Page 178 of 321 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278 ... LastLast
Results 4,426 to 4,450 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Jadna Crna Gora je jedna bezgrijesna djevojka u sapama brutalnih ruskih nasilnika. http://www.vijesti.me/index.php?id=323932
    Hvala ti Ped(er) Asdoun :ass:
    Uvijek je sjajno kad ima neki europski guru koji bi objasnio slavenskima barbarima tko su i sto su. Vidjeli smo njih puno kod nas tijekoin 90-h. Ucili su nas kako trebamo mijenjati nase zlato za zrcala i kuglice ...

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Danas je 18 godina od onog uzasnog napada razuzdane bande na Dubrovnik, pod vodstvom istih onih koji danas vode ovaj narod. Evo jadni Milo nista nije znao o tome jer je slusao samo beogradski dnevnik.

Thanks Thanks Given 
    4,377
    Thanks Thanks Received 
    8,467
    Thanked in
    3,235 Posts

"Napadni ih ili ce oni prvi nas napasti"-klasicna strategija agresora. Na nas obraz.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Nije on kriv, kao da je postojala mogućnost da gleda neki drugi program osim beogradskog. I crnogorskih kanala, naravno. Ko zna, možda se i danas donose krupne odluke na osnovu televizijskih programa.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nije on kriv, kao da je postojala mogućnost da gleda neki drugi program osim beogradskog. I crnogorskih kanala, naravno. Ko zna, možda se i danas donose krupne odluke na osnovu televizijskih programa.
    „POBJEDA“ – RAT ZA MIR
    MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE
    “Nametnuti rat ćemo dobiti, baš kao što smo takve protivnike kao što su oni pobjeđivali tokom čitave naše istorije. Samo ovoga puta ćemo ih pobijediti i završiti zajednički život sa njima, nadam se za sva vremena. Pri tome, Boka će ostati gdje joj je mjesto: u sastavu Republike Crne Gore, a nadam se da će se u toj diobi i formiranju nove državne zajednice u kojoj ćemo živjeti i granica sa Hrvatskom povući mnogo prirodnije i logičnije nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u dijelu Boke Kotorske, ostave hrvatsko starateljstvo.”

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Koga li je čuo da to priča, blagoš, blagoš. A i da je čuo, tobože ima svoj stav o svemu. Kakvo je to opravdanje, drugi su mi rekli da mrzim i ratujem? Ipak, kao i svi autoritarci, sa jačima od sebe se uvijek slaže (bez pogovora), a slabijima je uzor.

Možda ne bi bilo loše otvoriti posebnu temu pod imenom "Iz raznih starih novina" ili "Iz raznih starih medija". Jeste da bi se one odnosile na prošlost (blisku) CG, ali pošto je veliki broj aktera još uvijek na sceni, oni su i naša prošlost i sadašnjost, a bojim se, kako sada stvari stoje, i naša budućnost.

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    1,689
    Thanked in
    1,057 Posts

Nemojte molim vas
    Neki su toliko opsjednuti likom i djelom svima nam dragog gospodara da bi možda počeli i da zaobilaze ovaj forum ako bi se razočarali u njega :mrgreen: .
    Mada i ja mislim da je to propaganda i montaža,Milo se vazda zalaga za demokratiju(vi zarađujete ja trošim) i pristup evroatlanskim organizacijama

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Nije to samo za gospodara vezano, nego i za ove koji su nekad bili sa njim, sad su protiv njega, sjutra možda budu zajedno protiv nekog trećeg. A i ne mogu se ljudi tako lako razočarat. Dokazali su nebrojeno pita do sada.

Ne zaboravimo antilopija i druge duhovne vođe, nekadašnje sitne kriminalce, a danas glavne igrače.

Ima dosta toga što se vrlo brzo zaboravilo, a knjige istorije, sad već očigledno, neće o tome da pričaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default subota 5. decembar 2009.

