšala i natvrdje varvarsko srce, da ne govorimo o tome da je Grad bio nebranjen, a da su se ispod onih krovova što su se pod ćeramidom načičkali iza bedema dubrovačkih, krovova na koje su obrnuti topovi, da su se tamo nalazili konkretni ljudi, muškarci, žene đeca, jezikom Ženevske konvencije rečeno, civili.

Nije njih obavezivalo ni to što su se u dubrovačkom porodilištu rađale generacije Bokelja, što su u tome Dubrovniku svi drugi, a Crnogorci posebno, bili uvijek dočekani i ispraćeni kao ljudi, dragi prijatelji, kumovi, komšije, zve je za minut zaboravljeno, kao jeftin otirač bačeno pod noge…

Ne, planeri nijesu znali ništa, a što onda reći o vojsci? Sve je bilo ustaško, katoličko i vatikansko, i kiša je padala ustaški, i vjetar duvao ustaški i sve što gamiže po zemljinom šaru bilo je ustaško, i šah je bilo opasno igrati, jer je bio šahovnica, Papa je bio dežurni ustaški đavo što je virio iza svakog ćoška, a kominterna mu pripomagala.

U čitavoj akciji raspoznavao se još jedan sloj, luciferski, nevidjeno podal, do kosti, kako to kažu moderni Crnogorci. Kao da je nekome bilo stalo da se masovnim učešćem Crnogoraca o one Dubrovačke drevne zidine, poput skupocjene antičke vaze zavitlane nečijom objesnošću u zid, u paramparčad razbije i u prašinu bači onaj vjekovni mit o slobodi, o crnogorskom čojstvu i junaštvu, o pjesmi da se ona antička, klasična Crna Gora, pred cijelim svijetom zauivijek obesčasti.

Malo je reći na žalost u tome se uspjelo.

Nikad više Crna Gora gora neće biti ona prije dubrovačke katastrofe, to je pošlo u nepovrat, naš najveći naslijeđeni kapital, naš identifkacioni karton pred Svijetom i pred Bogom. A mi, da ne ostavljamo to generacijama koje dolaze, moramo uraditi sve da one krhotine ispod zidina dubrovačkih brižljivo sakupimo i zalijepimo sve po šavovima i da se tako zalijepljena ona vazna pohrani u vitrinu iza neprobojnih stakala kao naša najveća vrijednost koju više nikad ni jedna mafija ne može oteti. . Osnovna supstanca tog našeg lijepka mora biti iskreno izvodjenje pred crnogorski sud crnogorskih političkih “junaka” ove užasno sramotne i trgaične priče.

Kao malo čim ponosim se onim mitingom cetinjskim i onim mitinzima liberala, onim kilometarskim kolonama, onim sukobima sa policijom, onom strašnom sa Lovćena vila kliče, onim otvorenim pismom koje sam tih dana uputio predsjedniku Skupštine pok. prof dr Ristu Vukčeviću u kojem sam naveo u ime Liberalnog saveza da će pravi junaci ovoga rata biti oni koji odbiju da prime oružje, ponosan sam što sam bio prvi crnogorski političar koji je u ime Liberala popio kafu na slobodnom Stradunu, prvi koji je prešao granični prelaz Debeli Brijeg, ulazeći iz Dubrovnika, pred zapanjenim crnogorskim carinicima, u Crnu Goru.

Ponosim se i onom riječju kazanom u parlamentu na gobovima onih koji na dubrovačkim zidinama izgiboše neka su mir, cvijeće i suze…A neka su vječno prokleti oni koji ih tamo povedoše!

I danas kažem amin!

A zastavom srama crnogorskog za sva vremena ostaće one nevjerovatne rečenice, izgovorene, a da oko ne trpepne, ni srce uzdrhti: "Mi vodimo rat za mir" i ona druga, bez premca "napravićemo Dubrovnik starijim i ljepšim nego što je bio!"

Ove rijeci gospodina Slavka Perovica, lidera Liberalnog saveza, jedinog tadasnjeg, a bogami i sadasnjeg (jer su bili u pravu za sve, njihove ideje preuzeli su i unakazili oni koji su ih blatili) svetionika razuma i slobode u Crnoj Gori, vjerujem da iskazuju ono sto svaki prvai Crnogorac osjeca prema tom sramotnom cinu.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.monitorcg.com/images/resi...ir_200_200.jpg

Ova slika, para vrijedi. Vidji dzemprese u ljetnoj varijanti.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Sa bloga postovanog gospodina Slavka Perovica:

Ove rijeci gospodina Slavka Perovica, lidera Liberalnog saveza, jedinog tadasnjeg, a bogami i sadasnjeg (jer su bili u pravu za sve, njihove ideje preuzeli su i unakazili oni koji su ih blatili) svetionika razuma i slobode u Crnoj Gori, vjerujem da iskazuju ono sto svaki prvai Crnogorac osjeca prema tom sramotnom cinu.
    Slavko Perovic je napisao jedan od svojih najboljih blogova, sa toliko iskrenih emocija, toliko razuman, tako jednostavan za shvatiti, naravno onima koji zele da vide i razmisljaju.
    A mislim da grijesis u tome da ovako razmislja svaki pravi Crnogorac (mada je pitanje sto ovo znaci). Ovako razmislja samo jedan mali, mali, mali dio Crnogoraca.

Page 190 of 321 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)