Pržili me na zemlji

Filip Mori, navijač Tuluza koji je uz nastradalog Brisa Tatona napadnut 17. septembra u Beogradu, priseća se nemilog događaja u srcu srpske prestonice

„Tog popodneva smo sedeli u bašti ‘Ajriš paba’ na Obilićevom vencu i nismo imali nikakav znak Tuluza ili Francuske, već je jedino što nas je razlikovalo od okoline bio naš jezik. U jednom momentu smo začuli da neko viče ‘Tuluz, Tuluz’ i tada su ka nama krenule flaše i čaše“.
    Filip Mori, navijač francuskog Tuluza, koji je 17. septembra zajedno sa nastradalim Brisom Tatonom napadnut u centru Beograda, u razgovoru za Kurir otkriva šta se zaista dogodilo tog dana.
    On kaže da nije istina da su u srpskoj prestonici napadnuti zato što su nekoga provocirali, već samo zato jer su govorili francuski. Ovaj tridesettrogodišnji Francuz je posle svega što se dogodilo osnovao fondaciju koja nosi ime ubijenog navijača Tuluza i koja se bori protiv nasilja na fudbalskim terenima.
    - Došli smo smo u Beograd dan uoči utakmice s Partizanom, nije istina da smo bili i na meču Francuska-Srbija, kao ni to da smo huligani, jer to nije naš mentalitet. Doputovali smo da navijamo za svoj klub, spojimo utakmicu i putovanje, bez ikakvih problema. Pokušao sam da ustanem sa stolice, ali sam dobio jak udarac u glavu, a dok sam bio na zemlji i dok sam puzao, neko je pokušao bakljom da me isprži po licu. Kasnije sam zaradio osam kopči na glavi - kaže Mori i nastavlja:
    - Uspeo sam nekako da dođem do klupe, gde sam se onesvestio, a sledeće čega se sećam je kako dvoje vaših sugrađana uz pomoć policije pokušavaju da mi pomognu. U tom trenutku Brisa su unosili u auto, glava mu je bila prepuna hematoma, a taj njegov pogled neću zaboraviti dok sam živ.
    Videli ste da je veći deo Srbije bio šokiran pomenutim dešavanjima, a kako gledate na podršku koju su svakodnevno pružali Brisu Tatonu, nadajući se da će ustati iz bolesničke postolje?
    - Znamo kako se u Beogradu i celoj Srbiji odreagovalo na Brisovu smrt, a to smo imali prilike da gledamo i na Jutjubu. Sličan skup, pod nazivom „Marš tišine“, bio je organizovan i u Tuluzu, a šetalo se od centra grada do stadiona i bilo je prisutno oko 1.000 ljudi. Svi oni su videli i zadovoljni su što je tako nešto bilo i u Beogradu. Mi ne mrzimo srpski narod, znamo da je to manjina ekstremista i znamo da je velika većina uz nas, i mi to osećamo. Znamo da je to udarac i za srpsku vladu, koja pokušava da se približi Evropskoj uniji. Ne znam, ne mogu da kažem da nikada neću doći u Beograd, jer bi u tom slučaju to bio veliki udarac ljudima koji su nas podržali i koji su uz nas bili sve ovo vreme.
    Kakve su aktivnosti fondacije koja nosi ime po vašem nastradalom prijatelju, a čiji ste vi predsednik?
    - Asocijaciju „Bris Taton“ osnovali smo kako bismo sakupili novac potreban za njegovu sahranu, a koliko sam bio obavešten, transport njegovog tela iz Beograda u Francusku bio je regulisan na međudržavnom nivou. Cilj ove fondacije je da se sačuva sećanje na njega, a da bismo stekli novac za to prodavaćemo majice koje smo dobili od svih klubova iz francuskoj ligi. Takođe, bavićemo se borbom protiv nasilja na stadionima, jer želimo da dokažemo šta je osnovna vrednost naše navijačke grupe. Svesni smo da je to u fudbalu teško, jer ovaj sport prati mnogo mržnje, netrpeljivosti...
    Pre neki dan sam se video s Brisovim roditeljima, koji se dobro drže posle svega, ali osećaj kad izgubite dete ne može da se obriše nikada - kaže Mori, koji će verovatno u Srbiju doći kao svedok na suđenju optuženima za Tatonovo ubistvo.

UPRAVA POVEZANA S NAVIJAČIMA

Kako gledate na to što je delegacija Partizana na dan utakmice protiv Tuluza posetila grob nastradalog Brisa Tatona i položila venac?

- Partizan se nije mnogo izjašnjavao ovim povodom do sada i kao da se distancirao od celog događaja. Navijači ovog kluba imaju mesta u klupskim strukturama, pa se zato pitamo da li oni u stvari ovim žele samo da skupe poene za sebe, jer je uprava tesno povezana s vođama navijača. Naravno, među navijačima Partizana nisu samo ekstremisti i ne treba sve trpati u isti koš, ali onog momenta kad spustimo ruke i prestanemo da se borimo protiv mržnje i ekstremizma, poklonićemo im pobedu - kaže Mori.

http://www.kurir-info.rs/clanak/spor...i-me-na-zemlji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Je li neki naš prijavljen za divlju gradnju?

Crna Hronika - Subota, 05. decembar 2009. godine

Engleskinja osumnjičena za bespravu gradnju

Bez papira gradi u Budvi

Budva - Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv engleske državljanke H.F. (61), nastanjene u Herceg Novom, zato što u Budvi gradi stambeni objekat bez građevinske dozvole.
    Ona je, kako se sumnja, radove nastavila i nakon rješenja o zabrani izvođenja radova, zbog čega je protiv nje podnijeta krivična prijava.

G. V.

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...2-05&id=175851

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neznam je li veca sramota za Crnu Goru sami napad na Dubrovnik ili to sto smo dopustili da ti koji su odgovorni za taj napad i dalje budu tu, bez da su snosili poslijedice za taj uzasan cin u ime Crne Gore. Po meni je vise ovo drugo jer dajuci podrsku tim ljudima opravdavamo i njihova (ne)djela.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Neznam je li veca sramota za Crnu Goru sami napad na Dubrovnik ili to sto smo dopustili da ti koji su odgovorni za taj napad i dalje budu tu, bez da su snosili poslijedice za taj uzasan cin u ime Crne Gore. Po meni je vise ovo drugo jer dajuci podrsku tim ljudima opravdavamo i njihova (ne)djela.
    Naravno, a to ti dokazuje o svijesti ovoga naroda. da Milo reche, ponovili bi oni ovaj 6. decembar ne brini se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svako malo nekakvo lelekanje nad dubrovnikom, uh povraticu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milo je majka bozija kakvih ima i dan danas u MNE,i ja bi mjenjao neke stvari iz mladosti,ali ne mogu.Nikom nista nijesam nazao uradio a uvjek kad dodjem u DU imam stid od svega sto je bilo prije 18 godina.Sada se nasi i susjedni drzavnici ponasaju civilizovano,za jedno 20 godina vjerujem da ce se kolicina extremno desnih ljudi,koji mrze sve koji nijesu kao oni pasti na 20%.

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    6,252
    Thanked in
    2,910 Posts

Quote Originally Posted by Jov View Post
    Svako malo nekakvo lelekanje nad dubrovnikom, uh povraticu...
    Ima podjela na ljude i neljude da se sada grublje ne izražavam.

Ja kao pripadnik crnogorskog naroda znam kavu smo nesojsku rabotu činjelji prije 18 godina i STIDIM se toga, i taj osjećaj još dugo neće izbljediti. Da ne bi bilo sada rasprave o ovome ili onome, puca mi k*rac za srbe, hrvate, bošnjake, francuze,... ja znam đe su se ovi moji obrukali za vjek vjekova (i sve je dokumentovano). I slušam one PIZDUNE koji se prave da ništa nisu tada činjeli, umjesto da budu pravi muškarci i priznaju: ,,jesam, tukao sam ih u Morinju'' ili ,,doveo sam u zabludu većinu naroda, i zato kao jedini moralni čin nudim ostavku'' ili, prosto, da kažu najsuroviju istinu: ,,ako ne pogine neko tvoj kako će se razvijati mržnja prema suprotnoj strani, zato šalji nespremne mladiće u rat''.

A meni se Jov ne povraća, meni se gadi od ljudi kao što si ti.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Dosta je i ovoliko.
    Za normalno celjade.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja kao pripadnik crnogorskog naroda znam kavu smo nesojsku rabotu činjelji prije 18 godina i STIDIM se toga, i taj osjećaj još dugo neće izbljediti. Da ne bi bilo sada rasprave o ovome ili onome, puca mi k*rac za srbe, hrvate, bošnjake, francuze,... ja znam đe su se ovi moji obrukali za vjek vjekova (i sve je dokumentovano). I slušam one PIZDUNE koji se prave da ništa nisu tada činjeli, umjesto da budu pravi muškarci i priznaju: ,,jesam, tukao sam ih u Morinju'' ili ,,doveo sam u zabludu većinu naroda, i zato kao jedini moralni čin nudim ostavku'' ili, prosto, da kažu najsuroviju istinu: ,,ako ne pogine neko tvoj kako će se razvijati mržnja prema suprotnoj strani, zato šalji nespremne mladiće u rat''.

Cekaj, dje su svi ovi leleci kada se prica o zlodjelima hrvatskog naroda? Ili ti i tebi slicni misle da su hrvati jedan divan narod koji nikome nista nije nazao ucinio? Ja kao prvo nisam ucestvovao u nikakvim napadima, ne mislim da je ok bilo kakvo zlodjelo ali u ratovima nema cistog posla. Vise zalim one po miliona dusa koje su iscerali u etnickom ciscenju ovi koje ti oplakujes no sto mi je zao sto je neki rezervista poharao neciju kucu. To neka po djelima svakome na dusu ide ali vidim da ti pricas da dijelis ljude na ljude i neljude a Bogomi koliko vidim nesto ti slabo ide sto u nedjelima hrvata ne vidis isto nego si mozda i srecan sto su unistili zivote stotinama hiljada ljudi koje si izgnali, a sad ti reci "nisu ih oni nego slobo bla bla... "
    Last edited by Jov; 06-12-09 at 17:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Onog trena kad za neko nedjelo trazis opravdanje tipa "i drugi su to cinjeli" znaj da si utulio totalno sve argumente.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Cekaj, dje su svi ovi leleci kada se prica o zlodjelima hrvatskog naroda? Ili ti i tebi slicni misle da su hrvati jedan divan narod koji nikome nista nije nazao ucinio? Ja kao prvo nisam ucestvovao u nikakvim napadima, ne mislim da je ok bilo kakvo zlodjelo ali u ratovima nema cistog posla. Vise zalim one po miliona dusa koje su iscerali u etnickom ciscenju ovi koje ti oplakujes no sto mi je zao sto je neki rezervista poharao neciju kucu. To neka po djelima svakome na dusu ide ali vidim da ti pricas da dijelis ljude na ljude i neljude a Bogomi koliko vidim nesto ti slabo ide sto u nedjelima hrvata ne vidis isto nego si mozda i srecan sto su unistili zivote stotinama hiljada ljudi koje si izgnali, a sad ti reci "nisu ih oni nego slobo bla bla... "
    +1 apruvujem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Onog trena kad za neko nedjelo trazis opravdanje tipa "i drugi su to cinjeli" znaj da si utulio totalno sve argumente.
    Apsolutno dijelim tvoje misljenje,

btw dje ja to kazem da opravdama zlodjelo zbog necega? Ja samo mislim da se pretjeruje sa ovom pricom o konavlima i ratu koji je bio za mir prije 18 godina. Isti ljudi su ga vodili i tapsali rezerviste koji se danas snebivaju i na vlasti su a vecina koji lelecu nad dubrovnikom glasa iste te ljude koji su odgovorni za sve one uzase devedesetih. Mislis ti druze da je meni bilo dobro da gledam ratove, stradanja, inflacije, lopovluke do dana danasnjeg? Ja sam kao i vecina vas samo bio svjedok jednog takvog nesretnog vremena koje nas je unazadilo. Medjutim, razlika je samo kako posmatramo na stvari. Za mene nije nista manje unesrecen onaj narod u krajini kojeg su mirni hrvati svojom olujom iscerali pa ne vidim da se iko sjeti da to ovako izlelece.....

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    6,252
    Thanked in
    2,910 Posts

Prije nego počneš da pišeš ovakve gluposti dobro pročitaj šta sam napisao

Ja kao pripadnik crnogorskog naroda znam kavu smo nesojsku rabotu činjelji prije 18 godina i STIDIM se toga, i taj osjećaj još dugo neće izbljediti. Da ne bi bilo sada rasprave o ovome ili onome, puca mi k*rac za srbe, hrvate, bošnjake, francuze,... ja znam đe su se ovi moji obrukaliza vjek vjekova (i sve je dokumentovano). I slušam one PIZDUNE koji se prave da ništa nisu tada činjeli, umjesto da budu pravi muškarci i priznaju: ,,jesam, tukao sam ih u Morinju'' ili ,,doveo sam u zabludu većinu naroda, i zato kao jedini moralni čin nudim ostavku'' ili, prosto, da kažu najsuroviju istinu: ,,ako ne pogine neko tvoj kako će se razvijati mržnja prema suprotnoj strani, zato šalji nespremne mladiće u rat''.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

BoGUmi se i ja STIDIm i u zelju propadam od minulog rada,
    i vishe nemam obraza popit kafu na STRADUNU, i ako sam u Dubrovniku dozivio kao mOmak i mornar na Mljetu, dosta lijepoga i romatichnoga.

Kad sam zelio pokazat familiji i prijateljima iz Danske, neshto KULTURNO&URBANO, uvijek sam preko Trebinja vozio do Dubrovnika i Cavtata, da ih odushevim, sad mogu kod Vuchurovica i Amfilohija da im guslaju, zbogom civilizacijo.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Kad govorimo o osjećaju srama, nije poenta šta su Hrvati ili bilo ko drugi radili. Ne mogu ja da se stidim zbog nečega što su Hrvati uradili Srbima. Neka se oni stide, ja sam pripadnik naroda koji ima svoje hipoteke.

Podrazumijeva se da osuđujem svaki zločin. Na ovim prostorima je problem što svi zločine osuđuju selektivno.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Najteže će biti pogođene najmanje zarade

Konferencija za novinare
    4.12.2009

Danas je u UPCG održana konferencija za novinare na kojoj su se, povodom najavljenih mjera Vlade Crne Gore u dijelu redefinisanja fiskalne politike, prisutnima obratili Vladimir Čurović, generalni sekretar UPCG i Ana Karanikić, ekonomski savjetnik UPCG .

U naastavku slijedi pregled ključnih promjena koje će, po ocjeni UPCG, nastati u vezi sa porezima i doprinosima:

TOPLI OBROK, PREVOZ, REGRES

• Zbog uvođenja poreza i doprinosa na topli obrok, prevoz i regres, a iz razloga što su ovo primanja koja su ugovorena u neto iznosu, kompletno fiskalno opterećenje se preliva na teret poslodavca;

• Porast ovog opterećenja je 40,53 eura fiskaliteta po zaposlenom.

UGOVORENA NETO ZARADA

• U slučajevima kada je za zaposlenog ugovorena neto zarada, cjelokupan porast fiskalnog opterećenja se preliva na poslodavca;

• Ovo povećanje iznosi 20% na minimalnu zaradu od 140 eura i progresivno opada kako zarada raste. Za prosječnu zaradu od 450 eura ovo povećanje iznosi 7,7%, a na nivou neto zarade od 1000 eura porast opterećenja iznosi 3,9 %;

• Iz navedenog se da zaključiti da je izraženiji porast opterećenja na manje zarade.

UGOVORENA BRUTO ZARADA

• U slučajevima kada je ugovorena bruto zarada, povećanje fiskaliteta se preliva i na poslodavca i na zaposlenog i to tako što se zaposlenom smanjuje neto zarada, a poslodavcu rastu ukupni troškovi za isplatu zarade;

• Smanjenje neto zarade zaposlenog se procentualno kreće od 10,7% za najnižu zaradu od 140 eura, i procenutalno opada sa porastom zarade. Za prosječnu zaradu, smanjenje neto zarade zaposlenog je 6,7%, a za zaradu od 1000 eura smanjenje iznosi 5,7%;

• Povećanje ukupnih troškova poslodavca po osnovu zarada se kreće od 11,5% za najnižu zaradu od 140 eura, i progresivno opada sa porastom zarade. Za prosječnu zaradu od 450 eura povećanje ukupnih troškova poslodavca iznosi 1,3%. Kod bruto zarade od 903 eura je granična vrijednost. Na ovom iznosu zarade nema povećanja troškova za poslodavca, već se cjelokupno povećanje fiskaliteta preliva na zaposlenog. Iznad iznosa bruto zarade od 903 eura dolazi do smanjenja ukupnog troška poslodavca.

GENERALNO

• Zbog ukidanja neoporezivog dijela zarade od 70 eura, najteže će biti pogođene najmanje zarade;

• Najveću promjenu izaziva uvođenje poreza i doprinosa na topli obrok, regres i prevoz jer se cjelokupni teret povećanja fiskaliteta preliva na poslodavca, a istovremeno se proporcionalno najviše pogađaju najniže zarade.

Tako je Vlado nasa najbolja, uzmi od nas siromaha, dacemo ti i necemo te kleti, jer smo za tebe zakleti!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O cemu ti autodijagnostika?! Ne vjerujem ti jer pogledaj sto je gospodar obecao za plate do kraja ove godine:

2008-e godine:
    Novi premijer Milo Đukanović u Skupštini obećao rast plata i penzija naredne godine 82 odsto

Bolji život i ulazak u NATO i EU

Najvažniji cilj nove vlade biće ostvarivanje dinamičnog, ubrzanog i održivog razvoja Crne Go*re, u kojoj će krajem naredne godine prosječna plata iznositi najmanje 515 eura, u naredne tri godine biti otvoreno 30.000 novih radnih mesta.
    - To će Crnu Goru za relativno kratko vrijeme od tri godine dovesti u zonu stope nezaposleno*sti koju imaju neke od danas najrazvijenijih država u Evropi, najavio je novoizabrani crnogor*ski premijer Milo Đukanović u ekspozeu pred Skupštinom prije izbora njegove Vlade.

- Ostvarenje ovoga cilja biće mogu će na osnovu održavanja dinamičnog rasta bruto društve*nog proizvoda (BDP), koji će, prema procjeni Vlade, na kraju 2009. godine biti oko tri miliona eura, što znači rast od oko 40 odsto za protekle tri godine, precizirao je premijer.
    On je predočio da će učinci na ovom planu bi ti mjerljivi daljim ubrzanim rastom zaposlenosti, rastom plata i rastom penzija i primanja po osnovu prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite.
    Govoreći o načinu za ostvarenje planiranog ubrzanog rasta zaposlenosti, Đukanović je podsje*tio da je u Crnoj Gori u 2006. godini broj zaposlenih bio 150.800 i precizirao da je “realna pro*jekcija da na kraju 2009. godine u Crnoj Gori bude oko 180.000 zaposlenih”.

Objašnjavajući kako država vidi mogućnost za najavljeni rast plata, on je naveo da je prosječ*na neto plata u Crnoj Gori u vremenu formiranja Vlade 2006.godine bila 282 eura, da je na kraju 2007. godine povećana na 376 eura i izrazio uvjerenje da će krajem naredne godine pro*sječna neto plata iznositi najmanje 515 eura.
    - To znači da će prosječna neto plata u Crnoj Gori za tri godine porasti za 82 odsto , precizirao je Đukanović i dodao da će uporedo biti ostvaren rast penzija i primanja po osnovu prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite.
    Last edited by sky; 07-12-09 at 15:11.
    Release Yourself

Page 178 of 321 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)